Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Θερινό Ηλιοστάσιο 2012 - ζώντας ένα "σκοτεινό" καλοκαίρι!

                                                           (Photo: Romana Gaspirc)

Στα καυτά μεσημέρια του ατέλειωτου ελληνικού καλοκαιριού νοιώθουμε τον Ήλιο να μας χτυπάει "κατακέφαλα", καθώς βρίσκεται στην κορυφή του ουρανού. Το χειμώνα όμως ο ίδιος αυτός Ήλιος "κινείται" χαμηλά στον ορίζοντα. Η σχετική θέση του Ήλιου είναι λοιπόν ο βασικός παράγοντας που ρυθμίζει τις εποχές μας. Αύριο (Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012) θα συμβεί ένα ιδιαίτερο φαινόμενο: το Θερινό Ηλιοστάσιο! Με απλά λόγια, Θερινό Ηλιοστάσιο έχουμε την ημέρα εκείνη του καλοκαιριού που ο Ήλιος "ανεβαίνει" στο ψηλότερο δυνατό σημείο που μπορεί να ανέβει πάνω στον ουρανό! Που σημαίνει ότι από μεθαύριο και έπειτα ο Ήλιος θα φτάνει καθημερινά σε όλο και χαμηλότερο ύψος στον ουρανό σε σχέση με αυτό που είχε φτάσει την ημέρα του Θερινού του Ηλιοστασίου.

Και αφού αύριο ο Ήλιος θα φτάσει στο ψηλότερο σημείο που μπορεί να φτάσει πάνω στον ουρανό, αυτό σημαίνει ότι θα μείνει πάνω από τον ορίζοντα περισσότερο χρόνο από ότι στις άλλες ημέρες του χρόνου. Επομένως, αύριο θα έχουμε τη μεγαλύτερης διάρκειας ημέρα (και αντίστοιχα τη μικρότερης διάρκειας νύχτα) ολόκληρου του χρόνου! Ο Ήλιος θα μείνει συνολικά 14 ώρες και 49 λεπτά πάνω από τον ορίζοντα (και μόλις 9 ώρες και 11 λεπτά κάτω από αυτόν). Από μεθαύριο και έπειτα ο Ήλιος θα μένει όλο και λιγότερο χρόνο πάνω από τον ορίζοντα (μερικές δεκάδες δευτερόλεπτα λιγότερο ανά μέρα) μέχρι να φτάσουμε στο επόμενο Χειμερινό Ηλιοστάσιο (στις 21 Δεκεμβρίου 2012, όπου ο Ήλιος θα βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του ουρανού και θα έχουμε τότε τη μεγαλύτερη νύχτα και τη μικρότερη μέρα του χρόνου). Για να επαναληφθεί μετά αυτός ο κύκλος των Ηλιοστασίων (το ελπίζουμε, γιατί το επόμενο Χειμερινό Ηλιοστάσιο συμπίπτει με την "αποκαλυπτική" ημερομηνία των Μάγια).


Δύο φορές το χρόνο και ανάμεσα στα Ηλιοστάσια συμβαίνουν οι "Ισημερίες". Ο Ήλιος βρίσκεται τότε στη μέση απόσταση ανάμεσα στην απόλυτα ψηλότερη και απόλυτα χαμηλότερη θέση του στον ουρανό και η ημέρα διαρκεί ακριβώς όσο και η νύχτα. Η Εαρινή Ισημερία συνέβη στις 20 Μαρτίου 2012 και η Φθινοπωρινή Ισημερία θα συμβεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2012.

Ας κάνουμε μία υπόθεση: ότι βρισκόμαστε στο διάστημα και παρατηρούμε από ψηλά τη Γη (όπως στην εικόνα παραπάνω). Αν ενώσουμε τα σημεία στα οποία βρίσκεται η Γη την ημέρα των αντίστοιχων Ισημεριών και Ηλιοστασίων τότε θα σχηματιστεί ένας σταυρός (σχήμα που είναι φορτισμένο με υψηλό συμβολισμό). Αστρολογικά, οι χρονικές στιγμές κατά τις οποίες συμβαίνουν οι Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια είναι εξαιρετικά σημαντικές! Βάσει αυτών καταστρώνουμε ειδικά ωροσκόπια που μας αποκαλύπτουν τις τάσεις που θα επικρατήσουν σε εθνικό (ή και σε παγκόσμιο) επίπεδο τους επόμενους τρεις μήνες (που διαρκεί η αντίστοιχη "αστρολογική" εποχή). Παρακάτω βλέπουμε το ωροσκόπιο του "Θερινού Ηλιοστασίου 2012" υπολογισμένου για την Αθήνα, για τις 21 Ιουνίου 2012 και για τις 2:09 τα ξημερώματα (για την ακριβή χρονική στιγμή δηλαδή που θα μπει ο Ήλιος στο ζώδιο του Καρκίνου). Μελετώντας το συγκεκριμένο ωροσκόπιο μπορούμε να βγάλουμε γενικές προβλέψεις για την Ελλάδα για το διάστημα μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου 2012 (μέχρι την επόμενη Φθινοπωρινή Ισημερία δηλαδή).

Αμέσως μας κάνει εντύπωση σε αυτό το ωροσκόπιο του "Ελληνικού Καλοκαιριού 2012" ότι ο πλανήτης που είναι πιο ψηλά στον ουρανό (και που ορίζει επομένως με τον πιο καταλυτικό τρόπο τη μοίρα της Ελλάδας στους ερχόμενους τρεις μήνες) είναι ο "γνωστός και μη εξαιρετέος" Πλούτωνας! Ο Πλούτωνας είναι ένας "σκοτεινός" πλανήτης και αυτό μας βάζει σε σκέψεις ότι το φετινό ελληνικό καλοκαίρι μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα φωτεινό, γιατί κάποια "κατάσταση" θα ρίχνει βαριά σκιά πάνω του. Ίσως η κατάσταση αυτή πηγάζει από το εξωτερικό - ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Ένατο Οίκο του συγκεκριμένου ωροσκοπίου και ο "Οίκος" αυτός σχετίζεται με το εξωτερικό! Ακόμη και αν όλα εξελιχθούν όπως στα προηγούμενα καλοκαίρια (σε "εξωτερικό επίπεδο"), κάτι έχει πλέον αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα στις ψυχές των Ελλήνων, τις έχει αναστατώσει και "βαρύνει" με αποτέλεσμα να "διυλίζουμε" διαφορετικά τώρα τα ερεθίσματα του "χρυσού Ελληνικού καλοκαιριού"!

Ο Πλούτωνας έχει να κάνει με τη "χρηματική ενέργεια" (με αυτό που λέμε "χρήμα"), με τα οικονομικά "κέντρα", με τις κρυφές δυνάμεις που ορίζουν τη ζωή μας παρασκηνιακά (και γενικά με ότι είναι "κρυφό"), με τον απολυταρχισμό, με το μοιραίο και με το θάνατο (σωματικό και ψυχολογικό). Είναι ένας πλανήτης που προξενεί ακραία συναισθήματα, που δοκιμάζει ψυχικά τους ανθρώπους και τους φέρνει συχνά αντιμέτωπους με οδυνηρές καταστάσεις. Γι' αυτό και θεωρώ καταλυτικό το αστρολογικό του "αποτύπωμα" πάνω στο φετινό ελληνικό καλοκαίρι...

Υπάρχει βέβαια κάποια ελπίδα, γιατί την ίδια στιγμή που "μεσουρανεί" ο Πλούτωνας στο ωροσκόπιο του "ελληνικού καλοκαιριού 2012" ανατέλλει ταυτόχρονα ο πλανήτης Ουρανός! Ο Ουρανός έχει μία τελείως διαφορετική φύση από εκείνη του σκοτεινού Πλούτωνα. Είναι ένας πλανήτης που εκπροσωπεί υψηλές ανθρώπινες αξίες όπως το δημοκρατικό πνεύμα, η "αφύπνιση" και ο ουμανισμός! Ευελπιστούμε λοιπόν να εξαπλωθούν πιο έντονα τώρα αυτές οι αξίες στην ελληνική κοινωνία. Πράγμα που δεν θα είναι καθόλου εύκολο, γιατί τον Ουρανό τον αντιμάχεται ο "σκοτεινός" Πλούτωνας, ο οποίος σχηματίζει μία εξαιρετικά σκληρή πλανητική όψη απέναντι του. Αν προσθέσουμε δε και το γεγονός ότι ο Ουρανός βρίσκεται στο Δωδέκατο Οίκο του συγκεκριμένου ωροσκοπίου, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα και αυτό που πρέπει να προσδοκούμε είναι να αναπτυχθούν συνωμοτικά "νησίδες" δημοκρατικότητας, αφύπνισης και ουμανισμού μέσα σε συγκεκριμένες παρέες και "κύκλους" - και όχι τόσο ευρύτερα στην Ελληνική κοινωνία! Η φιλία, η συντροφικότητα θα αποκτήσουν μία "ιερότητα" τώρα και "των Ελλήνων οι παρέες" θα γίνουν εστίες αντίστασης και θα γράψουν μία καινούργια ιστορία...

Θωμάς Γαζής  
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής  

(Σ.Σ. Για τον υπολογισμό και την απεικόνιση των ωροσκοπίων χρησιμοποίησα το αστρολογικό πρόγραμμα "Solar Fire Gold")

Δεν υπάρχουν σχόλια: