Κυριακή, 10 Μαΐου 2009

Αστρολογικό σεμινάριο σε πανεπιστήμιο!

Άλλο ένα βήμα στο δρόμο της επιστροφής της Αστρολογίας (εκείνης με παιδεία) στα πανεπιστήμια!

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο "Menéndez Pelayo" της Γαλικίας (Ισπανία) συμπεριέλαβε στα καλοκαιρινά του τμήματα ένα σεμινάριο Αστρολογίας, στο οποίο θα διδάξει ο γνωστός στην Ισπανία Αστρολόγος Jesús Navarro Artigas. Τίτλος του σεμιναρίου: "Η Αστρολογία, μία θεώρηση του κόσμου. Έννοιες, σύμβολα και μέθοδοι"!

"Σε αυτό το πανεπιστημιακό σεμινάριο η Αστρολογία παρουσιάζεται σα μία μέθοδος θεώρησης του Σύμπαντος - όπως και του Ανθρώπου μέσα στο Σύμπαν, διευκρινίζοντας τη διαφορά ανάμεσα στις βασικές αρχές που θεμελιώνουν την Αστρολογία, τις θεωρητικές και πρακτικές εφαρμογές της, και τη συμβατική, εμπορική της χρήση. Εξηγείται η πολυπλοκότητα της Αστρολογίας και η πολυ-κλαδική της φύση."

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που σε αίθουσα κάποιου σύγχρονου Ισπανικού πανεπιστημίου διδάσκεται Αστρολογία! Η αρχή έγινε στις 5 Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο Ισπανός Αστρολόγος Carlos Bogdavich έδωσε μία δίωρη διάλεξη στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Σαραγόσα με θέμα "Εγκέφαλος και Αστρολογία"!

Για όσους γνωρίζουν Ισπανικά, ο σχετικός σύνδεσμος βρίσκεται εδώ

1 σχόλιο:

Athena είπε...

Σε άλλες χώρες όπως η Αμερική και η Αγγλία αν δεν κάνω λάθος, έχουν γίνει έδρες και διδάσκεται κανονικά η αστρολογία απ' ότι ξέρω. Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με.