Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2010

Κώστας Αξελός: συστηνόταν σαν Καρκίνος με Ωροσκόπο Τοξότη!


Ένας μεγάλος Έλληνας στοχαστής "έφυγε" πριν λίγες ημέρες (στις 4 Φεβρουαρίου)! Είναι ο Κώστας Αξελός, ένας φιλόσοφος η σκέψη του οποίου επηρέασε ολόκληρα κινήματα ειδικά στη δεκαετία του '60. Ο Αξελός ήταν τόσο σημαντικός ώστε οι ίδιοι οι Γάλλοι του έδωσαν τιμητική θέση στο εθνικό ερευνητικό τους κέντρο και τον κάλεσαν να διδάξει φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Απόλυτα σύμφωνα όμως με τα ήθη και έθιμα που ισχύουν στο πλειοψηφικά "κυκλωματο-κρατούμενο βασίλειο των μετρίων" που λέγεται σύγχρονη Ελλάδα ο Αξελός δεν αναγνωρίστηκε ποτέ π.χ. από το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πέρα του ότι προσωπικά θαύμαζα πάντοτε τους μεγάλους "παριζιάνους"  Έλληνες στοχαστές (Αξελό και Καστοριάδη) μου έκανε εντύπωση αυτό που διάβασα στο "ΒΗΜagazino" (14/2/2010) ότι ο Αξελός όχι μόνο είχε ασχοληθεί με την αστρολογία αλλά συστηνόταν κιόλας στους άλλους "ΣΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΕ ΩΡΟΣΚΟΠΟ ΤΟΞΟΤΗ". Σαν μεγάλος διανοητής που ήταν καταλάβαινε ότι με αυτή την αστρολογική πρόταση σύστηνε στους ανθρώπους που συναντούσε την "πεμπτουσία" του εαυτού του, αυτού που πραγματικά ήταν: ένας Καρκίνος (συναισθηματικός, "μωρουδίστικος", άνθρωπος που νοιώθει ασφαλής μέσα σε μία "εστία", σε μία "αγκαλιά") με Ωροσκόπο Τοξότη (στοχαστής, φιλόσοφος, ελεύθερος)!

Τώρα, όταν γίγαντες του πνεύματος σαν τον Αξελό νοιώθουν να περιγράφουν καλύτερα τον εαυτό τους μέσα από την Αστρολογική γλώσσα ενώ κάποιοι Έλληνες διανοούμενοι απαξιώνουν με ευκολία την Αστρολογία, τότε "ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουν κάποιοι".

Θωμάς Γαζής
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σ.Σ. Για να μη μπερδευόμαστε, άλλο η ρηχή "χαμπουργκερο-αστρολογία" που μας παρουσιάζουν κάποιες κυρίες - έμποροι στην τηλεόραση και άλλο η αληθινή Αστρολογία, με Παιδεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: