Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Ο "κοσμικός υπερσυντονισμός" της 29ης Ιουλίου 2013 (Άστρο του Δαυίδ)!


Όλοι/ες μας έχουμε δει σε κάποια διαφήμιση ή ταινία τη γνωστή σοπράνο να "πιάνει" μια συγκεκριμένη υψηλή νότα και να σπάζει κάποιο ποτήρι (με τη φωνή της). Αν και η συγκεκριμένη σκηνή είναι λιγάκι τραβηγμένη, υπάρχουν όντως περιπτώσεις που μία σοπράνο μπορεί να σπάσει ένα λεπτό ποτήρι με τη φωνή της. Αυτό οφείλεται σε ένα ιδιαίτερο φαινόμενο της φυσικής που λέγεται "ιδιοσυντονισμός" (η υψηλή νότα που η σοπράνο "κρατάει" για πολύ ώρα τυχαίνει να "ιδιοσυντονίσει" το γυαλί του ποτηριού στην πιο ευαίσθητη για το ίδιο συχνότητα ταλάντωσης, με αποτέλεσμα να σπάσει τελικά το ποτήρι)!

Ένας ανάλογος (πανίσχυρος και σπάνιος) "κοσμικός υπερσυντονισμός" συμβαίνει αυτές τις ημέρες ανάμεσα στους πλανήτες, υπερσυντονισμός που θα κορυφωθεί τη Δευτέρα 29 Ιουλίου! Εκείνη την ημέρα μάλιστα θα σχηματιστεί το λεγόμενο "Άστρο του Δαυίδ" πάνω στον ουρανό (όπως μπορείτε να δείτε στον παραπάνω χάρτη). Το άστρο του Δαυίδ έχει έναν ιδιαίτερα υψηλό συμβολισμό στις διάφορες εσωτερικές διδασκαλίες (όχι τυχαία δε, είναι το βασικό σύμβολο στη σημαία του κράτους του Ισραήλ). Βασικά εκφράζει έναν ισχυρό αρμονικό "ιδιοσυντονισμό", σε ένα είδος αρμονίας όμως που προκύπτει μέσα από πολλές εντάσεις και αντιθέσεις (μην ξεχνάμε ότι μέσα στο συγκεκριμένο σχηματισμό "κρύβονται" τρεις πλανητικές αντιθέσεις, τις οποίες μπορείτε να τις εντοπίσετε στον παραπάνω χάρτη: μία αντίθεση του Άρη στον Καρκίνο  - και των Δία - Ερμή επίσης  - με τον Πλούτωνα, μία αντίθεση Κρόνου - Σελήνης και μία αντίθεση Αφροδίτης - Ποσειδώνα).

Σε ένα άλλο επίπεδο, ο σχηματισμός "άστρο του Δαυίδ" συμβολίζει τον "Ιερό Γάμο" ανάμεσα στο Γήινο και στο Επουράνιο, ανάμεσα στο υλικό και στο πνευματικό, ανάμεσα στην εν μέρει ζωώδη και εν μέρει θεική υπόσταση μας - και ανάμεσα στο Θηλυκό και στο Αρσενικό! Αν προσέξετε τον παραπάνω χάρτη (στη συγκεκριμένη του "χωροθέτηση"), το τρίγωνο Κρόνου - Άρη - Ποσειδώνα συμβολίζει το Γήινο στέλεχος (με τη μύτη του - τον πλανήτη Ποσειδώνα - να δείχνει προς τα κάτω). Το τρίγωνο πάλι Πλούτωνα - Σελήνης - Αφροδίτης συμβολίζει το Ουράνιο στέλεχος (με τη μύτη του - τον πλανήτη Αφροδίτη - να δείχνει προς τα πάνω)! Επομένως το επουράνιο και το γήινο βασίλειο θα έρθουν πιο κοντά και θα διαπεράσουν πιο έντονα το ένα το άλλο αυτές τις ημέρες! Οι "δίαυλοι" θα είναι τώρα ανοιχτοί και οι κοσμικές ενέργειες θα ευνοούν το δρόμο της πνευματικότητας και της ανόδου, της εξύψωσης και της επαφής με τον ανώτερο εαυτό μας.

Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι το άστρο του Δαυίδ περιέχει και ένα τρίγωνο που "βλέπει" προς τα κάτω. Που σημαίνει ότι για τους ανθρώπους εκείνους που βρίσκονται σε ανοδική πορεία "ελλοχεύει" ο κίνδυνος αυτές τις ημέρες να ενδώσουν σε αδυναμίες και πάθη και να πάρουν την "κατιούσα", να εξοριστούν από τον "παράδεισο" και να βρεθούν γενικά σε "πτώση". Ο πειρασμός θα είναι πολύ γλυκός και θα φαντάζει ακατανίκητος...Και τελικά το αν θα πάμε προς τα "πάνω" ή ακόμη πιο "κάτω" (τόσο σαν άτομα όσο και σαν έθνη) εξαρτάται καθαρά από μας τους ίδιους, από το πόσο θα συντονιστούμε με αυτό το "κοσμικό άστρο" και θα του επιτρέψουμε να μας φωτίσει και να μας αφυπνίσει, από το πώς θα κινηθούμε γενικά εμείς οι ίδιοι. Γιατί - από μια άλλη σκοπιά - οι πλανητικοί σχηματισμοί αυτών των ημερών μυρίζουν ένταση και σε κάποιο βαθμό και "μπαρούτι" (στον παραπάνω χάρτη ανιχνεύονται και δύο εύφλεκτα Ταυ Τετράγωνα: ο Άρης και οι άλλοι πλανήτες στον Καρκίνο σχηματίζουν αντίθεση με τον Πλούτωνα και τετράγωνο με τον Ουρανό ενώ παράλληλα ο Ήλιος σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο και τη Σελήνη).

Χωρίς αμφιβολία, το "Άστρο του Δαυίδ" είναι ένα εξαιρετικά πλούσιο και ισχυρά αποκρυφιστικό σύμβολο. Η "Ιερή Γεωμετρία" που περιέχει μέσα του είναι απίστευτη. Εκτός από τις τρεις "Αντιθέσεις" και τα δύο "Μεγάλα Τρίγωνα" που ήδη αναφέραμε, περιέχει έξι όψεις Εξαγώνου (γι' αυτό θα το ακούσετε και σα "Μεγάλο Εξάγωνο"), τρία "Μυστικά Τετράπλευρα" και έξι "Χαρταετούς"! Ο χώρος είναι περιορισμένος για να εξηγήσουμε το νόημα του κάθε ένα από αυτούς τους πλανητικούς σχηματισμούς ξεχωριστά. Έτσι κι' αλλιώς, τους "συμπυκνώνει" και τους συνοψίζει το ίδιο το "Άστρο του Δαυίδ", το οποίο μιλάει για μια ισχυρή και εκλεπτυσμένη εξισορρόπηση και εναρμόνιση ενεργειών, για μια κοσμική "διασύνδεση" και για μια κατακλυσμιαία Φώτιση και Αφύπνιση (αλλά και για την πυροδότηση μιας διαδικασίας ανατροπής της όποιας καθεστηκυίας τάξης δεν υπηρετεί την "κοσμική τάξη και αρμονία"...).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλοι οι πλανήτες που συμμετέχουν στο σχηματισμό αυτού του "άστρου" βρίσκονται σε θηλυκά ζώδια (ενώ μόνο ο Ήλιος και ο Ουρανός θα βρίσκονται εκείνη την ημέρα σε αρσενικά ζώδια)! Τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα τον αναλάβει τώρα η "Θηλυκή Ενέργεια", η οποία θα εκπροσωπηθεί είτε με κάποιες καθοριστικές γυναικείες φιγούρες που θα αναλάβουν δράση είτε γενικά με ανθρώπους που λειτουργούν "θηλυκά" (εσωτερικά, συναισθηματικά, προσεγγίζοντας τα πράγματα σε βάθος παρά επιδιώκοντας να εντυπωσιάσουν τους άλλους σε εξωτερικό επίπεδο).

Το σπανιότατο αυτό "'Άστρο του Δαυίδ" προαναγγέλει μια σημαντική καμπή στην πορεία της ανθρωπότητας (κάποιοι θρησκευτικοί / παραθρησκευτικοί κύκλοι το συνδέουν μάλιστα με την έλευση ενός καινούργιου "Μεσσία")! Ακόμη και αν δεν βιώσουμε τώρα κάποια συνταρακτικά εξωτερικά γεγονότα το βέβαιο είναι ότι θα συμβούν καταλυτικές αλλαγές τόσο στον ψυχισμό μας όσο και στη συνειδητότητα μας!

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Υ.Γ. Σχετικά με τη συχνότητα εμφάνισης τέτοιων "Άστρων του Δαυίδ", εξαρτάται από το πόσο στενή "ανοχή όψεων" χρησιμοποιούμε (και από το ποιες ζωδιακές διατάξεις έχουν πάρει οι εξωτερικοί ειδικά πλανήτες). Υπάρχουν κάποιοι αμερικάνοι αστρολόγοι που θεωρούν ότι έχουν συμβεί 13 σχηματισμοί 'Άστρα του Δαυίδ" από το 1990 μέχρι σήμερα (άποψη που δεν υιοθετώ). Πάντως αν χρησιμοποιήσουμε σχετικά πιο στενές ανοχές τέτοιου είδους "Άστρα του Δαίδ" συμβαίνουν μια - δυο φορές ανά αιώνα (και σε κάποιους αιώνες μπορεί να μη συμβαίνουν καθόλου "'Άστρα του Δαυίδ" με τη συμμετοχή των κοινωνικών - εξωτερικών πλανητών, γεγονός που φανερώνει το πόσο σπάνιος και σημαντικός είναι αυτός ο σχηματισμός).

Δεν υπάρχουν σχόλια: