Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Έρχονται δύσκολες μέρες για την Ελλάδα!

Η παραπάνω φωτογραφία (από την "El Pais") είναι μία από τις πολλές "δικές μας" φωτογραφίες που έκαναν πρόσφατα το γύρο του κόσμου. Δείχνει ένα στιγμιότυπο από τα πρωτοφανή επεισόδια που έχουν αναστατώσει τις τελευταίες μέρες ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας - ενώ ανάλογα επεισόδια συνέβησαν και σε πολλές άλλες Ελληνικές πόλεις. Προσωπικά έχω την εντύπωση ότι τα επεισόδια αυτά - αν και τόσο έντονα - αποτελούν μόνο το πρελούδιο των όσων αναμένεται να συμβούν στην Ελλάδα στα αμέσως επόμενα χρόνια. Ειδικά μέσα στο 2009 οι πλανήτες παίρνουν κάποιες εξαιρετικά σκληρές απέναντι στην Ελλάδα τροχιές (θεωρώντας ότι το γενέθλιο ωροσκόπιο της Ελλάδας είναι εκείνο που προκύπτει από τη 1η Συνέλευση της Επιδαύρου και τη σχετική διακήρυξη ανεξαρτησίας των Ελλήνων, που έγινε την 1η Γενάρη 1822, παλιό ημερολόγιο. Δείτε πάνω - πάνω δεξιά το σχετικό άρθρο "Το ωροσκόπιο της Ελλάδας"). Τόσο σκληρές επιδράσεις δεν έχει δεχτεί ποτέ η χώρα μας, από τον καιρό που ιδρύθηκε σα σύγχρονο κράτος!

Ήδη η μόλις πριν από λίγες μέρες είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερο έδωσε τα πρώτα της αρνητικά αποτελέσματα. Και αυτό γιατί ο Πλούτωνας θεωρείται σαν ένας σκληρός και ακραίος πλανήτης, που καταστρέφει οτιδήποτε "ακουμπά", για να το ξαναχτίσει όμως μετά πάνω σε πιο υγιείς βάσεις. Και επειδή η Ελλάδα ανήκει στο ζώδιο του Αιγόκερου αυτό που "ακουμπά" τώρα ο Πλούτωνας είναι η ίδια η υπόσταση της Ελλάδας! Ίσως αναδομήσει ριζικά πολλές από τις πτυχές της Ελληνικής κοινωνίας, μέσα όμως από ακραίες και συχνά βίαιες διαδικασίες (ή και μέσα από κάποια έντονα γεωφυσικά φαινόμενα)!

Αυτή την περίοδο ο Πλούτωνας σχηματίζει μία πλανητική όψη συνόδου (όπως λέγεται) με τους γενέθλιους πλανήτες Ουρανό και Ποσειδώνα της Ελλάδας (οι οποίοι βρίσκονται στις αρχές του ζωδίου του Αιγόκερου στο ωροσκόπιο της χώρας μας). Ειδικά η σύνοδος του εξτρεμιστή πλανήτη Πλούτωνα με τον ανατρεπτικό πλανήτη Ουρανό αναμενόταν να προκαλέσει μεγάλες αναταραχές και εξεγέρσεις στην Ελλάδα. Παράλληλα σχηματίζει όψη τετραγώνου με τη Σελήνη της Ελλάδας, που φαίνεται να βρίσκεται κάπου στις αρχές του ζωδίου του Ζυγού (δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα που, αφού δεν είμαστε βέβαιοι για την "ακριβή" ώρα γέννησης της σύγχρονης Ελλάδας). Η Σελήνη στην Πολιτική Αστρολογία συμβολίζει τον απλό άνθρωπο, το λαό μιας χώρας.

Όλες οι παραπάνω είναι απίστευτα ισχυρές, βίαιες και ανατρεπτικές/ αναμορφωτικές πλανητικές όψεις, που μπορούν να φέρουν ανάλογα ή και πολύ πιο βίαια και ακραία γεγονότα στη χώρα μας στο άμεσο μέλλον - ειδικά μετά από λίγες εβδομάδες, που θα έχει φύγει από το ζώδιο του Αιγόκερου ο ευεργετικός πλανήτης Δίας, που μας κράτησε τόσο καιρό σε κάποιο σχετικό πλαίσιο προστασίας. Τώρα όμως αυτό το πλαίσιο θα αρθεί και μάλλον θα έρθουμε πολύ απότομα αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα!

Σ.Σ. Μία εκτενέστερη ανάλυση για τις εξαιρετικά δύσκολες πλανητικές επιδράσεις που έχει αρχίσει να δέχεται η χώρα μας θα βρείτε στο αστρολογικό περιοδικό "Jupiter", που θα κυκλοφορήσει σαν ένθετο της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" την Κυριακή 21/12.

Θωμάς Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: