Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Πολιτικές προβλέψεις για την Ελλάδα. Καραμανλής, Παπανδρέου και εκλογές

(του Θωμά Γαζή)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Σημείωση: Το άρθρο αυτό το έγραψα για το αστρολογικό περιοδικό "Jupiter" (ένθετο του "Ελεύθερου Τύπου) τον Ιούλιο του 2008, όταν δεν υπήρχε καν υποψία στον αέρα των δραματικών γεγονότων που θα συνέβαιναν μετέπειτα στη χώρα μας και όταν η Νέα Δημοκρατία προηγείτο σταθερά του Πασόκ).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με την ικανότητα που μας δίνει η αστρολογία, ανοίξαμε ένα παράθυρο και κοιτάξαμε το κοντινό μας μέλλον. Για να πούμε την αλήθεια, δεν ενθουσιαστήκαμε κιόλας (αφού είδαμε κάποιες σκελετωμένες αγελάδες και αρκετό σκοτάδι εκεί). Η επταετία 2009 – 2015 διαγράφεται σαν μία από τις πιο δύσκολες της σύγχρονης εποχής. Θα συμβεί στον ουρανό ένα σκληρός πλανητικός σχηματισμός (ένα «Ταυ - Τετράγωνο» ανάμεσα στους πλανήτες Κρόνο, Ουρανό και Πλούτωνα) το οποίο μπορεί να φέρει μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές, έξαρση του εθνικισμού και των ακραίων ιδεολογιών, απολυταρχισμό και ιαχές πολέμου. Η τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι παρόμοιο ήταν στη δεκαετία του ‘ 30.

Η Ελλάδα (η οποία προσωπικά πιστεύω ότι ανήκει στο ζώδιο του Αιγόκερου) μπαίνει τώρα σε μία φάση ριζικής αναγέννησης - και τέτοιες φάσεις έρχονται μόνο μέσα από ισχυρά και ίσως μοιραία γεγονότα. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερο (και γενικά ο πλανητικός σχηματισμός που αναφέραμε) θα ταρακουνήσει γερά την πατρίδα μας. Αν αντέξουμε, θα βγούμε πιο ώριμοι, συγκροτημένοι και ισχυροί σα χώρα, έχοντας αφήσει πίσω τη σημερινή διαφθορά και παρακμή. Σε κάθε περίπτωση, λέξεις όπως «ένταση», «πόλωση», «εκρηκτικές ατμόσφαιρες» θα αρχίσουν να γίνονται όλο και πιο καθημερινές στο λεξιλόγιο μας. Ίσως συμβούν μεγάλες κοινωνικές αναταραχές και συγκρούσεις στη χώρα μας (ή και κοντά στα σύνορα μας), ίσως διασπαστούν ή δημιουργηθούν πολιτικά κόμματα.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας δείχνει (από αστρολογικής άποψης) να είναι η αποθέωση του γήινου και πρακτικού πνεύματος. Αρκετά ρεαλιστής και μεθοδικός, διαθέτει «τετράγωνο» μυαλό και αποφεύγει τις βιαστικές κινήσεις. Ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου (ζώδιο της «Γης»), που δεν μας δίνει τόσο μεγάλες και φωτεινές προσωπικότητες όσο σιωπηλούς και φιλότιμους εργάτες. Η Παρθένος είναι μεταβλητό ζώδιο, το οποίο προτιμά να ελίσσεται και να προσαρμόζεται στα δεδομένα γύρω της παρά στο να δρα επεμβατικά η ίδια. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι εμφανή στο είδος της πολιτικής που προτιμά να ασκεί ο πρωθυπουργός.


Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: