Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Το "τηλεπαιχνίδι" "Big Brother" επαληθεύει την αστρολογία!


Πάντα αναρωτιόμουν τι είδους άνθρωποι ήταν αυτοί που είχαν σαν όνειρο τους να πάνε να κλειστούν σε μία "φυλακή" για τέσσερις σχεδόν μήνες. Τι είδους άνθρωποι ήταν αυτοί που παραχωρούσαν πρόθυμα την ελευθερία τους και την αυτονομία τους προκειμένου να διεκδικήσουν μία διφορούμενη φήμη και να θέσουν απλά υποψηφιότητα για το μεγάλο χρηματικό έπαθλο των εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ. Τους θεωρούσα κατά κάποιον τρόπο "ιδιαίτερους" ανθρώπους. Σίγουρα ένας άνθρωπος που δεν τον πειράζει να συνυπάρχει επί 4 μήνες με τους ίδιους ανθρώπους σε ένα περιορισμένο χώρο, ένας άνθρωπος που παραχωρεί με τέτοια ευκολία την ελευθερία του και την αυτονομία του δηλώνει ξεκάθαρα ότι αυτές δεν κατέχουν ιδιαίτερα υψηλή θέση στην κλίμακα των αξιών τους! Η εξήγηση ότι το κάνουν αποκλειστικά "για τα λεφτά" δεν είναι αρκετή. Και μία πόρνη πηγαίνει με πολλούς άντρες αλλά δεν το κάνει αποκλειστικά για τα λεφτά αλλά και για να ικανοποιήσει βαθύτερα ψυχολογικά της κίνητρα. Είναι βέβαιο ότι οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε παιχνίδια στυλ "Big Brother" το κάνουν για να ικανοποιήσουν ταυτόχρονα και μία σειρά εσωτερικών τους κινήτρων. Και ένα βασικό από αυτά υποθέτω ότι είναι η ανάγκη τους να έχουν διαρκώς ανθρώπους γύρω τους για να νοιώθουν οι ίδιοι καλά!

Σαν αστρολόγος σκεφτόμουν ποιο ζώδιο είναι αυτό που χρειάζεται τόσο πολύ τους άλλους ανθρώπους ώστε να θέτει τη δική του αυτονομία χαμηλά στην πυραμίδα των αξιών του.Το μυαλό μου πήγαινε αμέσως στο Ζυγό. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο στο οποίο έχει "πτώση" ο Ήλιος, το αστρολογικό στοιχείο που δίνει "ενέργεια", αυτάρκεια και αυτονομία στους ανθρώπους. ¨Εχοντας κατά κάποιον τρόπο έλλειψη ενέργειας και αυτάρκειας ο Ζυγός (στην αρχετυπική του μορφή, για να μην παρεξηγηθώ με πολλούς Ζυγούς που διαβάζουν αυτό το άρθρο) καταφεύγει στο να "απορροφά" ενέργεια από τους άλλους ανθρώπους γύρω του (και αυτό το στοιχείο αποτελεί την "πεμπτουσία" της υψηλής κοινωνικότητας του, της ανάγκης του να βρίσκεται συνέχεια με κόσμο).

Παράλληλα, το μυαλό μου πήγαινε και στο Σκορπιό! Ο Σκορπιός είναι στην πραγματικότητα η θηλυκή "φάση" του Ζυγού (δείτε το σχετικό μου άρθρο "Ο Αναπνέων Ζωδιακός"). Και αυτός χρειάζεται σε υψηλό βαθμό τους άλλους ανθρώπους για να τροφοδοτηθεί αν και σε ένα διαφορετικό, πιο επιλεκτικό σε σχέση με το Ζυγό επίπεδο. Παράλληλα, ο Σκορπιός είναι "μαέστρος" στον ψυχολογικό πόλεμο, που είναι συστατικό στοιχείο των παιχνιδιών αυτού του είδους (υποτίθεται ότι οι συμμετέχοντες είναι  "ομάδα" και πρέπει να νοιάζονται όλοι για το καλό όλων των άλλων αλλά κρυφά ο καθένας προσπαθεί να "εξοντώσει" με διάφορες ίντριγκες και ραδιουργίες όλους τους υπόλοιπους - ιδιαίτερα αυτούς που φαίνονται πιο επικίνδυνοι - για να πάρει αυτός τα λεφτά! Δεν υπάρχει καλύτερος παίχτης σε αυτό το παιχνίδι από τον κλασικό Σκορπιό)!

Πείτε μου λοιπόν αν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι οι 11 από τους 16 ανθρώπους που έλαβαν συνολικά μέρος σε αυτό το επεισόδιο του "Big Brother" (που αναμεταδίδεται από την τηλεόραση του "Alpha") επηρεάζονται ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΑ από τα ζώδια του Ζυγού και του Σκορπιού! Η Στέλλα, ο Αντώνης και ο Αλέξης είναι Ζυγοί. Η Εβελίνα, ο Ηλίας, η Ντορέτα (και ενδεχομένως ο Μιχάλης) είναι Σκορπιοί. Η Βαλεντίνα, ο Γιάννης Φ. και ο Ηλίας έχουν (κατά 90%) Σελήνη στο Ζυγό. Η Εβελίνα, η Ελίνα, ο Μιχάλης και η Νικολέτα έχουν (κατά 87%) Σελήνη στο Σκορπιό (τις ημερομηνίες τις έχω πάρει από τον ίδιο τον ιστότοπο του "Alpha")! Οι μαθηματικές πιθανότητες για να συμβεί τυχαία κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες. Και όμως να που συμβαίνει! Και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουμε την ώρα γέννησης του κάθε παίχτη και επομένως τον Ωροσκόπο του και το αν έχει τονισμένους αυτός τους 'Εβδομο και Όγδοο Οίκο του (δεδομένο που θα μας καταδείκνυε και το πόσοι επιπλέον από τους υπόλοιπους 5 παίχτες έχουν στο ωροσκόπιο τους "έμμεσα" στοιχεία Ζυγού και Σκορπιού).

Αν εξετάσουμε δε αυτούς που έχουν μείνει αυτή τη στιγμή στο παιχνίδι (Αλέξη, Στέλλα, Αντώνη, Εβελίνα, Ηλία, Γιάννη Φ.) τότε ΟΛΟΙ τους ανήκουν στο ζώδιο του Ζυγού ή του Σκορπιού (εκτός από τον κρητικό Γιάννη Φ. του οποίου όμως η Σελήνη βρίσκεται είτε στο ζώδιο του Ζυγού (το πιθανότερο) είτε σε εκείνο του Σκορπιού! Με ένα πρόχειρο μαθηματικό υπολογισμό που έκανα (και χωρίς να είμαι διάνοια στην θεωρία των πιθανοτήτων) έβγαλα ότι η πιθανότητα για να συμβούν και τα δύο αυτά πράγματα (πρώτον: οι 11 από τους 16 συμμετέχοντες να είναι ισχυροί Ζυγο-Σκορπιοί και δεύτερον: οι τελευταίοι εναπομείναντες στο παιχνίδι να είναι καθαρά Ζυγο-Σκορπιοί) είναι μία στις πολλές πολλές χιλιάδες!

Όσο και αν σας φανεί παράξενο λοιπόν, ακόμη και ένα τηλεπαιχνίδι του συρμού όπως το "Big Broher"  επαληθεύει - χωρίς να το επιδιώκει - πανηγυρικά και με επιστημονικό τρόπο την Αστρολογία!

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Γαζής
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: οι δύο πιο πορωμένοι μπιγκ-μπραδεράδες στο παιχνίδι - που θα στενοχωρηθούν πιο πολύ όταν τελειώσει - φαίνεται να είναι η διπλή Σκορπίνα Εβελίνα και ο Σκορπιο-Ζυγός Ηλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: