Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

Τι ζώδιο γινόμαστε όταν μεθάμε; Aκόμα ένα ποτηράκι....Υπάρχει μία ανέλπιστη πηγή που μας δίνει απαντήσεις σε κάθε ερώτηση αστρολογικού χαρακτήρα που μπορούμε να σχηματίσουμε στο μυαλό μας: η πηγή αυτή είναι η Αρχαία Ελληνική Μυθολογία (όχι τυχαία, κορυφαίες Αστρολόγοι σαν τη Liz Greene έχουν αναπτύξει μία εξαιρετικά εξελιγμένη Αστρολογία βασισμένοι στην αρχαία Ελληνική Μυθολογία).

Ποιος ήταν ο θεός του κρασιού και του μεθυσιού στην αρχαία Ελλάδα; ο Διόνυσος! Και ποιο ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά επίθετα του Διονύσου: o "Απελευθερωτής". Ήταν ο θεός που απελευθέρωνε τον άνθρωπο από τις έννοιες και τα βάσανα του, από τους φραγμούς και τα ταμπού του μέσα από το κρασί, το μεθύσι, τις "οργιαστικές" τελετές, την έκσταση.

Πάει κάπου το μυαλό σας σε κάποιο συγκεκριμένο "απελευθερωτικό" ζώδιο. Ναι ακριβώς! Ο Υδροχόος είναι ο μεγάλος απελευθερωτής του ζωδιακού, το ζώδιο που συνδέεται με ομαδικές τελετές κ.λ.π. Στη σύγχρονη Αστρολογία ο Διόνυσος συνδέεται με το ζώδιο του Υδροχόου. Όχι τυχαία, ο Υδροχόος είναι διαμετρικά αντίθετος με το Λέοντα (που συμβολίζει τον βασικό, σύνηθη εαυτό μας - ενώ ο Υδροχόος τον υπερβατικό εαυτό μας) και επιπλέον ο Υδροχόος είναι το πρώτο ζώδιο μετά τον Αιγόκερο - το μεγάλο θεματοφύλακα των συμβάσεων, των φραγμών κ.λ.π. Σαν πρώτο ζώδιο μετά τον Αιγόκερο ο Υδροχόος εκφράζει την κατάλυση των συμβάσεων και φραγμών.

Και επειδή τα ζώδια εκφράζονται ανά ζεύγη, μαζί με τον Υδροχόο ενεργοποιούνται και οι Ιχθείς (η θηλυκή αντίστοιχη φάση). Οι Ιχθείς εκφράζουν κάτι ακόμη πιο προχωρημένο: την ολική φυγή από το συνηθισμένο, καθημερινό μας εαυτό (που συμβολίζει το διαμετρικά αντίθετο προς τους Ιχθείς ζώδιο της Παρθένου). Οι Ιχθείς εκφράζουν τη φάση εκείνη όπου (είτε μέσα από κάποια ουσία - όπως το κρασί - είτε μέσα από κάποια "οργιαστική" τελετή) ο άνθρωπος μπαίνει στην απόλυτη Έκσταση, τη φάση όπoυ κατά κάποιον τρόπο συντελείται η Ένωση και η Μέθεξη του με το Θείο!

Για να απαντήσω, λοιπόν, στην παραπάνω ερώτηση σαφώς και υιοθετούμε τη συμπεριφορά συγκεκριμένων ζωδίων κάτω από την επήρεια του αλκοόλ: γινόμαστε όλοι πιο 'Υδροχόοι" (πιο ανοικτοί, κοινωνικοί, φιλικοί με τους άλλους) και πιο "Ιχθείς" (ανακαλύπτουμε μία "άλλη" καλύτερη διάσταση στους ανθρώπους γύρω μας, χορεύουμε ενώ συνήθως ντρεπόμαστε, κάνουμε τρέλες, ενωνόμαστε πολλές φορές ερωτικά με κάποιον άγνωστο ξένο - επιλογή που συχνά μετανοιώνουμε το επόμενο πρωί).

Υπάρχει, λοιπόν, ένας ανεκτίμητος θησαυρός στην Ελληνική μυθολογία που μπορεί να συνδεθεί αρχετυπικά με την Αστρολογία και να δώσει εξαιρετικά πλούσιες και προχωρημένες Αστρολογικές ερμηνείες και αναλύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: