Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Αστρολογικές Προβλέψεις για τις Εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012Πάνω σε "κινούμενη άμμο" και μέσα σε κάποια "σχιζοφρενικά" πλαίσια φαίνεται ότι θα κινηθούν - από αστρολογικής άποψης - οι εκλογές της 17ης Ιουνίου!  Και αυτό γιατί ο κυρίαρχος αστρολογικός παράγοντας εκείνης της ημέρας θα είναι το μεταβλητό και "δισυπόστατο" ζώδιο των Διδύμων (τόσο ο Ήλιος όσο και η Σελήνη θα βρίσκονται τότε στο συγκεκριμένο ζώδιο). Οι Δίδυμοι είναι ένα ασταθές και "κατακερματιστικό" ζώδιο, που δύσκολα δίνει ενιαία, συμπαγή και συγκροτημένα αποτελέσματα. Η φύση αυτού του ζωδίου το ωθεί στο να διασπά μία κατάσταση σε πολλά επί μέρους στοιχεία. Στην πιο κλασική τους εκδοχή, οι Δίδυμοι φέρνουν σε αντιπαράθεση δύο διαμετρικά αντίθετες αλλά το ίδιο αληθοφανείς εκδοχές μίας κατάστασης - διχάζοντας  έτσι και "σχιζοφρενιάζοντας" τους ανθρώπους. Αλήθεια, δεν τα βλέπουμε  όλα αυτά τα στοιχεία  να κυριαρχούν γύρω μας καθώς μας διαπερνούν όλο και πιο έντονα αυτές οι "ατέλειωτες" - αλά "Ημέρα της Μαρμότας" - εκλογές;

Σα να μην έφταναν δε όλα τα παραπάνω, οι συγκεκριμένες εκλογές γίνονται και πάνω σε φάση έντονης "χάσης" της Σελήνης, στοιχείο που δημιουργεί πρόσθετη αστάθεια και σύγχυση. Κάθε άλλο λοιπόν παρά απίθανο φαντάζει το ενδεχόμενο της επανάληψης και αυτών των εκλογών!

Ας εξετάσουμε αστρολογικά τα δύο κόμματα που πήραν τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές που έγιναν πριν 40 περίπου ημέρες. Εδώ βλέπετε το ωροσκόπιο της Νέας Δημοκρατίας:


Διακρίνουμε μία έντονη επιρροή του ζωδίου του Ζυγού (πολυαστρία στο Ζυγό). Ο Ζυγός είναι εξαιρετικά αρμονικός απέναντι στο ζώδιο των Διδύμων (το ζώδιο που όπως είδαμε κυριαρχεί την ημέρα των εκλογών). Ξεκινάμε λοιπόν αρκετά καλά. Αμέσως μετά όμως έρχονται τα δύσκολα: Ο Ήλιος της Νέας Δημοκρατίας δέχεται τώρα κάποιες εξαιρετικά ισχυρές και ακραίες αστρολογικές επιρροές, που ουσιαστικά δεν έχει δεχτεί ποτέ στην ιστορία αυτού του κόμματος:  μία όψη τετραγώνου από το διελαύνοντα Πλούτωνα και μία όψη αντίθεσης από το διελαύνοντα Ουρανό! Υπό το κράτος τόσο κοσμοϊστορικών επιρροών όλα είναι πιθανά να συμβούν τώρα με τη Νέα Δημοκρατία. Αναμφίβολα το συγκεκριμένο κόμμα δέχεται απίστευτες πιέσεις, τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού χαρακτήρα. Διαθέτει όμως τη δύναμη του ανθρώπου που παλεύει λυσσαλέα για να μην πνιγεί. Με προβληματίζει επίσης το γεγονός ότι ο διελαύνων Ποσειδώνας θα σχηματίζει στις 17 Ιουνίου μία ακόμη πιο στενή σύνοδο με το Δία της Νέας Δημοκρατίας (σε σχέση με τις 6 Μαΐου). Το στοιχείο αυτό φέρνει συνήθως ένα στοιχείο εξιδανίκευσης αλλά και απομάκρυνση από την πραγματικότητα. Δεν αποκλείεται τα ποσοστά που θα πάρει την ερχόμενη Κυριακή η Νέα Δημοκρατία να διαφέρουν από τα αναμενόμενα!

Ας μελετήσουμε τώρα αστρολογικά τον Σύριζα. Μάλλον έχει περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι πολύ πρόσφατα ο Σύριζα κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ιδρυτική δήλωση σαν ενιαίο κόμμα - αντί για συνασπισμός κομμάτων που ήταν μέχρι τώρα! Αυτή η δήλωση (που έγινε στις 21 Μαίου 2012) σηματοδοτεί τα γενέθλια του "καινούργιου" Σύριζα, το ωροσκόπιο του οποίου είναι αυτό που βλέπουμε παρακάτω (ουσιαστικά ο Σύριζα μόλις "ξαναγεννήθηκε" και επομένως  στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα έχει άλλη αστρολογική ταυτότητα από αυτή που είχε στις εκλογές της 6ης Μαίου):

                           

Δύο πράγματα μας εντυπωσιάζουν στο παραπάνω ωροσκόπιο: ότι ο "καινούργιος" Σύριζα έχει τα "Φώτα" του (Ήλιο - Σελήνη) στο ίδιο ακριβώς ζώδιο που βρίσκονται τα "Φώτα" την ημέρα των εκλογών, στο ζώδιο των Διδύμων! Αυτό αναμφίβολα δηλώνει μία "εκλεκτική συγγένεια" του συγκεκριμένου κόμματος με αυτές τις εκλογές - ή για να το πούμε με πιο απλά λόγια, δηλώνει ότι ευνοείται ο Σύριζα την ημέρα των εκλογών της 17ης Ιουνίου! Το δεύτερο στοιχείο που μας εντυπωσιάζει είναι ότι πάνω στα "φώτα" του συγκεκριμένου κόμματος βρίσκεται την ημέρα των εκλογών ο (παραδοσιακά) πιο ευεργετικός πλανήτης στην αστρολογία, ο Δίας (ο οποίος μόλις μπήκε στους Διδύμους)! Ευνοϊκότερο οιωνό από αυτό δεν θα μπορούσε να πετύχει ο Σύριζα!

Ο Δίας μεγεθύνει, πολλαπλασιάζει και "φουσκώνει". Θα μπορούσαμε λοιπόν να μιλήσουμε για απροσδόκητα πολλές ψήφους που ενδέχεται να πάρει ο Σύριζα στις επικείμενες εκλογές. Αυτό το ονειρικό σενάριο όμως το χαλάει μία άλλη εξαιρετικά δυσαρμονική όψη που σχηματίζεται απέναντι στα "Φώτα" του καινούργιου Σύριζα:  η όψη τετραγώνου του πλανήτη Ποσειδώνα, που βρίσκεται στους Ιχθείς. Η όψη αυτή μιλάει για διάλυση, απογοήτευση, εξαπάτηση! Βλέπουμε λοιπόν να αντιμάχονται σκληρά τώρα πάνω στο ωροσκόπιο του πρώτου στη σύγχρονη ιστορία αριστερού κόμματος που φιλοδοξεί να κυβερνήσει πλειοψηφικά την Ελλάδα η καλή νεράιδα - που λέγεται Δίας - και η "κακοδαιμονία" του Ποσειδώνα. Σα να γεμίζει η "καρδάρα" του Σύριζα με γάλα και μετά κάποια κλωτσιά να τη χύνει...

Και επειδή όπως είπαμε το ωροσκόπιο των εκλογών μοιάζει αρκετά με εκείνο του Σύριζα, σε όλη τη διάρκεια της ερχόμενης Κυριακής η Σελήνη (που εκπροσωπεί τη μάζα, το λαό) θα σχηματίζει δυσαρμονική όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα. Η όψη αυτή δηλώνει κάποια σύγχυση και εκνευρισμό, μία υποβόσκουσα απογοήτευση και κούραση του εκλογικού σώματος.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να επισημάνω μία περίεργη πλανητική "συγχρονικότητα" που συμβαίνει την ημέρα των εκλογών. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 μμ. και τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα θα βγουν στις 9:30 μμ.  Σχεδόν ακριβώς εκείνη την ώρα θα ανατέλλει στον ορίζοντα των Αθηνών ο μοιραίος πλανήτης Πλούτωνας! Ο Πλούτωνας είναι ένας πολύ ισχυρός πλανήτης που έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει και να "αναγεννά" από τις στάχτες της μία κατάσταση. Από την άλλη βέβαια είναι ένας εξαιρετικά ακραίος, υποχθόνιος και "απολυταρχικός" πλανήτης, ικανός να προκαλέσει δραματικά γεγονότα και να αναστατώσει βαθιά τους ανθρώπους (ειδικά στην παρούσα φάση που ο Πλούτωνας σχηματίζει μία οξύτατα δυσαρμονική όψη με τον πλανήτη Ουρανό - που εκπροσωπεί τις ελεύθερες, δημοκρατικές φωνές). Μου προξενεί εντύπωση λοιπόν το γεγονός ότι ο θεός του κάτω κόσμου, ο σκοτεινός αυτός "κομιστής του φόβου" ανατέλλει πάνω  από την Ελλάδα τη στιγμή ακριβώς που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τα πρώτα ουσιαστικά αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου!

Θωμάς Γαζής 
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

(Σ.Σ. Για τον υπολογισμό και την απεικόνιση των ωροσκοπίων χρησιμοποίησα το αστρολογικό πρόγραμμα "Solar Fire Gold")

Δεν υπάρχουν σχόλια: