Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Σεμινάριο Ελληνιστικής Αστρολογίας Θωμά Γαζή


H αρχαία Ελληνιστική Αστρολογία έχει αναβιώσει εντυπωσιακά στο δυτικό κόσμο και έχει γίνει πλέον της "μόδας" σε Αμερική, Αγγλία κ.λ.π.! Πολλοί θεωρούν ότι είναι καλύτερη από τη σημερινή Δυτική αστρολογία και ότι οι μέθοδοι πρόβλεψης της είναι πιο ακριβείς!

Η σύγχρονη αστρολογία - αυτή που γνωρίζουμε - έλκει την καταγωγή της από την Ελληνιστική. Ειδικά όμως από τον 19ο αιώνα και έπειτα η αστρολογία πήρε άλλες κατευθύνσεις στην Ευρώπη και στην Αμερική και απομακρύνθηκε από τις πηγές της. Η σημερινή δυτική αστρολογία διαφέρει σε πολλά σημεία από την Ελληνιστική εκείνη.

Ίσως σας φανεί παράξενο το γεγονός ότι η Ελληνιστική αστρολογία συγγενεύει σε μεγάλο βαθμό με τη Βεδική ! Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Στην πραγματικότητα, οι αρχαίοι Ινδοί διδάχτηκαν αστρολογία από τους Έλληνες - και οι Ινδοί αστρολόγοι έμειναν πιο πιστοί στην Ελληνιστική αστρολογία από ότι εμείς οι δυτικοί!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο Ελληνιστικής Αστρολογίας για αρχαρίους που ξεκινάει την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 τόσο ζωντανά όσο και μέσω διαδικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής στείλτε E-mail στο: astrologhia@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: