Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Ο τραγικός θάνατος του Παντελή Παντελίδη (Αστρολογική ανάλυση)



Ένας (μοιραία) διάττων αστέρας της Ελληνικής μουσικής σκηνής έσβησε σήμερα το πρωί στις διαχωριστικές μπάρες της παραλιακής λεωφόρου Βουλιαγμένης. Πρόκειται για τον αγαπητό στον κόσμο νέο τραγουδοποιό Παντελή Παντελίδη.

Ο Παντελίδης ανήκε στο φλογερό, ενθουσιώδες και υπερκινητικό ζώδιο του Τοξότη (έχει μάλιστα μία "Πολυαστρία" - πολλούς πλανήτες συγκεντρωμένους - στον Τοξότη). Επηρεαζόταν όμως πολύ έντονα και από το υπερσυναισθηματικό και τρυφερό ζώδιο του Καρκίνου (είχε τη Σελήνη του σε αυτό το "υδάτινο" ζώδιο).



Προσωπικά δεν γνωρίζω την ώρα γέννησης του. Έχω ακούσει όμως από διαφορετικές πηγές ότι ο Ωροσκόπος του ήταν ο Ταύρος.Υπολόγισα λοιπόν το γενέθλιο ωροσκόπιο του βάσει αυτής της υπόθεσης. 



Το μουσικό ταλέντο του Παντελίδη φαίνεται από πολλά στοιχεία. Είχε Αφροδίτη και Άρη στον Ζυγό (ένα από τα πιο "μουσικά" ζώδια και "σπίτι" της Αφροδίτης), Ήλιο στον Έβδομο Οίκο του (στον Οίκο της ΑΡΜΟΝΙΑΣ), Ωροσκόπο Ταύρο (ζώδιο που θεωρείται επίσης "σπίτι" της Αφροδίτης) κ.λ.π.

Τις σημαντικότερες αστρολογικές ενδείξεις που συνδέονται ενδεχομένως με τον θάνατο του μας τις παρέχει ο λεγόμενος "τρίπλεξ" χάρτης του που βλέπετε παρακάτω:



Το στοιχείο που με εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή είναι ο προοδευμένος του Ήλιος στις 3 μοίρες του Αιγόκερου - και στον Όγδοο Οίκο - σε ΤΕΛΕΙΑ όψη τετραγώνου τη στιγμή του ατυχήματος με τον γενέθλιο Άρη του ("μοιρικώς" όπως θάλεγαν οι αστρολόγοι της Ελληνιστικής εποχής)! Ο Άρης θεωρείται παραδοσιακά ο θεός του πολέμου και τον βλέπουμε να εμπλέκεται συχνά σε τροχαία ατυχήματα!

Ο κυβερνήτης πλανήτης στο ωροσκόπιο του Παντελίδη είναι η Αφροδίτη. Η γενέθλια λοιπόν Αφροδίτη του στο ζώδιο του Ζυγού ήταν εξαιρετικά επιβαρυμένη τώρα, αφού δεχόταν μια σκληρή όψη τετραγώνου από τον Πλούτωνα (τον πλανήτη που συνδέεται αστρολογικά με τον κάτω κόσμο) και μια δύσκολη όψη αντίθεσης από τον Ουρανό (που και αυτόν τον βλέπουμε να εμπλέκεται συχνά στα τροχαία). Καθοριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο (διελαύνων) μοιραίος πλανήτης Πλούτωνας συνέχιζε να σχηματίζει μια δύσκολη όψη αντίθεσης με τη γενέθλια Σελήνη του τον Καρκίνο.

Ο πλανήτης Ερμής συνδέεται στενά με την οδήγηση, με τις μετακινήσεις κλπ. Ο γενέθλιος Ερμής του Παντελίδη (στο ζώδιο του Τοξότη) δεχόταν τελευταία κάποιες δύσκολες και δυσαρμονικές ενέργειες. Από τη μια ο αυστηρός και "γρανιτένιος" διελαύνων Κρόνος (στον Τοξότη κι αυτός) βρισκόταν πάνω στον Ερμή του - σχηματίζοντας μια στενή σύνοδο μαζί του. Επιπλέον, ο διελαύνων Ποσειδώνας σχημάτιζε μια δυσαρμονικότατη όψη τετραγώνου με το γενέθλιο Ερμή του! Τέλος, οι διελαύνοντες πλανήτες Πλούτωνας και Ουρανός σχημάτιζαν και αυτοί δύσκολες/δυσαρμονικές όψεις με τον προοδευμένο Ερμή του αδικοχαμένου τροβαδούρου!

Ειδικά η όψη τετραγώνου διελαύνοντα Ουρανού - προοδευμένου Ερμή θα  πρέπει να είχε δημιουργήσει μεγάλη νευρική υπερένταση στον Παντελίδη τον τελευταίο καιρό. Η δε σύνοδος του διελαύνοντα Κρόνου με τον γενέθλιο Ερμή - και Ουρανό του -  ίσως έχει να κάνει με το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στην Κύπρο, όπου ο συγχωρεμένος είχε την ατυχή έμπνευση να αφιερώσει στο ευαίσθητο σε τέτοια θέματα κυπριακό κοινό ένα τραγούδι οι στίχοι του οποίου έλεγαν "πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα που τριγυρνά στα κατεχόμενα" . Για τους συγκεκριμένους του στίχους ο Παντελίδης κατακρίθηκε έντονα από πολλούς/ές τις τελευταίες μέρες (ο πλανήτης Κρόνος συνδέεται αστρολογικά με την αυστηρή κριτική). Και ίσως τελικά - λόγω της μεγάλης ευαισθησίας του - αυτή η αυστηρή κριτική να τον επηρέασε πολύ περισσότερο από ότι νομίζαμε.

Τέλος, μου κάνει εντύπωση η στενή σύνοδος διελαύνοντα Δία - προοδευμένης Σελήνης (αμφότεροι στις 20 μοίρες της Παρθένου) που κυριαρχούσε "μοιρικώς" τη στιγμή του ατυχήματος στο "τρίπλεξ" του Παντελίδη! Μια τέτοια σύνοδος μέσα στον Πέμπτο Οίκο κάνει τον άνθρωπο (και ειδικά έναν ισχυρό Τοξότη) όχι απλά υπερενεργητικό, ορμητικό και ενθουσιώδη αλλά μπορεί να του δώσει την αίσθηση ότι είναι "άτρωτος" και να τον οδηγήσει σε τραγικά επιπόλαιες συμπεριφορές...

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: