Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Οι "κάτι μου θυμίζουν" εκλείψεις του φετινού καλοκαιριού



Οι εκλείψεις του φετινού καλοκαιριού θυμίζουν σε αρκετά σημεία εκείνες του μοιραίου για την Ελλάδα περυσινού καλοκαιριού - που είχε συμβεί η ασύλληπτη τραγωδία στο Μάτι! Η μεγάλη ομοιότητα τους πηγάζει από το γεγονός ότι και φέτος οι "Δεσμοί" της Σελήνης (που σχετίζονται άμεσα με τις εκλείψεις) παραμένουν στον ζωδιακό άξονα Καρκίνος - Αιγόκερος,  στον οποίο ήταν και πέρυσι. Επιπλέον, η Σεληνιακή έκλειψη της 17ης Ιουλίου γίνεται κάτω από την έντονη επιρροή του πλανήτη Πλούτωνα (διαβάστε παρακάτω γιατί είναι σημαντικό αυτό)!

Επισημαίνω απλά εδώ τις αστρολογικές ομοιότητες των δύο καλοκαιριών και δεν υπονοώ ότι θα συμβούν "σώνει και καλά" και φέτος ανάλογα τραγικά γεγονότα στη χώρα μας. Εξάλλου, οι φετινές εκλείψεις διαφέρουν σε αρκετά σημεία από εκείνες του περυσινού καλοκαιριού (στη διάρκεια του οποίου είχαν συμβεί και άλλα ασυνήθιστα φαινόμενα στον ουρανό! Μπορείτε να διαβάσετε γι' αυτά εδώ).

Πρώτα απ'όλα, φέτος θα γίνουν δύο μόνο εκλείψεις (μία Ηλιακή στις 2 Ιουλίου και μία Σεληνιακή στις 17 Ιουλίου). Από αστρολογικής άποψης παίζει και αυτό το ρόλο του, αφού πέρυσι στην αντίστοιχη περίοδο είχαν συμβεί τρεις εκλείψεις: μία Ηλιακή στις 13 Ιουλίου, μία Σεληνιακή στις 27 Ιουλίου και μία Ηλιακή στις 11 Αυγούστου. Επομένως, το "ουράνιο σκηνικό" ήταν τότε πολύ πιο φορτισμένο!

Παράλληλα, οι "Κοσμικοί" αστρολόγοι μιλούσαν τότε για το πόσο "βαριά" ήταν η Ηλιακή έκλειψη της 13ης Ιουλίου 2018, που γινόταν στις 20 μοίρες του Καρκίνου και κάτω από την επήρεια της ισχυρότατης αντίθεσης με τον καταλυτικό πλανήτη Πλούτωνα (στις 20 μοίρες του Αιγόκερου - κυριολεκτικά σε ιδιομοιρία δηλαδή)!  Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι το γεγονός ότι λίγες μέρες μετά από αυτή τη "βαριά" έκλειψη εκδηλώθηκε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι; Γι' αυτό και μας προξενεί μια κάποια ανησυχία το ότι και στη φετινή έκλειψη Σελήνης της 17ης Ιουλίου ενεργοποιείται και πάλι έντονα ο πλανήτης Πλούτωνας! Βέβαια, μια Σεληνιακή έκλειψη δεν εκδηλώνεται τόσο "αιχμηρά" όσο η Ηλιακή εκείνη.

Ας ξεκινήσουμε όμως με τον χάρτη της φετινής θερινής Ηλιακής έκλειψης (2 Ιουλίου 2019), η οποία έχει υπολογιστεί με βάση τα γεωγραφικά δεδομένα της Αθήνας:
 

Όπως βλέπουμε λοιπόν, η συγκεκριμένη Ηλιακή έκλειψη θα λάβει χώρα μέσα σε ένα σχετικά ήρεμο κατά τα άλλα "κοσμικό περιβάλλον" (δεν αναπτύσσονται π.χ. ακραία δυσαρμονικές όψεις στη διάρκεια της. Πάντως, μια έκλειψη απελευθερώνει από μόνη της ισχυρότατες ενέργειες, όσο ήρεμο και αν είναι το υπόλοιπο "κοσμικό περιβάλλον"). Επομένως, η συγκεκριμένη έκλειψη μπορεί να φέρει κάποιες αλλαγές και ανατροπές (κυρίως στο χώρο των εργασιακών σχέσεων και της υγείας), χωρίς όμως οι αλλαγές αυτές να είναι ιδιαίτερα μεγάλης κλίμακας. 

Πολύ μεγαλύτερη "κοσμική ένταση" φαίνεται να χαρακτηρίζει τη Σεληνιακή έκλειψη της 17ης Ιουλίου, τον χάρτη της οποίας βλέπετε παρακάτω!

Ο βαθιά μεταμορφωτικός και μοιραίος Πλούτωνας θα σχηματίζει τότε σύνοδο με τη Σελήνη και (ταυτόχρονα. όπως είναι φυσικό λόγω Σεληνιακής έκλειψης) μια όψη αντίθεσης με τον Ήλιο. Επιπλέον ο πολεμοχαρής πλανήτης Άρης θα σχηματίζει σταθερά μια δυσαρμονική όψη τετραγώνου με τον "ηλεκτρικό" πλανήτη Ουρανό (που θα βρίσκεται στον ισχυρότατο Πρώτο Οίκο του ωροσκοπίου της έκλειψης)!

Είναι σημαντικό επίσης το ότι από την ίδια την έκλειψη θα ενεργοποιηθούν υπέρμετρα ο Τέταρτος και ο Δέκατος Οίκος, οι οποίου αποτελούν από κοινού έναν από τους πιο ζωτικούς "άξονες" του ωροσκοπίου. Ίσως προκύψει κάποιου τύπου διάσταση και έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα σε λαό και σε κυβέρνηση. Δεν αποκλείεται επίσης να εκδηλωθούν κάποια ακραία γεγονότα κοντά στην ημερομηνία της έκλειψης (συμπεριλαμβανόμενων ενδεχομένως και κάποιων γεωφυσικών φαινομένων). Πάντως, όπως αναφέραμε ήδη, μια Σεληνιακή έκλειψη εκδηλώνεται με μικρότερη σφοδρότητα από ότι η Ηλιακή εκείνη.

Μία άλλη παρατήρηση που θα ήθελα να κάνω είναι ότι η Σεληνιακή έκλειψη της 17ης Ιουλίου συνδέεται στενά αστρολογικά με την ισχυρή Ηλιακή έκλειψη της 13 Ιουλίου 2018 - που προηγήθηκε της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι. Αμφότερες οι εκλείψεις λαμβάνουν χώρα στον άξονα Καρκίνου - Αιγόκερου (και μάλιστα σε κοντινές μοίρες)! Για τον ίδιο λόγο, η επικείμενη Σεληνιακή έκλειψη συνδέεται τόσο με την Ηλιακή έκλειψη της 6ης Ιανουαρίου 2019 όσο και με τη Σεληνιακή έκλειψη της 10ης Ιανουαρίου 2020 - η οποία θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη γιατί ημερολογιακά θα συμβεί κοντά στην περιβόητη "αιγοκερίστικη κορύφωση"! Και μην ξεχνάμε πάντα ότι σύμφωνα με το εθνικό της ωροσκόπιο η Ελλάδα έχει τον Ήλιο της στο ζώδιο του Αιγόκερου!

Θωμάς Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: