Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Και οι τρεις πρόσφατοι "δολοφόνοι μαζών" έχουν Σελήνη στην Παρθένο!


                                                (O  "δολοφόνος μαζών" Michael Page)

Τρεις φρικαλέες μαζικές δολοφονίες συγκλόνισαν την ανθρωπότητα τους τελευταίους μήνες: εκείνες του Νορβηγού Andres Breivik (που στις 22 Ιουλίου 2011 δολοφόνησε εν ψυχρώ 77 ανθρώπους, νέους κυρίως), του Αμερικανού "Τζόκερ" James Holmes (που στις 20 Ιουλίου 2012 δολοφόνησε 12 ανθρώπους σε σινεμά της πόλης Aurora στο Colorado) και του επίσης Αμερικανού Michael Page (που στις 5 Αυγούστου 2012 σκότωσε 6 ανθρώπους σε ναό των Σιχ στο Milwaukee).

Το περίεργο είναι ότι και οι τρεις αυτοί "δολοφόνοι μαζών" έχουν Σελήνη στην Παρθένο!  Πώς γίνεται το αγνό, πράο και "αγγελικό" ζώδιο της Παρθένου να έχει τόσο εξέχουσα θέση στα ωροσκόπια των τριών αυτών μεγα-δολοφόνων; Ίσως επειδή η Παρθένος είναι "υπερβολικά πράο ζώδιο"! Θυμηθείτε ότι μιλάμε ουσιαστικά για μία "παρθένο κοπέλα", για ένα μικρό κορίτσι!  Μία "παρθένος κοπέλα" δεν έχει περάσει ακόμη τη "διαδικασία της πλήρους ωρίμανσης της σαν ανθρώπου». Είναι γεμάτη ανασφάλειες και στέκεται κατά κάποιον τρόπο πάνω σε εύθραυστο και ασταθές έδαφος (όχι τυχαία η Παρθένος είναι ένα μεταβλητό ζώδιο).

Οι Παρθένοι είναι γενικά εξαιρετικά ευαίσθητοι απέναντι στις επικρίσεις των άλλων. Πρόκειται για ένα "θηλυκό", ευαίσθητο, διακριτικό ζώδιο που στα κρίσιμα ζητήματα προτιμά να παραμένει θανατηφόρα σιωπηρό παρά να μιλήσει ανοιχτά γι' αυτά! Έτσι, τελικά, η Παρθένος Σελήνη απορροφά κάθε είδους «αρνητικότητα» που απορρέει από το περιβάλλον της με έναν μάλλον "παθητικό" τρόπο  - χωρίς να ΑΝΤΙ-ΔΡΑ δηλαδή την ίδια τη στιγμή που δέχεται την αρνητικότητα (όπως κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι - και αυτό είναι αρκετά υγιές όταν γίνεται με το σωστό τρόπο !) Αυτό σημαίνει ότι μακροπρόθεσμα η οργή ​​σε ένα άτομο που έχει Σελήνη στην Παρθένο συσσωρεύεται και μεγεθύνεται! Και αν αυτός / αυτή δεν "διοχετεύσει" το συνεχή θυμό του/της σε κάτι δημιουργικό (συνήθως σε σκληρή δουλειά και σε εξυπηρέτηση απέναντι σε συνανθρώπους του) το άτομο μπορεί να φτάσει στο σημείο όπου ένα νοσηρό στρώμα "κακότητας" αρχίζει να κατακάθεται στην ψυχή του. Και αν αυτό συνδυαστεί και με άλλα στοιχεία έντασης στο ωροσκόπιο του (όπως η δυσαρμονία Ήλιου - Σελήνης και οι σκληρές όψεις  Άρη, Κρόνου, Ουρανού, Ποσειδώνα, Πλούτωνα) τότε παράγεται ένα εξαιρετικά εκρηκτικό μείγμα!

Οι Σελήνες λοιπόν του Breivik, του Holmes και του Page είναι όλες στην Παρθένο! Επιπλέον, και οι τρεις αυτές Σελήνες σχηματίζουν σκληρές όψεις με τον Κρόνο - στα ωροσκόπια αυτών των ανθρώπων (οι δυσαρμονικές όψεις Σελήνης - Κρόνου δημιουργούν συχνά ψυχική σκληρότητα). Έχουμε λοιπόν εδώ ένα αξιοπερίεργο και στατιστικά σπάνιο φαινόμενο!

Δείτε τους χάρτες των τριών αυτών "δολοφόνων μαζών" παρακάτω:

Ο Νορβηγός Anders Breivik είναι Υδροχόος (ο Ήλιος του βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου) και έχει Σελήνη στην Παρθένο. Στο ωροσκόπιο του κυριαρχούν έντονα στοιχεία επαναστατικότητας και επιθετικότητας (είναι Υδροχόος, έχει μία σύνοδο Ήλιου - Άρη, ο αντισυμβατικός και ανατρεπτικός πλανήτης Ουρανός σχηματίζει μία σκληρή όψη τετραγώνου με τους Ήλιο και Άρη του).Ο Άρης του δέχεται μία ευνοική όψη τριγώνου από τον Πλούτωνα (και αυτή την όψη θα μπορούσαμε να την ερμηνεύσουμε σα "μεθοδικότητα στο να εκφράζει την επιθετικότητα του και ευκολία στο να εξοντώνει τους αντιπάλους του").

Δεν έχουμε την ώρα γέννησης του Breivik αλλά το πιθανότερο είναι ότι ο Κρόνος κάνει σύνοδο με τη Σελήνη του. Η Σελήνη στην Παρθένο θεωρείται κάπως "εγκεφαλική". Όταν βρίσκεται ταυτόχρονα πάνω της και ο "γρανιτένιος" Κρόνος τότε αυτή η Σελήνη "σκληραίνει" σε μεγάλο βαθμό, χάνει ένα μεγάλο κομμάτι του συναισθηματισμού της και σε ακραίες περιπτώσεις "αναισθητοποιείται".


Πάμε στον "Τζόκερ" τώρα. Ο James Holmes είναι Τοξότης (ο Ήλιος του βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη) και έχει Σελήνη στην Παρθένο.Ο Ήλιος του σχηματίζει σύνοδο με τον αυστηρό και περιοριστικό πλανήτη Κρόνο (ένδειξη  έντονης καταπίεσης που ενδεχομένως έχει δεχτεί ο Holmes από τα παιδικά του χρόνια). Παράλληλα, ο Ήλιος του σχηματίζει σύνοδο και με τον αντισυμβατικό και ανατρεπτικό πλανήτη Ουρανό. Η Σελήνη του δέχεται μία σκληρή όψη τετραγώνου από τον Κρόνο. Εντυπωσιάζει η σχεδόν στενή σύνοδος Άρη - Πλούτωνα στο Σκορπιό, μία σύνοδος ικανή - στην αρνητική της εκδοχή - να δημιουργήσει σε έναν άνθρωπο απύθμενη οργή και (έντεχνα συγκαλυμμένη) επιθετικότητα και να τον οδηγήσει σε απίστευτα καταστροφικές πράξεις. Ο Holmes έχει Ωροσκόπο Λέοντα (γνωρίζουμε την ώρα γέννησης του) και Ήλιο στο Λέοντα. Αυτό σημαίνει ότι έχει τεράστια ανάγκη να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής και να νοιώθει συνέχεια θαυμασμό για το πρόσωπο του από τους ανθρώπους γύρω του! Θα μπορούσε να είχε γίνει ηθοποιός - έτσι κι αλλιώς ο "Τζόκερ" "έπαιξε" με τον τρόπο του στο σινεμά όπου αφαίρεσε τη ζωή τόσων ανθρώπων. Με τόση έμφαση στα ζώδια του Τοξότη και του Λέοντα ο Holmes μου θύμισε έναν άλλο "Τζόκερ" της ιστορίας, το Νέρωνα! Τα ωροσκόπια τους - ακόμη και οι φυσιογνωμίες τους - μοιάζουν (δείτε εδώ).


Ο τρίτος της παρέας είναι ο Michael Page (πρώην στρατιωτικός και κιθαρίστας σε νεοναζί συγκρότημα. Σκοτώθηκε στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τους αστυνομικούς). Ο Page είναι Σκορπιός (ο Ήλιος του βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού) και έχει και αυτός Σελήνη στην Παρθένο. Στο μεγαλύτερο ποσοστό του, ωροσκόπιο του κυριαρχείται από σκληρές - δυσαρμονικές πλανητικές όψεις (οι κόκκινες γραμμές που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα).


Συναντάμε κι εδώ την κλασική σκληρή όψη Σελήνης - Κρόνου (η οποία σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργήσει  αναισθησία και γενικά έλλειψη ενσυναίσθησης απέναντι στους συνανθρώπους μας). Στην πραγματικότητα βέβαια η όψη αυτή αποτελεί τμήμα του μεγάλου "Σταυρού" που σχηματίζεται ανάμεσα στη Σελήνη του Page, στον Κρόνο του, στον Άρη του και στον Ποσειδώνα του. Προφανώς ο συγκεκριμένος δεν τον άντεξε αυτόν τον "σταυρό" πάνω στους ώμους του...

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής


Υ.Γ. Προσοχή: στο άρθρο αυτό ΔΕΝ υποστηρίζω ότι όσοι έχουν Σελήνη στην Παρθένο θα γίνουν δολοφόνοι. Πρέπει να υπάρχουν πάρα πολλοί πρόσθετοι επιβαρυντικοί παράγοντες για να καταλήξει κάποιος/α εκεί. Το βέβαιο είναι ότι όσοι έχουν Σελήνη στην Παρθένο είναι πιο ευάλωτοι στην "αρνητικότητα του περιβάλλοντος τους" και θα πρέπει γι' αυτό να βρουν τεχνικές για να αποβάλλουν την αρνητικότητα που απορροφούν (π.χ. μέσα από την εντατική εργασία, μέσα από την προσφορά τους στους άλλους και γενικά μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες).

2 σχόλια:

Addicted to craft (s).- είπε...

Μάλιστα,πολύ παρήγορο,όταν ειδικά το διαβάζει κάποια Υδροχόος,με σελήνη στην Παρθένο στον 7ο οίκο,ωροσκόπο Ιχθύ και έναν Άρη -σε πτώση- στον Ταύρο στον 1ο οίκο και με δύο έντονα τετράγωνα απέναντι σε ήλιο και ερμή (ανάδρομο) οι οποίοι βρίσκονται σε σύνοδο στον 11ο οίκο.Ευτυχώς έχω έναν καλό Κρόνο (Αιγόκερως και 10ος οίκος,χωρίς σκληρές όψεις) γιατί δεν βλέπω τίποτα άλλο να σώζει την κατάσταση εκτός του Υ.Γ στο παρόν άρθρο.
Ωραία ανάλυση πάντως.

Thomas Gazis - Θωμάς Γαζής είπε...

Αγαπητή "Addicted to craft" όπως εξηγώ και στο Υστερόγραφο δε σημαίνει ότι όποιος έχει Σελήνη στην Παρθένο (και Ήλιο στον Υδροχόο όπως εσύ) θα γίνει δολοφόνος...Εσύ έχεις μεν το συνδυασμό Φώτων του Anders Breivik (Ήλιο στον Υδροχόο, Σελήνη στην Παρθένο) αλλά προφανώς δεν έχεις άλλα στοιχεία που έχει ο Breivik (όπως π.χ. τον Ωροσκόπο του - δεν ξέρουμε ακόμη ποιος είναι -την επαφή Σελήνης - Κρόνου που του δίνει σκληρότητα κ.λ.π.). Σε τελική ανάλυση, υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο που έχουν παρόμοιο ωροσκόπιο με τον Breivik αλλά δεν έγιναν μεγα-δολοφόνοι όπως αυτός γιατί διοχέτευσαν δημιουργικά τα "σκληρά" και επαναστατικά στοιχεία των ωροσκοπίων τους...