Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Έκλειψη Σελήνης 9 Φλεβάρη 2009



Μετά την Έκλειψη Ηλίου που συνέβη πριν 2 εβδομάδες έχουμε τώρα την Έκλειψη Σελήνης (πάντα η μία ακολουθεί την άλλη), που θα συμβεί τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, περίπου στις 5 το απόγευμα (στις 16:48 για να είμαστε ακριβείς, ώρα Ελλάδας - πολύ νωρίς για να είναι ορατή για μας). Τη στιγμή της έκλειψης ο Ήλιος θα βρίσκεται στις 21 μοίρες του Υδροχόου και η Σελήνη στις 21 μοίρες του Λέοντα (όσοι από εσάς έχετε πλανήτες στις 21 μοίρες των "Σταθερών Ζωδίων" - Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος - θα δεχτείτε πιο έντονα τις ενέργειες αυτής της Έκλειψης).

Η Έκλειψη Σελήνης έχει διαφορετικές επιπτώσεις από ότι εκείνη του Ηλίου. Σηματοδοτεί μεν και αυτή μία κρίσιμη περίοδο αλλά αφορά περισσότερο στον απλό κόσμο, στις μάζες, στις οικογένειες, στα "σπιτικά". Σε όλα εκείνα τα στοιχεία δηλαδή που συνδέονται με τη Σελήνη. Και επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση η Σελήνη θα σκοτεινιάσει, θα "χαθεί" και θα προκαλέσει ένα στιγμιαίο κενό, κάτι αντίστοιχο θα συμβεί τώρα σε κοσμικό επίπεδο, κάποιο γεγονός (ή σειρά γεγονότων) που θα θίξει κυρίως εμάς τους απλούς ανθρώπους.

Τη στιγμή της έκλειψης είναι υπερ-ενεργοποιημένο το ζώδιο του Υδροχόου (με τον Άρη, Δία, Βόρειο Δεσμό, Ήλιο και Ποσειδώνα να είναι όλοι συγκεντρωμένοι σε αυτό το απρόβλεπτο και αντισυμβατικό ζώδιο). Μία τέτοια μεγάλη έμφαση στο ζώδιο του Υδροχόου δηλώνει ξεκάθαρα ότι η κοινωνία μας βρίσκεται σε αναβρασμό, ότι καινούργια στοιχεία ξεπετάγονται ορμητικά μέσα σε αυτήν αλλά το κατεστημένο επιχειρεί να τα αναστείλει (δηλώνεται αυτό έντονα και από την ταυτόχρονη στενή αντίθεση Κρόνου - Ουρανού που σχηματίζεται πάλι τώρα). Και επειδή συμμετέχει και ο Ποσειδώνας σε αυτή την έκλειψη (κάνει σύνοδο με τον Ήλιο) μιλάμε πια για ένα κοινωνικό γίγνεσθαι που βρίσκεται στα όρια της διάλυσης και το οποίο χρειάζεται ριζική αναμόρφωση.

Ειδικά για την Ελλάδα, η Έκλειψη αυτή είναι σημαντική, γιατί στη διάρκεια της η Σελήνη και ο Ήλιος θα βρίσκονται περίπου στον ορίζοντα μας (σε ένα κρίσιμο "αστρο-χωροθετικά" σημείο). Ίσως πυροδοτήσει καινούργιες κοινωνικές κινητοποιήσεις και απροσδόκητες πολιτικές εξελίξεις. Παίζουν - όπως πάντα στις εκλείψεις - και τα γεωφυσικά φαινόμενα, ενώ είναι πιθανά και κάποια ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: