Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση Γιάννη Παναγιωτόπουλου για την προσωρινή επταμελή επιτροπή ίδρυσης Ελληνικής Αστρολογικής Ομοσπονδίας!

----------------------------------------------------------------------------------------------
Την παρακάτω ανακοίνωση μου την έστειλε ο γνωστός από το "Άστρα και Όραμα" και από την "Cosmic Patterns" αστρολόγος Γιάννης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είχε εκλεγεί και αυτός στην περιβόητη (αμαρτωλή) επταμελή προσωρινή επιτροπή. Με την ανακοίνωση του αυτή ο Παναγιωτόπουλος αφενός διαχωρίζει τη θέση του και αφετέρου διατυπώνει κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία της συγκεκριμένης επιτροπής και με τα παντός είδους συμφέροντα που κυριαρχούν σήμερα στην Ελληνική αστρολογική σκηνή, τα οποία και "πνίγουν" κυριολεκτικά την Ελληνική Αστρολογία:
----------------------------------------------------------------------------------------------
"" Είχα την τιμή να είμαι ένα από τα μέλη της προσωρινής επταμελούς επιτροπής που συστάθηκε κατόπιν ψηφοφορίας στην ανοιχτή συγκέντρωση αστρολόγων (32 τον αριθμό) που έγινε στις 15 Μαΐου 2009 (με ανάδρομο Ερμή, κατ’ επιλογήν της εξαίρετης αστρολόγου και φίλης μου Εβίτας) με σκοπό τη δημιουργία μίας επίσημης Ελληνικής Αστρολογικής Ομοσπονδίας. Αναφέρω εδώ αλφαβητικά τα μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής: Γαζής Θωμάς, Γαλανού Μαίρη, Ζαχαριάδου Εβίτα, Κόντη Βασιλική, Παναγιωτόπουλος Γιάννης, Ριζόπουλος Γιάννης, Σωτηράκη Σμάρω.

Κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας που μου παρουσιάστηκε και η μετέπειτα παραμονή μου στο εξωτερικό δεν μου επέτρεψαν να παρακολουθήσω όλες τις εξελίξεις της επιτροπής αυτής. Ενημέρωσα τα υπόλοιπα μέλη για την αδυναμία μου αυτή αλλά αυτά αποφάσισαν να με κρατήσουν τιμητικά στην επιτροπή, παρ' όλο που ευρισκόμουν σε αδυναμία τότε να εκτελέσω ορθά οποιαδήποτε εργασία. Επέστρεψα πρόσφατα στην Ελλάδα και προς έκπληξή μου έμαθα από πολλούς φίλους και συνάδελφους ότι η επιτροπή αυτή ουσιαστικά "παύτηκε σιωπηλά" λίγο μετά τη δική μου αποχώρηση, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια και να ολοκληρώσει κάποιο έργο σχετικό με την αποστολή που της ανάθεσαν με την ψήφο τους οι παριστάμενοι στη συγκέντρωση Έλληνες αστρολόγοι: να προλειάνει δηλαδή αυτή η επιτροπή το έδαφος για τη μεγάλη συνέλευση που θα οδηγούσε στη δημιουργία Ελληνικής Αστρολογικής Ομοσπονδίας.

Και εδώ προκύπτουν κάποια κρίσιμα ερωτήματα:

1. Τα έξι μέλη που παρέμειναν στην επιτροπή δεν ήταν τελικά ποτέ σε θέση - ή δεν είχαν την εμπειρία - να φέρουν σε πέρας ένα τέτοιο επιχείρημα και αυτή τους την αδυναμία την ανακάλυψαν εκ των υστέρων;

2. Μήπως υπήρξαν «εξωγενείς παράγοντες» οι οποίοι για «ίδιους λόγους» δεν ήθελαν να πραγματοποιηθεί μια τέτοια νόμιμη Ένωση; Οι εξωγενείς αυτοί παράγοντες παρακώλυσαν με οποιονδήποτε τρόπο το έργο της επιτροπής; Αν ναι γιατί τα μέλη της επιτροπής δεν κατήγγειλαν δημόσια την παρακώλυση του έργου τους από τους συγκεκριμένους παράγοντες;

3. Για ποιον λόγο «παύτηκε» η προσωρινή επιτροπή «σιωπηλά» και χωρίς καμία δημόσια ανακοίνωση, σαν να ήταν μία απλή ιδιωτική υπόθεση; Ή μήπως αυτή η «σιωπηλή παύση» αντικατοπτρίζει την αντίληψη των μελών της επιτροπής για το πώς θα πρέπει να λειτουργεί μία Ελληνική Αστρολογική Ομοσπονδία;

4. Γιατί τα μέλη Ζαχαριάδου, Κόντη, Γαλανού και Ριζόπουλος έκριναν σε ειδική ψηφοφορία τους απαραίτητο να αντικαταστήσουν το Θωμά Γαζή (που κατά την προσωπική μου μαρτυρία και γνώμη ήταν αυτός που δούλεψε περισσότερο από όλους, ειδικά πάνω στο πιο σημαντικό θέμα της δημιουργίας καταστατικού και που συνεργάστηκε πλήρως) με κάποιο άλλο μέλος; Μήπως αυτό ήταν ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να κριθεί από μια μεταγενέστερη, επισημότερη επιτροπή; Έτσι κι αλλιώς η προσωρινή επιτροπή δεν είχε τη δικαιοδοσία να αποπέμψει ένα μέλος της που είχε εκλεγεί νόμιμα στη συγκέντρωση των 32 αστρολόγων της 15ης Mαίου 2009.

5. Μήπως τελικά η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν βασίστηκε σε ειλικρινείς προθέσεις; Μήπως είχε «κατασκευαστεί» από την αρχή με τέτοιον τρόπο ώστε να αποτύχει; Στη συγκέντρωση της 15ης Μαΐου 2009 παρίσταντο αρκετοί γνωστοί στο ευρύτερο κοινό αστρολόγοι (άντρες - γυναίκες). Οι περισσότεροι από αυτούς/ές είχαν την ικανότητα, τις γνώσεις και τα μέσα για να φέρουν σε πέρας το έργο της δημιουργίας μίας επίσημης Ελληνικής Αστρολογικής Ομοσπονδίας. Μήπως όμως θεώρησαν πως ήταν προτιμότερο να μη χάσουν τον «πολύτιμο οικονομικά και επαγγελματικά χρόνο τους» αφιερώνοντας τον σε έναν σκοπό που σε τελική ανάλυση μπορεί να ξέφευγε κάποια στιγμή από τον έλεγχο τους και να λειτουργούσε σε βάρος των δικών τους ατομικών συμφερόντων;

6. Τα ωσάνω ερωτήματα πρέπει κάποια στιγμή να απαντηθούν! Πρέπει όλοι και όλες μας να μπούμε στην διαδικασία και να αναζητήσουμε τις απαντήσεις που τους αναλογούν. Και αυτό πρέπει να το κάνουμε βάζοντας προσωρινά στην άκρη τα προσωπικά μας συμφέροντα και τη δική μας άποψη για το αν χρειάζεται ή όχι και για το ποια μορφή θα πρέπει να πάρει μία Ελληνική Αστρολογική Ομοσπονδία. Η ένωση μας θα πρέπει να είναι ζητούμενο και υπόθεση όλων μας, όλων όσων αγαπούν την Αστρολογία - ακόμα και αυτών που την προσέγγισαν από κάποιους άλλους χώρους και ισχυρίζονται σήμερα ότι την «έχουν ερωτευθεί παράφορα»!

7. Με αυτά τα ερωτήματά μου δεν προσπαθώ να αποποιηθώ τις ευθύνες μου όπως συνηθίζουν πάρα πολλοί, αλλά να επισημάνω ότι πάντα υπάρχουν περιθώρια επιδιόρθωσης των λαθών του παρελθόντος αρκεί βέβαια να υπάρχει καλή θέληση, αντικειμενική εκτίμηση των καταστάσεων και ικανότητα διάγνωσης των λαθών. Η λανθασμένη ή και σωστή - αλλά σε τελική ανάλυση «προσωπική» μας - άποψη η οποία διατυπώνεται ανώνυμα μέσω Ιστολογίων, Ιστοσελίδων και άλλων συναφών δεν είναι δημιουργική και δε συμβάλει στο να εγκαθιδρυθεί μία σοβαρή αστρολογική ένωση.

8. Τέλος, αν πραγματικά θέλουμε να γίνει κάτι σοβαρό στην Ελλάδα για την αστρολογία η σχετική προσπάθεια θα πρέπει να οργανωθεί σωστά, με ομοψυχία, με εθελοντική δουλειά και συνέπεια από όλους. Καθένας θα πρέπει να συμβάλει στον τομέα που μπορεί, να συμμετέχουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη αφήνοντας πίσω τις προσωπικές τους διαφορές και «τριβές», βάζοντας στην άκρη για λίγο τα καθαρά προσωπικά τους συμφέροντα, σκεπτόμενοι το συλλογικό συμφέρον των Ελλήνων Αστρολόγων και αναλογιζόμενοι το πώς θα βγάλουν από το «βούρκο» και θα αναβιβάσουν την ιερή αυτή, ουράνια τέχνη της Αστρολογίας στην Ελλάδα.

Αθήνα 6 Ιουνίου 2011


Γιάννης Παναγιωτόπουλος ""

---------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΘΩΜΑ ΓΑΖΗ:

1) Όπως μου υπαγορεύει το χρέος μου, αναρτώ συνέχεια και όπου μπορώ τη συγκεκριμένη σημαντικότατη για την Ελληνική αστρολογία ανακοίνωση του Παναγιωτόπουλου. Αν κάποιος/α βλέπει εμμονή σε αυτό και το θεωρεί επιλήψιμο τότε θα πρέπει να θεωρήσει πιο επιλήψιμη τη σκόπιμη "σιωπή" των Ελλήνων αστρολόγων που αποφεύγουν να την αναμεταδώσουν (ως όφειλαν) ή να αναφερθούν καν σε αυτή, γιατί ουσιαστικά θίγει και τη δική τους "απραξία" ή ακόμη και "επιτηδειότητα"...

Από την άλλη, μη θεωρήσετε ότι οι Έλληνες/Ελληνίδες αστρολόγοι δεν την έχουν δει αυτή την ανακοίνωση. Μέχρι στιγμής η στατιστική του blog μου δείχνει ότι την έχουν διαβάσει 327 άτομα(!). Οι ίδιοι άνθρωποι που υποκρίνονται ότι "δεν βλέπουν" αυτή την ανακοίνωση (την οποία και θα συνεχίσω να αναρτώ εγώ μόνος μέχρι να την αναρτήσουν - ως οφείλουν - και άλλοι Έλληνες - Ελληνίδες αστρολόγοι) οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι αναρτούν κατά τα άλλα λαύρες δημοσιεύσεις στο Facebook για θέματα που δεν "εκθέτουν" τους ίδιους προσωπικά, π.χ. για να "πάμε πλατεία", υπέρ της "χορτοφαγίας" κ.λ.π. Ωστόσο οι αστρολόγοι αυτοί "χάνουν εντελώς τη λαλιά τους" και κρύβονται πίσω από το "έλα μωρέ, ο Γαζής γραφικός είναι" όταν καλούνται να αναλάβουν δράση για το δικό τους "σπίτι", για να κάνουν ένα ελάχιστο κάτι ώστε να "εξυψώσουν" την σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο ευρισκόμενη σήμερα Ελληνική Αστρολογία (είμαστε Η ΜΟΝΗ δυτική χώρα χωρίς επίσημη Αστρολογική Ομοσπονδία, χωρίς ετήσια εθνικά αστρολογικά συνέδρια, χωρίς αξιόλογες αστρολογικές σχολές κ.λ.π. Το επίπεδο της σημερινής Ελληνικής αστρολογίας είναι ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ! Οι Τούρκοι π.χ. είναι ΠΟΛΥ πιο μπροστά από μας)!

2) Δείτε τις αθλιότητες που διέπραξε η τετράδα Ζαχαριάδου, Κόντη, Γαλανού, Ριζόπουλος τόσο σε βάρος της Ελληνικής αστρολογίας αλλά και προσωπικά σε βάρος μου εδώ.

3) Για την ιστορία, καμία από τις κυρίες (και τους κυρίους) που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα πρωινά μαγκαζίνο των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών και γενικά στην τηλεόραση δεν ήρθαν στη συνάντηση της 15ης Μαίου 2009, παρ' όλο που ειδοποιήθηκαν γι' αυτήν. Σημειωτέον ότι οι συγκεκριμένες "κορυφαίες" στην Ελλάδα αστρολόγοι ισχυρίζονται - στα διάφορα "σαλόνια" που συχνάζουν - ότι λατρεύουν την αστρολογία και θέλουν διακαώς να κάνουν πράγματα γι' αυτήν!

4) Στη συγκέντρωση της 15ης Μαίου 2009 είχαν παρευρεθεί ανάμεσα σε άλλους οι αστρολόγοι: Χρήστος Παίζης (δεν εβαλε υποψηφιότητα για την επιτροπή και γενικά δεν ασχολήθηκε περαιτέρω), Περικλής Καραμηνάς (δεν έβαλε υποψηφιότητα για την επιτροπή και γενικά δεν ασχολήθηκε περαιτέρω), Δημήτρης Κορωνάκης και Γιάννης Μπαρδόπουλος (αυτοί οι δύο σε στενή παρασκηνιακή δράση με τους Ριζόπουλο, Ζαχαριάδου, Κόντη, Γαλανού - και με συνεπικουρία της Κατερίνας Σαλωνίκη και του Θανάση Ματσώτα - ουσιαστικά υπονόμευσαν την όλη προσπάθεια), Μπέλλα Κυδωνάκη (αντικατέστησε το Θωμά Γαζή αλλά δεν ασχολήθηκε περαιτέρω).

5) Στο αστρολογικό site "My Ηoroscope" είχε αναπτυχθεί ειδική θεματική ενότητα "Σωματείο Ελλήνων Αστρολόγων" ανοιχτή σε όλους - στην οποία κατέθεταν τη δική τους οπτική γωνία κυρίως οι άνθρωποι του "περιβάλλοντος" του συγκεκριμένου ιστότοπου. Σήμερα (7 Ιουνίου 2011) που βγήκε η ανακοίνωση του Παναγιωτόπουλου η οποία βγάζει πολλά "άπλυτα" στη φόρα οι διαχειριστές του "My Horoscope" απενεργοποίησαν ξαφνικά τη συγκεκριμένη θεματική ενότητα μετά από 2 χρόνια, βάζοντας την "Black Hole" (Black Hole = Αρχείο παλαιών θεμάτων. Δημοσιεύσεις που ολοκληρώθηκαν ή δεν έχουν λόγο ύπαρξης μέσα στα forums). Έτσι, ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν έχει σήμερα λόγο ύπαρξης στο συγκεκριμένο (κερδοσκοπικό κατά τα άλλα) αστρολογικό site.

ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Γύρω στις 20 Ιουλίου 2011 αναζήτησα στο "My horoscope" τη συγκεκριμένη θεματική ενότητα αλλά προς έκπληξη μου ανακάλυψα ότι την είχαν ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ! Συγκεκριμένα, της είχαν δώσει το χαρακτηρισμό "Κλειδωμένο Θέμα", μη αναγνώσιμο δηλαδή από κανένα και χωρίς δυνατότητα νέων δημοσιεύσεων! Σε ερώτηση δε του μέλους τους "strange" "Γιατί ρίξατε το θέμα στη μαύρη τρύπα;" η απάντηση τους ήταν "Επειδή είχε έρθει η ώρα του". Δείτε το συγκεκριμένο διάλογο εδώ .

Αυτή είναι η "δημοκρατία" των Σωκράτη Παπαγεωργίου και Δημήτρη Μέλλου - ιδιοκτητών και διαχειριστών του συγκεκριμένου κερδοσκοπικού ιστότοπου! Επί 2 ολόκληρα χρόνια είχαν εμφανέστατα αναρτημένη (και με χιλιάδες αναγνώσεις) τη συγκεκριμένη ενότητα - 11 ολόκληρες ιστοσελίδες με εκατοντάδες "posts" στην πλειοψηφία των οποίων κατηγορούσαν σφόδρα το Θωμά Γαζή και πρότειναν την ανάθεση της προεδρίας της Ελληνικής Αστρολογικής Ομοσπονδίας σε συγκεκριμένα πρόσωπα του δικού τους περιβάλλοντος - σαν το
"σκοτεινό" και ανήθικο Θανάση Ματσώτα! Και τώρα που οι ανομίες των Ριζόπουλου, Ζαχαριάδου, Κόντη, Γαλανού βγαίνουν σιγά - σιγά στην επιφάνεια οι Παπαγεωργίου - Μέλλος ("Μητσάκος")  φρόντισαν να εξαφανίσουν τη συγκεκριμένη επιβαρυντική για τους ίδιους και για το site τους - από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η αλήθεια - θεματική ενότητα. Επί δύο ολόκληρα χρόνια όμως έσπερναν  - μέσα από το υψηλής αναγνωσιμότητας site τους - εν γνώσει τους ΑΘΛΙΑ ΨΕΜΑΤΑ οι κύριοι ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΜΕΛΛΟΣ!

6) Η σημερινή Ελληνική αστρολογική "σκηνή" (με ελάχιστες εξαιρέσεις) ΒΡΩΜΑΕΙ ΚΑΙ ΖΕΧΝΕΙ! Η ανακοίνωση αυτή του Παναγιωτόπουλου θίγει νοοτροπίες και συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας την Ελλήνων αστρολόγων. Έτσι - παρ' όλο που κανείς και καμία Έλληνας/Ελληνίδα αστρολόγος δεν αναφέρεται
φανερά στην ανακοίνωση και δεν γράφουν απολύτως τίποτε στα ιστολόγια τους ή στο facebook, ωστόσο πίσω από τις κουρτίνες "σφάζονται νιες και παλληκάρια" για να εξαφανιστεί αυτή η ανακοίνωση από προσώπου γης! Στην ειδική δε σελίδα της πύλης "Ζούγκλα"  όπου έχει επίσης αναρτηθεί (δείτε εδώ) υπάρχουν ήδη δεκάδες σχόλια.

Θωμάς Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: