Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010

Η εκπληκτική συγχρονικότητα του Πλούτωνα στον Αιγόκερο: Παγκόσμια οικονομικο - πιστωτική κρίση και Φόβος

Ένα εκπληκτικό φαινόμενο συγχρονικότητας λαμβάνει χώρα κάτω από τα ίδια μας τα μάτια. Ένα λεπτό ουράνιο φαινόμενο - το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων δεν μπαίνει καν στον κόπο να λάβει υπόψη της - ένα φαινόμενο που υποτίθεται ότι είναι τελείως άσχετο με τα τεκταινόμενα εδώ στη Γη αλλά που επηρεάζει όμως με δραματικό τρόπο τις κοινωνίες και τις ζωές μας, την παγκόσμια οικονομία, την πολιτική, την ψυχολογία των μαζών! Και όχι μόνο αυτό, αλλά - ενάντια σε κάθε επιστημονική θέση - επηρεάζει τις ζωές μας με πολύ συγκεκριμένους τρόπους, που είχαν προβλέψει οι Αστρολόγοι (αυτοί με Α κεφάλαιο) ακόμη και ολόκληρες δεκαετίες πριν!

Το λεπτό αυτό φαινόμενο είναι βέβαια η είσοδος του βαθιά μεταμορφωτικού πλανήτη Πλούτωνα στο παρορμητικό ζώδιο του Αιγόκερου (του ζωδίου που συνδέουμε με τις κυβερνήσεις, με τους θεσμούς, με την κοινωνία γενικά, με τις επιχειρήσεις, με τη λιτότητα κλπ.) Ο Πλούτωνας μπήκε για πρώτη φορά στον Αιγόκερο στις 26η Ιανουαρίου 2008. Επέστρεψε (λόγω αναδρομής) στον Τοξότη για να μπει οριστικά στον Αιγόκερο στις 27 Νοεμβρίου 2008. Σας θυμίζουν κάτι αυτές οι ημερομηνίες; Ναι, περίπου σε αυτές τις ημερομηνίες ξέσπασε παγκόσμια η τεράστια οικονομική κρίση. Πολλά πράγματα γύρω μας άλλαξαν ριζικά - η οικονομία μας, οι οικογένειές μας, οι καταναλωτικές μας συμπεριφορές, οι ζωές μας, ακόμα και οι διαθέσεις μας. Η ανεργία, η φτώχεια και η απόγνωση κλιμακώθηκαν ανάμεσα στους ανθρώπους.

Δεν είναι όμως περίεργο ότι η σημερινή παγκόσμια κρίση ανάγεται τελικά σε μία οικονομικο-πιστωτική κρίση; Γιατί αυτό ακριβώς είναι το θέμα που θα περίμενε κανείς να ανακινήσει η συνδυασμένη επιρροή του Πλούτωνα στον Αιγόκερο, αφού Πλούτωνας = το κοινό χρήμα, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και Αιγόκερος = η συρρίκνωση των πραγμάτων, η έλλειψη τους, η επιβεβλημένη λιτότητα και η συνεπάγουσα κρίση. Η συνδυασμένη επιρροή του Πλούτωνα στον Αιγόκερο = έλλειψη κοινού χρήματος, συρρίκνωση των πιστώσεων, οικονομικο-πιστωτική κρίση. Τι είδους "σύμπτωση" είναι αυτό; Και είναι αυτή τελικά μια σύμπτωση ή κάποια συμπαντική συγκχρονικότητα, μια πεντακάθαρη ένδειξη ότι η αστρολογία λειτουργεί πραγματικά; Επειδή η σημερινή "μία φορά στον αιώνα" παγκόσμια οικονομικο-πιστωτική κρίση - που όπως ανέφερα την είχαν προαναγγείλει πριν από δεκαετίες αρκετοί Αστρολόγοι - ξέσπασε ακριβώς μόλις μπήκε ο Πλούτωνας στον Αιγόκερο! Και δεν μιλάμε μόνο για πετυχημένη Αστρολογική πρόβλεψη της χρονικής στιγμής που συνέβη αυτή η κολοσιαία κρίση αλλά και της έκτασης της, της ποιότητας της, του ακριβούς περιεχομένου της. Προσωπικά, θεωρώ αυτή την αστρολογική πρόβλεψη σα μία από τις πιο εκπληκτικές προβλέψεις που έγιναν σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας!

Υποψιάζομαι όμως ότι θα χρειαστεί να επανέλθουμε, γιατί η χρηματοπιστωτική κρίση δεν είναι το μόνο αποτέλεσμα που επιφέρει ο Πλούτωνας στον Αιγόκερο. Φέρνει και άλλα καταλυτικά και εκρηκτικά γεγονότα, που έχουν να κάνουν με τις κυβερνήσεις, με γεωφυσικά φαινόμενα, με συλλογικές συμπεριφορές, ολοκληρωτισμό κ.λ.π.

Θωμάς Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: