Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

Χρόνια Πολλά Αστρολογία!


Σήμερα έχουμε Εαρινή Ισημερία (η διάρκεια της ημέρας είναι ίση με εκείνη της νύχτας)! Ο Ήλιος βρίσκεται στις 0 μοίρες του Κριού, ακριβώς στο επίπεδο της Εκλειπτικής, στο περιβόητο σημείο γ . Μία τέτοια ξεχωριστή μέρα επέλεξε η διεθνής Αστρολογική κοινότητα για να τη χρίσει "Διεθνή Ημέρα της Αστρολογίας"! Τυπικά βέβαια η διεθνής μέρα της Αστρολογίας γιορτάζεται αύριο 21 Μαρτίου!

Προσοχή, όμως! Σήμερα και αύριο γιορτάζει η πραγματική Αστρολογία, αυτή με παιδεία! Η Αστρολογία αυτή δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που σας παρουσιάζουν οι περισσότεροι "αστρολόγοι" που βγαίνουν στην τηλεόραση και στα Μ.Μ.Ε. Η δική τους αστρολογία είναι ένα απλό "ξύσμα", ένα επιφανειακό υποπροιόν της πραγματικής Αστρολογίας.

Την πραγματική Αστρολογία (με παιδεία) οι ίδιοι αυτοί επιτήδειοι "αστρολόγοι" - μαζί με όλο το κερδοσκοπικό κύκλωμα που τους υποστηρίζει - την έχουν περιθωριοποιήσει με τον τρόπο τους στην Ελλάδα!

Γι' αυτό άλλωστε δεν θα δείτε να λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα κανένας εορτασμός και κανένα σχετικό Αστρολογικό γεγονός, όπως αυτά που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, από την Αμερική μέχρι την Ινδονησία! (Δείτε το σχετικό σύνδεσμο: http://www.starjack.com/iad.html ). Προσωπικά επιχείρησα να οργανώσω ένα ανάλογο happening (μαζί με 3 καλές φίλες να στήσουμε τραπεζάκια στην πλατεία της συνοικίας μας και να προσφέρουμε ενημερωτικά φυλλάδια αλλά και δωρεάν ποιοτικές αναλύσεις των ωροσκοπίων τους στους περαστικούς) αλλά οι δημοτικές αρχές από τις οποίες ζήτησα άδεια δεν μας το επέτρεψαν.

Χρόνια Πολλά λοιπόν σε αυτούς τους λίγους (και περιθωριοποιημένους) που αγαπούν ειλικρινά την Αστρολογία στην Ελλάδα!

1 σχόλιο:

issallos είπε...

χρονια ισήμερα και ισοχρονα....
η εαρινη ισημερια ακομη μια φορα περνα απαρατηρητη ...σχεδον απο ολους...!!!Μπραβο σας που εστω προσπαθησατε να κανετε το χαπενιγκ
....την Καλημερα μου !!!