Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2012

Κρόνος στο Σκορπιό (και κάποιοι απόηχοι πανώλης...)

                                                    (William Blake: "La Sconfitta")

Ο ουράνιος θόλος μοιάζει με μία "ρουλέτα". Οι πλανήτες κινούνται μέσα σε αυτόν και κάθε λίγο περνάνε σε ένα καινούργιο "χώρισμα" (ζώδιο δηλαδή) δημιουργώντας έτσι συνέχεια καινούργιους πλανητικούς συνδυασμούς. Η στιγμή που ο κάθε πλανήτης περνάει σε ένα καινούργιο χώρισμα-ζώδιο είναι σημαντική. Πιο σημαντικές θεωρούνται οι μετακινήσεις των "εξωτερικών", αργών πλανητών (από το Δία και έπειτα) που χρειάζονται πολλούς μήνες ή και χρόνια ολόκληρα για να αλλάξουν ζώδιο. Ανάλογα τώρα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκονται οι εξωτερικοί πλανήτες (και με τις όψεις που σχηματίζουν) υπαγορεύουν το γενικότερο "πνεύμα" (το "zeitgeist") που θα επικρατήσει στην ανθρωπότητα την εκάστοτε περίοδο !

Ίσως καταλαβαίνετε τώρα γιατί είναι τόσο σημαντική η αλλαγή ζωδίου που θα κάνει ο πλανήτης Κρόνος στις 5 Οκτωβρίου 2012: θα φύγει από το Ζυγό και θα μπει στο Σκορπιό (όπου θα παραμείνει μέχρι τα τέλη του 2014 - επανερχόμενος όμως για λίγο στο Σκορπιό και το καλοκαίρι του 2015)! Τι το καινούργιο λοιπόν θα φέρει στην Ελλάδα και στην ανθρωπότητα ο Κρόνος στο Σκορπιό τα επόμενα δύο χρόνια; Πολλά πράγματα αλλά φοβάμαι ότι λίγα από αυτά θα είναι αληθινά "καινούργια". Σε καμία περίπτωση δε τα αποτελέσματα του Κρόνου στο Σκορπιό  δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κύματα εξάρσεων και ενθουσιασμού στους απλούς ανθρώπους. Κάθε άλλο, θα επιτείνουν το κλίμα αυστηρότητας που έχει ήδη δημιουργήσει ο Πλούτωνας στον Αιγόκερο. Βλέπετε, πάει να δημιουργηθεί τώρα ένα είδος "χιαστί συμπεθεριού" ανάμεσα στους συγκεκριμένους πλανήτες, που αστρολογικά ονομάζεται "αμοιβαία υποδοχή" (ο Πλούτωνας που παραδοσιακά κυβερνάει το Σκορπιό βρίσκεται τώρα στον Αιγόκερο ενώ ο Κρόνος που παραδοσιακά κυβερνάει τον Αιγόκερο θα περάσει  στο Σκορπιό).

Με αυτή την "αμοιβαία υποδοχή" αλληλο-επενεργούν κάποια από τα πιο αυστηρά, μοιραία και σκληρά στοιχεία   που μπορούμε να συναντήσουμε στην αστρολογία. Επομένως, μπροστά μας ανοίγεται μία περίοδος που από τη μια μπορεί να φέρει πρωτοφανείς δοκιμασίες, στερήσεις και κακουχίες (ανάλογου χαρακτήρα με αυτές που αντιμετωπίσαμε από το 2008 και έπειτα - πλην όμως πολύ μεγαλύτερης έντασης αυτή τη φορά) και από την άλλη μπορεί να μπουν τώρα πολλά πράγματα σε τάξη. Θα αρχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε πιο στέρεες βάσεις και θα δημιουργήσουμε ισχυρότερους "σκελετούς" και δομές γύρω μας (αλλά και μέσα μας). Οι κοινωνίες μας θα αλλάξουν εκ βαθέων και οι χώρες όπως η Ελλάδα θα περάσουν μέσα από μία έντονα μεταμορφωτική φάση. Αρχικά βέβαια μπορεί να επικρατήσουν κυρίως οι δοκιμασίες και η φάση "δόμησης" ίσως εμφανιστεί λιγάκι αργότερα. Το βέβαιο είναι ότι θα αλλάξουμε ριζικά αλλά πρώτα θα περάσουμε μέσα από κάποιες ακραίες καταστάσεις (έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να αλλάξει ριζικά μία κοινωνία).

Ανέφερα στην αρχή αυτού του άρθρου το πόσο μοναδικοί - και σημαντικοί γι' αυτό - είναι οι αστρολογικοί "συνδυασμοί". Πριν από δύο χρόνια ολοκλήρωνα μία αστρολογική μελέτη πάνω στις μεγάλες επιδημίες που χτύπησαν την ανθρωπότητα. Μελετούσα συγκεκριμένα τη μεγάλη "Πανώλη του Ιουστινιανού" που έπληξε το Βυζάντιο το 542 μ.Χ. και που προκάλεσε το θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων! Ξαφνικά πρόσεξα ότι αυτή η φοβερή πανδημία έγινε κάτω από ένα  μοναδικό αστρολογικό "συνδυασμό" ο οποίος θα επαναλαμβανόταν σχεδόν ο ίδιος (για πρώτη φορά μετά από 1500 περίπου χρόνια) από τον Οκτώβρη του 2012 και έπειτα!


Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν θέλω να γίνω "άγγελος κακών μαντάτων". Αναφέρω απλά τα αστρολογικά δεδομένα που ισχύουν στην εποχή μας και κάνω παράλληλα μία ιστορική αναδρομή για να εντοπίσω το πότε ίσχυαν παρόμοια αστρολογικά δεδομένα (σύμφωνα με ένα βασικό αστρολογικό αξίωμα, όποτε εμφανίζονται παρόμοιοι αστρολογικοί συνδυασμοί πάνω στον ουρανό εκδηλώνονται παρόμοια γεγονότα κάτω εδώ στη Γη). Το 542 μ.Χ. ο Πλούτωνας ήταν και πάλι στο ζώδιο του Αιγόκερου, ο Ποσειδώνας στο ζώδιο των Ιχθύων, ο Κρόνος στο Σκορπιό και ο Δίας στους Διδύμους (από τα μισά της χρονιάς και μετά), στις ίδιες ακριβώς δηλαδή ζωδιακές θέσεις που θα βρεθούν οι συγκεκριμένοι πλανήτες μετά τις 5 του ερχόμενου Οκτώβρη (για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 1500 χρόνια)! Εξαιτίας του δραματικού αυτού αστρολογικού συνδυασμού δεν θα θεωρούσα απίθανο το γεγονός να εκδηλωθεί στο χειμώνα που μας έρχεται (ή στους δύο επόμενους) μία μεγάλη επιδημία γρίπης ας πούμε - ή ακόμη και κάποια ανεξέλεγκτη πανδημία.


Η πανώλη όμως δεν ήταν το μόνο μεγάλο κακό που υπέστησαν οι Βυζαντινοί το 542 μ.Χ. Ανάλογα εφιαλτικοί ήταν και οι εφοριακοί της εποχής που έστελνε ο Ιουστινιανός σε κάθε γωνιά της αυτοκρατορίας του για να του μαζέψουν χρήματα (αφού δεν είχε μείνει "σάλιο" στο αυτοκρατορικό θησαυροφυλάκιο). Οι απαιτήσεις του Ιουστινιανού ήταν τόσο παράλογες και οι εφοριακοί του τόσο σκληροί και ανένδοτοι (αν μία οικογένεια είχε ξεκληριστεί από την πανώλη τότε υποχρέωναν τους γείτονες να πληρώσουν τους φόρους που αναλογούσαν στην ξεκληρισμένη οικογένεια) που οι άνθρωποι πέθαιναν χωρίς να αφήσουν - επίσημα - κληρονομιά στα παιδιά τους. Στα χρόνια του Ιουστινιανού έλαβε χώρα μία πρωτοφανής οικονομική καθίζηση του κράτους και μία άγρια φορο-λεηλασία. Έχω την εντύπωση ότι κάτι παρόμοιο θα συμβεί από το φθινόπωρο και έπειτα...

Και κάτι τελευταίο: ίσως αποξενωθούμε ακόμη περισσότερο ψυχικά. Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο της στενής ψυχικής επαφής, της "οικειότητας" (αλλά και του σεξ και τους χρήματος). Μπαίνοντας ο γρανιτένιος και "περιοριστικός" πλανήτης Κρόνος στο Σκορπιό θα αναστείλει σε κάποιον βαθμό  αυτές τις "σκορπίσιες" λειτουργίες (έτσι ώστε να της δομήσει καλύτερα στη συνέχεια) και θα μας κάνει πιο επιφυλακτικούς στο σε ποιους "ανοιγόμαστε" ψυχικά, στο σε ποιους "μοιράζουμε" την ψυχή μας. Σκεφτείτε ότι στη διάρκεια της πανώλης που έπληξε το Βυζάντιο το 542 μ.Χ. (όπου και τότε ο Κρόνος ήταν στο Σκορπιό και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερο) οι άνθρωποι επιδίωκαν στο μικρότερο δυνατό βαθμό τις στενές επαφές και την οικειότητα με τους ανθρώπους γύρω τους! Επομένως, θα γίνουμε πιο επιλεκτικοί τώρα και θα ανοίγουμε την ψυχή μας σε λιγότερους ανθρώπους και μέσα στα ασφαλή περιβάλλοντα των προσωπικών μας κύκλων-"καταφυγίων". Ίσως αναπτυχθούν μέσα στην κοινωνία έντονα απολυταρχικές τάσεις και ισχυρές διπολικές διαστρωματώσεις του τύπου "ακραία δεξιός" - "ακραία αριστερός", "είναι φτωχός" - "έχει λεφτά" και διαρραγεί έτσι ο κοινωνικός ιστός!

Το βέβαιο είναι ότι κατευθυνόμαστε τώρα σε σκοτεινούς καιρούς, που θα είναι όμως και καιροί "μεγαλοσύνης" - αν και μιας κάπως τραγικής μεγαλοσύνης, αρχαιοελληνικού χαρακτήρα...Συλλογικά μιλώντας, βαδίζουμε προς τα σημαντικότερα ίσως χρόνια για την ωρίμανση μας και για την εσωτερική μας ενδυνάμωση, σε χρόνια "καρμικά" που μπορεί να αποδειχθούν τελικά τα πιο ενδιαφέροντα της ζωής μας!

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

3 σχόλια:

Eliza είπε...

τι λέτε?....το νοεμβριο εχουμε εκλειψη νεας σειρας σαρος...απο τοτε εχουμε ανακαλυψει τον ουρανο που τετραγωνιζει τον πλουτωνα και την "αμοιβαια υποδοχη"...και μαλιστα απο το ζωδιο του κριου που αντιπρωσοπευει το νεο...μπαινουμε στην εποχη του υδροχοου και εσεις μιλατε για επιδημιες που εγιναν πριν 1500 χρονια και τις συσχετιζετε με τις σημερινες προκλησεις...?

Thomas Gazis - Θωμάς Γαζής είπε...

Αγαπητή Ελίζα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στην εποχή του Υδροχόου έχουμε ήδη μπεί!

Ένα βασικό αξίωμα της Αστρολογίας είναι το "Όπως πάνω, έτσι και κάτω"...Επομένως από τη στιγμή που επαναλαμβάνονται στον ουρανό περίπου οι ίδιες πλανητικές θέσεις που ίσχυαν στην εποχή της μεγάλης πανώλης του Ιουστινιανού (ο Πλούτωνας ήταν και τότε στον Αιγόκερο, ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, ο Κρόνος στο Σκορπιό) είναι φυσικό να κάνω τη συσχέτιση - θα την έκανα ακόμη και αν οι ίδιες πλανητικές θέσεις είχαν συμβεί πριν 1.000.000 χρόνια...Αυτά είναι στοιχειώδη και έπρεπε να τα γνωρίζετε αφού από ότι βλέπω ασχολείστε με την Αστρολογία...

Thomas Gazis - Θωμάς Γαζής είπε...

Στο παραπάνω άρθρο μου (που είχα δημοσιεύσει στις 17 Αυγούστου 2012) προέβλεπα μία πρωτοφανή και "ανελέητη φορολεηλασία" που θα αντιμετωπίσουμε μπροστά μας, φορολεηλασία που ανάλογη της εκδηλώθηκε στην εποχή του Ιουστινιανού (στον ουρανό μας ισχύουν τώρα σχεδόν παρόμοιες συνθήκες με εκείνες στην εποχή του Ιουστινιανού).

Όχι και τόσο έκπληκτος λοιπόν διάβασα σε δημοσίευση στο ιστολόγιο της "Ζούγκλας" τα εξής:

"Με το νέο φορολογικό σύστημα που θα παρουσιαστεί στους επόμενους μήνες «θα πιάνονται άμεσα οι φοροπαραβάτες και θα ασκείται από την πρώτη μέρα καθυστέρησης πίεση σε όσους δεν καταβάλλουν αυτά που οφείλουν στο Δημόσιο».

Η ελληνική κυβέρνηση προθύμως παραδίδει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία στους ελεγκτές επιτηρητές προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους. Μόνο που δεν μιλάμε για στατιστικά στοιχεία, αλλά για τα εξατομικευμένα φορολογικά στοιχεία του καθενός από εμάς. Όπως σημειώναμε στο σχετικό ρεπορτάζ:
«Είναι σκάνδαλο το ότι τα πλήρη στοιχεία και όλη η φορολογική συμπεριφορά των Ελλήνων, από τη μεγαλύτερη επιχείρηση μέχρι τον μικροσυνταξιούχο, θα πέσουν στα χέρια των ξένων επιτηρητών.

Το προφανές είναι ότι θα δημιουργηθούν αδίστακτοι μηχανισμοί είσπραξης των φορολογικών οφειλών, ενώ ακόμη και η διαδικασία εκδίκασης και ρευστοποίησης περιουσίας θα γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες».

http://www.zougla.gr/blog/article/666633