Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Η καινούργια εξελιγμένη Αστρολογία (και γιατί δεν έχει διαδοθεί στην Ελλάδα)!




(του Θωμά Γαζή)


Πώς θα σας φαινόταν να φουλάρετε το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου σας με 2 μόνο Ευρώ; Δεν αστειεύομαι, σε λίγα χρόνια κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πραγματικότητα ( με αυτοκίνητα που θα καίνε π.χ. υδρογόνο βγάζοντας από την εξάτμιση τους καθαρό νεράκι, σε μορφή υδρατμού). Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα είναι πολύ πιο φθηνά στην κατανάλωση, αποδοτικά και οικολογικά. Τότε γιατί δεν τα έχουμε φτιάξει ακόμη; Γιατί υπάρχει ένα τεράστιο κύκλωμα σε όλο τον πλανήτη που ζει και πλουτίζει από το πετρέλαιο.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την αστρολογία. Έχει ανακαλυφθεί μία καινούργια, εκπληκτική και στην ουσία πολύ πιο απλή και κατανοητή αστρολογία αλλά ο περισσότερος κόσμος «κινείται» με την αστρολογία των προηγούμενων αιώνων. Ειδικά στην Ελλάδα είμαστε πολλές δεκαετίες πίσω, αφού εδώ κυριαρχούν οι εμπορικοί αστρολόγοι (και γενικά οι αστρολόγοι - τηλεαστέρες), οι οποίοι εξυπηρετώντας τα δικά τους συμφέροντα προκρίνουν την παλιά «ρυπογόνο» και «κατακερματιστική» όπως τη λέμε αστρολογία. Όπως όμως σε λίγα χρόνια τα αυτοκίνητα που κινούνται με βενζίνη θα είναι για απόσυρση, έτσι γερασμένη και passé θα είναι και η σημερινή μοιρολατρική αστρολογία. Αν αγαπάς λοιπόν φίλε αναγνώστη την καθαρή και εξελιγμένη Αστρολογία, αν έχεις συνειδητοποιήσει ότι τα πάντα είναι ένα - ή απλά αν θέλεις να είσαι μέσα στα πράγματα - έλα μαζί μου για να σου συστήσω την καινούργια, δροσερή, μαγευτική αστρολογία του 21ου αιώνα. Δέσε καλά όμως τη ζώνη σου, γιατί θα κάνουμε πρώτα ένα bungee jumping στο χρόνο.


Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ: ΑΠΟ ΤΟ «ΣΤΡΑΤΑ - ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ» ΣΕ ΔΙΜΕΤΡΗ ΚΑΛΛΟΝΗ

Επειδή η κυρία μπορεί να παρεξηγηθεί, πρέπει να διαψεύσουμε πρώτα μία φήμη που κυκλοφορεί σχετικά με την ηλικία της: ότι η αστρολογία είναι πανάρχαια, ότι έχει δηλαδή ηλικία πάρα πολλών χιλιάδων χρόνων. Κακοήθειες. Στην πραγματικότητα η Αστρολογία είναι ίση με την Ακρόπολη, για να μη σας πω και 2-3 αιώνες νεότερη. Με τη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα η αστρολογία εμφανίστηκε γύρω στα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πιο παλιά βρισκόταν σε λιγάκι βρεφική μορφή, τόσο που αν δείχναμε σε ένα Σουμέριο αστρολόγο ένα σημερινό ωροσκόπιο θα του φαινόταν σαν κινέζικο ιδεόγραμμα. Για να φτάσει στη σημερινή της εξελιγμένη μορφή η αστρολογία πέρασε από 3 μεγάλες φάσεις. Ας τις δούμε συνοπτικά:

Η συνέχεια του άρθρου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: