Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Κρίση ταυτότητας και διπλωματικές αναταράξεις δηλώνει η έκλειψη Ηλίου της 13ης Ιουλίου 2018!



Η σχετικά σπάνια "τριπλέτα" των επερχόμενων θερινών εκλείψεων δείχνει να είναι καθοριστικής σημασίας για την Ελλάδα. Στην πορεία, θα αναλύσω συνοπτικά την αστρολογική σημασία κάθε μιας από αυτές τις εκλείψεις.

Ξεκινάω εδώ από την Ηλιακή έκλειψη που θα συμβεί την επόμενη Παρασκευή 13 Ιουλίου (βλέπετε παραπάνω τον χάρτη της), η οποία για τις συντεταγμένες της Ελλάδας "πέφτει" στον "κοσμικό άξονα" μας Πρώτος - Έβδομος Οίκος. Παράλληλα, η έκλειψη αυτή γίνεται στις 20 μοίρες του Καρκίνου σε ΤΕΛΕΙΑ αντίθεση με τον (βαθιά μεταμορφωτικό και μοιραίο θα λέγαμε) πλανήτη Πλούτωνα! Επιπλέον, η συγκεκριμένη έκλειψη σχηματίζει αντίθεση και με τον  Ήλιο της Ελλάδας, στο εθνικό ωροσκόπιο της οποίας ο Ήλιος βρίσκεται στις 22 μοίρες του Αιγόκερου!


Αν προσέξετε το χάρτη της έκλειψης (και ειδικά τις μπλε γραμμές, που συμβολίζουν τις αρμονικές πλανητικές όψεις) θα δείτε ότι σχηματίζεται μέσα σε αυτόν ένα "στρεβλωμένο" θα λέγαμε "άστρο του Δαυίδ" (αν το πάρουμε αυστηρά γεωμετρικά δεν έχουμε εδώ ένα ακριβές "άστρο του Δαυίδ", μας δίνεται όμως οπτικά αυτή η εντύπωση)!

Ο ωσάνω σχηματισμός διασυνδέει πλανήτες που βρίσκονται είτε σε ζώδια της Γης είτε σε ζώδια του Νερού, δηλαδή σε θηλυκά ζώδια! Στην πραγματικότητα, τη στιγμή της συγκεκριμένης έκλειψης οι μόνοι πλανήτες που βρίσκονται σε αρσενικά ζώδια είναι ο Ερμής στον Λέοντα και ο Άρης στον Υδροχόο! Αναμφίβολα η θηλυκή ενέργεια θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τρέχουσα χρονική περίοδο! Και επειδή με αυτό το σχηματισμό ανοίγονται κατά κάποιον τρόπο "κοσμικές πύλες" και διασυνδέονται πολλές και διαφορετικές καταστάσεις θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να αδράξουμε ευκαιρίες.

Η ροή των ενεργειών γίνεται πιο εύκολη στις περιόδους που επικρατούν μεγάλα κοσμικά τρίγωνα (όπως τώρα).  Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι η ίδια η έκλειψη δημιουργεί συνθήκες αστάθειας. Από τη μια λοιπόν θα μας δοθούν ευκαιρίες για να "αναβιβαστούμε" συνειδησιακά και για να εξελιχθούμε αλλά από την άλλη ο κατήφορος θα γίνει πιο ολισθηρός τώρα και αν κινηθούμε επιπόλαια μπορεί να βιώσουμε μια μεγάλη ΠΤΩΣΗ!

Το ότι η συγκεκριμένη έκλειψη "πέφτει" στον "Πρώτο κοσμικό Οίκο" μας την καθιστά εξαιρετικά σημαντική για την Ελλάδα! Αφορά άμεσα εμάς σαν κράτος και έχει να κάνει με την ίδια μας την υπόσταση και την ανεξαρτησία μας. Είναι σα να δημιουργούνται τώρα μεγάλες προκλήσεις απέναντι στο ζωτικό δυναμικό της Ελλάδας, σα να βάλεται η ίδια η "προσωπικότητα" και η "ταυτότητα" της πατρίδας μας και να πρέπει επειγόντως αυτή να δηλώσει την παρουσία της, να αναμετρηθεί και να ξεχωρίσει - μέσα από πολλά στοιχεία που της εναντιώνονται!

Κάπου βλέπετε μπορεί να έχει καλλιεργηθεί μια σύγχυση ή ακόμη και αμφισβήτηση γύρω από την "ταυτότητα" μας! Το έντονα "καρκινίσιο" στοιχείο της συγκεκριμένης έκλειψης (για τα γεωγραφικά δεδομένα της Ελλάδας) και ο διαμετρικά αντίθετος Πλούτωνας φαίνεται να διοχετεύουν τελικά τις ενέργειες της έκλειψης σε μία γενικότερη αίσθηση "ξεριζώματος" και σε μια "κρίση ταυτότητας"! Αναμφισβήτητα χρειάζεται τώρα ομοψυχία, επαγρύπνιση και δυναμική κινητοποίηση από την πλευρά της χώρας μας!

Επιπλέον, όπως έχω ήδη γράψει, η παρουσία του Πλούτωνα στον "κοσμικό Έβδομο Οίκο" μας θα φέρει ενδεχομένως αναταράξεις στο επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων της χώρας μας. Τα πράγματα ίσως γίνουν ακραία ανάμεσα σε μας και σε ισχυρές χώρες που μέχρι πρότινος λειτουργούσαν συμμαχικά απέναντι μας και που μπορεί να αρχίσουν τώρα να διάκεινται εχθρικά!

Αυτά έλεγα χτες το βράδυ σε αστρολογική ομιλία μου προς το κοινό, όταν άκουσα έκπληκτος σήμερα στις ειδήσεις ότι η κυβέρνηση μας απέλασε ρώσους διπλωμάτες και ότι οι σχέσεις μας με τη Ρωσία επιδεινώθηκαν ξαφνικά σε πρωτοφανή βαθμό! Επιπλέον, ότι ξένοι παράγοντες έχουν φτάσει πλέον στο σημείο να φτιάχνουν ξεδιάντροπα σενάρια για μια πιθανή αλλαγή των συνόρων της Ελλάδας!

Θωμάς Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: