Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος: όχι πια το "Βατερλώ" των αστρολόγων!

                     (Γερμανικά στρατεύματα στα περίχωρα της Βαρσοβίας παρακολουθούν την πόλη να καίγεται)

                                                      (του Θωμά Γαζή)

Υπάρχει ένα είδος "στίγματος" που ρίχνει τη σκιά του πάνω από τους ώμους των σύγχρονων αστρολόγων, ένα είδος "ντροπής" που οι πολέμιοι της αστρολογίας εκμεταλλεύονται. Αυτό το "στίγμα" έχει να κάνει με μια κολοσσιαία αποτυχία μας που συνέβη τον προηγούμενο αιώνα: οι αστρολόγοι σε όλο τον κόσμο είχαν αποτύχει να προβλέψουν το κολοσιαίο φαινόμενο του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου! Ο Γάλλος αστρολόγος Andre Barbault - ένας διεθνώς αναγνωρισμένος αστρολόγος, εξειδικευμένος στην "Κοσμική" (Πολιτική) Αστρολογία - μας εξηγεί τις επί μέρους πτυχές αυτής της αποτυχίας στο βιβλίο του "L'Astrologie Mondiale»:

«Λίγο πριν από τον πόλεμο ο μεγαλύτερος αδελφός μου (αστρολόγος και ο ίδιος) εξέδιδε ένα περιοδικό που ανέλυε τα παγκόσμια γεγονότα και που ονομαζόταν: "L'Avenir du Monde" ("Το Μέλλον του Κόσμου"). Εκείνα τα χρόνια ένα ζοφερό φάντασμα πλανιόταν πάνω από την Ευρώπη - ειδικά μετά τα γεγονότα του Μονάχου - και το κρίσιμο ερώτημα στα χείλη όλων ήταν: θα δοθεί άραγε μια ευκαιρία στην ειρήνη; "Οχι, δεν θα γίνει πόλεμος!" ήταν ο καθησυχαστικός τίτλος του περιοδικού του αδελφού μου, μόλις λίγους μήνες πριν από το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου πολέμου - και μάλιστα σε πλήρη συμφωνία με την αστρολογική "ιντελιγκέντσια" της εποχής.

Ο Barbault απογοητεύθηκε βαθιά από αυτή την κραυγαλέα αποτυχία των προπολεμικών αστρολόγων να προβλέψουν ένα τόσο συνταρακτικό γεγονός! Έγραψε αργότερα: «τι θα γινόταν αν αύριο ξεσπούσε ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ή κάποιο άλλο συνταρακτικό παγκόσμιο γεγονός; Θα είμαστε σε θέση αυτή τη φορά να το προβλέψουμε έγκαιρα αυτό το γεγονός; Γιατί διαφορετικά αν ξανασυμβεί το ίδιο φιάσκο όπως στην περίπτωση του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου τότε αυτό θα σημάνει την οριστική καταδίκη της ουράνιας τέχνης μας!"
 

Οι αστρολόγοι στα τέλη της δεκαετίας του 1930 ήταν αρκετά προχωρημένοι σε αστρολογικές γνώσεις, σχεδόν στον ίδιο βαθμό όπως και οι σύγχρονοι αστρολόγοι! Αρκεί να σκεφτούμε το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς συμπεριλάμβαναν και τον Πλούτωνα στα ωροσκόπια τους, ήξεραν να επισημάνουν τους σημαντικούς πλανητικούς σχηματισμούς και έπαιρναν σοβαρά υπόψη τους τις διάφορες ισημεριανές/ηλιοστασιακές "Εισόδους"  και εκλείψεις. Γιατί απέτυχαν λοιπόν τόσο οικτρά; Ας δούμε τα δεδομένα που είχαν στη διάθεσή τους. Πρώτα απ 'όλα, τη χρονιά που ξέσπασε ο μεγάλος πόλεμος (1939) δεν είχε εμφανιστεί καμία σπάνια "πολυαστρία" στον ουρανό - ούτε κάποιος άλλος σημαντικός σχηματισμός των "εξωτερικών" πλανητών. Ας μελετήσουμε λοιπόν το ωροσκόπιο της "Εαρινής Εισόδου" που προηγήθηκε αυτού του πολέμου:

Με τη Σελήνη να βρίσκεται στο πολεμοχαρές ζώδιο του Κριού και τον Ήλιο και τη Σελήνη στον Όγδοο οίκο - αμφότεροι δεχόμενοι μια σκληρή όψη τετραγώνου από τον Άρη - αλλά και με τον Πλούτωνα να κάθεται ακριβώς πάνω στον Ωροσκόπο, αυτό το ωροσκόπιο "Εισόδου" είναι φορτισμένο με πολεμικές ενέργειες! Αναρωτιέμαι πώς οι Ευρωπαίοι αστρολόγοι της δεκαετίας του 1930 δεν μπόρεσαν να το δουν αυτό!

Ας δούμε τώρα την ηλιακή Εκλειψη που προηγήθηκε του ξεσπάσματος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου (μπορείτε να δείτε το σχετικό χάρτη παρακάτω). Παραδόξως, ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται και πάλι στο πολεμοχαρές ζώδιο του Κριού, δεχόμενοι μια σχεδόν τέλεια όψη τετραγώνου ("μοιρικώς") από τον ευρισκόμενο στον Δέκατο Οίκο του ωροσκοπίου Πλούτωνα (για να μην αναφέρουμε και το γεγονός ότι ο Κρόνος σχηματίζει σύνοδο με αμφότερα τα "Φώτα" - τον Ήλιο και στη Σελήνη)!

Και στα δύο αυτά ωροσκόπια αναδύεται μια "οσμή πολέμου", την οποία οι αστρολόγοι εκείνης της εποχής προφανώς δεν κατάφεραν να εντοπίσουν. Εκ των υστέρων βέβαια είναι εύκολο να επικρίνουμε τους αστρολόγους της δεκαετίας του 1930 για αυτήν την κραυγαλέα αποτυχία τους. Αν  βάζαμε όμως τον εαυτό μας στη θέση τους θα τους δίναμε αρκετά ελαφρυντικά. Στην ανθρώπινη ιστορία έχουν σχηματιστεί πολλές δύσκολες "Είσοδοι" και Εκλείψεις και οι περισσότερες από αυτές δεν πυροδότησαν κάποιο γεγονός επικών διαστάσεων (όπως ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος). Πίσω στα τέλη της δεκαετίας του 1930 δεν είχε σχηματιστεί κάποιος ασυνήθιστος πλανητικός σχηματισμός στον ουρανό, ένας σχηματισμός που να προανήγγειλε κάποιο επικείμενο συνταρακτικό γεγονός - και ειδικά έναν παγκόσμιο πόλεμο. Επιπλέον, ο πλανήτης Πλούτωνας είχε ανακαλυφθεί μόλις 9 χρόνια πριν, επομένως οι αστρολόγοι εκείνης της περιόδου δεν είχαν κατανοήσει πλήρως τις αστρολογικές του ιδιότητες - όπως δεν κατανοούμε πλήρως σήμερα τις ιδιότητες του πλανήτη νάνου Σέντνα, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 2003 (γνωρίζουμε απλά ότι η Σέντνα είναι ένα εξαιρετικά απομακρυσμένο και "εξωτικό" ουράνιο σώμα, με μια εκκεντρική τροχιά που θυμίζει παραφουσκωμένο πούρο).


Οι νεοανακαλυφθέντες "πλανήτες - νάνοι" (οι οποίοι καλούνται επίσης "αντικείμενα της ζώνης Κάιπερ" ή και "πλανητοειδείς" όπως προτιμώ να τους αποκαλώ προσωπικά) αποτελούν τα καινούργια προηγμένα αστρολογικά μας "εργαλεία", τα οποία μπορούν να κάνουν τη διαφορά (οι αστρολόγοι του 1930 τους αγνοούσαν ολότελα)! Αν θεωρείτε αυτούς τους πλανητοειδείς σαν κάποια ήσσονος σημασίας ουράνια σώματα - κάτι σαν "αστεροειδείς" - τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Ο πλανητοειδής Έρις είναι περίπου ίσος σε μέγεθος με τον Πλούτωνα. Αν θεωρούμε λοιπόν τον Πλούτωνα σημαντικό στην αστρολογία τότε θα πρέπει να θεωρούμε εξίσου σημαντική και την Έριδα! Και θα πρέπει επίσης να θεωρούμε σημαντικό και τον δεύτερο μεγαλύτερο νεοανακαλυφθέντα πλανητοειδή: τη Σέντνα!

Είναι πολύ νωρίς για να αποκρυπτογραφήσουμε πλήρως τις αστρολογικές ιδιότητες αυτών των νεοανακαλυφθέντων πλανητοειδών. Μπορούμε ωστόσο να επιχειρήσουμε να σκιαγραφήσουμε κάποιες από αυτές βασιζόμενοι σε δύο μεθόδους που εμπειρικά έχουμε διαπιστώσει στο παρελθόν ότι αποδίδουν: στη "συγχρονικότητα" του ονόματός των συγκεκριμένων πλανητοειδών και στο ιδιαίτερο "Zeitgeist" ("πνεύμα") που κυριαρχούσε παγκόσμια την περίοδο της ανακάλυψή τους.

Η Έρις για παράδειγμα είναι σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία η θεά της διχόνοιας, της σύγκρουσης, της διαμάχης (ήταν αυτή που επειδή κρίθηκε ανεπιθύμητη και δεν καλέστηκε στο γάμο του Πηλέα και της Θέτιδας τους έριξε εκεί το χρυσό μήλο, που προκάλεσε διχόνοια ανάμεσα στις θεές και προκάλεσε έμμεσα τον Τρωικό πόλεμο). Επομένως, είναι πιθανό ο συγκεκριμένος πλανητοδειδής να έχει να κάνει αστρολογικά με τις διαμάχες και τους πολέμους - όπως επίσης και με το στοιχείο του να θεωρείται κάποιος “ανεπιθύμητος” και να τίθεται έντεχνα στο περιθώριο από κάποιους ανθρώπους.

Η Σέντνα από την άλλη πλευρά είναι σήμερα ο πιο «εξωτικός» και απομακρυσμένος πλανητοειδής του (ευρύτερου) Ηλιακού μας Συστήματος. Περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο σε μια εξαιρετικά εκκεντρική τροχιά που μοιάζει πραγματικά με παραφουσκωμένο πούρο - με ολόκληρο το γνωστό μας Ηλιακό Σύστημα να βρίσκεται πολύ κοντά στη μια άκρη αυτού του “πούρου”! Η άλλη του άκρη εκτείνεται απίστευτα μακριά, μέχρι το λεγόμενο Νέφος του Oort - μια γιγαντιαίων διαστάσεων «φούσκα» που περιβάλλει ολόκληρο το Ηλιακό μας Σύστημα και στην οποία συμβαίνει η λεγόμενη "ηλιόπαυση". Πέρα από αυτή τη "φούσκα" δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από το “διαγαλαξιακό κενό”. Έτσι η Σέντνα αποτελεί στην πραγματικότητα ένα είδος “κοσμικού συνδέσμου" που διασυνδέει την πιο απτή και “γήινη” πραγματικότητα του ηλιακού μας συστήματος με την υπερβατική μεταφυσικότητα του απώτερου γαλαξιακού χώρου (και με τα βαθύτερα μυστικά του σύμπαντος μας)! Γι' αυτό και θεωρώ ότι η Σέντνα εκπροσωπεί κάποια “υπερ-αδιαφοροποίητα”, συμπαντικά και μοιραία αστρολογικά χαρακτηριστικά - πολύ πιο μοιραία από εκείνα του Πλούτωνα!


Ας ταξιδέψουμε τώρα με τη φαντασία μας πίσω στη δεκαετία του 1930. Ας υποθέσουμε ότι είμαστε κάποιοι Γάλλοι αστρολόγοι που προσπαθούν να κατανοήσουν τις συνέπειες του μεγάλου Τ-τετραγώνου που συνέβη το 1931 ανάμεσα στους πλανήτες Κρόνο, Ουρανό και Πλούτωνα (εκ των υστέρων, βλέπουμε ότι η Σέντνα ήταν καθοριστική σε αυτό το σχηματισμό, αφού έκανε όψη συνόδου με τον Ουρανό και τετραγώνου με τους πλανήτες Πλούτωνα και Κρόνο). Θα νοιώθαμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τη Γερμανία και θα προσπαθούσαμε να καταλάβουμε μέσω της αστρολογίας αν θα επαναλαμβανόταν ο προηγούμενος Μεγάλος Πόλεμος (ο Πρώτος Παγκόσμιος). Θα αναρωτιόμασταν λοιπόν: πότε ξεσπούν πόλεμοι σύμφωνα με την αστρολογική θεωρία; Όταν συμβαίνουν κάποιοι ασυνήθιστα δυσαρμονικοί πλανητικοί σχηματισμοί φυσικά αλλά και όταν υπερ-ενεργοποιείται το πολεμοχαρές ζώδιο του Κριού. Έτσι, θα κοιτάζαμε στις “εφημερίδες” μας τις αστρολογικές επιρροές των επόμενων χρόνων, για να δούμε αν θα συνέβαινε κάποια υπερ-ενεργοποίηση του ζωδίου του Κριού στο διάστημα 1930 - 1940. Δεν θα βλέπαμε καμία τέτοια υπερενεργοποίηση. Αντίθετα, θα παρατηρούσαμε μια υπερ-ενεργοποίηση του (φιλειρηνικού, όπως θεωρείται) ζωδίου του Ταύρου στις αρχές της δεκαετίας του 1940! Έτσι, το συμπέρασμα μας θα ήταν ότι κανένας πόλεμος δεν επρόκειτο να συμβεί στη δεκαετία του 1930 ή στις αρχές της δεκαετίας του 1940!


Ας αλλάξουμε όμως τώρα λίγο το σενάριο μας. Ας υποθέσουμε ότι είμαστε Γάλλοι αστρολόγοι της δεκαετίας του 1930 που γνωρίζουν την ύπαρξη των πλανητοειδών Έριδας και Σέντνας. Αυτή η γνώση θα άλλαζε ριζικά την αστρολογική μας “προοπτική”. Τόσο η Έρις όσο και η Σέντνα περιφέρονται γύρω από τον Ήλιο σε πολύ μεγάλες χρονικές περιόδους (η Έρις σε 557 χρόνια και η Σέντνα σε μια ιλιγγιώδη περίοδο 11,400 χρόνων!). Καθ 'όλη την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου τόσο η Έρις όσο και η Σέντνα βρίσκονταν στο ζώδιο του Κριού! Αυτό είναι ένα μοναδικό γεγονός που συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε πολλές χιλιάδες χρόνια. Την προηγούμενη φορά που η Σέντνα βρισκόταν στο ζώδιο του Κριού περπατούσαν μαμούθ στην ευρισκόμενη τότε κάτω από παγετώνες Ευρώπη! Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι σπάνια τόσο η Σέντνα όσο και η Έρις βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στο ζώδιο του Κριού! Θα πρέπει λοιπόν να το θεωρήσουμε αστρολογικά αυτό ένα γεγονός επικών διαστάσεων!


Πόσο σύμπτωση αποτελεί το γεγονός ότι ο πιο βίαιος και αιματηρός πόλεμος στην ιστορία της ανθρωπότητας (που απελεύθερωσε τεράστιες καταστροφικές ενέργειες και προκάλεσε περίπου 70.000.000 απώλειες ανθρώπινων ζωών) συνέβη όταν και οι δύο πλανητοειδείς Έρις και Σέντνα βρίσκονταν στο ζώδιο του Κριού; Και από την άλλη, πώς μπορεί ένας τέτοιος πόλεμος να ξεσπάσει με ένα μόνο εξωτερικό πλανήτη (το Δία) στο ζώδιο του Κριού; Κάτι δεν ταιριάζει εδώ. Γιατί ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε αστρολογικά κάποια διακριτά "κριαρίσια" χαρακτηριστικά. Η Γερμανία για παράδειγμα ανήκει παραδοσιακά στο ζώδιο του Κριού. Επιπλέον, το λεγόμενο «Blitzkrieg» (η στρατηγική του «κεραυνοβόλου πολέμου», που εισήγαγαν για πρώτη φορά οι Γερμανοί στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο) είναι ένα καθαρά "κριαρίσιο" στοιχείο. Όλα αυτά αποκτούν νόημα μόνο αν λάβουμε υπόψη μας την Έριδα και τη Σέντνα! Γιατί τότε βλέπουμε ότι την 1η Σεπτεμβρίου 1939 (όταν συνέβη η γερμανική εισβολή στην Πολωνία,  το γεγονός δηλαδή που σηματοδοτεί το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου) σχηματιζόταν μια ολόκληρη "πολυαστρία" στον Κριό!

Βλέπουμε ξεκάθαρα τώρα μια ολόκληρη σειρά από πλανήτες και πλανητοειδείς μέσα στο πολεμοχαρές ζώδιο του Κριού (με τρεις από αυτούς να "πέφτουν" ταυτόχρονα μέσα στον επίσης πολεμοχαρή Όγδοο Οίκο). Η Έρις σχηματίζει σύνοδο με τη Σελήνη και τον Δία, ενώ η Σέντνα δέχεται μια όψη τετραγώνου από τον Άρη. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα να είναι ένα ωροσκόπιο ξεσπάσματος ενός μεγάλου πολέμου!

Αφού διαθέτουμε λοιπόν αυτά τα καινούργια υπέροχα "εργαλεία" (τους πλανητοειδείς Έριδα και Σέντνα) γιατί δεν τους εφαρμόζουμε στο ωροσκόπιο της αμέσως προηγούμενης της κήρυξης του πολέμου ""Εαρινής "Εισόδου" / Ισημερίας" του 1939, έτσι ώστε να δούμε τι είδους στοιχεία θα προκύψουν αυτή τη φορά.Μπορείτε να δείτε από μόνοι/ες σας παραπάνω το πόσο δυσοίωνο φαντάζει το ωροσκόπιο αυτής της - λίγο πριν τον πόλεμο - "Εισόδου"! Η Έρις σχηματίζει όψη συνόδου με αμφότερα τα "Φώτα" (Ήλιο - Σελήνη) και τετραγώνου με τον Άρη! Αυτό είναι ένα αρκετά «σκιερό» στοιχείο από μόνο του (αν θεωρούμε ότι η Έρις είναι υποκινητής διαμαχών)! Επιπλέον, η Σέντνα σχηματίζει στενή σύνοδο με τον Κρόνο - εξαπολύοντας τις σκληρές ενέργειές της στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα εκείνης της εποχής! Το ωροσκόπιο της συγκεκριμένης "Εαρινής Εισόδου" θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί σαν ένας προάγγελος πολέμου (παρατηρήστε το πόσο τονίζονται  σε αυτό οι πρώτες μοίρες του Κριού, όπως και στην περίπτωση του ωροσκοπίου που καταστρώσαμε για τη γερμανική εισβολή στην Πολωνία. Η Σελήνη και στα δύο ωροσκόπια βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού - σχεδόν στην ίδια μοίρα)! Αν οι αστρολόγοι του 1930 είχαν στην διάθεσή τους τα «εργαλεία» της Έριδος και της Σέντνας θα είχαν συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι ο χάρτης της "Εαρινής Εισόδου" του 1939 ήταν ενδεχομένως προάγγελος κάποιου πολέμου!

Ακόμα και ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος μας γίνεται πιο κατανοητός, αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η Σέντνα ήταν ήδη τότε στον Κριό, ενώ την ίδια στιγμή ο Πλούτωνας σχημάτιζε μια όψη τετραγώνου με την Έριδα (στην πραγματικότητα κατά τη διάρκεια των κρίσιμων ετών 1914-1916 ο Πλούτωνας σχημάτιζε μια ευρεία όψη τετραγώνου τόσο με την Έριδα όσο και με τη Σέντνα. Αυτό είναι αρκετά ασυνήθιστο και σίγουρα θα πρέπει να δημιούργησε κάποιον αντίκτυπο στην παγκόσμια ιστορία, που θα πρέπει να εντοπίσουμε)!

Προσωπικά έχω εξετάσει δεκάδες και δεκάδες σημαντικά γεγονότα στην παγκόσμια ιστορία και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι σπάνια συναντάμε ένα χάρτη ιστορικής σημασίας με κανένα από τους δύο αυτούς πλανητοειδείς να συμμετέχουν καθοριστικά σε αυτόν! Επιπλέον, με εκπλήσσει το γεγονός του πόσο ακριβείς είναι οι όψεις που η Έρις και η Σέντνα σχηματίζουν σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση! Πέρα από κάθε αμφιβολία, η ανακάλυψή τους αποτελεί ένα μνημειώδες γεγονός. Η Έρις και η Σέντνα είναι τα νέα μέλη στο πλανητικό μας σύστημα. Εμείς οι αστρολόγοι θα πρέπει να τους αποκαλούμε πλανήτες και όχι πλανητοειδείς (καλούμε ήδη τον Πλούτωνα πλανήτη χωρίς φυσικά να το μετανοιώνουμε). Από τη στιγμή που οι επιρροές της Έριδος και της Σέντνα είναι εμφανώς «συλλογικές» και «συμπαντικές» αυτοί οι δύο πλανήτες θα εμπλουτίσουν μελλοντικά σε μεγάλο βαθμό ειδικά την Κοσμική (Πολιτική) Αστρολογία!

Πιστεύω ότι οι πρόσφατα ανακαλυφθέντες πλανήτες - νάνοι έχουν διευρύνει σημαντικά το πεδίο της συνειδητότητας μας και μας έχουν ανοίξει καινούργιους λαμπρούς ορίζοντες! Μας προσφέρουν νέα σημαντικά εργαλεία, με τα οποία μπορούμε τώρα να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε - όπως ποτέ άλλοτε - τις αστρολογικές μας τεχνικές ερμηνείας και πρόβλεψης!

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής 

Υ.Γ. Μπορείτε να διαβάσετε κάποιες πρόσθετες υποθέσεις μου για τις ιδιότητες της Έριδος εδώ


ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΘΩΜΑ ΓΑΖΗ: Στα πλαίσια της συναρπαστικής θεωρητικής "ανακάλυψης" του πλανήτη "Εννέα” - που ανακοίνωσαν το Γενάρη του 2016 οι αστρονόμοι Brown και Batygin - οφείλω να αναφέρω εδώ ότι είναι πιθανό να βρισκόταν και αυτός ο πλανήτης στο ζώδιο του Κριού στη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων! Κάτι τέτοιο θα ενίσχυε σημαντικά τη συλλογιστική που ακολουθώ στο συγκεκριμένο άρθρο.  Μπορείτε να διαβάσετε για τον πλανήτη "Εννέα" εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: