Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2008

Τα αποτελέσματα του Πλούτωνα στον ΤοξότηΜόλις πριν λίγες μέρες ο Πλούτωνας (για μας τους Αστρολόγους συνεχίζει να είναι πλανήτης) εγκατάλειψε οριστικά το ζώδιο του Τοξότη (στο οποίο βρισκόταν από το 1995) και μπήκε σε εκείνο του Αιγόκερου. Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό, για δύο κυρίως λόγους: ο Πλούτωνας είναι ένας "συλλογικός", "γενεαλογικός" πλανήτης και οι όποιες μεταβολές του γίνονται εντονότατα αισθητές σε συλλογικό επίπεδο (εκτός από το ατομικό), εκδηλώνονται μαζικά, επηρεάζουν τάσεις και συμπεριφορές στις κοινωνίες μας και γενικά αλλάζουν τις ανθρώπινες "σταθερές" σε παγκόσμια κλίμακα. Τα γεγονότα που προκαλεί αυτός ο μυστηριώδης πλανήτης είναι έντονα, ακραία και κατά κάποιον τρόπο μοιραία. Επιπλέον, τέτοιου είδους μετάβαση - το να φύγει δηλαδή ο Πλούτωνας από το ζώδιο του Τοξότη και να μπει σε εκείνο του Αιγόκερου, που εκτός του ότι είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό ζώδιο κοινωνικά είναι και ένα από τα ζώδια εκείνα που συνθέτουν τους "γωνιακούς άξονες" του ζωδιακού - τέτοια μετάβαση κάνει ο Πλούτωνας μία φορά κάθε 2,5 περίπου αιώνες, επομένως μιλάμε για ένα γεγονός ιστορικής σημασίας, από εκείνα που αφήνουν το στίγμα τους γενεαλογικά!

Το ζώδιο του Τοξότη σχετίζεται με τη θρησκεία γενικά, με τους κληρικούς κ.λ.π. Επίσης, με τη δικαιοσύνη και με τις αποκαλύψεις. Ο Πλούτωνας από την άλλη σχετίζεται με τις μεγάλης κλίμακας οικονομικές συναλλαγές, με τα σκοτεινά κυκλώματα και με το σεξ. Κάνοντας έναν απλό συνειρμό ανάμεσα στις παραπάνω ιδιότητες θα δούμε να σχηματίζονται μπροστά μας πολλά από τα γεγονότα που συντάραξαν την Ελληνική κοινωνία τα προηγούμενα χρόνια και που τώρα καταλαβαίνουμε το βαθμό οφειλής τους στην επενέργεια του Πλούτωνα. Για παράδειγμα, είναι εντυπωσιακό το πόσο ξεκάθαρα σκιαγραφεί αυτή η πλανητική θέση το πρωτοφανές σκάνδαλο του Βατοπεδίου! Επιπλέον, το πόσο καλά εξηγεί ανάλογα σκάνδαλα (οικονομικά, σεξουαλικά κ.λ.π.) με παπάδες που έρχονταν στην επιφάνεια τα προηγούμενα χρόνια, σε βαθμό που δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν. Αντίστοιχα σκάνδαλα συγκλόνισαν και την καθολική εκκλησία, με κληρικούς της εμπλεκόμενους π.χ. σε υποθέσεις παιδεραστίας. Και φυσικά πάνω απ' όλα δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι με τον Πλούτωνα στον Τοξότη βγήκαν μαζικά στο φως συγκλονιστικά μυστικά της χριστιανικής εκκλησίας, τα οποία κρατούσε επί αιώνες καλά καταχωνιασμένα: απόκρυφα ευαγγέλια και άλλων ειδών πηγές που μιλούσαν για τη Μαρία Μαγδαληνή σα τη σύζυγο του Ιησού και για τον Ιούδα όχι σαν ένα κτηνώδη προδότη αλλά σαν έναν από τους πιο εξελιγμένους και συνειδητοποιημένους μαθητές του Ιησού Χριστού (σφραγισμένα μυστικά = Πλούτωνας - της εκκλησίας = Τοξότης, όπως και πάλι χάρη στην παρουσία του Πλούτωνα στον Τοξότη οφείλεται το γεγονός ότι τα μυστικά αυτά της εκκλησίας αποκαλύφτηκαν μαζικά και έγιναν κοινή γνώση όλων των ανθρώπων).

Το ζώδιο του Τοξότη όμως έχει σχέση και με τη διεθνή κοινότητα, με τους ξένους, με τον τουρισμό. Σε αστρο-γεωγραφικό επίπεδο ο Τοξότης συνδέεται παραδοσιακά με τους Άραβες. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι ειδικά με τον Πλούτωνα στον Τοξότη οι Άραβες δαιμονοποιήθηκαν όσο ποτέ άλλοτε, έγιναν οι μεγάλοι "κακοί" στα μάτια του δυτικού κόσμου. Επιπλέον, με την κοσμοιστορική κατάρριψη των Δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη, με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο, σε τουριστικά θέρετρα στην Αίγυπτο, στο Μπαλί κ.λ.π. υπέστη τεράστιο πλήγμα η βιομηχανία του τουρισμού, που συνδέεται με το ζώδιο του Τοξότη. Επίσης, οι αεροπορικές μετακινήσεις μειώθηκαν, όχι μόνο εξαιτίας της αύξησης του κόστους των εισητηρίων αλλά και του φόβου των ανθρώπων να ταξιδεύουν γενικά στο εξωτερικό. Με τον Πλούτωνα στον Τοξότη ο "ξένος" άρχισε να αντιμετωπίζεται με καχυποψία και ανησυχία, άρχισε να προκαλεί φόβο αντί για ανέμελη διάθεση (αρκούσε π.χ. ένας μελαχροινός επιβάτης σε ένα ευρωπαικό ή αμερικάνικο αεροπλάνο για να αρχίσουν οι υπόλοιποι επιβάτες να βλέπουν οράματα τρομοκρατικής επίθεσης).

Από την άλλη, στην πληθωρικότητα του ζωδίου του Τοξότη και στην τάση του στην υπερβολή οφείλεται και το φαινόμενο του υπερβολικού και ασύδοτου δανεισμού που εκδηλώθηκε ειδικά τα τελευταία χρόνια (ο Πλούτωνας συνδέεται στενά με τα δάνεια και γι' αυτό Πλούτωνας στον Τοξότη = ακραίος και υπερβολικός δανεισμός, χωρίς όρια). Το ζήσαμε όλοι μας αυτό, με τις τράπεζες να μας βομβαρδίζουν συνέχεια από το τηλέφωνο τα τελευταία χρόνια για να πάρουμε καποια καινούργια πιστωτική κάρτα ή κάποιο επιπλέον δάνειο. Με τα γνωστά αποτελέσματα βέβαια (είχαμε αρχίσει να ζούμε μία επίπλαστη ζωή, όπου απολαμβάναμε αγαθά τα οποία στην πραγματικότητα οι περισσότεροι δεν είχαμε τα χρήματα να τα πληρώσουμε). Τώρα όμως με τον Πλούτωνα στο γήινο, αυστηρό, περιοριστικό και ρεαλιστικό ζώδιο του Αιγόκερου το "πάρτι" τελείωσε και είναι βέβαιο ότι θα μπουν πολύ αυστηρά όρια στο θέμα του δανεισμού και γενικά στη διαχείρηση του δημόσιου χρήματος, των πιστώσεων κ.λ.π. Τώρα θα αντικρύσουμε την σκληρή πραγματικότητα στα μάτια, θα συνειδητοποιήσουμε ότι είχαμε ξεπεράσει τα όρια, είχαμε καταχραστεί τα αποθέματα μας και γι' αυτό η ευμάρεια που ζούσαμε δεν θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα, απλά γιατί ποτέ τα αποθέματα δεν είναι απεριόριστα (βλέπε π.χ. το πετρέλαιο) και δεν φτάνουν για τους τόσους πολλούς ανθρώπους που κατοικούν πια στη Γη. Με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλοι μας θα αρχίσουμε να ζούμε μία πολύ πιο λιτή και σπαρτιάτικη ζωή, όχι τόσο εξωφρενική όπως αυτή που είχαμε ζήσει στις τελευταίες δεκαετίες (και θα αρχίσουμε τώρα να καταλαβαίνουμε το πόσο εξωφρενική ήταν η ζωή εκείνη).

Ακόμη και σε κάποιες επί μέρους πτυχές της ζωής μας, όπως η σεξουαλική μας συμπεριφορά, πολλά πράγματα θα αλλάξουν τώρα. Κάπου ίσως λήξει αυτή η χαρακτηριστική περίοδος ατέρμονης ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων στυλ "Sex and the city" που επικράτησε κυρίως τα τελευταία 13 χρόνια, με τον Πλούτωνα (σεξ) στο ζώδιο του Τοξότη (απόλυτη ελευθερία, ευκολία προσέγγισης, ανέμελη παιχνιδιάρικη διάθεση από τη μια και ελαχιστοποίηση συναισθηματικών επιπλοκών από την άλλη). Ήταν τόσο ανέμελα αυτά τα τελευταία χρόνια που σχεδόν ξεχάσαμε το AIDS και τις άλλες σοβαρές σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες!

Πάντως, τα πιο ισχυρά του γεγονότα ο Πλούτωνας φαίνεται να τα έδωσε την τελευταία στιγμή πριν φύγει οριστικά από το ζώδιο του Τοξότη. Γιατί κάπου προετοίμαζε κάποιο μεγάλο γεγονός ο Πλούτωνας, μια και από τις αρχές του 2008 είχε περάσει στο ζώδιο του Αιγόκερου αλλά από τον Ιούνιο και έπειτα επέστρεψε λόγω ανάδρομης κίνησης στο ζώδιο του Τοξότη. Στους τελευταίους μήνες, λοιπόν, του 2008 προκάλεσε από τη μια την τεράστια αυτή παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ενώ από την άλλη ξεσκέπασε εδώ στην Ελλάδα τις επαίσχυντες bussiness της Μονής του Βατοπεδίου.

Μπορούμε λοιπόν να μάθουμε πολλά μελετώντας τις συνέπειες της παραμονής του Πλούτωνα στα προηγούμενα ζώδια του ζωδιακού και να γίνουμε έτσι ικανότεροι στο να προβλέπουμε τις μελλοντικές τάσεις που θα αναπτυχθούν στην ανθρωπότητα, όταν ο Πλούτωνας θα βρίσκεται - στις επόμενες δεκαετίες - στα ζώδια του Αιγόκερου, Υδροχόου, Ιχθύων κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: