Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

Αντώνης Σαμαράς - Το ωροσκόπιο του καινούργιου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας


Ας δούμε το γενέθλιο χάρτη του Αντώνη Σαμαρά, του νεο - εκλεγέντα προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στις 23/5/1951 στην Αθήνα. Δεν είναι γνωστή η ώρα γέννησης του:

             
Με την πρώτη κιόλας ματιά, μας εντυπωσιάζει η στενότατη σύνοδος που σχηματίζουν ο Ήλιος και ο Άρης του (οι δύο αυτοί "πλανήτες" βρίσκονται στην ίδια ακριβώς μοίρα του ζωδιακού, σχηματίζουν δηλαδή σύνοδο "μοιρικώς" - όπως θα έλεγαν οι αστρολόγοι της Ελληνιστικής εποχής). Ο καινούργιος πρόεδρος της Ν.Δ. δείχνει να είναι εξαιρετικά δραστήριος, παρορμητικός αλλά και "αιχμηρός". Δεν διστάζει να διεκδικήσει μαχητικά οτιδήποτε πιστεύει ότι του ανήκει. Χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα ενεργητικότητας και προτιμά να λειτουργεί ανεξάρτητα και ανταγωνιστικά. Τα στοιχεία αυτά δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά σε τρίτα πρόσωπα, ενδεχομένως λόγω του αρκετά "εξευγενισμένου" ωροσκόπου που πρέπει να έχει. Ο καινούργιος πρόεδρος διαθέτει μεγάλη ευστροφία και ετοιμότητα λόγου (ο Ήλιος και ο Άρης του βρίσκονται στο ζώδιο των Διδύμων) και είναι ικανός να γοητεύει με τον πολιτικό του λόγο και να ξεσηκώνει τα πλήθη.

Σε ότι αφορά στη Σελήνη του, την ημέρα που γεννήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς ο φυσικός μας δορυφόρος βρισκόταν είτε στο ζώδιο του Τοξότη (τις πρώτες πρωινές ώρες) είτε στο ζώδιο του Αιγόκερου (τις υπόλοιπες). Από τις δύο αυτές εκδοχές (Τοξότης ή Αιγόκερος) αναμφίβολα πιο ηγετική είναι η Σελήνη στον Αιγόκερο. Μία τέτοια Σελήνη δίνει στον άνθρωπο έναν ώριμο ψυχισμό, μεγάλη αντοχή, ψυχραιμία, ισχυρή αίσθηση του καθήκοντος αλλά και αριβισμό και σκληρότητα. Πάντοτε δε ανάλογα με την ώρα της γέννησης του, είναι πιθανό η Σελήνη του Σαμαρά να σχηματίζει στενή όψη αντίθεσης με τον Ουρανό του. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο στον ψυχισμό του οποίου εδρεύουν καταιγιστικές ενέργειες και κάποια ιδιαίτερα ανορθόδοξα, αντιδραστικά και επαναστατικά στοιχεία.

Πάντως, είτε η Σελήνη του Σαμαρά βρίσκεται στο τέλος του Τοξότη είτε στις αρχές του Αιγόκερου, δέχεται έντονα τώρα τις ισχυρότατες και καταλυτικές ενέργειες που εκλύονται από το πολυ-συζητημένο Ταυ τετράγωνο Κρόνου - Πλούτωνα - Ουρανού. Και αν ισχύει η (πιθανότερη) εκδοχή να έχει Σελήνη στον Αιγόκερο, τότε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει νοιώσει ακόμη την πλήρη ένταση των πυρών αυτού του ιστορικού Ταυ - τετραγώνου (αφού ο Ουρανός θα σχηματίσει στους επόμενους μήνες ή χρόνια - ανάλογα με το στις πόσες μοίρες βρίσκεται η Σελήνη του - τέλεια όψη τετραγώνου με τη Σελήνη του).

Επιπλέον, την περίοδο 2010 - 2014 ο διελαύνων Πλούτωνας θα σχηματίζει όψη αντίθεσης με το γενέθλιο Ουρανό του νυν προέδρου της Ν.Δ. Αυτό το στοιχείο δηλώνει ότι ενδέχεται να αναπτυχθεί σε εκείνο το διάστημα ένας ολόκληρος παρασκηνιακός μηχανισμός (Πλούτωνας) που θα επιχειρεί να "πριονίσει" τις πολιτικές φιλίες και συμμμαχίες του Σαμαρά (Ουρανός). Ή και το ανάποδο, ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενδέχεται να καταφύγει τότε σε σκληρές μεθόδους για να ελέγξει τον πολιτικό του "περίγυρο" και για να αποφύγει ενδεχόμενες απώλειες και φθορές.

Τον πιο καταλυτικό όμως ρόλο στο ωροσκόπιο του Σαμαρά θα παίξει στο προσεχές μέλλον ο διελαύνων πλανήτης Ποσειδώνας, ο οποίος από τις αρχές του 2011 θα σχηματίσει μία δυσαρμονικότατη όψη με τον Ήλιο και τον Άρη του (με τα στοιχεία εκείνα που είναι κατά τη γνώμη μου υπεύθυνα για τη χαρακτηριστική "αστραπή" στο βλέμμα του Σαμαρά - όπως την είχε χαρακτηρίσει ο Άρης Δαβαράκης). Με τον Ποσειδώνα δυσαρμονικό απέναντι στα δύο αυτά πιο ζωτικά, "πύρινα" και αρρενωπά στοιχεία του Σαμαρά (τον Ήλιο και τον Άρη του) η "αστραπή" στο βλέμμα του κατά κάποιον τρόπο ίσως αρχίσει να μειώνεται, που σημαίνει ότι ίσως γίνει πιο θαμπό και κουρασμένο τότε το βλέμμα του Σαμαρά. Το για ποιο λόγο ακριβώς θα γίνει αυτό δεν μπορώ να τον προσδιορίσω. Από ότι δηλώνουν οι αστρολογικές ενδείξεις στο ωροσκόπιο του ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα εισέλθει - πιθανώς - από το 2011 και έπειτα σε μία περίοδο "εξασθένισης", όπου θα αντιμετωπίσει ενδεχομένως σειρά προδοσιών και απογοητεύσεων (σαν αποτέλεσμα ίσως και των υψηλών προσδοκιών και ουτοπιστικών σχεδίων που ο ίδιος είχε ενστερνιστεί).

Γενικά, ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να μπαίνει τώρα (έχοντας και το διελαύνοντα Πλούτωνα πάνω στη Σελήνη του) στην πιο μεταμορφωτική, συναρπαστική, σκληρή αλλά και ακραία περίοδο της ζωής του.

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

(Σημείωση: για τον υπολογισμό και την απεικόνιση των ωροσκοπίων χρησιμοποίησα το αστρολογικό πρόγραμμα "Solar Fire Gold")

Δεν υπάρχουν σχόλια: