Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Έκλειψη Ηλίου Δευτέρα 26/1


Μία δακτυλοειδής έκλειψη Ηλίου θα συμβεί τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου (στις 9:54 το πρωί) στο ζώδιο του Υδροχόου. Η έκλειψη αυτή δεν θα είναι ορατή στην Ελλάδα αλλά μόνο σε τμήματα της νότιας Ασίας, από την Ινδία ως και την Αυστραλία.

Στη ρηχή αστρολογία που προβάλουν τα Ελληνικά Μ.Μ.Ε. οι εκλείψεις ερμηνεύονται συλλήβδην σαν προάγγελοι μεγάλων κακών. Δεν είναι απαραίτητα έτσι. Το βέβαιο είναι ότι οι εκάστοτε εκλείψεις "σηματοδοτούν" κάποιες ιδιαίτερες - από αστρολογικής άποψης - περιόδους μέσα σε μία χρονιά. Τη στιγμή μίας Ηλιακής Έκλειψης "χάνεται" ο Ήλιος και κυριαρχεί για κάποιο χρονικό διάστημα το σκοτάδι. Αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν για λίγο - από την οπτική μας γωνία - τα κοσμικά δεδομένα και κυριαρχούν εδώ κάτω στη Γη κάποιες έκτακτες καταστάσεις. Ανατρέπεται η κλασική ιεραρχία και βασιλεύει το σκοτάδι εκεί που έπρεπε κανονικά να βασιλεύει το φως. Πρόκειται για μία στιγμιαία "αφαίρεση" δηλαδή, για μία απώλεια και για μία ολιγόλεπτη νίκη του σκοταδιού σε βάρος του φωτός. Η λογική παύει να κυριαρχεί και βγαίνουν πιο ελεύθερα στην επιφάνεια οι σκοτεινές παρορμησεις του κάθε ανθρώπου.

Ανάλογα λοιπόν με το ζώδιο στο οποίο συμβαίνει μία έκλειψη, αφαιρεί στοιχεία, ανατρέπει καταστάσεις και "σκοτεινιάζει" τα πράγματα. Ειδικά σε ότι αφορά στις ανατροπές, η έκλειψη αυτή γίνεται στο ζώδιο του Υδροχόου, που είναι από μόνο του ανατρεπτικό. Επομένως, θα απελευθερώσει εξαιρετικά ισχυρές αντισυμβατικές και επαναστατικές ενέργειες. Μάλιστα, η παρουσία του Δία δίπλα ακριβώς στο σημείο του ζωδιακού που γίνεται η έκλειψη θα "φουσκώσει" και θα επεκτείνει τα όποια γεγονότα "γεννήσει" η έκλειψη. Βέβαια, η φύση του Δία είναι ευεργετική και στο τέλος κάτι θετικό για την ανάπτυξη μας και για την πνευματική μας εξέλιξη θα προκύψει από τα όσα θα συμβούν στη διάρκεια των ερχόμενων εβδομάδων.


Μία άλλη ιδιότητα της έκλειψης είναι (όπως είδαμε) να "αφαιρεί" πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις, να δημιουργεί ένα στιγμιαίο "κενό" το οποίο άλλες καταστάσεις ορμούν ανεξέλεγκτα να γεμίσουν. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χαθούν τώρα κάποιες κοινωνικές ελευθερίες ή να πληγούν πρόσωπα που σχετίζονται με την πολιτική, με πρωτοποριακούς τομείς κ.λ.π. Και από τη στιγμή που ο Υδροχόος σχετίζεται και με τις αεροπορικές μεταφορές ίσως προκύψει και κει ξαφνικά κάποιο σημαντικό ζήτημα.

Οι εκλείψεις σχετίζονται πολύ στενά με τους σεισμούς. Επιπλέον, το ζώδιο του Υδροχόου προδιαθέτει γενικά για οτιδήποτε "ξεβολεύει" την κοινωνία μας και ανατρέπει τους συνηθισμένους της ρυθμούς.

Χρονικά τώρα οι σχετικές με τις εκλείψεις προβλέψεις δεν εξαντλούνται στην ημέρα που γίνεται η έκλειψη αλλά επεκτείνονται ακόμη και μήνες πριν και μετά την έκλειψη. Τόσο σημαντικό γεγονός θεωρείται ειδικά η Ηλιακή Έκλειψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: