Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Αστρολογικές προβλέψεις για την Ελλάδα 2017


Η Αστρολογία (με Α κεφαλαίο, όχι εκείνη των πρωινών μαγκαζίνο) μας προειδοποιούσε εδώ και δεκαετίες για την τεράστια κρίση που ξέσπασε παγκόσμια το 2008 και που μαστίζει αδιάλειπτα από τότε τη χώρα μας. Η σημαντική αυτή πρόβλεψη δεν προέκυψε μέσα από κάποιο μαντικό, "μεντιουμίστικο" στοιχείο αλλά μέσα από μια συγκεκριμένη, επιστημονική θα μπορούσαμε να πούμε, μεθοδολογία. Προσωπικά, όταν είχα μελετήσει για πρώτη φορά τις μελλοντικές τάσεις για την Ελλάδα (πριν από μία εικοσαετία) και έφτασα νοερά στη δεκαετία 2010 - 2020 είχα μείνει έκπληκτος από τα κατακλυσμιαία γεγονότα που έβλεπα σύμφωνα με τις αστρολογικές ενδείξεις να έρχονται στη χώρα μου! Όταν μάλιστα πρωτοδημοσίευσα κάποια σχετικά άρθρα δεν βρήκα ιδιαίτερη ανταπόκριση, γιατί τα άρθρα αυτά έμοιαζαν να ανήκουν - για τα δεδομένα εκείνης της εποχής - στη σφαίρα της φαντασιοπληξίας και του "γραφικού"...


                                                  Η Ελλάδα το 2017

Και στην καινούργια χρονιά η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται στη μέγγενη κάποιων εξαιρετικά ισχυρών και μεταμορφωτικών αστρολογικών επιρροών. Μάλιστα, οι επιρροές αυτές όχι μόνο δεν αμβλύνονται αλλά οξύνονται περισσότερο το 2017 (και έτι περαιτέρω στην τριετία 2018 - 2020)! Αν και είναι λοιπόν κρίσιμο από μόνο του το 2017, στην πραγματικότητα φαίνεται να αποτελεί έναν προθάλαμο των ακόμη πιο καθοριστικών (κοσμικού θα λέγαμε χαρακτήρα) γεγονότων που θα συμβούν στη χώρα μας στα τέσσερα επόμενα χρόνια!

Για να κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση, πίσω στο 2014 - όταν αρκετοί/ές διαλαλούσαν τότε ότι "τον φάγαμε τον γάιδαρο και όπου νάναι βγαίνουμε στις αγορές" είχα επισημάνει στο άρθρο μου με τίτλο "Η Ελλάδα δεν έχει περάσει ακόμη το μεγάλο σκόπελο" ότι η πραγματική καταιγίδα όχι απλά δεν είχε κοπάσει αλλά καραδοκεί - κλιμακούμενη όλο και περισσότερο - στην πενταετία 2016 - 2020! Η βασική ένδειξη που με έκανε να το πιστεύω αυτό ήταν ο μεταμορφωτικός μεν αλλά και "χθόνιος" και ακραίος στη δράση του πλανήτης Πλούτωνας, ο οποίος την πενταετία 2016 - 2020 θα έκανε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας σύνοδο με τον Ήλιο της χώρας μας (στο ζώδιο του Αιγόκερου. Ναι, το ξέρω ότι έχετε ακούσει ότι "η Ελλάδα είναι Υδροχόος". Μπορείτε να διαβάσετε τεκμηριωμένα το γιατί είναι Αιγόκερος εδώ).

Δεν χρειάζεται να είσαστε ειδήμονες στην αστρολογία για να καταλάβετε το γιατί χαρακτηρίζω τον Πλούτωνα "σκόπελο". Αρκεί να θυμηθείτε από τη μυθολογία (η μυθολογία και η Αστρολογία διασυνδέονται "σημειωτικά") ότι ο ο Πλούτωνας είναι ο θεός του κάτω κόσμου και επομένως σχετίζεται με το σκοτεινό και ζοφερό βασίλειο του Άδη, με την αρπαγή των ψυχών (και με την "αρπαγή" γενικά), με το θάνατο και με τις μεγάλες "μεταβάσεις" (βλέπε "κρίσεις"), με την οικονομία (Πλούτων = πλούτος, χρηματική ενέργεια, οικονομία). Το πλοίο "σύγχρονη Ελλάδα" έρχεται αντιμέτωπο τώρα για πρώτη φορά στην ιστορία του με το μεγάλο σκόπελο του Πλούτωνα!

Και από τη στιγμή που ο Πλούτωνας είναι άρπαγας μη θεωρήσετε καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η χώρα μας λεηλατείται τα τελευταία από τα ξένα "χρηματοπιστωτικά" ιδρύματα (που ουσιαστικά έχουν έναν "πλουτώνιο" χαρακτήρα), τα οποία μας δανείζουν με υπέρογκους τόκους (κερδοσκοπώντας) και εξαγοράζουν σε υποπολλαπλάσια της αξίας τους τιμή (υφαρπάζουν δηλαδή) εθνικούς μας πόρους, αξιόλογες εταιρείες, Δ.Ε.Κ.Ο. κλπ. Ο Πλούτωνας - προσεγγίζοντας απειλητικά πλέον μέσα στο 2017 τον γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας - θα αλλάξει και θα μεταμορφώσει ριζικά την ίδια την ταυτότητα της χώρας μας! Και δεν υπάρχει κάποιο μέτρο σύγκρισης, γιατί ποτέ άλλοτε στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο! Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο χθόνιος Πλούτωνας θα βρεθεί αγκαλιά με το πιο ζωτικό ίσως στοιχείο στο ωροσκόπιο της Ελλάδας, τον Ήλιο της!

Για να καταλάβετε τι εννοώ, ο Ήλιος εκπροσωπεί τον "πυρήνα" μιας οντότητας ή κατάστασης. Εμάς τους ανθρώπους δεν μας πολυπειράζει το να αλλάζουν "περιφερειακά" κάποια πράγματα στη ζωή μας. Αναστατωνόμαστε όμως βαθιά από κάθε κατάσταση που πάει να θίξει τον "πυρήνα" μας - γιατί νοιώθουμε απόλυτη ταύτιση μαζί του! Στη συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση, ο Πλούτωνας όχι απλά θα ακουμπήσει τον πυρήνα της Ελλάδας αλλά πιθανότατα θα τον αποδομήσει ριζικά! Για τέτοια περίπτωση μιλάμε! Η Ελλάδα που θα αναδυθεί τελικά μέσα από αυτή τη διαδικασία αποδόμησης θα είναι αγνώριστη σε σχέση με την Ελλάδα που γνωρίζαμε! Θα διατηρεί φυσικά τα εξωτερικά της χαρακτηριστικά αλλά "εσωτερικά" θα έχει αλλάξει ολοκληρωτικά, θα έχει αποκτήσει έναν καινούργιο "πυρήνα", μια καινούργια ταυτότητα!

                          Το εθνικό ωροσκόπιο της Ελλάδας

Οικονομικά πάντως δεν φαίνεται κάποιο φως στο τούνελ, τουλάχιστον όχι για την πλειοψηφία του όλο και περισσότερο εξαθλιούμενου ελληνικού λαού. Ίσα - ίσα υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις στο εθνικό ωροσκόπιο της Ελλάδας (το βλέπετε παραπάνω) ότι η φτώχεια θα συνεχίσει να εξαπλώνεται στη χώρα μας (ο διελαύνων Ποσειδώνας θα συνεχίσει να σχηματίζει μια - αποκλίνουσα - σύνοδο με τη γενέθλια Αφροδίτη της Ελλάδας. Ο Ποσειδώνας βέβαια έχει και μια άλλη πλευρά που σχετίζεται με τα "θαύματα" - αλλά η "γρανιτωδώς αιγοκερίσια" χώρα μας μοιάζει να μην εγκολπώνεται τα θαύματα...). Παράλληλα, ξένα οικονομικά κέντρα, "ταμεία" κλπ. θα συνεχίσουν να υφαρπάζουν - με ακόμη μεγαλύτερη αγριότητα - τα χρήματα και τον εθνικό πλούτο των Ελλήνων (αυτό δείχνει η "προοδευμένη" Αφροδίτη στο ωροσκόπιο της Ελλάδας, που σχηματίζει φέτος μια τέλεια δυσαρμονική όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα της χώρας μας).

Η τέλεια όψη τετραγώνου που σχηματίζεται το 2017 ανάμεσα στην προοδευμένη Αφροδίτη της Ελλάδας (έξω κύκλος) και στον γενέθλιο Πλούτωνα της χώρας μας (μέσα κύκλος)

Όπως καταλαβαίνετε, με αυτές τις σκληρές αστρολογικές επιρροές δεν θα έχουν σταματημό η περικοπή μισθών και συντάξεων, η επιβολή νέων αιματηρών φόρων, οι κατασχέσεις. Επίσης, κάπου θα επικρατεί μία διαρκής υπερένταση στην Ελληνική κοινωνία, θα διαταράσσεται ακατάπαυστα η συλλογική γαλήνη και ηρεμία ενώ θα αιωρείται μόνιμα πάνω από τα κεφάλια μας το φάσμα ενός πολέμου. Και δεν θα μπορούμε τώρα να προσβλέπουμε σε "εταίρους" και συμμάχους γιατί αφενός οι ίδιοι αυτοί "σύμμαχοι" μας μπορεί να μας πολεμούν κρυφά και αφετέρου λόγω μεταβολής συμφερόντων ίσως υποστούμε τραγικές προδοσίες από κάποιους υποτιθέμενους "συμμάχους" μας.

Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν, η προοδευμένη Αφροδίτη είχε ξανασχηματίσει ανάλογη επαφή με τον γενέθλιο Πλούτωνα της χώρας μας γύρω στο 1857 (όταν κάτω και από την πίεση της εξευτελιστικής για τους Έλληνες παρουσίας των αγγλο-γαλλικών στρατευμάτων κατοχής (που είχαν καταφτάσει τότε και αλώνιζαν στην Αθήνα) εγκαταστάθηκε τελικά στη χώρα μας μια επιτροπή "Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου" - ο στόχος της οποίας ήταν ουσιαστικά η αφαίμαξη του Ελληνικού λαού και η  μεταφορά όσο το δυνατόν περισσότερων Ελληνικών κεφαλαίων-περιουσιακών στοιχείων στη Μεγάλη Βρεττανία, Γαλλία κλπ.). Επίσης, μια ανάλογη όψη "προοδευμένης" Αφροδίτης - γενέθλιου Πλούτωνα σχηματίστηκε στο ωροσκόπιο της Ελλάδας γύρω στο 1932, χρονιά που ο Ελευθέριος Βενιζέλος κάτω από το βάρος των δυσβάστακτων ελλειμάτων της Ελληνικής οικονομίας και των αδυσώπητων πιέσεων των δανειστών μας κήρυξε στάση πληρωμών - πτώχευση!

Είναι πολύ πιθανό πάντως να προκύψουν ραγδαία πολιτικά γεγονότα μέσα στο 2017 στην Ελλάδα. Αυτό τουλάχιστον δηλώνει ένας καθοριστικός σε κοινωνικό/πολιτικό επίπεδο πλανήτης, ο Ουρανός. Ο Ουρανός είναι ένας ισχυρά ανατρεπτικός, επαναστατικός και ρηξικέλευθος πλανήτης. Και ο ανορθόδοξος αυτός πλανήτης (ο "διελαύνων" για να είμαστε πιο σαφείς) θα δημιουργήσει φέτος ισχυρούς "ενεργειακούς συντονισμούς" με κάποιους σημαντικούς πλανήτες στο εθνικό ωροσκόπιο της Ελλάδας: 1) μια "σύνοδο" με το χαρακτηριστικό ντουέτο Δία - Κρόνου που υπάρχει στον χάρτη της χώρας μας και 2) μια δυσαρμονική όψη "τετραγώνου" με τον Ήλιο της Ελλάδας!

Αν ανήκετε και σεις στην κατηγορία των ανθρώπων που αναρωτιούνται το "γιατί οι ΄Ελληνες δεν ξεσηκώνονται;" (παρόλες τις ακατάπαυστες περικοπές μισθών και συντάξεων, την ανεργία και τη συχνά άδικη υπερφορολόγηση που υφίστανται) τότε η αστρολογική εξήγηση βρίσκεται στις πλανητικές "όψεις" που μόλις αναφέραμε. Είναι δύσκολο να ξεσηκωθεί ένας λαός την περίοδο εκείνη όπου ο "διελαύνων" πλανήτης Ουρανός περνάει (στο ωροσκόπιο της χώρας του) πάνω από τον αυστηρό και συντηρητικό πλανήτη Κρόνο. Αυτό από μόνο του καθιστά την προοπτική της επανάστασης μακρινή.

Σκεφτείτε λοιπόν να συμβαίνει ταυτόχρονα και η δεύτερη κρίσιμη "όψη" που αναφέραμε (ο "διελαύνων" Ουρανός σε σκληρό συντονισμό με τον "αιγοκερίσιο" Ήλιο της χώρας μας). Όλο αυτό το αστρολογικό σκηνικό δημιουργεί ένα κλίμα έντονης αποσταθεροποίησης. Οι Έλληνες βλέπουν να ανατρέπεται και να χάνεται δια παντός σχεδόν κάθε γνωστό τους σημείο αναφοράς. Δουλειές που λιγοστεύουν, μαγαζιά που κλείνουν, οικονομικά που παίρνουν την κατιούσα, συμπατριώτες μας που φεύγουν στο εξωτερικό την ώρα που η Ελλάδα γεμίζει όλο και περισσότερο με ξένους πρόσφυγες. Εξαφανίζονται "σημεία αναφοράς" που μέχρι πρότινος μας δημιουργούσαν ένα αίσθημα σταθερότητας, οικειότητας και ασφάλειας. Οι πολίτες αυτής της μοιραίας χώρας έχουν πάθει "σοκ" και μένουν "σαστισμένοι", χωρίς να μπορούν να βγάλουν κάποιο νόημα γι' αυτό που τους συμβαίνει  Προσπαθούν να οχυρωθούν απεγνωσμένα στο παλιό και στο γνώριμο, να αναπτύξουν άμυνες και να "γαντζωθούν" πάνω σε ότι τους έχει απομείνει.
    
Όλα τα παραπάνω στοιχεία φαίνεται να έχουν "πυροδοτηθεί" αστρολογικά από την επαφή του Ουρανού (το ανατρεπτικό, το καινούργιο) με τον Κρόνο (το παλιό, το γνώριμο) στο ωροσκόπιο της Ελλάδας! Το πράγμα όμως δεν τελειώνει εκεί. Γιατί σε μια άλλη της εκδοχή (και αφού γίνουν πρώτα κάποιες καθοριστικές ζυμώσεις και ξεπεραστεί το σημείο "βρασμού") η σύνοδος Ουρανού - Κρόνου μπορεί να προκαλέσει "εξέγερση κατά της εξουσίας" και "ανατροπή του καθεστώτος" - ή στην πιο ανώδυνη της εκδοχή ριζικές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις! Και επειδή μέσα στο 2017 θα σχηματιστούν και άλλες "ριζοσπαστικού" χαρακτήρα αστρολογικές όψεις (ο "διελαύνων" Ουρανός θα κάνει σύνοδο και με τον εξαιρετικά απελευθερωτικό Δία της χώρας μας) το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα φαίνεται να κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Απλά με προβληματίζει λίγο το γεγονός ότι προς το τέλος της χρονιάς ο "διελαύνων" Κρόνος θα πλησιάσει το γενέθλιο Ουρανό της Ελλάδας. Από τη μια, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα εκδηλωθεί τότε μια βίαιη καταστολή κάθε τάσης εξέγερσης (όταν οι πλανήτες Κρόνος και Ουρανός συναντιώνται μέσα στον ζωδιακό οι "κρατούντες" τρέμουν μια ενδεχόμενη επανάσταση του λαού και αντιδρούν απολυταρχικά). Από την άλλη βέβαια αυτή η όψη μπορεί να σημαίνει ότι κάπου προς το τέλος της χρονιάς θα "ξεχειλίσει" το ποτήρι  και θα συμβούν ευρείας κλίμακας εξεγέρσεις!

Αν ανατρέξουμε σε παλαιότερες περιόδους στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, θα δούμε τον διελαύνοντα Ουρανό να ξαναβρίσκεται στην ίδια θέση του ζωδιακού (και σε σύνοδο με το ντουέτο Δία - Κρόνου) στις διετίες 1848-49 και 1932 - 33. Στη διετία 1848-49 είχαμε την εκδήλωση κινημάτων κατά τις βαυαροκρατίας τόσο στη Στερεά Ελλάδα όσο και στην Πελοπόννησο (με πιο σημαντικό αυτό του Γεώργιου Περρωτή, στη Μεσσηνία). Τα κινήματα αυτά όμως ξεφούσκωσαν σχετικά γρήγορα.  Από την άλλη, το 1932 είχαμε το κίνημα του του Νικόλαου Πλαστήρα, το οποίο επίσης δεν ευοδώθηκε.

Ισχυρές ζυμώσεις ίσως προκύψουν ειδικά γύρω στις 26 Φεβρουαρίου (η Έκλειψη Ηλίου που θα συμβεί τότε στο ζώδιο των Ιχθύων ίσως δημιουργήσει ένα κύμα δυσαρέσκειας στις λαικές τάξεις, στους διαρκώς πολλαπλασιαζόμενους φτωχούς και αδικημένους) και γύρω στα τέλη Αυγούστου (λόγω της σχετικής έκλειψης Ηλίου στο Λέοντα).

Το βέβαιο είναι πάντως ότι μια κατάσταση "σιγοβράζει" και αυτή η κατάσταση μπορεί να αποσυμπιεστεί απότομα κυρίως προς το τέλος της χρονιάς, που ο "διελαύνων" Ουρανός θα μπει σε φάση στασιμότητας και θα ετοιμάζεται να ορθοδρομήσει. Κρίσιμο είναι επίσης και το διάστημα τέλη Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου, που εκτός από τον Ουρανό θα βρίσκεται πάνω στο ντουέτο Δίας - Κρόνος της Ελλάδας (και ταυτόχρονα σε τετράγωνο με τον Ήλιο της) ο πολεμοχαρής πλανήτης Άρης. Ο Άρης επιταχύνει λογαριθμικά τις διαδικασίες και δημιουργεί αλυσιδωτές εκρήξεις. Ίσως συμβούν λοιπόν θεαματικές και απροσδόκητες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό στις ωσάνω ημερομηνίες.

Από την άλλη, ο ενεργειακός υπερσυντονισμός "διελαύνοντα" Ουρανού - γενέθλιου Δία μπορεί να έλξει φέτος και κάποια θετικά γεγονότα για την Ελλάδα - απροσδόκητου χαρακτήρα. Σα να έχουμε μια προστασία συνολικά, σαν ένα είδος "πρόνοιας". Μπορεί να δεχτούμε - χωρίς να το περιμένουμε - σημαντική υποστήριξη και αρωγή από "έξω". Επίσης, κάποιοι Έλληνες είναι πιθανό να διακριθούν παγκόσμια στον επιστημονικό τομέα, στην υψηλή τεχνολογία, να κάνουν πρωτοποριακές εφευρέσεις, ανακαλύψεις κλπ.

Βαρύς θα είναι φέτος ο πέλεκυς της δικαιοσύνης! Ίσως δούμε να κάθονται στο σκαμνί και να τιμωρούνται πρόσωπα που ενώ έκλεβαν επί χρόνια το Ελληνικό Δημόσιο και γενικά παρανομούσαν εντούτοις διέφευγαν της δικαιοσύνης - λόγω των γνωριμιών και των διασυνδέσεων τους.

Κλείνοντας τις προβλέψεις μου, το 2017 φέρνει σχετικά πιο έντονα στο προσκήνιο και το ζήτημα των γεωφυσικών φαινομένων στην Ελλάδα - και ειδικά στην Αθήνα. Το λέω αυτό γιατί έχω παρατηρήσει ότι οι δύο προηγούμενοι μεγάλοι σεισμοί που έγιναν στη Αθήνα (του 1981 και του 1999) είχαν από μια άποψη παρόμοιο χαρακτήρα. Τόσο στο σεισμό του 1981 όσο και στο σεισμό του 1999 ο Βόρειος Δεσμός βρισκόταν στο ζώδιο του Λέοντα, σχεδόν στην ίδια μοίρα! Το θέμα είναι τώρα ότι μέσα στο 2017 ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης θα επιστρέψει - για πρώτη φορά μετά το 1999 - στο ζώδιο του Λέοντα! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε θα συμβεί και πάλι μεγάλος σεισμός στην Αθήνα. Είναι όμως ένα σημαντικό στοιχείο που εμείς οι αστρολόγοι οφείλουμε να καταγράψουμε.


                 Ανασκόπηση παλαιότερων προβλέψεων μου

 Το Δεκέμβριο του 1999 είχε κυκλοφορήσει μαζί με το περιοδικό “Άστρα και Όραμα”(στο οποίο έγραφα τότε)μια ένθετη “αστρολογική ατζέντα”. Σε αυτήν είχε δημοσιευτεί το άρθρο μου: "Ο Νέος Αιώνας - Το αστρολογικό πορτρέτο μιας καινούργιας ζωής" όπου έλεγα τα εξής:

"Ακολουθούν οι χρονιές 2011 και 2012, δύο χρονιές στη διάρκεια των οποίων οι εξωτερικοί πλανήτες θα σχηματίσουν εξαιρετικά δύσκολες όψεις. Πιο συγκεκριμένα, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας θα σχηματίσουν ένα μεγάλο Ταυ τετράγωνο, με τον Πλούτωνα να βρίσκεται στη βάση του Ταυ. Πρόκειται για έναν ισχυρότατο πλανητικό σχηματισμό που δηλώνει μία κρίσιμη περίοδο για την ανθρωπότητα. Ίσως τα χρόνια εκείνα γίνουν σκοτεινά για τη γη μας, ίσως στη διάρκεια τους επικρατήσει ένας μικρός μεσαίωνας, με πολέμους, ελλείψεις αγαθών, μεγάλες οικονομικές κρίσεις και γεωφυσικές καταστροφές…"

 Το 2007 έγραφα για τις ετήσιες προβλέψεις 2008 του περιοδικού "Τηλέραμα" τα εξής:

" Έχοντας μελετήσει τις διατάξεις που οι πλανήτες θα πάρουν πάνω στον ουρανό μέσα στο 2008 τολμώ να εκφράσω την άποψη ότι η χρονιά αυτή ανοίγει ένα καινούργιο, τελείως διαφορετικό κεφάλαιο στη σύγχρονη Ελληνική ιστορία! Ειδικά ένα συγκεκριμένο πλανητικό γεγονός μου δίνει τη βεβαιότητα της επικείμενης ριζικής – και ενδεχομένως ακόμη και κοσμογονικής – αλλαγής των πραγμάτων στη χώρα μας: το γεγονός αυτό είναι η είσοδος του πλανήτη Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερου! Αν και η σχετικά σπάνια αυτή ιστορική πλανητική μετακίνηση αναμένεται να αλλάξει πολλά πράγματα παγκοσμίως, θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην Ελλάδα αφού – σύμφωνα με τις μελέτες μου – η σύγχρονη Ελλάδα επηρεάζεται πολύ έντονα από το ζώδιο του Αιγόκερου! Εξαιτίας λοιπόν της εισόδου του Πλούτωνα στον Αιγόκερο – και της αντιπαράθεσης που θα δημιουργήσει ο μοιραίος αυτός πλανήτης με τον Κρόνο και τον Ουρανό – αναμένεται να συμβούν κοσμοϊστορικά γεγονότα στα αμέσως επόμενα χρόνια στη χώρα μας, γεγονότα ισχυρά, εκρηκτικά, μαζικά, ακραία και ίσως και μοιραία. Τα γεγονότα αυτά θα δημιουργήσουν έναν ισχυρό αντίκτυπο και θα αλλάξουν ριζικά τη ροή της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας αλλά και τη συνείδηση των σύγχρονων Ελλήνων…" 

Στις 25 Ιανουαρίου 2008 σε δημοσίευση μου στο astro.forumup - με την ευκαιρία της εισόδου του Πλούτωνα στον Αιγόκερο - είχα γράψει τα εξής:

"Και επειδή ο Πλούτωνας έχει να κάνει με το δημόσιο χρήμα, με τα ασφαλιστικά ταμεία, με τις συντάξεις (ενώ ο Αιγόκερος με την οριστική τακτοποίηση και διευθέτηση) όλα αυτά τα φλέγοντα ζητήματα αναμένεται να ρυθμιστούν οριστικά μέσα στα επόμενα χρόνια, όχι όμως με τρόπο που θα αφήνουν ικανοποιημένο τον κόσμο. Τα ταμεία ίσως απαιτήσουν ακόμη μεγαλύτερες εισφορές, ίσως επιβληθούν ακόμη μεγαλύτεροι έμμεσοι και άμεσοι φόροι, ίσως αυξηθούν κατά πολύ τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης. Το θέμα είναι ότι κάτω από την πίεση του Πλούτωνα στον Αιγόκερο οι κυβερνήσεις δεν θα φοβούνται τώρα να δείχνουν το σκληρό τους πρόσωπο και να επιβάλουν αντιλαικά μέτρα, στο όνομα της “αναγκαιότητας”, του να σωθεί δηλαδή από τη χρεωκοπία το κράτος, να σωθούν τα ταμεία κ.λ.π. Γι’ αυτό λέμε ότι μπαίνουμε τώρα σε μία περίοδο “ισχνών αγελάδων”, όπου η εξοικονόμηση πόρων θα είναι το βασικό δόγμα που θα εφαρμοστεί σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, όπου είναι ενδεχόμενο να παρατηρηθούν ελλείψεις και στερήσεις σε αγαθά και παροχές που στο παρελθόν είχαμε σε αφθονία."

Τέλος, κάτι σημαντικό που είχα γράψει το 2014 στο άρθρο μου "Η Ελλάδα δεν έχει περάσει ακόμη το μεγάλο σκόπελο":

"Η ειρωνεία είναι ότι μετά το 2015 θα αρχίσει να ατονεί παγκόσμια το μεγάλο τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα, στο οποίο έχει καταλογιστεί αστρολογικά η τρέχουσα παγκόσμια κρίση. Ακριβώς όμως τότε θα αρχίσει να πλησιάζει επικίνδυνα η χώρα μας στον μεγάλο "σκόπελο" της! Και δεν είναι μόνο ο Πλούτωνας που θα την επηρεάσει καταλυτικά τότε αλλά και ο (νεοανακαλυφθείς) πλανητοειδής Έρις, ο οποίος στην "αρνητική" του εκδήλωση έλκει ακραία, μοιραία και υψηλά καταστροφικά γεγονότα. Η Έρις κινείται πολύ αργά και επηρεάζει ήδη εδώ και πολλά χρόνια τον Ήλιο της χώρας μας - όπως και θα συνεχίσει να τον επηρεάζει (μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μου άρθρο για την καταλυτική επίδραση της Έριδος στο ωροσκόπιο της Ελλάδας εδώ!)"

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλησπερα σας μηπως θα μπορουσατε να μου πειτε ποιο προγραμμα χρησημοποιητε για τους αστρολογικους σας χαρτες;; επισης συνγχαρτηρια για την δουλεια σας!!!

Thomas Gazis είπε...

Σας ευχαριστώ! Χρησιμοποιώ το αστρολογικό πρόγραμμα Solar Fire