Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Διεθνές Αστρολογικό Συνέδριο "Αστρομύκονος 2001"!

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του "Αστρομύκονος 2000" αποφασίσαμε να κάνουμε και πάλι ένα διεθνές Αστρολογικό συνέδριο στη Μύκονο το καλοκαίρι του 2001 (8-10 Ιουνίου). Σαν κύριους ομιλητές καλέσαμε τoν κορυφαίο παγκοσμίως, πολυγραφότατο Αστρολόγο και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσωπικότητα Noel Tyl. Παράλληλα, καλέσαμε τη διάσημη Γαλλίδα Αστρολόγο Elizabeth Teissier, η οποία υπήρξε η Αστρολόγος του Γάλλου προέδρου Μιτεράν.

(η Γαλλίδα Αστρολόγος Elizabeth Teissier και ο Αμερικάνος Noel Tyl)

Την οργάνωση και αυτού του συνεδρίου την είχα αναλάβει προσωπικά (πάντοτε βέβαια με την αμέριστη υποστήριξη μιας ευεργέτη της Ελληνικής Αστρολογίας - και εξαίρετης Αστρολόγου - που προτιμά να μένει ανώνυμη). Από Έλληνες είχα καλέσει τη Γιώτα Καλογερά, τον Κώστα Λεφάκη,  την Άση Μπήλιου, τον Περικλή Καραμηνά, τη Χριστίνα Λουκά. Παρ' όλο που οι ωσάνω ήταν καλεσμένοι μας και στη μεταξύ μας επικοινωνία μου είχαν πει ότι θα έρθουν, στο τέλος δήλωσαν όλοι/όλες "κώλυμα"! Δυστυχώς οι "μικρόνοες" αντιλήψεις και τα συμφέροντα του εμπορικού αστρολογικού κυκλώματος στην Ελλάδα είχαν αρχίσει να θεωρούν "ανεπιθύμητα" τα μη κερδοσκοπικά συνέδρια "Αστρομύκονος", αφού δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα τους. Το 2001 δεν υπήρχε καν Facebook και η ενημέρωση του κοινού γινόταν αποκλειστικά μέσω TV, ραδιοφώνου, περιοδικών και εφημερίδων. Από τη στιγμή όμως που το συνέδριο δεν το υποστήριξε κανένας "όμιλος" - παρ' όλες τις προσπάθειες που είχα κάνει και τα δεκάδες δελτία τύπου που είχα στείλει - ο κόσμος ουσιαστικά δεν ενημερώθηκε κι έτσι η συμμετοχή του κοινού ήταν μικρή (και το θέμα δεν ήταν οικονομικό γιατί είχα καταφέρει να πάρω μία ειδική προσφορά και να φτιάξω ένα φτηνό πακέτο όπου 3 ημέρες σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στη Μύκονο συν η συμμετοχή στο συνέδριο κόστιζαν γύρω στα 200 σημερινά Ευρώ. Και αυτά σε εποχές που το χρήμα έρρεε άφθονο στην Ελλάδα). Τελικά όμως η μικρή συμμετοχή λειτούργησε θετικά γιατί δημιουργήθηκε ένα ακόμη πιο θερμό και αυθόρμητο κλίμα ανάμεσα σε όσους παρευρεθηκαν στο συνέδριο.

(ο "γίγαντας" - σαν παράστημα, προσωπικότητα, Αστρολόγος - Noel Tyl στη μαγική διάλεξη του)


(δύο διάσημοι Αστρολόγοι κάτω από το ζώδιο του Αιγόκερου: Noel Tyl - Elizabeth Teissier στη διάλεξη της τελευταίας)

Τα συνέδρια "Αστρομύκονος" 2000 και 2001 θα μείνουν αναμφίβολα στην Ιστορία της Ελληνικής Αστρολογίας σα δύο πανύψηλοι "Φάροι" - μέσα στο γενικότερο Ελληνικό αστρολογικό "σκοτάδι" και στην ανυπαρξία Ελληνικών συνεδρίων. Χάρη στα "Αστρομύκονος" κορυφαίοι Αστρολόγοι του πλανήτη προσκλήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει δια ζώσης τις φωτεινές τους διαλέξεις, να τους μιλήσει προσωπικά, να φάει μαζί τους. Χάρη στα "Αστρομύκονος" η Ελληνική Αστρολογία βγήκε για λίγο από το περιθώριο και στάθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας Αστρολογικής σκηνής!

Θωμάς Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: