Κυριακή, 17 Μαΐου 2009

Ιστορική συγκέντρωση Ελλήνων Αστρολόγων!

Την Παρασκευή 15 Μαίου έγινε στην Αθήνα μία ιστορική συγκέντρωση 32 Ελλήνων Αστρολόγων, πολλοί και πολλές από τους οποίους ανήκουν στα σημαντικότερα ονόματα του χώρου. Προσωπικά, έζησα με σάρκα και οστά στη διάρκεια αυτής της συγκέντρωσης κάτι που δεκαετίες ολόκληρες απλά ονειρευόμουνα. Τους περισσότερους Έλληνες Αστρολόγους σε ένα χώρο να συζητούν για την κοινή τους αγάπη και να καταθέτουν εποικοδομητικά προτάσεις για το πως θα δημιουργήσουν ένα κοινό φορέα που επιτέλους θα ανυψώσει την Αστρολογία στην Ελλάδα. Μία συγκέντρωση που απόδειξε περίτρανα ότι ήταν τελικά μύθευμα αυτό που έλεγαν τόσα χρόνια κάποιοι, ότι οι Αστρολόγοι στην Ελλάδα δεν πρόκειται να συναντηθούν ποτέ δημιουργικά σε ένα τραπέζι γιατί "τρώγονται μεταξύ τους"!

Αν και αναγνωριστική αυτή η πρώτη συνάντηση έβγαλε με ψηφοφορία μία επταμελή προσωρινή επιτροπή, που ήδη έχει ξεκινήσει να επεξεργάζεται τα διαδικαστικά θέματα και να προετοιμάζει την επόμενη μεγάλη συγκέντρωση, που θα μας φέρει πιο κοντά στην ίδρυση ενός επίσημου φορέα των Αστρολόγων (αυτών με Α κεφαλαίο, που υπηρετούν την Αστρολογία με παιδεία) της Ελλάδας.

Κάτι που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι οι συγκεντρώσεις αυτές είναι ανοιχτές και απευθύνονται ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους Αστρολόγους! Αν και ειδοποιήθηκαν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, κάποιοι ίσως να μην ειδοποιήθηκαν από ανθρώπινη παράλειψη. Επιπλέον, εκτός από την Αθήνα Αστρολόγοι (με Α κεφαλαίο) υπάρχουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Ισχύει λοιπόν για όλους τους Αστρολόγους της Ελλάδας ανοιχτή πρόσκληση να παρευρεθούν σε αυτές τις συγκεντρώσεις και αν δεν μπορούν να παρευρεθούν οι ίδιοι να επικοινωνήσουν τουλάχιστον με την προσωρινή επταμελή επιτροπή (προσωπικά ανήκω σε αυτήν και είμαι στη διάθεση σας στο ifestion@gmail.com) για να λύσουν τις όποιες απορίες τους και για να κάνουν τυχόν προτάσεις. Αυτό που βρίσκεται τώρα στη φάση υλοποίησης του (ένας συλλογικός φορέας των Αστρολόγων ολόκληρης της Ελλάδας) αφορά σε ΟΛΟΥΣ τους Αστρολόγους της Ελλάδας.

Θωμάς Γαζής
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η προσπάθεια αυτή ναυάγησε τελικά, εξαιτίας των υπονομευτικών ενεργειών που έκαναν τέσσερα από τα επτά μέλη της "προσωρινής επταμελούς επιτροπής για την ίδρυση Ελληνικής αστρολογικής ομοσπονδίας". Τους συγκεκριμένους τέσσερις (Ριζόπουλο, Ζαχαριάδου, Κόντη, Γαλανού) φαίνεται ότι ΔΕΝ τους συμφέρει να υπάρχει ένας επίσημος και δημοκρατικός σύλλογος Ελλήνων αστρολόγων γιατί ενδεχομένως αυτός θα μπορούσε να τους περιορίσει τα μεγάλα οικονομικά, επαγγελματικά και άλλα προνόμια που απολαμβάνουν τώρα, στην υφιστάμενη άναρχη κατάσταση και δρώντας μέσα από τις "κλίκες" τους. Δείτε τι ακριβώς συνέβη εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: