Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Αστρολογικά γεγονότα εβδομάδας 4 - 10 Μαίου 2009



Το αστρολογικό γεγονός που ξεχωρίζει αυτή την εβδομάδα είναι η ανάδρομη κίνηση του πλανήτη Ερμή (που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη). Σημαντική θεωρείται και η Πανσέληνος του ερχόμενου Σαββάτου

- Τρίτη 5 Μαίου: Ο Ήλιος στον Ταύρο σχηματίζει αρμονική όψη τριγώνου με τον Κρόνο στην Παρθένο. Κατάλληλη περίοδος για να φροντίσουμε πρακτικά ζητήματα, για να δομήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, τη δουλειά μας κ.λ.π.

- Τρίτη 5 Μαίου: Η Σελήνη μπαίνει στο Ζυγό, στις 12:51 ώρα Ελλάδας.

- Πέμπτη 7 Μαίου: Ο Ερμής γίνεται ανάδρομος. Από τις 2 μοίρες των Διδύμων αρχίζει να κινείται τώρα προς τα πίσω. Στις 14 Μαίου επιστρέφει λόγω αναδρομής στο ζώδιο του Ταύρου. Ορθόδρομος θα γίνει και πάλι ο Ερμής στη 1 Ιουνίου - θα βρίσκεται τότε στις 23 μοίρες του Ταύρου. (Για να δείτε το πώς ακριβώς επενεργεί ο ανάδρομος Ερμής πατήστε στις "Ετικέτες" δεξιά το "Ανάδρομοι Πλανήτες").

- Πέμπτη 7 Μαίου: Η Σελήνη μπαίνει στο ζώδιο του Σκορπιού, στις 19:47 ώρα Ελλάδας.

- Σάββατο 9 Μαίου: Μία μάλλον δύσκολη Πανσέληνος για την Ελλάδα. Θα γίνει τη στιγμή που ο Ήλιος θα βρίσκεται στον Ταύρο και η Σελήνη στο Σκορπιό - στις 19 μοίρες των αντίστοιχων ζωδίων αμφότεροι, διαμετρικά απέναντι μεταξύ τους). Στο χάρτη αυτής της Πανσελήνου καταστρωμένου για την Αθήνα ο Ήλιος "πέφτει" στον αινιγματικό Δωδέκατο Οίκο - και αυτό μιλάει για κάποιες υπόγειες, περιθωριακές και παρασκηνιακές ενέργειες. Η Πανσέληνος αυτή θα είναι φυσικά ορατή από το βράδυ της Παρασκευής, αλλά ακριβής θα είναι το Σάββατο στις 7:01 π.μ.

- Κυριακή 10 Μαίου: Η Σελήνη μπαίνει στο ζώδιο του Τοξότη (στις 4:49 πμ., ώρα Αθήνας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: