Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος με Έκλειψη Σελήνης

Φώτιση χρειαζόμαστε σήμερα (του Αγίου Πνεύματος), αλλά κάτι το "σκοτεινό" φαίνεται να κυριαρχεί αστρονομικά/αστρολογικά στον ουρανό μας, αφού στις 2:03 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) θα κορυφωθεί μία Έκλειψη Σελήνης. Η έκλειψη αυτή δεν θα είναι ορατή από την Ευρωπαική ήπειρο. Τη στιγμή της έκλειψης ο Ήλιος θα βρίσκεται στις 14 μοίρες των Διδύμων και η Σελήνη στις 14 μοίρες του Τοξότη (στη διαμετρικά αντίθετη θέση προς τον Ήλιο). Θα ήθελα να κάνω τις εξής αστρολογικές παρατηρήσεις:

1) Για τα δεδομένα της Ελλάδας, αυτή είναι μία ισχυρά "πολωμένη" Έκλειψη. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι το χρονικό διάστημα κοντά στην έκλειψη θα κυριαρχούν στον Ελλαδικό χώρο αντίρροπες δυνάμεις που θα δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ασταθές σκηνικό, ένα είδος "ανισορροπίας" (αν μιλάτε αγγλικά - ή αν εμπιστεύεστε το google translate - μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μου άρθρο για το τι σημαίνει "πολωμένο ωροσκόπιο" εδώ)!

2) Ο Ωροσκόπος Παρθένος δηλώνει ότι η έκλειψη αυτή προβάλει έντονα κάποια πρακτικά ζητήματα και αιτήματα όπως εκείνο της εξυγίανσης, της "διόρθωσης" των πραγμάτων μέσα από σκληρή δουλειά, της εξοικονόμησης και της αλλαγής (η Παρθένος είναι γήινο, μεταβλητό ζώδιο). Διαχέει παράλληλα ένα γενικότερο άγχος.

3)  Τη στιγμή της κορύφωσης της έκλειψης ενεργοποιείται έντονα ο Ένατος Οίκος (η "φέτα" υπ' αριθμόν 9 στο ωροσκόπιο της έκλειψης που βλέπετε παραπάνω). O Ήλιος, ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Δίας, η Δήμητρα και η Σέντνα βρίσκονται όλοι  μέσα σε αυτόν τον Οίκο - σχηματίζοντας μία ισχυρή "πολυαστρία". Τι εκφράζει όμως αστρολογικά ο Ένατος Οίκος; Τη "ΦΩΤΙΣΗ"! Είναι ένας εξαιρετικά πνευματικός Οίκος που μας ωθεί να αναβιβαστούμε, να αναζητήσουμε τις υψηλότερες αλήθειες της ζωής, να βάλουμε πνευματικούς στόχους.  Είναι λοιπόν αξιοπερίεργο το γεγονός ότι στη σημερινή γιορτή του Αγίου Πνεύματος λαμβάνει χώρα στον ουρανό μία έκλειψη που αιτείται έντονα τη "φώτιση" μας! Φώτιση που μπορεί να έρθει μέσα από σκοτεινές - ενδεχομένως και οδυνηρές - εμπειρίες που μπορεί να βιώσουμε πρώτα (μία έκλειψη φέρνει πάντοτε στο προσκήνιο "σκοτεινά" ζητήματα). Επίσης, η σχέση μας με τους ξένους και το εξωτερικό (παραδοσιακοί τομείς του Ένατου Οίκου) αποκτά μία ιδιαίτερη σημασία τώρα. Αυτή φαίνεται να είναι μία κομβική στιγμή, όπου αν κινηθούμε σωστά μπορεί να ανατρέψουμε το δυσμενές απέναντι μας σκηνικό και να πάρουμε τους ξένους με το μέρος μας, να αποκτήσουμε καινούργιους υποστηρικτές, καινούργιους "κουμπάρους"!

4) Η παρουσία της Σελήνης στον Τρίτο Οίκο δίνει έμφαση στις μετακινήσεις (ιδιαίτερα στις θαλάσσιες εκείνες). Επιπλέον, τονίζει την ανάγκη της επαφής και της επικοινωνίας με την "εστία" μας, με τη "βάση" μας. Από την άλλη, βέβαια, η σύνοδος που σχηματίζει ο πλανητοειδής Δήμητρα με την απόκοσμη Σέντνα τη στιγμή της έκλειψης δηλώνει ότι μπορεί να προκύψουν ζητήματα αυτές τις ημέρες σχετικά με τις αγροτικές καλλιέργειες, με τη διατροφή γενικότερα και με τη διανομή των τροφίμων. Επιπλέον, αφού έχουμε ταυτόχρονα και έκλειψη Σελήνης και τη Δήμητρα αγκαλιά με τη μυστηριώδη Σέντνα μπορεί να μας απασχολήσουν έντονα ιστορίες που θα εστιάζονται στη σχέση μάνας - παιδιού. 

5) "Πικάντικη" δείχνει να είναι αυτή η έκλειψη, αφού στη διάρκεια της η Αφροδίτη "αγκαλιάζει" τον Ήλιο (σχηματίζει σύνοδο μαζί του, ευρισκόμενη ταυτόχρονα ακριβώς απέναντι από τη Σελήνη). Ο πλανήτης του έρωτα λοιπόν, η Αφροδίτη, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο αυτό το διάστημα - αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι μεθαύριο Τετάρτη θα συμβεί και η περιβόητη "διάβαση" της μπροστά από το δίσκο του Ήλιου (σπάνιο γεγονός που συμβαίνει κάθε αιώνα περίπου). Παράλληλα, ο έτερος "λιμπιντικός" πλανήτης, ο Άρης, σχηματίζει ένα "Ταυ τετράγωνο" με τον Ήλιο και την Αφροδίτη - από τη μια μεριά - και τη Σελήνη από την άλλη. Όλα αυτά σηματοδοτούν ένα κύμα άγριου ερωτισμού που απελευθερώνει αυτή η σεληνιακή έκλειψη. Θα είναι ένας ερωτισμός που θα εξελιχθεί κυρίως παρασκηνιακά (ο Άρης βρίσκεται στο Δωδέκατο Οίκο) και που μπορεί να περιέχει κάποια παράνομα έως και "νοσηρά" στοιχεία...

6) Κάποιες μελέτες Αστρολόγων συνδέουν στενά τις εκλείψεις με τους σεισμούς  (είναι τυχαίο π.χ. το γεγονός ότι την ημέρα της προηγούμενης ηλιακής έκλειψης άρχισε να "χορεύει" ολόκληρη η Βόρεια Ιταλία, που επί πολλούς αιώνες δεν είχε ξαναβιώσει ένα τόσο μεγάλο σεισμό). Μια και ζούμε σε μία υψηλά σεισμογενή χώρα ας λάβουμε υπόψη μας και αυτό το στοιχείο.

Θωμάς Γαζής

(Σ.Σ. Για τον υπολογισμό και την απεικόνιση των ωροσκοπίων χρησιμοποίησα το αστρολογικό πρόγραμμα "Solar Fire Gold")

Δεν υπάρχουν σχόλια: