Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Το "ιερό τέρας" της σύγχρονης Αστρολογίας Richard Tarnas στο ερχόμενο "Αστρο-Λόγιο απόγευμα στη Babel"!


Στο μεθαυριανό "Αστρο-Λόγιο απόγευμα στη Babel" θα έχουμε την ευτυχία να φιλοξενήσουμε διαδικτυακά έναν κορυφαίο παγκόσμια Αστρολόγο (με "Α" κεφαλαίο), τον Richard Tarnas!

O Richard Tarnas είναι σήμερα αυτό που λέμε "ιερό τέρας" της Αστρολογίας! Διαθέτει ευρύτατη κουλτούρα και έζησε επί μία δεκαετία σε ένα περιβάλλον το όνομα του οποίου θα πρέπει να αποτελεί θρύλο στους/στις Έλληνες / Ελληνίδες που ασχολούνται σοβαρά, σε βάθος και σε έκταση με τον χώρο των "εναλλακτικών": στην περιβόητη κοινότητα εναλλακτικών θεραπειών και αυτοβελτίωσης "ESALEN", στην Καλιφόρνια!


O Tarnas εκτός από εξαιρετικός Αστρολόγος είναι και σημαντικός φιλόσοφος (το best seller βιβλίο του "The Passion of the Western Mind" αποτελεί εγχειρίδιο αναφοράς σε διάφορες φιλοσοφικές σχολές ανά τον κόσμο) αλλά και ψυχολόγος! Έχει μάθει από μικρός αρχαία Ελληνικά, γνωρίζει εκτενώς την αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και τρέφει γενικά μία αγάπη για την Ελλάδα!

Σήμερα διευθύνει το τμήμα "Philosophy, Cosmology and Consciousness" (Φιλοσοφία, Κοσμολογία και Συνειδητότητα) στο διακεκριμένο, πρωτοποριακό μορφωτικό ίδρυμα "California Institute of Integral Studies"! Το βιβλίο του "Cosmos and Psyche" θεωρείται παγκόσμια σαν ένα από τα καλύτερα Αστρολογικά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει!

Ας δούμε τι πιστεύει ο ίδιος για τη θέση της σύγχρονης Αστρολογίας στο παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι στο παρακάτω κείμενο του (που αποτελεί τμήμα άρθρου του δημοσιευμένου στο κορυφαίο ποιοτικά αστρολογικό περιοδικό "Mountain Astrologer"). 

"" Πιστεύω ότι η εκπληκτικά διαυγής και συνεπής αντιστοίχηση των πλανητικών κύκλων με την "αρχετυπική δυναμική" της ανθρώπινης ζωής είναι μία από τις πιο συναρπαστικές "εκμυστηρεύσεις" που μας έχουν γίνει για το ότι ζούμε σε ένα σύμπαν που έχει νόημα και σκοπιμότητα, σε έναν κόσμο συνεπή με τις βαθύτερες πνευματικές και ηθικές μας επιδιώξεις! Η αναγνώριση αυτών των αντιστοιχιών μπορεί να μας βοηθήσει στο να γίνουμε συνειδητά συν-δημιουργικοί, συμμετέχοντες στη διαδικασία της Κοσμικής Εξέλιξης!

Κάποιες φορές μια ισχυρή "συγχρονικότητα" μπορεί να προκαλέσει μια πρωτοφανή "πνευματική αφύπνιση" στον άνθρωπο, η οποία μπορεί να του αλλάξει ριζικά τη ζωή  του! Κάπως ανάλογα, μια συλλογικής μορφής συνάντηση της ανθρωπότητας με τον διαρκώς αυξανόμενο όγκο των αυστηρά ερευνώμενων και δεξιοτεχνικά παρουσιαζόμενων αστρολογικών αντιστοιχιών θα μπορούσε να συμβάλει μοναδικά στο να ξυπνήσει το σύγχρονο μυαλό από την κοσμολογική κατάσταση "βαθιάς απο-γοήτευσης" στην οποία έχει περιπέσει! Η Αστρολογία θα μπορούσε τότε να χρησιμεύσει σαν ένας καταλύτης στη διεύρυνση της συνειδητότητας της ανθρωπότητας σε αυτή την κομβική στιγμή της ιστορίας μας, επαναξιολογώντας την ευρύτερη "κοπερνικιακή" επανάσταση σαν ένα τμήμα μόνο της μακράς και γεμάτης ωδίνες πορείας "μύησης" της ανθρωπότητας (και της Γης) στην ατελεύτητη Κοσμική Kοινότητα του "Είναι"!

Με αυτή την έννοια, η ίδια η Αστρολογία θα μπορούσε να θεωρηθεί μυθικά σα μια μορφή "προμηθειακής φωτιάς" που μας παραδόθηκε από τους ουρανούς, έτσι ώστε να απελευθερωθούμε σαν ανθρωπότητα από το τρέχον καταρρέον "μοντέλο ζωής", το οποίο ουσιαστικά έχουμε ξεπεράσει από καιρό.""

Η ομιλία θα γίνει αυτή την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, στις 9 μμ. στο καφέ-πολυχώρο "BABEL" (Βασ. Σοφίας 87, στο Μαρούσι). Άνοιγμα "πυλών" στις 8 μμ.

Συντονιστής ο Θωμάς Γαζής. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: