Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Η απαγωγή Περικλή Παναγόπουλου και ένας "πλουτώνειος" Ελληνικός μύθος


Ένα θέμα από την αρχαία Ελληνική μυθολογία φαίνεται να σχετίζεται στενά με την απαγωγή του γνωστού εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ας δούμε το πώς και το γιατί. Ο Παναγόπουλος ανήκει στο ζώδιο του Αιγόκερου (γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1935). Ο Ήλιος του βρίσκεται στις 6 μοίρες και κάτι αυτού του ζωδίου. Στο ίδιο περίπου σημείο, όμως, του ζωδιακού βρίσκεται τώρα (πάνω στον ουρανό) και ο πλανήτης Πλούτωνας. Αυτό σημαίνει ότι ο Πλούτωνας χρωματίζει έντονα αυτή την περίοδο της ζωής του Περικλή Παναγόπουλου.

Μόλις πριν ένα μήνα και κάτι μέρες ο πλανήτης Πλούτωνας άλλαξε ζώδιο. Άφησε εκείνο του Τοξότη και μπήκε σε εκείνο του Αιγόκερου (για πρώτη φορά μετά από διόμιση περίπου αιώνες). Μπαίνοντας στον Αιγόκερο ο πλανήτης αυτός άρχισε αμέσως να σχηματίζει μία όλο και πιο ισχυρή σύνοδο με τον Ήλιο του Παναγόπουλου (στις 6 μοίρες του Αιγόκερου, όπως ήδη αναφέραμε). Ο Πλούτωνας είναι ένας πολύ ισχυρός και καταλυτικός πλανήτης, που συνδέεται με ακραία και μοιραία γεγονότα και που επηρέασε δριμύτατα τον εφοπλιστή, μεταφέροντας τον σε αυτή την καινούργια "πλουτώνεια" φάση της ζωής του.


Αν κάνουμε μία μικρή αναδρομή στην Ελληνική μυθολογία θα θυμηθούμε ότι ο πιο γνωστός μύθος που συνδέεται με τον Πλούτωνα είναι αυτός της αρπαγής της Περσεφόνης. Στο μύθο αυτό η νεαρή Περσεφόνη περπατούσε ανέμελα στην εξοχή όταν ξαφνικά σχίστηκε η Γη και μέσα από το χάσμα ξεπετάχτηκε μπροστά της ο θεός του κάτω κόσμου Πλούτωνας, ο οποίος την άρπαξε και την πήρε μαζί του, στο σκοτεινό του βασίλειο!

Μας εκπλήσσει πραγματικά η δύναμη του συμβολισμού των αρχαίων Ελληνικών μύθων και το πώς αυτοί περιγράφουν αποτελεσματικά ακόμη και τις σημερινές κρίσιμες καταστάσεις της ζωής. Γιατί από το συγκεκριμένο μύθο μένει η εικόνα του Πλούτωνα σαν "άρπαγα", απαγωγέα. Αλλά αυτή ακριβώς την έννοια - ανάμεσα σε άλλες - έχει ο πλανήτης Πλούτωνας και στην Αστρολογία. Είναι ο πλανήτης που συνδέεται με την αρπαγή, με την οικείωση πραγμάτων, προσώπων και καταστάσεων που δεν είναι δικά μας και δεν μας ανήκουν απόλυτα (δάνεια, κοινόχρηστα, περιουσιακά στοιχεία συζύγου, σεξ με έναν άγνωστο, "κακό συμπεθεριό" με κάποιον άνθρωπο που μπήκε χωρίς τη θέληση μας στη ζωή μας και φυσικά η απαγωγή και τα λύτρα)!

Επομένως, η απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου, τα λύτρα που ζητούν για να τον απελευθερώσουν αλλά και η δύσκολη κατάσταση της υγείας του (που είναι απειλητική για τη ζωή του - και αυτό είναι ένα έντονα Πλουτώνειο θέμα) όλα αυτά είναι εξωτερικές εκδηλώσεις της εξαιρετικά κρίσιμης συνόδου που σχημάτισε πρόσφατα ο Πλούτωνας με τον Ήλιο του εφοπλιστή. (Βέβαια, δεν θα απαχθούν τώρα όλοι οι Αιγόκεροι που έχουν γεννηθεί τέλη Δεκεμβρίου ή στις αρχές Ιανουαρίου αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα περάσουν μία παρόμοια φάση, όπου οι ίδιοι θα νοιώσουν να χάνουν - σε κάποιον βαθμό - τον έλεγχο και να βρίσκονται στα χέρια της μοίρας, άλλων ανθρώπων και καταστάσεων.

Εξάλλου ο Παναγόπουλος δέχεται και μία άλλη δύσκολη πλανητική όψη, από τον πλανήτη Ποσειδώνα που κάνει σύνοδο με τη Σελήνη του - και αυτή η όψη δηλώνει εξασθένιση και γενικά "απουσία" από το οικογενειακό του περιβάλλον. Και για να κάνουμε και λιγάκι αστρολογία του μέλλοντος, ρόλο φαίνεται να έχει παίξει και ο πλανήτης Έρις, ο οποίος στο γενέθλιο ωροσκόπιο του Παναγόπουλου βρίσκεται στις αρχές του Κριού, σε τετράγωνο με τον Ήλιο του. Ο Πλούτωνας σχηματίζει τώρα μία σκληρή όψη τετραγώνου και με την Έριδα του Παναγόπουλου. Στο μέλλον θα έχουμε κατανοήσει περισσότερο τις ιδιότητες αυτού του πλανητοειδή - που ανακαλύφθηκε μόλις πριν 4 χρόνια - και τότε θα μπορούμε να τον ερμηνεύουμε πιο ολοκληρωμένα μέσα σε ένα ωροσκόπιο).

Γενικά, στις περιόδους που μας επηρεάζει έντονα ο Πλούτωνας μπορεί να μας φέρει ακραίες και μοιραίες καταστάσεις. Νοιώθουμε τότε ότι δεν ελέγχουμε εμείς απόλυτα τη ζωή μας αλλά η μοίρα, κάποια τρίτα πρόσωπα κ.λ.π. Καταλαβαίνουμε έτσι ότι αναξάρτητα από το πόσο σημαντικοί είμαστε επαγγελματικά, κοινωνικά κ.λ.π. στην πραγματικότητα παραμένουμε μικρά και αδύναμα ξυλαράκια, που τα άγει και τα φέρει ο μεγάλος χείμαρρος της ζωής.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Σ.Σ. To παραπάνω ωροσκόπιο έγινε με το αστρολογικό πρόγραμμα Solarfire Gold. Δεν είναι γνωστή η ώρα γέννησης του εφοπλιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: