Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009

Αστρολογική ανάλυση της προεδρίας ΟμπάμαΜπορεί να είναι και ολότελα τυχαίο, όμως η ημέρα και η ώρα της ορκωμασίας του καινούργιου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών - όπως έχει οριστεί από μία ειδική τροποποίηση του συντάγματος αυτής της μεγάλης χώρας - γίνεται σε μία σημαντική αστρολογικά στιγμή. Από τη μια, η ημερομηνία που έχει οριστεί (20 Ιανουαρίου) να γίνεται η ορκωμοσία είναι εκείνη κατά την οποία μόλις έχει μπει ο Ήλιος στο ζώδιο του Υδροχόου (όπως έγινε και σήμερα) στο ζώδιο της πολιτικής αλλά και των μεγάλων προσδοκιών για το μέλλον. Από την άλλη, η ώρα που έχει οριστεί (12 η ώρα το μεσημέρι) είναι εκείνη κατά την οποία ο Ήλιος βρίσκεται (περίπου) στο πιο ψηλό σημείο του ουρανού - και στο Μεσουράνημα αντίστοιχα στο ωροσκόπιο της ορκωμοσίας, σε μία πολύ σημαντική δηλαδή θέση του ωροσκοπίου που αστρολογικά δίνει στοιχεία κύρους, κοινωνικής αποδοχής, καταξίωσης και εδραίωσης στη διαδικασία της ορκωμοσίας αλλά και γενικότερα στην προεδρική θητεία.

Έτσι, λοιπόν,σήμερα στις 12 το μεσημέρι ώρα Washington θα ορκιστεί έξω από το Καπιτώλιο - και μέσα στη παγωνιά που επικρατεί συνήθως στις βόρειες πολιτείες της Αμερικής αυτή την περίοδο - ο Μπαράκ Ομπάμα σαν ο 44ος (και 1ος αφρο-αμερικάνος) πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ομπάμα γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1961 στη Χονολουλού. Στην αρχή υπήρξε μία σύγχυση σχετικά με την ώρα γέννησης του και ο κάθε αστρολόγος έδινε τη δική του εκδοχή για το τι Ωροσκόπο μπορούσε να έχει. Μέχρι που βρέθηκε το επίσημο πιστοποιητικό γέννησης του Oμπάμα, που ανέφερε σαν ώρα γέννησης τις 19:24Ο καινούργιος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ανήκει αστρολογικά στο αρχοντικό και κυριαρχικό ζώδιο του Λέοντα. Επηρεάζεται έντονα και από το ζώδιο των Διδύμων (καθώς έχει τη Σελήνη του εκεί). Το "διδυμίσιο" κομμάτι της προσωπικότητας του του δίνει μία οξύτατη αντίληψη, ευφυία, ευελιξία, προσαρμοστικότητα και βέβαια τεράστιες επικοινωνιακές δυνατότητες. Ο Ωροσκόπος του Ομπάμα είναι ο Υδροχόος, ένας ιδανικός Ωροσκόπος για έναν πολιτικό, αφού με αυτόν προβάλλονται προς τα έξω στοιχεία ουμανισμού, αλτρουισμού, ενδιαφέροντος για το σύνολο και για τους απλούς ανθρώπους, προδιάθεση για καινοτόμες και ριζοσπαστικές ενέργειες προς όφελος της κοινωνίας. Βέβαια, το θέμα είναι ότι το βασικό ζώδιο του καινούργιου προέδρου είναι ο Λέων, ένα ζώδιο το οποίο έχει διαμετρικά αντίθετες ιδιότητες από αυτές του Υδροχόου (του Ωροσκόπου του).

Ο Ήλιος του Ομπάμα "πέφτει" στον Έκτο Οίκο του ωροσκοπίου του, σε έναν τομέα δηλαδή που αντιστοιχεί στο ζώδιο της Παρθένου και κατά κάποιον τρόπο "παρθενοποιεί" τον Ομπάμα. Του δίνει στοιχεία ταπεινοφροσύνης, ρεαλισμού, μεθοδικότητας, εργατικότητας, παραγωγικότητας αλλά και ένα "τετράγωνο" μυαλό! Ο Ήλιος στον Έκτο Οίκο του δημιουργεί έναν ιδιαίτερο δεσμό ανάμεσα στον ίδιο και τις χαμηλές κοινωνικά τάξεις, τους απλούς εργάτες κ.λ.π.

Η Σελήνη του "πέφτει" στον Τέταρτο Οίκο του ωροσκοπίου του, σε έναν χώρο που θεωρείται το φυσικό της σπίτι. Η Σελήνη στον Τέταρτο Οίκο του δίνει συναισθηματισμό, ευαισθησία, λατρεία για την οικογένεια του, τις ρίζες του και το παρελθόν του. Ταυτόχρονα, τον κάνει εξαιρετικά δημοφιλή και συμπαθητικό στον κόσμο, στις μάζες.

Πάμε τώρα στα δύσκολα! Στο ωροσκόπιο του Ομπάμα υπάρχει μία δυσαρμονική όψη τετραγώνου ανάμεσα στον Ήλιο του (στο ζώδιο του Λέοντα) και στον Ποσειδώνα του (στο ζώδιο του Σκορπιού). Τους τελευταίους μήνες έχει χυθεί πολύ "μελάνι" για αυτή την όψη, την οποία έχουν επισημάνει και αναλύσει αστρολόγοι πολλών χωρών σε περιοδικά, ιστοτόπους, ιστολόγια κ.λ.π. Κάποιοι χαρακτηρίζουν τον Ομπάμα απατηλή μορφή, που υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί - και δεν πρόκειται - να πραγματοποιήσει. Είναι αλήθεια ότι αυτή η όψη βρίσκει απόλυτο αντίκρυσμα στην πραγματικότητα, αφού εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική και στον κόσμο έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Ομπάμα. Επειδή ο ίδιος είναι Λέων (πομπώδης, υπεραισιόδοξος) και δέχεται και αυτή τη δύσκολη όψη του Ποσειδώνα, μπορεί όντως να έχει υποσχεθεί πολλά πράγματα που τελικά ίσως δεν καταφέρει να τα υλοποιήσει, δημιουργώντας έτσι μεγάλη απογοήτευση σε όσους τον πίστεψαν και είδαν σε αυτόν ένα είδος Μεσσία.

Γενικά, μία όψη τετραγώνου ανάμεσα στον Ήλιο και τον Ποσειδώνα ενός ατόμου δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στο ίδιο, έναν υπερβολικό ίσως ιδεαλισμό και μία σχεδόν τυφλή πίστη σε πρόσωπα και καταστάσεις. Παράλληλα, όμως, μπορεί να φέρει και μία έντονη σύγχυση, ουτοπιστικές επιδιώξεις αλλά και αδυναμία στο άτομο να αντικρύσει κατάματα την πραγματικότητα. Επίσης, μπορεί να έλξει κάποιες πράξεις "προδοσίας" και εγκατάλειψης απέναντι στο ίδιο.

Σε παρόμοια νεφελώδεις διαστάσεις κινούνται και οι δύο "κοινωνικοί" πλανήτες του Ομπάμα, ο Δίας και ο Κρόνος του, που βρίσκονται στον "απόκοσμο" Δωδέκατο Οίκο του. Οι δύο αυτοί πλανήτες σχηματίζουν όψη συνόδου μεταξύ τους, κάτι που από μόνο του αποτελεί ένα ιδιαίτερα θετικό στοιχείο για έναν άνθρωπο που πρέπει να εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο (δομούν κατάλληλα την προσωπικότητα του, του δίνουν πίστη και αισιοδοξία, έλκουν γενικά ευνοικές συνθήκες γύρω του). Το γεγονός όμως ότι οι δύο αυτοί πλανήτες βρίσκονται μέσα στον Δωδέκατο Οίκο του Ομπάμα λειτουργεί αρνητικά και στερεί μεγάλο κομμάτι των θετικών στοιχείων αυτής της όψεις, επιτρέποντας αντίθετα την επικυριαρχία ουτοπιστικών τάσεων παρόμοιων με αυτές που εξηγήσαμε προηγούμενα.

Η Σελήνη του Ομπάμα σχηματίζει μία δυσαρμονική όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα του. Η όψη αυτή περιγράφει ιδανικά τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Ομπάμα (έχασε νωρίς τον πατέρα του, μεγάλωσε από ένα σημείο και έπειτα με τον παπού και τη γιαγιά του - αντί με τη μητέρα του). Αυτή η όψη φανερώνει ότι η ψυχή του καινούργιου προέδρου έχει χαραχτεί με κάποιες εξαιρετικά οδυνηρές και τραυματικές εμπειρίες.

Ας δούμε όμως τώρα τη χρονική στιγμή της ορκωμοσίας του Ομπάμα, η οποία είναι πολύ σημαντική αστρολογικά γιατί τη στιγμή αυτή ο Ομπάμα γίνεται επίσημα πρόεδρος της Αμερικής και ταυτόχρονα "γεννιέται" η δική του προεδρική θητεία. Για να δούμε, λοιπόν, αστρολογικά το πώς θα πάει αυτή η θητεία του θα πρέπει να φτιάξουμε το χάρτη της στιγμής της ορκωμοσίας του. Oρκίστηκε - με μία μικρή καθυστέρηση - στις 12:05 (ώρα Washington, 19:05 ώρα Ελλάδας). Να ο χάρτης της προεδρίας του:Σε πρώτη ματιά ο χάρτης αυτός δείχνει ιδιαίτερα ευνοικός. Ο επεκτατικός και ευεργετικός πλανήτης Δίας (που μόλις πριν 2 εβδομάδες έχει μπει στο ζώδιο του Υδροχόου) κάνει σύνοδο με τον Ήλιο και τον Ερμή μέσα στο Δέκατο Οίκο. Το στοιχείο αυτό δείχνει ξεκάθαρα το πανηγυρικό και ενθουσιώδες κλίμα της τελετής, την αισιοδοξία, τις μεγάλες προσδοκίες που καλλιέργήθηκαν στη διάρκεια αυτής της ορκωμοσίας τόσο από την πλευρά του προέδρου όσο και από εκείνη του κόσμου. Υπήρχε ωστόσο ένα λιγάκι "μελανό" σημείο: η Σελήνη τη στιγμή της ορκωμοσίας ήταν "κενή πορείας" στην τελευταία μοίρα του Σκορπιού - και χρειαζόταν λίγη μόλις ώρα για να φύγει από τον Σκορπιό και να μπει στο πολύ πιο φωτεινό και αισιόδοξο ζώδιο του Τοξότη. Πολλοί αμερικάνοι αστρολόγοι είχαν δημοσιεύσει την άποψη ότι η τελετή έπρεπε να καθυστερήσει κατά 30 λεπτά, έτσι ώστε η προεδρία του Ομπάμα να έχει Σελήνη στον Τοξότη (και όχι στο Σκορπιό και "κενή πορείας). Δεν εισακούστηκαν όμως γιατί το αμερικάνικο σύνταγμα επιβάλλει ρητά η ορκωμοσία να γίνεται στις 12 ακριβώς το μεσημέρι. Για λίγα λεπτά, όταν είχαν περάσει οι 12 και η ορχήστρα συνέχιζε να παίζει, σκέφτηκα ότι τελικά άκουσαν τους αστρολόγους και καθυστερούσαν έντεχνα την ορκωμοσία του προέδρου, αλλά σύντομα η ορχήστρα σταμάτησε και είδα τον Ομπάμα να σηκώνεται και να ορκίζεται.

Η Σελήνη είναι τελικά στο Σκορπιό αλλά μέσα στον Έβδομο Οίκο του χάρτη της προεδρίας Ομπάμα (μία κυβέρνηση που δεν θα δράσει μονοδιάστατα και αποκομμένα από τον ιστό της κοινωνίας αλλά σε στενή συνεργασία με πολλούς φορείς), ενώ σχηματίζει και ευνοική όψη εξαγώνου με το Δία, Ήλιο και Ερμή. 'Ολες αυτές είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές ενδείξεις. Ακόμη και η παρουσία της Αφροδίτης στον Ενδέκατο Οίκο κάνει "ερωτική" αυτή την προεδρία ενώ η παρουσία και του Ουρανού σε αυτόν τον Οίκο είναι απολύτως "comme il faut"!

Κάνοντας τώρα τη Συναστρία Ομπάμα - Ορκωμοσίας βλέπουμε ότι κι εκεί υάρχουν κάποια πολύ αισιόδοξα στοιχεία. Το πιο χαρακτηριστικό από αυτά είναι το ότι ο Ομπάμα έχει το γενέθλιο Δία του στις αρχές του Υδροχόου, που σημαίνει ότι πάνω ακριβώς στο Δία του βρίσκονται τώρα ο διελαύνων Δίας, ο Ήλιος και ο Ερμής. Αυτή είναι μία εξαιρετικά ευνοική συγκυρία, που δηλώνει ότι στη διάρκεια της προεδρίας του ο Ομπάμα θα έχει μετο πλευρό του τον "από μηχανής θεό" που έστω την τελευταία στιγμή θα τον βγάζει από τις δύσκολες καταστάσεις.

Υπάρχει, όμως, και η αρνητική πλευρά αυτής της Συναστρίας: ο Δίας, ο Ήλιος και ο Ερμής "πέφτουν" στο Δωδέκατο Οίκο του Ομπάμα. Αυτή κάθε άλλο παρά τυχερή συγκυρία μπορεί να χαρακτηριστεί. Είναι σα να του κληρώνει η χρυσή λίρα στην κοπή της πίτας κάποιου συλλόγου, αλλά κάποιος να του αρπάζει μετά τη λίρα μέσα από τα χέρια. Με αυτούς τους πλανήτες στο Δωδέκατο Οίκο του ο Ομπάμα είναι πιθανό κατά περιόδους να έχει την αίσθηση ότι δεν κυβερνά ακριβώς ο ίδιος αλλά κάποιο "ολόγραμμα" του, ότι γενικά κάποιες φορές κυβερνά "τη απουσία του"!

Ο Κρόνος που βρίσκεται τώρα πάνω στον Άρη του (στην Παρθένο) και ο Ουρανός - που σχηματίζει αντίθεση με τον Άρη του - φανερώνουν ότι ο Ομπάμα υποχρεώθηκε να κάνει κάποιους συμβιβασμούς για να φτάσει μέχρι εδώ. Παράλληλα, φανερώνουν ότι υπάρχουν μέσα στο πολιτικό του περιβάλλον κάποιες "ομάδες" επιρροής που είναι - ειδικά αυτό το διάστημα - κάθετα αντίθετες με πολλές από τις δικές του προσωπικές επιλογές και επιθυμίες και που τον έχουν κατά κάποιον τρόπο "υπό επιτήρηση".

Πολύ σκληρή είναι η όψη αντίθεσης που σχηματίζει τώρα ο Πλούτωνας (στις αρχές του Αιγόκερου) με την Αφροδίτη του (στις αρχές του Καρκίνου). Επίσης η όψη "τεξέγωνου" (150 μοιρών) που αρχίζει να σχηματίζει ο Πλούτωνας με τη Σελήνη του - στις αρχές των Διδύμων. Αυτές δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές όψεις για την αισθηματική και ερωτική ζωή του Ομπάμα και ιδιαίτερα για το γάμο του και τη σχέση του με τη γυναίκα του.

΄Ενα άλλο σημαντικό αστρολογικό γεγονός στο ωροσκόπιο του Ομπάμα - που προσωπικά με εντυπωσίασε - είναι το ότι η "Προοδευμένη" του Σελήνη μπήκε μόλις πρόσφατα στον Πρώτο Οίκο του (στοιχείο που δηλώνει ανανέωση δυνάμεων, καινούργιο ορμητικό ξεκίνημα στη ζωή του, αναγέννηση). Μέχρι και ενάμιση περίπου μήνα πριν (που έγιναν οι εκλογές και έμαθε τα αποτελέσματα) η "Προοδευμένη" του Σελήνη βρισκόταν στο Δωδέκατο Οίκο του, τον Οίκο της ανασφάλειας, της περιθωριοποίησης, των εμποδίων, των αναβολών και των απογοητεύσεων. Έχω την εντύπωση ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή ο Ομπάμπα δεν το πίστευε ότι θα βγει πρόεδρος αλλά είχε αρχίσει να κυριαρχεί έντονα μέσα του η φοβία ότι κάτι απρόοπτο θα συνέβαινε και θα του στερούσε την προεδρία.

Θωμάς Γαζής

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Σ.Σ. Tα παραπάνω ωροσκόπια έγιναν με το αστρολογικό πρόγραμμα Solarfire Gold.

Δεν υπάρχουν σχόλια: