Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Το "Ζωδιακό Δείπνο" (Ο Ζωδιακός σαν ένα "συμπαντικό λογισμικό"!)


Δεν είναι παράξενο το ότι ο κάθε άνθρωπος ανήκει σε κάποιο ζώδιο; Σε τι εξυπηρετεί αυτό; Γιατί είναι άραγε τόσο απαραίτητο να έχουν τα πάντα ζώδιο (εκτός από τους ανθρώπους ζώδιο έχουν και τα ζώα, τα πράγματα, τα μαγαζιά, οι επιχειρήσεις, οι καταστάσεις κλπ.); Και τι είναι τελικά ο ΖΩΔΙΑΚΟΣ (ο μαγικός αυτός κύκλος μέσα στον οποίο παρατάσσονται ιεραρχικά τα ζώδια); Στην πραγματικότητα ο Ζωδιακός αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια!

Από ότι έχουμε καταλάβει, ο Ζωδιακός εκφράζει μία "αρχετυπική εξελικτική διαδικασία", σύμφωνα με την οποία αναπτύσσονται όλα τα φαινόμενα μέσα στο Σύμπαν. Όπως είναι γνωστό, κάθε ζωντανός οργανισμός, μηχανή ή κατάσταση έρχεται στην ύπαρξη, αναπτύσσεται σταδιακά, ακμάζει και μετά διαλύεται. Αυτό που δεν γνωρίζουμε ίσως είναι ότι για να εξελιχθούν οι οντότητες και οι καταστάσεις ακολουθούν πιστά τα «βήματα» του Ζωδιακού - ακολουθούν δηλαδή κατά σειρά τα βήματα των δώδεκα ζωδίων! Ξεκινούν υποχρεωτικά από το "βήμα" του Κριού (του πρώτου - πρώτου ζωδίου του Ζωδιακού), περνούν μετά στο "βήμα" του Ταύρου, των Διδύμων κλπ. και  τέλος ολοκληρώνουν τη  διαδικασία με το "βήμα" των Ιχθύων (το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού).

                         

Βλέπετε, η σειρά των ζωδίων δεν είναι τυχαία αλλά έχει ένα δικό της ιδιαίτερο ("τελεολογικό" θα λέγαμε) νόημα. Στην πραγματικότητα ο Ζωδιακός είναι μία «διαδρομή» με 12 ξεχωριστούς σταθμούς, τους οποίους όλες οι οντότητες και οι καταστάσεις, όλες οι "διαδικασίες" θα πρέπει να ακολουθήσουν ολοκληρωμένα, διαδοχικά και κατά σειρά. Διαφορετικά οι διαδικασίες παραμένουν μετέωρες, δεν εξελίσσονται και τελικά παρακμάζουν και εκφυλίζονται.

Και αφού ζούμε στην εποχή των ηλεκτρονικών υπολογιστών, θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε το Ζωδιακό με ένα συμπαντικό "λογισμικό"! Με ένα λογισμικό το οποίο θα πρέπει να "τρέξει" κάθε ον, κάθε κατάσταση (ή και μηχάνημα) για να ξεπεταχτεί και να κρατηθεί αυτόνομα στην ύπαρξη, για να αναπτυχθεί, να εξελιχθεί φυσιολογικά και να ακμάσει. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε το πώς ακόμη και οι πιο συνηθισμένες, καθημερινές καταστάσεις ακολουθούν πιστά αυτή τη ζωδιακή «διαδρομή». Ας πάρουμε μια κατάσταση οικεία σε όλους μας: το να κάνουμε ένα εορταστικό δείπνο για κάτι σπουδαίο που μας συνέβη ή προς τιμή κάποιων φίλων μας, συναδέλφων μας, συγγενών μας κ.λ.π. Το δείπνο αυτό θα πρέπει να ακολουθήσει πιστά τα βήματα του Ζωδιακού και να ανταποκριθεί διαδοχικά στα αιτήματα του καθένα από τα δώδεκα ζώδια για να αναπτυχθεί σωστά και πετύχει! Δείτε παρακάτω ένα - ένα τα δώδεκα αυτά "βήματα":


ΚΡΙΟΣ (βήμα πρώτο) Το πρώτο-πρώτο που πρέπει να γίνει για να ξεκινήσουμε μια διαδικασία είναι να ξεπηδήσει από μέσα μας η απαραίτητη εκείνη "ενεργειακή ορμή" που θα μας ξεσηκώσει από την αδράνεια μας - ή θα μας στρέψει από άλλες λιγότερο ενδιαφέρουσες διαδικασίες - και θα μας ωθήσει να ξεκινήσουμε δυναμικά τον κύκλο της καινούργιας αυτής διαδικασίας. Στο παράδειγμα μας, να πεταχτούμε ορμητικά από τον καναπέ μας και να πούμε με ενθουσιασμό "Πάει, το αποφάσισα!!! Θα κάνω ένα δείπνο για να γιορτάσω την τάδε επιτυχία/επέτειο μου - ή θα κάνω ένα δείπνο για τους φίλους/συγγενείς/συναδέλφους μου"!

Αφού πάρουμε ορμητικά την απόφαση στη συνέχεια θα πρέπει να σκεφτούμε τι φαγητά θα παρουσιάσουμε σε αυτό το δείπνο, τι κυρίως πιάτο π.χ. θα σερβίρουμε στους καλεσμένους μας (τη λίστα των οποίων τη διαμορφώνουμε στην πορεία). Η ιδέα αυτή για το τι θα μαγειρέψουμε δεν μας κατεβαίνει αυτόματα αλλά κυοφορείται σταδιακά μέσα στο μυαλό μας. Και η συγκεκριμένη φάση - όπου πρέπει να επιλέξουμε στο μυαλό μας ένα φαγητό - αντιστοιχεί στο ζώδιο του Κριού. Από μία μακρυά, «αδιαφοροποίητη», νοητή λίστα με πιθανά φαγητά εμείς θα πρέπει να ξεχωρίσουμε και να προετοιμάσουμε ένα συγκεκριμένο (ή κάποια συγκεκριμένα). Αυτή είναι μία διαδικασία «εξατομίκευσης» που αντιστοιχεί στο ζώδιο του Κριού. Ξεπετάχτηκε ορμητικά μία κατάσταση, πήραμε μία απόφαση, ξεκινήσαμε δυναμικά μία διαδικασία!


ΤΑΥΡΟΣ (βήμα δεύτερο) Στο στάδιο αυτό θα πρέπει να φέρουμε στα μέτρα της γήινης πραγματικότητας και να "υλοποιήσουμε" την ορμή μας. Να προμηθευτούμε δηλαδή τα υλικά του φαγητού που έχουμε σκοπό να φτιάξουμε. Θα πρέπει εδώ είτε να έχουμε στη διάθεση μας όλα τα υλικά πού είναι απαραίτητα για να γίνει το φαγητό είτε να διαθέτουμε το αντίστοιχο χρήμα για να αγοράσουμε τα υλικά αυτά. Κάποιος/α αποφασίζει π.χ. να κάνει μουσακά. Θα πρέπει να έχει στη διάθεση του/της (ή να πάει να αγοράσει) κιμά, μελιτζάνες, πατάτες, λάδι, αλάτι κ.λ.π. Αν δεν τα έχει αυτά τα υλικά ή δεν έχει τα χρήματα για να τα αγοράσει τότε η παρόρμηση που κυριάρχησε μέσα του να φτιάξει μουσακά δεν θα υλοποιηθεί (τουλάχιστον όχι μέχρι να βρει τα υλικά ή τα χρήματα που απαιτούνται). Σε αυτό ακριβώς το στάδιο του Ταύρου εξασφαλίζονται οι συνθήκες και τα υλικά και δημιουργείται στο άτομο η βεβαιότητα ότι μπορεί τελικά να υλοποιήσει την παρόρμηση του - να μαγειρέψει το φαγητό που θέλει.


ΔΙΔΥΜΟΙ (βήμα τρίτο)   Η νοητική προετοιμασία του φαγητού και η κατάλληλη διασύνδεση των υλικών του. Λίγο πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα είναι απαραίτητο να καθίσουμε να σκεφτούμε για λίγο τη σχετική διαδικασία σε όλες της τις λεπτομέρειες. Πως θα φτιάξουμε το φαγητό, τι ποσότητα από το κάθε συστατικό θα βάλουμε μέσα, πόση ώρα χρειάζεται το βράσιμο ή το ψήσιμο του κ.λ.π. Το ζώδιο των Διδύμων είναι το ζώδιο της λογικής αλλά και του διαβάσματος (συνταγών μαγειρικής π.χ.). Αντιστοιχεί στην αρχική φάση προετοιμασίας του δείπνου, όπου ανοίγουμε κάποιο βιβλίο μαγειρικής για να διαβάσουμε αναλυτικά τη συνταγή, όπου αρχίζουμε να υπολογίζουμε τις δόσεις των υλικών με δοσομετρητές, ζυγαριές κ.λ.π. Στο στάδιο αυτό πρέπει επίσης να βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία κουζίνας και να αναμείξουμε σωστά τα διαφορετικά μεταξύ τους υλικά. Είναι μία νοητική και "διασυνδετική" φάση.


ΚΑΡΚΙΝΟΣ (βήμα τέταρτο) Το στάδιο εκείνο στο οποίο το φαγητό παίρνει "την πρώτη του γεύση"! Αφού ρίξουμε τα διάφορα υλικά στην κατσαρόλα ή στο ταψί αρχίζει μετά από λίγη ώρα να αναδύεται στο χώρο η πρώτη χαρακτηριστική μυρωδιά του φαγητού που μαγειρεύουμε. Αυτό συμβαίνει όταν τα διάφορα ασύνδετα υλικά που ρίξαμε στο ταψί έχουν αρχίσει να «δένουν» μεταξύ τους με το μαγείρεμα. Σε αυτή τη φάση η μυρωδιά του φαγητού γίνεται χαρακτηριστική κι εμείς αρχίζουμε να το δοκιμάζουμε για πρώτη φορά, για να δούμε αν έχει αρχίσει να παίρνει τη γεύση που θέλουμε και αν του λείπει κάτι βασικό. Αυτή η φάση όπου το φαγητό παίρνει την πρώτη του γεύση αντιστοιχεί στο ζώδιο του Καρκίνου (Καρκίνος = το ζώδιο της «εξατομικευμένης» ψυχής, όπως θα δούμε σε άλλο άρθρο). Από τη στιγμή που το φαγητό μας θα πάρει την πρώτη του γεύση είναι σα να αποκτά «ψυχή». Μέχρι όμως να εκδηλώσει αυτή την "ψυχή" νιώθουμε άγχος και ανασφάλεια για το αν θα μας πετύχει...


ΛΕΩΝ (βήμα πέμπτο)  Το στάδιο όπου το φαγητό παίρνει οριστικά τη γεύση που θέλουμε! Αφού δοκιμάσαμε αρκετές φορές το φαγητό και του προσθέσαμε ότι ενδεχομένως του έλειπε αρχίζουμε να βεβαιωνόμαστε ότι παίρνει οριστικά τη γεύση που επιθυμούμε. Από αυτό το σημείο και έπειτα τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα (μας νοιάζει πια μόνο το ψήσιμο του φαγητού). Φεύγει από πάνω μας η ένταση και το άγχος και αρχίζουμε να νιώθουμε πιο ανάλαφροι και κεφάτοι. Το σπίτι πλημμυρίζει από τη μυρουδιά του φαγητού, η διάθεση μας ανεβαίνει και αρχίζουμε ενδεχομένως να τραγουδάμε ή να αυτοσχεδιάζουμε χορευτικές φιγούρες... Ο Λέων είναι το ζώδιο που συμβολίζει τη χαρά, τη δημιουργία, τη βεβαιότητα. Αντιστοιχεί σε αυτό ακριβώς το γεμάτο συγκίνηση, χαρά και βεβαιότητα στάδιο!


ΠΑΡΘΕΝΟΣ (βήμα έκτο)  Η προετοιμασία του σερβιρίσματος. Η Παρθένος είναι ένα ευφυές, πρακτικό και εξυπηρετικό ζώδιο. Αντιστοιχεί στη φάση της προετοιμασίας του τραπεζιού, λίγο πριν έρθει ο κόσμος και ξεκινήσει το δείπνο. Σε αυτή τη φάση κάποιος/α/οι αναλαμβάνουν το στρώσιμο του τραπεζιού, τη σωστή τοποθέτηση των πιάτων και των κουταλομαχαιροπήρουνων, των πετσετών κ.λ.π. Όλη την «υλικοτεχνική» δηλαδή προετοιμασία του σερβιρίσματος. Παράλληλα, σε αυτή τη φάση καταφθάνουν (κάπως άκαιρα) στο σπίτι  οι πρώτοι καλεσμένοι, γι’ αυτό και επικρατεί εδώ μία φάση έντονου άγχους, για το αν θα προλάβουμε να στρώσουμε έγκαιρα το τραπέζι, να ρυθμίσουμε όλες τις λεπτομέρειες  κ.λ.π. Στην Παρθένο αντιστοιχεί επίσης η εξυπηρέτηση της κάθε θεμιτής ανάγκης των καλεσμένων σε όλη τη διάρκεια του δείπνου.


ΖΥΓΟΣ  (βήμα έβδομο)  Η στιγμή που οι καλεσμένοι κάθονται στο τραπέζι (Ζυγός = η αρμονική και πολιτισμένη συνύπαρξη των ανθρώπων). Στο στάδιο του Ζυγού έχουμε την αρμονική (εξωτερικά) και ειρηνική συνύπαρξη των ατόμων. Εδώ ξεκινάει η συλλογική φάση του δείπνου (μέχρι τώρα η νοικοκυρά μαγείρευε μόνη της ή με κάποιους συγγενείς της ενώ τώρα βρίσκεται με πολλή κόσμο). Η πιο χαρακτηριστική «Ζυγίσια» στιγμή είναι εκείνη που συγκεντρωνόμαστε όλοι στο τραπέζι για να φάμε. Αυτή η στιγμή έχει τα θέλγητρα της. Τραβάμε τις καρέκλες για να καθίσουμε και "φοράμε" την πιο ευχάριστη μας διάθεση επειδή θα έρθουμε κοντά με τους υπόλοιπους άγνωστους εν πολλοίς  καλεσμένους - που μέχρι τότε μπορεί να βρίσκονταν σε άλλα σημεία του σπιτιού. Συνήθως στη φάση αυτή νοιώθουμε χαρά και για έναν επιπρόσθετο λόγο: για το ότι καθίσαμε κοντά σε κάποιο πρόσωπο του αντίθετου φύλου που είχαμε ήδη ξεχωρίσει από πριν. Παράλληλα και την ίδια τη στιγμή που καθόμαστε στο τραπέζι μπορεί να βρεθούμε τυχαία κοντά σε κάποιο πρόσωπο που δεν είχαμε προσέξει ιδιαίτερα πριν και που λόγω γειτνίασης μπορεί να ανακαλύψουμε ότι έχουμε "χημεία" μαζί του - νοιώθοντας απροσδόκητα ισχυρή έλξη γι' αυτό το πρόσωπο!


ΣΚΟΡΠΙΟΣ (βήμα όγδοο) Η ψυχική ένωση των συνδαιτυμόνων. Οι άνθρωποι που ήρθαν τόσο κοντά "εξωτερικά" στο προηγούμενο στάδιο του Ζυγού - αφού κάθισαν ο ένας δίπλα στον άλλο στο τραπέζι - θα πρέπει να έρθουν τώρα κοντά και εσωτερικά, να συνδεθούν δηλαδή στις ψυχές τους. Αυτό όμως δεν γίνεται αυτόματα και κυρίως δεν μπορεί να γίνει με όλους. Ανάλογα με τις "Συναστρίες" που θα δημιουργηθούν - αλλά και με τα βιώματα του καθενός - στο τραπέζι αυτό ενδέχεται να γεννηθούν από μεγάλες συμπάθειες μέχρι και ισχυρές αντιπάθειες. Έτσι, μετά από το πρώτο στάδιο της αβρότητας του Ζυγού θα αρχίσουν να εκδηλώνονται οι ωμές ενέργειες που δημιουργήθηκαν στην ψυχή του καθενός, από τη συνύπαρξη του και την αλληλεπίδραση του με τους άλλους καλεσμένους. Αυτό είναι το στάδιο της "σπλαχνικής τριβής" που αντιπροσωπεύει ο Σκορπιός - ένα στάδιο που μπορεί να διακυμανθεί από την καλυμμένη ειρωνεία και επιθετικότητα, τις διάχυτες «κακιούλες» μέχρι και την απροκάλυπτη εχθρότητα!

Στη φάση του Σκορπιού διαλύεται η κάπως επιφανειακή «Ζυγίσια» αρμονία που υπήρχε αρχικά στο τραπέζι και βγαίνουν στην επιφάνεια εντάσεις και αντιπάθειες. Από την άλλη βέβαια όσοι/ες ταιριάζουν μεταξύ τους αρχίζουν  σε αυτήν ακριβώς τη φάση να συνδέονται βαθύτερα και ουσιαστικότερα! Εδώ είναι που κορυφώνονται οι κρυφές συμπάθειες και αντιπάθειες, εδώ δημιουργούνται οι «στιγμιαίες» συμμαχίες (όπου ο ένας παίρνει μεθοδευμένα το μέρος του άλλου, κινούμενος από καθαρά προσωπικά κίνητρα - ερωτικά, οικονομικά κ.λ.π.). Εδώ ανταλλάσσονται οι απροκάλυπτες πλέον ματιές πόθου ανάμεσα στα άτομα που έλκονται, εδώ γίνονται τα κρυφά αγγίγματα των ποδιών τους κάτω από το τραπέζι!


ΤΟΞΟΤΗΣ (βήμα ένατο)  Σε αυτή τη φάση λαμβάνει χώρα ένα γενικότερο «ενεργειακό άνοιγμα» των συνδαιτυμόνων και αρχίζει να επικρατεί στο τραπέζι μια πιο καλοπροαίρετη και ευχάριστη διάθεση . Έχουν γίνει πλέον τα απαραίτητα συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα, έχουν δοθεί εξηγήσεις και ζητηθεί συγγνώμες, έχουν εξομαλυνθεί οι αρχικές αιχμηρές διαθέσεις των συνδαιτυμόνων και εκτονωθεί οι όποιες εντάσεις. Συνήθως εδώ κάποιος/α φέρνει τη συζήτηση σε πιο ευχάριστα θέματα ή αρχίζει να λέει ανέκδοτα. Το ανέκδοτο - αν και μοιάζει ασήμαντο - επιτελεί στην πραγματικότητα σημαντικό κοινωνικό έργο. Βοηθάει να «σπάσει ο πάγος» σε μία συγκέντρωση, να λυθούν οι εντάσεις, να γελάσουν οι συνδαιτυμόνες. Το αυθόρμητο, κελαρυστό γέλιο είναι μία υγιής εκδήλωση του ατόμου που φανερώνει καλόκαρδο και καλοπροαίρετο πνεύμα, συντροφική διάθεση, άνοιγμα και εμπιστοσύνη στο διπλανό του. Το γέλιο που βγαίνει από όλα τα μέλη μιας παρέας αποδεικνύει ότι η παρέα αυτή «έχει «δέσει», ότι επικρατεί ένα καλοπροαίρετο πνεύμα εκεί, ότι κανείς μέσα της δεν είναι αποκομμένος. Στη φάση του Τοξότη ξεπερνιούνται σε μεγάλο βαθμό τα όποια αρνητικά συναισθήματα επικράτησαν στην προηγούμενη «σκορπίσια» φάση και επικρατεί ένα πιο ήρεμο, ανέμελο και εξυψωτικό κλίμα στην παρέα. Οι άνθρωποι «ανοίγονται» ενεργειακά ο ένας απέναντι στον άλλο και αρχίζουν έτσι να συζητούν για πιο εμβριθή και εξελιγμένα θέματα, φιλοσοφώντας γενικά πάνω στη ζωή.


ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ (βήμα δέκατο)  Εδώ συντελούνται οι ωφελιμιστικού χαρακτήρα ανταλλαγές ανάμεσα στους συνδαιτυμόνες. Η φάση του Αιγόκερου ξεκινάει συνήθως με το σερβίρισμα του καφέ. Το πνεύμα της συζήτησης σοβαρεύει κάπως και τα άτομα που αισθάνονται ότι έχουν κοινούς επαγγελματικούς ή κοινωνικούς προβληματισμούς αρχίζουν και συζητούν εκτενέστερα για τις δουλειές τους ή για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική τους κοινωνία (πώς να καταφέρουν π.χ. να βάλουν φώτα στο κακόφημο πάρκο της γειτονιάς τους). Γενικά, σε αυτή τη φάση γίνονται οι πιο ώριμες, ρεαλιστικές και ωφελιμιστικές συζητήσεις της βραδιάς. Οι συνδαιτυμόνες διερευνούν τις όποιες δυνατότητες κοινωνικής συνδιαλλαγής και επαγγελματικής συνεργασίας ανοίγονται ανάμεσα τους (ένας δικηγόρος π.χ. παρέχει κάποιες συμβουλές στους γύρω του, αποσκοπώντας στο να τους κάνει στη συνέχεια πελάτες του), ανταλλάσσουν επαγγελματικές κάρτες κ.λ.π.


ΥΔΡΟΧΟΟΣ (βήμα ενδέκατο)  Η απελευθέρωση των συνδαιτυμόνων! Η «ένωση των ομοϊδεατών» και η ενδεχόμενη εγκαθίδρυση φιλίας ανάμεσα τους. Στη φάση του Υδροχόου τα άτομα έχουν εξοικειωθεί αρκετά και αισθάνονται πιο άνετα και φιλικά μεταξύ τους. Ξεσφίγγουν π.χ. τις γραβάτες τους, σηκώνονται από το τραπέζι, απελευθερώνονται γενικά (κάθονται π.χ. οκλαδόν στο πάτωμα ). Εδώ αναπτύσσονται τα πιο ασυνήθιστα και συναρπαστικά θέματα συζήτησης, που έχουν συχνά να κάνουν με την πολιτική αφύπνιση των ατόμων, με τη μεταφυσική, το σύμπαν, την αστρολογία κλπ. Γίνεται φανερό το ποιοι άνθρωποι έχουν κοινές ιδέες, αντιλήψεις και ενδιαφέροντα. Δημιουργούνται οι πρώτες ομάδες ομοϊδεατών και γενικά μπαίνουν οι βάσεις για τη δημιουργία φιλίας ανάμεσα σε κάποιους ιδεολογικά "συντονισμένους" μεταξύ τους συνδαιτυμόνες.


ΙΧΘΥΕΣ  (βήμα δωδέκατο) Το κλείσιμο και η «ανασκόπηση» του δείπνου. Στη φάση των Ιχθύων αρχίζει ουσιαστικά η περάτωση, η «διάλυση» του δείπνου. Αποχωρούν οι συνδαιτυμόνες - αφού έχουν μιλήσει και συνδιαλλαχτεί πριν με τόσους ανθρώπους και κατακλυστεί από πρόσωπα, ιδέες και συναισθήματα. Μαζί τους όμως «παίρνουν» μία πληθώρα παραστάσεων (ματιές, σκόρπιες λέξεις, καταστάσεις) τις οποίες στο δρόμο της επιστροφής για το σπίτι - και λίγο πριν κοιμηθούν - ανασκοπούν νοερά. Αναβιώνουν έτσι κάποιες φορτισμένες για τους ίδιους (θετικές ή αρνητικές) στιγμές, τις αναλύουν και επιχειρούν να τις κατανοήσουν πληρέστερα. Στη φάση των Ιχθύων τα άτομα «επανασκηνοθετούν» τη βραδιά με έναν δικό τους τρόπο («αν δεν το είχα πει αυτό τι θα γινόταν;». «Αν είχα μιλήσει ανοιχτά στο πρόσωπο που με ενδιέφερε ερωτικά πως θα αντιδρούσε;» κ.λ.π.). Έτσι, ξεκαθαρίζουν μέσα τους κάποια πράγματα (που ήταν δύσκολο να τα συλλάβουν όσο ήταν παρόντες/ούσες και βίωναν τις εμπειρίες «εν θερμώ»).

Οι Ιχθείς εκπροσωπούν το κλείσιμο ενός κύκλου. Είναι σημαντικό όταν κλείνει ένας κύκλος να κάνεις την ανασκόπηση του, να αναλύσεις τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που πρωταγωνίστησαν σε αυτόν και να βγάλεις το «απόσταγμα» του, το βαθύτερο νόημα του συγκεκριμένου κύκλου, του τι σου συνέβη πραγματικά εκεί και του ποια ήταν ακριβώς η ποιότητα της συγκεκριμένης εμπειρίας στην οποία έλαβες μέρος. Με λίγα λόγια, οι Ιχθύες εκπροσωπούν τον "επίλογο" των καταστάσεων...


Και φυσικά δεν είναι μόνο σε αυτή τη διαδικασία του δείπνου που πρέπει να ακολουθηθούν πιστά τα δώδεκα ζωδιακά «βήματα» για να εξελιχθεί σωστά η σχετική διαδικασία. Το ίδιο συμβαίνει με κάθε πράγμα, όν, κατάσταση ή διαδικασία μέσα στο Σύμπαν (από τη γέννηση ενός ανθρώπου, από την ανάπτυξη μίας ερωτικής ιστορίας ως και την παραγωγή ενός αυτοκινήτου!). Κάθε κατάσταση πρώτα «διαφοροποιείται» και έρχεται στην ύπαρξη, μετά αναπτύσσεται, ακμάζει και τελικά διαλύεται. Και όλα αυτά τα κάνει ακολουθώντας διαδοχικά και πιστά τα 12 «βήματα» του Ζωδιακού. Πίσω από όλες τις διαδικασίες που λαμβάνουν ασταμάτητα χώρα μέσα στο Σύμπαν - από την πιο μικρή ως και την πιο μεγάλη - κρύβεται ο «Ουροβόρος Όφις»…

 Θωμάς Γαζής

Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

(Το άρθρο αυτό είναι ένα επιμελημένο απόσπασμα από το βιβλίο του Θωμά Γαζή : «Η Αστρολογία στην Τρίτη Χιλιετία», εκδόσεις «Πύρινος Κόσμος». Έχει δημοσιευτεί στα αγγλικά στο κορυφαίο Αμερικάνικο Αστρολογικό περιοδικό: "Horoscope Guide" με τίτλο «The Zodiacal Banquet», στο τεύχος Απριλίου 2004.)





Δεν υπάρχουν σχόλια: