Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Η "μέλαινα" Αφροδίτη της 6ης Ιουνίου 2012 (ηλιακή "διάβαση")!


Ένα σπάνιο φαινόμενο θα λάβει χώρα στον ουρανό μας τα ξημερώματα της ερχόμενης Τετάρτης 6 Ιουνίου: εξαιτίας μίας ιδιαίτερης πλανητικής ευθυγράμμισης, ο πλανήτης Αφροδίτη θα περάσει πάνω από το δίσκο του Ήλιου (και θα φαίνεται σα τη μικρή μαύρη κουκίδα - δεξιά πάνω στη φωτογραφία)! Το φαινόμενο αυτό καλείται "διάβαση της Αφροδίτης" και για να καταλάβετε πόσο σπάνιο είναι αρκεί να σας πω ότι θα πρέπει να περάσει πάνω από αιώνας για να επαναληφθεί (η επόμενη διάβαση της Αφροδίτης θα γίνει το 2117)!

Είναι λιγάκι περίεργο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη διάβαση της Αφροδίτης γίνεται στο 2012, σε ένα "έτος Μάγια" δηλαδή! Για τους Μάγια η Αφροδίτη ήταν το πιο σημαντικό ουράνιο σώμα, ένα σώμα στο οποίο προσέδιδαν υπερφυσικές ιδιότητες. Και να τώρα που βρισκόμαστε στο "αποκαλυπτικό" έτος 2012 και μία "μέλαινα" Αφροδίτη (όπως λέγεται) εμφανίζεται στον ουρανό μας!

Ας θυμηθούμε μία χαρακτηριστική κινηματογραφική σκηνή που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε τις αστρονομικές συνιστώσες αυτής της "Αφροδίτειας" διάβασης:  ένα αγόρι και ένα κορίτσι που δεν γνωρίζονται βρίσκονται στην ίδια δημόσια βιβλιοθήκη και χωρίς να το ξέρουν εξερευνούν το ίδιο απόμακρο ράφι βιβλίων (το αγόρι από τη μια μεριά του ραφιού και το κορίτσι από την άλλη). Ξαφνικά, σε κάποιο σημείο που υπάρχει κενό βιβλίων έρχονται αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο και "κεραυνοβολούνται"! Οι συνθήκες για να δημιουργηθεί αυτό το ερωτικό κεραυνοβόλημα είναι δύο: να υπάρχει στο συγκεκριμένο ράφι της βιβλιοθήκης ένα κενό βιβλίων και να βρεθούν το αγόρι και το κορίτσι σε αυτό το "κενό βιβλίων" την ίδια χρονική στιγμή (και φυσικά να υπάρχει "χημεία" ανάμεσα στο αγόρι και στο κορίτσι). Διαφορετικά οι δυο τους θα μπορούσαν να ψάχνουν πάνω - κάτω το συγκεκριμένο ράφι χωρίς να αντικρύσουν ποτέ ο ένας το πρόσωπο του άλλου.

Στην παραπάνω παρομοίωση μας το "κενό βιβλίων" αντιστοιχεί στον Ήλιο. Το αγόρι και το κορίτσι αντιστοιχούν στη Γη και στην Αφροδίτη, που επί δεκάδες χρόνια πάνε πάνω-κάτω στο "ράφι" του ηλιακού μας συστήματος μέχρι να βρεθούν κάποια στιγμή στην ίδια ευθεία με τον Ήλιο.


Οι διαβάσεις της Αφροδίτης συμβαίνουν πάντοτε ανά ζεύγη. Όταν συμβεί η πρώτη διάβαση μετά από 8 ακριβώς χρόνια συμβαίνει η δεύτερη. Στις 8 Ιουνίου 2004 είχε γίνει η πρώτη διάβαση της Αφροδίτης για τον τρέχοντα αιώνα και την ερχόμενη Τετάρτη θα συμβεί η δεύτερη. Επομένως αυτή είναι η μόνη ευκαιρία που έχουμε στη ζωή μας για να δούμε αυτό το σπάνιο φαινόμενο - το οποίο θα είναι ορατό από την ανατολή του Ήλιου μέχρι και τις 8 παρά 10 περίπου το πρωί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: τον Ήλιο πρέπει να τον κοιτάμε πάντοτε μέσα από ειδικά φίλτρα προστασίας και όχι απευθείας. Διαφορετικά μπορεί να τυφλωθούμε - ειδικά αν επιχειρήσουμε να κοιτάξουμε απευθείας τον Ήλιο με κυάλια ή τηλεσκόπιο.

Σε ότι αφορά τώρα στην αστρολογική ερμηνεία αυτής της διάβασης, δεν υπάρχει μεγάλη σχετική βιβλιογραφία (από ότι φαίνεται οι αρχαίοι αστρολόγοι δεν γνώριζαν τη διάβαση της Αφροδίτης). Από κάποιους σύγχρονους αστρολόγους πάντως η "μέλαινα" Αφροδίτη έχει συνδεθεί  με ανατρεπτικά γεγονότα, με μεγάλους σεισμούς, με ισχυρές ηλιακές και κοσμικές ακτινοβολίες,  με τρομοκρατικά χτυπήματα και με το θάνατο σημαντικών προσωπικοτήτων. Από την άλλη βέβαια αυτή η "μέλαινα" Αφροδίτη μπορεί να μας ανοίξει τώρα κάποια "κοσμική πύλη" και να ανακαλύψουμε καινούργιους κόσμους ή να έρθουμε αντιμέτωποι με κάποιο κοσμικό γεγονός που υπερβαίνει την αντίληψη μας. Σε ατομικό επίπεδο η "μέλαινα" Αφροδίτη θα μας ανοίξει "πύλες" διασύνδεσης με τα βαθύτερα στρώματα του εαυτού μας.

Αν ακολουθήσουμε πάντως αυστηρά την οδό της αστρολογικής παράδοσης τότε πρέπει να θεωρήσουμε τη συγκεκριμένη Αφροδίτη "cazimi" (στην καρδιά του Ήλιου). Αυτή είναι μία εξαιρετικά ευνοική αλλά και "εφήμερη" Αφροδίτη, οι ενέργειες της οποίας δεν θα κρατήσουν πολύ!  Και αυτό γιατί η Αφροδίτη υπολογίζεται σαν "cazimi" μόνο όταν σχηματίζει στενότατη σύνοδο με τον Ήλιο - με ανοχή λιγότερη των 17 πρώτων λεπτών - που σημαίνει ότι η Αφροδίτη θα βρεθεί σε αυτή την εξαιρετική ενεργειακή κατάσταση κυρίως κοντά στα ξημερώματα της Τετάρτης! Αν θέλετε λοιπόν να "λουστείτε" με τις σπάνιες αυτές κοσμικές ενέργειες "ένωσης" και "αξίωσης" της συγκεκριμένης Αφροδίτης" στην καρδιά του Ήλιου" φροντίστε να είσαστε ξύπνιοι τα ξημερώματα της επόμενης Τετάρτης - κατά προτίμηση μαζί με τον άνθρωπο που αγαπάτε!

Θωμάς Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: