Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ιχθύες: διασυνδέοντας το εφήμερο με το αιώνιο!



Το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου (οι Ιχθύες) αντιπροσωπεύει το “απόλυτο, ιδεατό είναι”! Αντιπροσωπεύει τη δυνατότητα των “ιδεών” να μορφοποιούνται - καθώς αυτό το “απόλυτο είναι” εκφράζεται μέσα από διαφορετικές μορφές ζωής! Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι οι Ιχθύες είναι ταυτόχρονα το αίτιο και το αιτιατό των πραγμάτων. Είναι το ζώδιο στο οποίο συνυπάρχουν ουσιαστικά το “είναι” και το “μη είναι”, το θηλυκό και το αρσενικό, το καλό και το κακό, το φως και το σκοτάδι. Τα πάντα έχουν τη μυστική τους αρχή σε αυτό το ζώδιο, εδώ αρχίζουν η ζωή και η βιωματική μας εμπειρία σε αυτήν.

Η δύναμη της “ζωτικής έκφρασης” πηγάζει ουσιαστικά από αυτό το ζώδιο, το οποίο δίνει στη συνέχεια τη σκυτάλη στον Κριό, που παίρνει μια σωματική μορφή και καθίσταται έτσι ικανό να διαπερνά τη ζωή και τη βιωματική εμπειρία.

Οι Ιχθύες δίνουν νόημα στις διαδικασίες των πραγμάτων μέσα από την ενότητα. Η ζωή αρχίζει στο νερό, σε ένα υγρό. Ο πρωτογενής διαχωρισμός που γίνεται είναι αυτός σε αρσενικό και σε θηλυκό - τα δύο διαμετρικά αντίθετα προσανατολισμένα ψάρια στο νερό. Για να παράγεται ζωή και για να διαιωνίζεται το “Ανθρώπινο Γένος” χρειάζεται να συμβιώνουν άντρες και γυναίκες. Aυτή η διαδοχή “θηλυκού” - “αρσενικού βρίσκεται στη ρίζα της διαδικασίας “τέλειου” - “ατελούς” (αλλά και όλων των επί μέρους εκδηλώσεων τους).

Από τη φύση τους οι Ιχθύες τείνουν στο να μη ζουν στο “εδώ και τώρα”, στη “μικρότητα” της ζωής. Τείνουν στο να παύουν κάθε κίνηση ή δραστηριότητα, να αποξενώνονται από τα πάθη, να μην επηρεάζονται από όσα συμβαίνουν γύρω τους. Οι Ιχθύες ωθούν τους ανθρώπους στο να βιώνουν την εμπειρία της “αδιαφορίας” και της μη δράσης!

Μόνο έτσι η ψυχή των ανθρώπων απελευθερώνεται στην καθημερινή ζωή από τη συχνά τυραννική κυριαρχία του “Εγώ” και κατευθύνεται σε πιο συμπαντικές διαστάσεις. Αν σκεφτούμε πόσο σημαντικό είναι αυτό μπορούμε να κατανοήσουμε εκείνους που γεννήθηκαν κάτω από αυτό το ζώδιο, τη φυσική τους ανάγκη να δραπετεύουν από την πραγματικότητα, να βυθίζονται σε φανταστικούς κόσμους, να αποξενώνονται από το περιβάλλον τους. Και να μπορούν ταυτόχρονα να ταυτίζονται με όλους τους άλλους ανθρώπους, μέσα από την ιδιαίτερη ευαισθησία και αντίληψη τους.

Το συγκεκριμένο ζώδιο δεν μπαίνει σε "πλαίσια"! Όταν πιέζουμε τους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί κάτω από αυτό, όταν  “απαιτούμε” να κάνουν κάτι, τότε τους ωθούμε στο να "δραπετεύσουν" - ακόμη και μέχρι του σημείου της αυτο-καταστροφής τους. Κατανοώντας όμως τη φύση τους ερχόμαστε πιο κοντά τους. Και αυτό μας καθιστά τελικά ικανούς στο να λειτουργούμε εξελικτικά μαζί τους και να συμπορευόμαστε πιο αποτελεσματικά, στην πολύπλοκη διαδικασία της ζωής και της καθημερινής μας εμπειρίας.

Christina Scharle
Copyright: Cristina Scharle

H Christina Scharle είναι μία εξαιρετική Αργεντινή ερευνήτρια Αστρολόγος και θεραπεύτρια (που επιθυμεί να συνεργαστεί με το Ελληνικό Αστρολογικό περιοδικό "Αστρολογική Πυξίδα"). Είναι ειδικευμένη στη "διαπροσωπική" Αστρολογία, στην ανάλυση των "υπο-προσωπικοτήτων" μέσα στο γενέθλιο χάρτη και έχει μελετήσει εκτενώς την επιρροή των εκλείψεων στους ανθρώπους (όχι μόνο των ηλιακών και σεληνιακών εκείνων αλλά και των σχετικά σπάνιων εκλείψεων της Αφροδίτης και του Ερμή). Το ιστολόγιο της στα ισπανικά: Astros Hadas


Δεν υπάρχουν σχόλια: