Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Η τρέχουσα Σύνοδος Άρη - Ουρανού - Βόρειου Δεσμού στον Ταύρο (κατάρρευση αυτοκρατοριών!)


Σε λίγες ώρες θα ζήσουμε με ακρίβεια το σημαντικότερο γεγονός αυτού του μήνα (Αύγουστος 2022) και ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα ολόκληρου του 2022: την τέλεια Σύνοδο Άρη - Ουρανού - Βόρειου Δεσμού, στην 19η μοίρα του Ταύρου! Θυμίζω εδώ ότι το πρωτεύον γεγονός του 2022 θεωρείται ότι είναι η δυσαρμονική όψη Τετραγώνου ανάμεσα στον Κρόνο και στον Ουρανό! 

Έκανα μια μικρή έρευνα, προκειμένου να μάθω το πότε είχε επαναληφθεί ξανά η συγκεκριμένη σύνοδος, τα τελευταία 3400 χρόνια - σε συνδυασμό όμως με την παρουσία του Κρόνου στον Υδροχόο. Βγήκαν μόνο δύο ημερομηνίες: 9 Φεβρουαρίου 156 π.Χ. και η περίοδος γύρω στον Ιούνιο του 1520 (με αρκετές μοίρες ανοχή, όμως). Αυτό είναι αρκετά αξιοσημείωτο! Η σύνοδος Άρη - Ουρανού - Βόρειου Δεσμού στον Ταύρο (μαζί με τον Κρόνο στον Υδροχόο) είχε ξανασχηματιστεί δύο μόνο φορές τα τελευταία 3400 χρόνια!

Η πρώτη φορά ήταν το 156 π.Χ. (με τον Κρόνο να είναι στον Υδροχόο και τότε, όπως τώρα). Τίποτε το "μεγάλο" δεν συνέβη εκείνη τη συγκεκριμένη χρονιά. Συνολικά, όμως, η περίοδος γύρω από το 156 π.Χ. ήταν αρκετά σημαντική: βλέπετε, μια νέα υπερδύναμη βρισκόταν σε μετεωρική άνοδο τότε: Η Ρώμη! Η Ρώμη έπαιρνε επιτέλους το πάνω χέρι στους Καρχηδόνιους πολέμους και επρόκειτο να καταστρέψει αμετάκλητα την Καρχηδόνα! Επιπλέον, η Ρώμη άρχισε να έχει τότε στρατιωτική υπεροχή έναντι των Μακεδόνων - Ελλήνων! Έτσι, λίγο μετά το 156 π.Χ. η Ρώμη εκμηδένισε κυριολεκτικά δύο πρώην αυτοκρατορίες και έγινε ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος της Μεσογείου!

Η άλλη σύνοδος Άρη - Ουρανού - Βόρειου Δεσμού στον Ταύρο συνέβη το 1520 μ.Χ. (δεν ήταν όμως μία σύνοδος ακριβείας, όπως είναι η σημερινή. Ο Κρόνος πάντως ήταν και τότε στον Υδροχόο). Σε προηγούμενο άρθρο, που είχα αναρτήσει εδώ, είχα γράψει ότι θεωρώ το έτος 1520 μ.Χ. σαν ορόσημο της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας! Ήταν τότε που ένα ευρωπαϊκό βασίλειο (η Ισπανία) νίκησε και μετέτρεψε σε αποικία της, για πρώτη φορά στην ιστορία, μια διηπειρωτική αυτοκρατορία (αυτή των Αζτέκων)! Και αμέσως μετά από αυτό το γεγονός - κλειδί, τα ευρωπαϊκά κράτη άρχισαν να δημιουργούν μαζικά αποικίες σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Θωμάς Γαζής

Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: