Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008

Η αλήθεια για το 2012. Καταρρίπτοντας τα αστρονομικά - αστρολογικά "σενάρια" που κυκλοφορούν!Αλήθεια, το ξέρετε ότι και εσείς προσωπικά έχετε συμβάλει - με τον τρόπο σας - στον «πυρετό» του 2012; Μπορεί να χαμογελάτε αυτή τη στιγμή, όμως η πραγματικότητα είναι ότι εσείς και γω και όλοι γενικά οι άνθρωποι έχουμε συν-δημιουργήσει με τον τρόπο μας την υστερία του 2012! Υπήρχε μία τεράστια ανάγκη στην ψυχή μας που μας οδήγησε στο να το κάνουμε αυτό! Το γιατί θα σας το εξηγήσω λιγάκι αργότερα (όπως θα σας εξηγήσω με απλό τρόπο και την περιβόητη "γαλαξιακή ευθυγράμμιση" - που ελάχιστοι άνθρωποι στον πλανήτη μας κατανοούν).


Το γεγονός είναι ότι μια «αναστατωτική» ημερομηνία (21 Δεκεμβρίου 2012) βρίσκεται μπροστά μας και κάθε καινούργια μέρα μας φέρνει βασανιστικά πιο κοντά σε αυτήν! Τα  διάφορα Μ.Μ.Ε. μας βομβαρδίζουν συνεχώς με σημεία και τέρατα που υποτίθεται ότι θα συμβούν στην επίμαχη ημερομηνία. Μας λένε ότι θα γίνουμε μάρτυρες μοναδικών πλανητικών ευθυγραμμίσεων, μεγα-σεισμών που θα σχίσουν τη Γη στη μέση, ένας ολόκληρος πλανήτης θα πέσει πάνω στα κεφάλια μας, οι Πόλοι θα αντιστραφούν, εμείς οι άνθρωποι θα εξατμιστούμε, θα γίνουμε δέσμες φωτός, θα περάσουμε σε άλλες διαστάσεις και ότι άλλο χωράει στο «καλάθι» της τελεολογίας! Μπορούμε να κάτσουμε για λίγο στην άκρη και να βγάλουμε κάποιο νόημα από όλο αυτό το χειμαρρώδες παραλήρημα του 2012 που έχει ξεχυθεί πάνω από την ανθρωπότητα;

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το καλοκαίρι του 2003, όταν διάφοροι άνθρωποι από τη γειτονιά μου - που ήξεραν ότι ασχολούμαι με την αστρονομία - έρχονταν για να μου εκφράσουν την ανησυχία τους για τις φήμες που έλεγαν ότι ο πλανήτης Άρης θα ερχόταν τόσο κοντά στη Γη που θα φαινόταν στον ουρανό μας τόσο μεγάλος όσο η Πανσέληνος! Τους εξηγούσα με υπομονή ότι κάτι τέτοιο δε θα συνέβαινε και τους έστελνα ανακουφισμένους στα σπίτια τους. Συνειδητοποίησα όμως τότε ότι κάποια αρχέγονη "ουρανοφοβία" κατοικεί στις ψυχές των ανθρώπων. Οι άνθρωποι νοιώθουν ευάλωτοι όταν έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα μεγαλύτερα από τη ζωή για τα οποία δεν γνωρίζουν πολλά, όπως π.χ. με κάθε μυστηριώδες (και επομένως δυνητικά απειλητικό) φαινόμενο που λαμβάνει χώρα στον ουρανό, κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους. Επίσης, συνειδητοποίησα εκείνο το καλοκαίρι το πόσο δραματικά μπορεί το λεγόμενο "σπασμένο τηλέφωνο" και γενικά η λαική φαντασία να αλλάξει το σχήμα της πραγματικότητας στο μυαλό των ανθρώπων!

Αλλά τι πραγματικά γνωρίζουμε για τον «αποκαλυπτικό» Δεκέμβρη του 2012; Υποτίθεται ότι ο κόσμος μας θα τελειώσει τότε. Το κρίσιμο ερώτημα όμως είναι γιατί; Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι ο κόσμος μας θα τελειώσει τότε επειδή έτσι προφήτεψαν οι Μάγια. Στην πραγματικότητα όμως οι Μάγια δεν έχουν αφήσει καμία γραπτή πηγή που να προφητεύει ρητά το αμετάκλητο τέλος του κόσμου μας στο 2012! Επιπλέον, ελάχιστοι από τους χιλιάδες "μελετητές" των Μάγια είναι ικανοί να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα τους. Βλέπετε, αν και οι Μάγια είναι σχεδόν κατά μία ολόκληρη χιλιετία αρχαιότεροι από μας τα φιλοσοφικά και κοσμολογικά τους μηνύματα είναι πολύ υψηλά και δυσνόητα για τους περισσότερους από εμάς! Ανάμεσα σε μας και στους Μάγια φαίνεται να υπάρχει ένα "πολιτιστικό χάσμα"...Δεν θα καταφέρουμε λοιπόν ποτέ να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοούσαν οι Μάγια όταν μιλούσαν για το «τέλος του κόσμου» αν δε μπούμε πρώτα στον τρόπο σκέψης τους, αν δεν κατανοήσουμε σε βάθος τη φιλοσοφία και κοσμολογία τους...Για τους Μάγια η έννοια του χρόνου ήταν «κυκλική» και όχι « ατέλειωτα γραμμική» όπως είναι η δική μας. Ο χρόνος γι’ αυτούς αναπτύσσεται κυκλικά, δημιουργώντας μεγάλες κυκλικές περιόδους, μεγάλες «εποχές» που ξεκινούν, αναπτύσσονται και κλείνουν. Το τέλος μίας κυκλικής «εποχής» συμπίπτει με την αρχή της επόμενης! Σε κάθε καινούργια «κυκλική εποχή» συμβαίνουν στο Σύμπαν παρόμοια πράγματα και καταστάσεις - και με την ίδια χρονική ακολουθία - όπως και στην προηγούμενη, με έναν πιο εξελιγμένο τρόπο όμως κάθε φορά!Οι Μάγια πίστευαν ότι υπήρχε μία τάξη στο Σύμπαν και ότι τα διάφορα γεγονότα εκδηλώνονταν σε αυτό με μία κυκλική επαναληψιμότητα. Ότι γεγονότα έχουν συμβεί στο παρελθόν θα ξανασυμβούν στο μέλλον - σε συγκεκριμένη μάλιστα χρονική στιγμή (μόλις κλείσει χρονικά ο σχετικός "κύκλος"). Ο χρόνος λοιπόν για τους Μάγια είχε μία κυκλική υπόσταση. Αντίθετα, για μας έχει μία "ατέλειωτα γραμμική" υπόσταση. Στο δικό μας σύγχρονο δυτικό χρόνο τα γεγονότα και οι καταστάσεις συμβαίνουν τυχαία και απρόβλεπτα. Ποτέ δεν επαναλαμβάνονται τα ίδια ακριβώς γεγονότα και ο χρόνος «τρέχει» διαρκώς προς τα εμπρός. Έτσι, σε ένα «γραμμικό» πολιτισμό όπως ο δικός μας το «τέλος» μιας - κυκλικής ουσιαστικά - εποχής μεταφράζεται αυτόματα σαν ΤΟ ΤΕΛΟΣ όλων των εποχών!

Πρόκειται για μία «πολιτιστική παρεξήγηση». Στον «κυκλικό» πολιτισμό των Μάγια το τέλος της κάθε εποχής σήμαινε αυτόματα την αρχή της επόμενης, σήμαινε την έναρξη ενός καινούργιου αναζωογονητικού κύκλου, όπου τα πάντα ξεκινάνε κατά κάποιο τρόπο από την αρχή και εκδηλώνονται με την ίδια σειρά, σε ένα πιο εξελιγμένο επίπεδο όμως αυτή τη φορά! Από αυτή την άποψη θα έπρεπε να θεωρούμε το 2012 σα μία χρονιά χαράς και όχι αναστάτωσης! Όπως θα δούμε
όμως στη συνέχεια, υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που μας "υποχρεώνει" να αντιλαμβανόμαστε το 2012 σα μία χρονιά αγωνίας και αναστάτωσης!

Σημείωση: αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα του άρθρου. Μπορείτε να προμηθευτείτε ολόκληρο το
άρθρο (που είναι αυθεντικό και όχι "αναμάσημα" άλλων και περιέχει ειδικές επεξηγηματικές απεικονίσεις) εδώ.

ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ:
- Η Φιλοσοφία και Κοσμολογία των Μάγια
- Η κυκλική φύση του Ημερολογίου τους
- Μία καινούργια σημαντική ανακάλυψη του Θωμά Γαζή πάνω στο Ημερολόγιο των Μάγια
- Το βαθύτερο ψυχολογικό νόημα της υστερίας του 2012
- Το "σενάριο" της πλανητικής ευθυγράμμισης
- Το "σενάριο" της συνάθροισης των πλανητών
- Εξηγώντας με απλά λόγια τη Μεγάλη Γαλαξιακή Ευθυγράμμιση
- Το "σενάριο" της Γης που περνάει μέσα από το κεντρικό επίπεδο του Γαλαξία
- Τα "σενάρια" Νιμπίρου - Σέντνα - πλανήτης Χ


Θωμάς Γαζής


Αυτό είναι ένα πρωτότυπο και αυθεντικό άρθρο του Θωμά Γαζή . 
Πνευματικά δικαιώματα του άρθρου - Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: