Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Διεθνές Αστρολογικό Συνέδριο "Αστρομύκονος 2000"!


Στη "ξηρασία" της Ελληνικής αστρολογικής πραγματικότητας σπάνια συμβαίνουν γεγονότα που να ταρακουνούν τα βουρκώδη και λιμνάζοντα "νερά"! Πάρτε για παράδειγμα τα αστρολογικά συνέδρια. Ενώ σε κάθε πολιτισμένη χώρα του κόσμου οργανώνονται  κάθε χρόνο δεκάδες τοπικά, εθνικά και διεθνή αστρολογικά συνέδρια στην Ελλάδα γίνεται ένα συνέδριο κάθε είκοσι χρόνια (και αν)!

Στις αρχές της δεκαετίας του '80 είχε κάνει η Θεοδώρα Ντάκου ένα διεθνές αστρολογικό συνέδριο στην Αθήνα (σε συνεργασία με τους Γάλλους αστρολόγους, που είχαν ήδη αστρολογική ομοσπονδία). Πέρασαν είκοσι σχεδόν χρόνια για να ξαναγίνει διεθνές αστρολογικό συνέδριο στην Ελλάδα - και συγκεκριμένα στη Μύκονο!


(η ομιλία του Robert Hand στο "Αστρομύκονος 2000")

Το συνέδριο αυτό είχα την τιμή να το διοργανώσω προσωπικά. Δεν θα είχε υλοποιηθεί όμως αν δεν είχα την αμέριστη υποστήριξη μίας πολύ καλής φίλης της Ελληνικής αστρολογίας (και εξαιρετικής Αστρολόγου) που προτιμά να μην αναφέρεται το όνομα της. Είχα σχετική εμπειρία από ανάλογα διεθνή αστρολογικά συνέδρια στα οποία είχα παραστεί σε όλη σχεδόν τη δυτική Ευρώπη. Σκέφτηκα ότι θα ήταν μοναδική εμπειρία και για μας και για τους ξένους να συνδυάζαμε αστρολογία και καλοκαιρινές διακοπές και να διοργανώναμε το συνέδριο στη Μύκονο - η οποία είχε μόλις αποκτήσει τότε μία εξαιρετική αίθουσα διαλέξεων σε ένα καινούργιο, πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Έτσι, μεταξύ 9 και 11 Ιουνίου του 2000 έγινε το ιστορικό πλέον συνέδριο "Αστρομύκονος 2000". Τρείς υπέροχες ημέρες όπου τη μια στιγμή βρισκόσουν να παρακολουθείς μία συναρπαστική αστρολογική διάλεξη από κάποιον κορυφαίο σε παγκόσμιο επίπεδο Αστρολόγο και μετά από λίγα λεπτά μπορεί να βούταγες στην κρυστάλλινη μυκονιάτικη θάλασσα. Μπορεί να έτρωγες στο ίδιο τραπέζι με το Robert Hand και να περπατούσες μετά νυχτιάτικα στα μυκονιάτικα σοκάκια έχοντας τον Ιταλό αστρολόγο - τενόρο Joe Fallisi δίπλα σου να τραγουδάει Puccini, Rossini, Verdi κ.λ.π. (σε ένα αυτοσχέδιο χάπενινγκ, με δεκάδες τουρίστες να ακολουθούν σα μαγεμένοι τον τενόρο σε αυτή την απρόσμενη νυχτερινή "λειτανία" - ενώ πολλοί πετάγονταν από τα κρεβάτια τους και έβγαιναν στα γύρω μπαλκόνια για να χειροκροτήσουν τον τενόρο!)

Σαν κύριο ομιλητή καλέσαμε τον κορυφαίο σε παγκόσμιο επίπεδο Robert Hand! Σε συνεργασία με τη γενική τότε γραμματέα της Ιταλικής αστρολογικής ομοσπονδίας - και φίλη μου - Grazia Mirti προσκάλεσα αρκετούς αξιόλογους Ιταλούς, Γάλλους και Ισπανούς αστρολόγους. Από Έλληνες είχα καλέσει σαν ομιλητές τη Θεοδώρα Ντάκου (μου απάντησε αρνητικά), τον Κώστα Λεφάκη (αρχικά μου είπε ότι θα έρθει αλλά μετά δήλωσε ότι κωλύεται), το Χρήστο Παίζη, τον Περικλή Καραμηνά, τη συγχωρεμένη Αντωνία Πέτα, την Κατερίνα Σουτλόγλου, το Γιάννη Μπαρδόπουλο και το Γιώργο Ματσάγγο (ήρθαν όλοι και μίλησαν). Από την Κύπρο είχαμε καλέσει το Νίνο Κωνσταντίνου.

(Ισπανοί, Έλληνες, Γάλλοι, Ιταλοί αστρολόγοι - η Grazia Mirti δεξιά)


(Θωμάς Γαζής, Robert Hand, Μάρω Ιωαννίδου)



Στις λεγόμενες "παράλληλες δραστηριότητες" του συνεδρίου οι Γάλλοι, Ιταλοί και Ισπανοί Αστρολόγοι εμπνευσμένοι από τις δονήσεις του ίδιου του συνεδρίου και της Μυκόνου συσκέπτονται (στην παραπάνω φώτο) για να εξετάσουν τις προοπτικές δημιουργίας μίας Νοτιο-Ευρωπαικής Αστρολογικής Ομοσπονδίας! Ανάμεσα τους ο Yves Lenoble (αριστερά με το κίτρινο πουκάμισο), Marta Capdevila, Emilio Pelaez (με τα γένια), ο σημαντικός Γάλλος αστρολόγος Maurice Charvet (με το πράσινο μπλουζάκι), o Ernesto Cordero με το γιλεκάκι και κάτω αριστερά το κεφάλι του προέδρου της Ιταλικής Αστρολογικής Ομοσπονδίας Dante Valente.

Τόσο λόγω των μεγάλων "ονομάτων" που ήρθαν σε αυτό το συνέδριο από όλο τον κόσμο όσο και για την υψηλή ποιότητα των διαλέξεων που παρουσιάστηκαν σε αυτό, το "Αστρομύκονος 2000" θεωρείται το κορυφαίο Αστρολογικό συνέδριο που έγινε στη σύγχρονη Ελλάδα!

Θωμάς Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: