Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Έρις - Οι αστρολογικές της ιδιότητες

                                      (φανταστική απεικόνιση της Έριδος. Καλλιτέχνης Thierry Lombry)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- (Σημείωση: Τις περισσότερες από τις ιδιότητες της Έριδος που παραθέτω εδώ τις είχα δημοσιεύσει για πρώτη φορά στις 14 Δεκεμβρίου 2011 στο άρθρο μου "Αστρολογικές προβλέψεις για την Ελλάδα (2012 και έπειτα)").
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Πώς θα σας φαινόταν να έχετε ζήσει όλη σας τη ζωή σε μία πόλη, να νοιώθετε ότι η πόλη αυτή είναι ο κόσμος σας όλος και ξαφνικά μια μέρα σκαρφαλώνοντας στο διπλανό βουνό να ανακαλύψετε έκπληκτοι μία άλλη μεγάλη πόλη – παντελώς άγνωστη για σας – να απλώνεται μπροστά στα μάτια σας; Κάπως έτσι νοιώθουν οι αστρονόμοι από το ξεκίνημα της τρίτης χιλιετίας και έπειτα καθώς ανακάλυψαν μια καινούργια αχανή "περιοχή" στο ηλιακό μας σύστημα, γεμάτη με ουράνια σώματα τα οποία τα αγνοούσαν πριν! Eίναι σα να υπερδιπλασιάστηκε ξαφνικά η έκταση του ηλιακού μας συστήματος!


Τα "σπίτια" αυτής της άλλης "πόλης" (που ακούει στο όνομα "ζώνη Kuiper") είναι μικρά σε σχέση με τα σπίτια της δικής μας (γι' αυτό και τα δεκάδες ουράνια σώματα που βρίσκονται εκεί - όπως η Έρις - δεν τα ονομάζουμε "πλανήτες" αλλά "πλανητοειδείς". Ο Πλούτωνας υποβιβάστηκε σε πλανητοειδή γιατί οι αστρονόμοι ανακάλυψαν ότι δεν ήταν τελικά το τελευταίο "σπίτι" της δικής μας "πόλης" - όπως πίστευαν τόσα χρόνια - αλλά το πρώτο-πρώτο της ζώνης Kuiper). Η Έρις είναι το μεγαλύτερο από τα ουράνια σώματα αυτής της περιοχής (ελάχιστη μεγαλύτερη από τον Πλούτωνα). Ανακαλύφθηκε το 2005 και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να διαμορφώσουμε μία σαφή εικόνα για την αστρολογική της φύση και για τις ιδιότητες της. Πιθανώς θα χρειαστούν άλλα 20 - 30 χρόνια για να σχηματίσουμε μία πληρέστερη εικόνα της αστρολογική της "ταυτότητας". 

Τα στοιχεία που είχα στη διάθεση μου για να αποκωδικοποιήσω τις ιδιότητες της Έριδας είναι τα εξής: 1) Η Ελληνική μυθολογία (υπάρχει μία μυστηριώδης αντιστοιχία ανάμεσα στις ιδιότητες ενός πλανήτη και στην αντίστοιχη θεότητα της Ελληνικής μυθολογίας)  2) Η "συγχρονικότητα" της ανακάλυψης της Έριδας (ποια χαρακτηριστικά γεγονότα κυριάρχησαν στον κόσμο τον καιρό που ανακαλύφθηκε η Έριδα)  3) η ανάλυση της επιρροής της Έριδας στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα και ιδιαίτερα ο αντίκτυπος που είχε αυτή στις αναταράξεις που συνέβησαν στη σημερινή Ελλάδα της "κρίσης" (ο μυστηριώδης αυτός πλανητοειδής βρίσκεται τώρα στις 21 μοίρες του Κριού και σχηματίζει τέλεια δυσαρμονική όψη "τετραγώνου" με το γενέθλιο Ήλιο της σύγχρονης Ελλάδας - που βρίσκεται στις 21 μοίρες του Αιγόκερου).  

Τα πιο εμφανή στοιχεία της μυθολογικής Έριδος που ενεργοποίησε ο ομώνυμος πλανήτης στην περίπτωση της Ελλάδας είναι τα εξής

1) Η αίσθηση του ξαφνικού και απροσδόκητου "χαλάσματος" της "γαμήλιας δεξίωσης". Η χώρα μας ζούσε μία εν πολλοίς επίπλαστη ευμάρεια τα προηγούμενα χρόνια και ξαφνικά - κάτω από την επιρροή της Έριδος - το "πάρτι" χάλασε! Από τη "γιορτή" δε περάσαμε πολύ γρήγορα στη διαμετρικά αντίθετη κατάσταση: στη ραγδαία άνοδο της κατάθλιψης και των αυτοκτονιών στην Ελλάδα!

2) Tο στοιχείο του "ακάλεστου", του "ανεπιθύμητου" (η Έρις ήταν η μόνη θεότητα που είχε θεωρηθεί ανεπιθύμητη και δεν είχε προσκληθεί στους γάμους του Πηλέα και της Θέτιδος). Κάπως έτσι μας αντιμετωπίζει τώρα η Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση, σα μία ανεπιθύμητη χώρα, σα μία χώρα "παρία". 

3) H ένταση και η "διχόνοια" που εκδηλώθηκε στη χώρα μας (οι ατέλειωτες συμπλοκές στους δρόμους της Αθήνας - αλλά και η ένταση ανάμεσα στα ίδια τα κοινωνικά στρώματα)

4) Η "δυσνομία" (νομοθετεί και αποφασίζει για τις τύχες της χώρας μας μία κοινοβουλευτική μειονότητα που ουσιαστικά δεν αντιπροσωπεύει τη θέληση του λαού, υπηρεσιακές κυβερνήσεις κ.λ.π.). 

5) Το αποτέλεσμα "η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι", η "πυροδότηση αλυσιδωτών γεγονότων"! Στο μύθο της Έριδος κάτι το μικρό και ασήμαντο, όμως το χρυσό μήλο που πέταξε η Έρις στην αίθουσα που γινόταν ο γάμος του Πηλέα και της Θέτιδος διετάραξε κάποιες τόσο λεπτές ισορροπίες που προκάλεσε ισχυρές αλυσιδωτές αντιδράσεις και οδήγησε τελικά στον Τρωικό πόλεμο. Σε μία επιπόλαιη ανάγνωση, η ευθύνη για τη διεξαγωγή του Τρωικού πολέμου θα μπορούσε να καταλογιστεί στην Έριδα. Στην πραγματικότητα όμως ή επέμβαση της Έριδος αποτέλεσε απλά τη "σταγόνα με την οποία ξεχείλησε το ήδη γεμάτο - από τους εγωισμούς και τις αντιζηλίες των θεοτήτων - ποτήρι". Ένας τέτοιος ρόλος όμως "διεθνούς ταραξία" έχει αποδοθεί σήμερα στην Ελλάδα. Κάθε φορά που ψηφίζεται μνημόνιο στην Ελληνική βουλή όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου περιμένουν αγωνιωδώς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, λες και μπορεί μία μικροσκοπική χώρα και οικονομία σαν αυτή της Ελλάδας να επηρεάσει τόσο καθοριστικά τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου! 


6) Μία άλλη πιθανή ιδιότητα της Έριδος - που πηγάζει έμμεσα από την προηγούμενη - είναι εκείνη της "παγκόσμιας επιρροής". Οι άνθρωποι, οι αθλητικές ομάδες, τα κράτη που επηρεάζονται έντονα από την Έριδα περιθωριοποιούνται μεν έντονα αρχικά σε πρώτη φάση αλλά από ένα σημείο και μετά ενδέχεται να αρχίσουν να αναδεικνύονται και να γίνονται αποδεκτοί/αποδεκτές με την ίδια ορμή με την οποία αρχικά "δαιμονοποιήθηκαν" και περιθωριοποιήθηκαν! Φυσικά αυτή η ιδιότητα της Έριδος θα εκδηλώνεται πιο έντονα στις τυχόν αρμονικές όψεις που θα σχηματίζει αυτή. 
Και για να μπούμε λίγο στα μονοπάτια της "γιουγκιανής συγχρονικότητας", ένα άλλο στοιχείο που δεν πηγάζει από τη μυθολογική Έριδα αλλά από το "πνεύμα" της χρονικής στιγμής κατά την οποία ανακαλύφτηκε η Έρις είναι εκείνο της "υποβάθμισης" (σαν αποτέλεσμα της ανακάλυψης της Έριδος ήρθε η "υποβάθμιση" του Πλούτωνα, ο οποίος από πλανήτης έγινε πλανητοειδής - γεγονός που δημιούργησε αναστάτωση σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που είχαν συνηθίσει να θεωρούν τον Πλούτωνα σαν πλανήτη). Παρόμοια, τα τελευταία χρόνια οι "διεθνείς οίκοι αξιολόγησης" υποβαθμίζουν διαρκώς την Ελλάδα. Και δεν υποβαθμίζουν μόνο οι ξένοι οίκοι την πατρίδα μας αλλά φαίνεται να την απαξιώνει το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων του πλανήτη μας (σε δημοσκόπηση του C.N.N. - πριν από τη μαζική Ελληνική επέμβαση - ένα 70% εκείνων που ψήφισαν πίστευε ότι τα μέτρα που έχει πάρει η Ευρωπαική Ένωση κατά της Ελλάδας ΔΕΝ είναι αρκετά σκληρά!). Επιπλέον, η ίδια η ζωή υποβαθμίστηκε εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα (σε υλικό επίπεδο). 

Μέσα από την ίδια πάντα μέθοδο της "συγχρονικότητας" μπορούμε να εικάσουμε μερικές ακόμη ιδιότητες της Έριδος. Μέχρι το 2005 γνωρίζαμε ότι το Ηλιακό μας Σύστημα τελείωνε στον Πλούτωνα, ότι ο Πλούτωνας ήταν ο τελευταίος πλανήτης. Και ξαφνικά το 2005 (με την ανακάλυψη της Έριδος) συνειδητοποιήσαμε ότι ένας τεράστιος καινούργιος κόσμος γεμάτος με πλανητοειδείς εκτείνεται πέρα από τον Πλούτωνα και ότι τελικά ο ίδιος ο Πλούτωνας δεν είναι ο τελευταίος από τους πλανήτες αλλά ο πρώτος από τους πλανητοειδείς! Αυτή είναι μία τεράστια ανατροπή, μία μεταβολή συνειδητότητας κοσμοιστορικών διαστάσεων! Πιστεύω λοιπόν ότι η Έρις σχετίζεται με ιδιότητες όπως εκείνη της "απρόσμενης ανατροπής του σκηνικού" και εκείνη του "πολλαπλασιασμού μίας έκτασης ή κατάστασης". Επίσης, με την ιδιότητα του να έχει κάποιος μία "συνολική και όχι μερική άποψη πάνω σε μία κατάσταση" και με εκείνη της "βαθιάς μαζικής αφύπνισης". Επιπλέον, πιστεύω ότι μία από τις ιδιότητες της Έριδος είναι να προκαλεί βαθιές υπαρξιακές κρίσεις - οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν τα άτομα σε ακραίες συμπεριφορές, στην αποδιοργάνωση του μυαλού (χαώδες μυαλό - τρέλα) ή ακόμη και στην ίδια την αυτοκτονία.


Όλα αυτά τα στοιχεία τώρα έχουν εκδηλωθεί έντονα στην υπό το κράτος της Έριδος ευρισκόμενη Ελλάδα τα 3-4 τελευταία χρόνια. Κάπου ζούσαμε μακάριοι μέχρι πρότινος σε ένα δικό μας "Ελληνικό μικροσύμπαν" και ξαφνικά σα να άνοιξαν οι ορίζοντες και μπήκαμε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και διασυνδεθήκαμε με όλα τα κράτη της οικουμένης. Αντιληφθήκαμε απότομα ότι ο "Ελληνικός μικρόκοσμος" μας συντίθεται τελικά από πολύ περισσότερες διαστάσεις και βρίσκεται σε συνάφεια με ευρύτερους κόσμους! Συνειδητοποιήσαμε οδυνηρά την τεράστια ευθύνη των τωρινών και προηγούμενων κυβερνήσεων μας, των συμπολιτών μας αλλά και εμάς των ίδιων στην κρίση που περνάμε. Εντελώς παράδοξα, οι κυβερνήσεις μας από κει που εξέφραζαν τη θέληση του λαού τώρα πλέον φαίνεται να εκφράζουν το διαμετρικά αντίθετο από τη θέληση του λαού! Γενικά εμείς οι Έλληνες πολίτες έχουμε χάσει το "μπούσουλα" τα τελευταία χρόνια, δε μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς μας συμβαίνει και όλα γύρω μας μοιάζουν χαώδη, ασταθή και απειλητικά!  

Αν θέλουμε να ανακαλύψουμε περισσότερα στοιχεία για την Έριδα τότε θα πρέπει να παρατηρήσουμε τα στοιχεία που εκδήλωσε αυτή στην περίπτωση της σημερινής Ελλάδας. Ένα τέτοιο βασικό στοιχείο θεωρώ ότι είναι εκείνο της "σχιζοειδούς παραδοξότητας". Ενώ καθημερινά οι Έλληνες πολίτες βιώνουν στο πετσί τους τη σκληρότητα και βαναυσότητα των εκάστοτε μνημονίων και μέτρων οι κυβερνώντες τους λένε ότι παίρνουν αυτά τα μέτρα "για το καλό τους"! Έχω την εντύπωση ότι μία από τις αστρολογικές ιδιότητες της Έριδος θα αποδειχθεί στο μέλλον ότι είναι αυτή της "σχιζοειδούς παραδοξότητας" (και από την οποία δε θα μπορεί να απεγκλωβιστεί κάποιος αν δε διαθέτει μία ικανότητα "δεύτερης ανάγνωσης" των πραγμάτων και γενικά μία αναβιβασμένη συνειδητότητα). 

Προσωπικά θαυμάζω το πόσο "συλλογική" και "συμπαντική" φαίνεται να είναι η Έριδα. Είναι πολύ πιο συλλογική και συμπαντική από τον Πλούτωνα! Γι' αυτό και αναδεικνύει τους κρυφούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα σε αυτό που θεωρούμε "ατομικό", "διαφοροποιημένο" και σε αυτό που θεωρούμε "καθολικό". Η Έρις αποκαλύπτει τη "βαθιά μυστική διασύνδεση όλων των πραγμάτων". Παρ' όλο λοιπόν που φαινομενικά η Ελλάδα είναι αυτή που έχει σήμερα το μεγάλο πρόβλημα, που τη σχολιάζουν παγκόσμια γι' αυτό, τελικά αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα είναι πολύ ευρύτερο και ότι η Ελλάδα έτυχε απλά να είναι η "σημαιοφόρος βαθύτερων συλλογικών μηνυμάτων" που αναλογούν και αντηχούν σε ολόκληρη την ανθρωπότητα! Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί διαδηλωτές σε διάφορες ευρωπαϊκές και άλλες πρωτεύουσες συσπειρώνονται για να υποστηρίξουν την Ελλάδα. Δεν το κάνουν μόνο για την Ελλάδα αυτό αλλά και για τον εαυτό τους. Επειδή ξέρουν ότι αυτό που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες θα το αντιμετωπίσουν κατά πάσα πιθανότητα και οι ίδιοι αύριο. Η Ελλάδα λοιπόν αντιπροσωπεύει ένα "συμπυκνωμένο" σύμβολο μιας οικουμενικής κατάστασης, στην οποία κάθε πολίτης αυτού του πλανήτη μετέχει!

Πολλά από τα παραπάνω γεγονότα συνάδουν κατά κάποιον τρόπο με τις απόψεις ορισμένων αστρολόγων που ισχυρίζονται ότι η Έρις είναι η ανώτερη "οκτάβα" του πλανήτη Κρόνου (η μέθοδος των "οκτάβων" αποτελεί μία ανέλπιστη βοήθεια στην προσπάθεια μας να αποκωδικοποιήσουμε τις ιδιότητες αυτού του άγνωστου πλανήτη. Σύμφωνα με αυτή, η ανώτερη οκτάβα του Ερμή είναι ο Ουρανός, της Αφροδίτης ο Ποσειδώνας και του Άρη ο Πλούτωνας). Και πράγματι, η Έρις φαίνεται να έχει εκδηλώσει αρκετές "κρόνειες" ιδιότητες στην περίπτωση της Ελλάδας. Έφερε απότομη συρρίκνωση των εισοδημάτων μας, ελλείψεις, στερήσεις, κακουχίες (πολλά σπίτια δεν έχουν θέρμανση ενώ αρκετοί άνθρωποι καταφεύγουν στα συσσίτια για να φάνε). Μας έφερε διεθνή απαξίωση - οι "πολιτισμένες" χώρες μας "μαλώνουν" διαρκώς για το ότι είμαστε τεμπέληδες κατά τη γνώμη τους και δε μπορούμε να νοικοκυρέψουμε το κράτος μας. Εάν η Έρις είναι τελικά η ανώτερη οκτάβα του Κρόνου τότε θα μας δοκιμάσει ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ, θα μας φέρει σε σημείο αφανισμού αλλά από ένα σημείο και έπειτα θα μας "αντρώσει" και θα αρχίσει να χτίζει την πατρίδα μας πάνω σε καινούργια, ισχυρά θεμέλια, μετατρέποντας μας τελικά σε μία πιο ισχυρή, ανθεκτική και "απρόσβλητη" χώρα!

Η προσωπική μου άποψη βέβαια είναι ότι η Έρις είναι η ανώτερη οκτάβα του πλανήτη Ουρανού (ανάμεσα στον Πλούτωνα και στην Έριδα υπάρχουν δύο ακόμη μεγάλοι πλανητοειδείς, η "Αουμέα" και ο "Μάκι-Μάκι". Αν θέλουμε να τηρήσουμε την ιεραρχία τότε θα πρέπει να θεωρήσουμε την Αουμέα σαν ανώτερη οκτάβα του Δία και τον Μάκι-Μάκι του Κρόνου. Οπότε η Έρις γίνεται η ανώτερη οκτάβα του Ουρανού). Αυτό σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον θα βιώσουμε πιθανώς μία ηχηρή ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης - μέσα από ακραίες κοινωνικές εξεγέρσεις και με μία γενικότερη εξαθλίωση και "ανομία" που μπορεί να επικρατήσει αρχικά (άλλο εγγενές στοιχείο της Έριδος αυτό). 


Αυτά σε μία πρώτη, αρχική φάση. Γιατί πιστεύω ότι σε μία δεύτερη φάση θα αρχίσει να ενεργοποιείται δημιουργικά το στοιχείο εκείνο της Έριδος που προσωπικά συνδέω με τη "παραδοξότητα" (ειδικά από το 2020 και έπειτα που θα αρχίσει να μειώνεται η οξύτητα του τετραγώνου του Πλούτωνα απέναντι στο γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας). Στο τόσο συμπαντικό, τόσο υψηλό επίπεδο συνειδητότητας που κινείται η Έρις τα πάντα είναι "ένα" και οι "πολικότητες" (άντρας - γυναίκα, δανειστής - δανειζόμενος κ.λ.π.) παρ' όλο που δείχνουν στις γήινες διαστάσεις μας ξένες μεταξύ τους, στην πραγματικότητα ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ! Μία άλλη ιδιότητα λοιπόν της Έριδος έχει να κάνει με αυτή της "ταύτισης των αντίθετων πόλων". Ο δανειστής ταυτίζεται με το δανειζόμενο και αν οι ξένοι αγοράζουν σήμερα "έναντι πινακίου φακής" τα σπίτια μας και τα περιουσιακά μας στοιχεία αύριο - μεθαύριο αυτοί /τα παιδιά τους /τα εγγόνια τους θα μετατραπούν σε Έλληνες και θα υπερασπίζουν την Ελλάδα!

 Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής 

1 σχόλιο:

kikirikou είπε...

Μας τρομάζετε... πόσο λυπάμαι για την πατρίδα μου, πόσο λυπάμαι τους Έλληνες αν και δεν τους αξίζει. Όταν βλέπεις ανθρώπους να καίγεται το χωριό τους και αυτοί να συνεχίζουν το γλέντι,όταν Ελληνόπουλα παρακαλάνε για θέση courier και οι μαγαζάτορες προτιμάνε τους φυματικούς αλλοδαπούς που φτύνουν στα προϊόντα που μεταφέρουν για παράδοση,όταν φωνάζεις κλειδαρά και αυτός σου στέλνει Άραβα χωρίς άδεια από την αστυνομία να σου ανοίξει το σπίτι,είναι δυνατόν να μιλάμε για Ελλάδα; Πιστεύετε ότι μετά το 2020 θα υπάρχει Ελλάδα και όχι ένας γεωγραφικός χώρος, όσος θα έχει απομείνει από το μοίρασμα με τους γείτονες που θα κατοικείτε από Ασιάτες και Αφρικανούς και ίσως να αναφέρεται ως πρώην χώρα των Ελλήνων; Δυστυχώς θα το ζήσουμε και αυτό. Το τέλος του Ελληνισμού. Θα αναφερόμαστε και εμείς στα ιστορικά βιβλία όπως οι Ασσύριοι,οι Χαναναίοι,οι Φοίνικες και άλλοι λαοί που εξαφανίστηκαν. Ζήτω ο πολυπολιτισμός,ζήτω η Αραβική άνοιξη.