Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010

Ανοιχτή επιστολή Θωμά Γαζή προς Διονύση Σιμόπουλο

Η παρακάτω είναι μία επιστολή που έστειλα πριν από χρόνια στο ένθετο περιοδικό της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας "ΓΕΩ", μετά τη δημοσίευση εκεί ενός (ακόμη) καταδικαστικού για την αστρολογία άρθρου του κυρίου Διονύση Σιμόπουλου (Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου). Βέβαια, αν ο κύριος Σιμόπουλος έχει για την αστρολογία την εικόνα που προβάλουν οι "πρωινατζούδες" στα κανάλια ή εκείνη που αποπνέουν οι χιλιάδες επιτήδειοι στην Ελλάδα που κερδοσκοπούν σε βάρος της αστρολογίας καπηλευόμενοι τον τίτλο "αστρολόγος" τότε και γω μαζί του είμαι! Δεν είναι όμως αυτή η Αστρολογία! Στην πραγματικότητα ολόκληρος αυτός ο εγωπαθής κερδοσκοπικός συρφετός δεν συνίσταται παρά μόνο από το "ξύσμα της φλούδας" της Αστρολογίας. Δεν προχωράει ούτε δέκατο του χιλιοστού πιο μέσα (γιατί κάτι τέτοιο θέλει "κότσια", υψηλή συνειδητότητα, ατέλειωτη μελέτη) μέσα στον πλούσιο και ζουμερό "καρπό" της Αστρολογίας, της Αστρολογίας που έχει βάθος, παιδεία και που κρύβει απίστευτη Γνώση!

Φυσικά η επιστολή μου αυτη προς το "ΓΕΩ" δεν δημοσιεύτηκε ποτέ, ούτε μου απάντησε ποτέ ο κύριος Σιμόπουλος (δεν συνηθίζονται τέτοιες "αβρότητες" στην "αιγοκερίσια" Ελλάδα). Τη βρήκα σήμερα στα ξεχασμένα αρχεία του φακέλλου "Έγγραφα" και σκέφτηκα να τη δημοσιεύσω.

"Παρακολουθώ χρόνια ολόκληρα τον κύριο Σιμόπουλο να εξοβελίζει «στο πυρ το εξώτερο» την αστρολογία (η οποία κατά την άποψη του είναι μία απλή δεισιδαιμονία) και τους αστρολόγους (που στην καλύτερη περίπτωση είναι γι' αυτόν απλοί απατεωνίσκοι). Και αυτό το κάνει εκ του ασφαλούς, με την άνεση που του παρέχουν οι τίτλοι του, τα τηλεοπτικά παράθυρα που τον φιλοξενούν και οι στήλες εφημερίδων και περιοδικών όπου γράφει. Χρόνια ολόκληρα απεμπολεί την αστρολογία, επαναλαμβάνοντας συνέχεια τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα. Ποτέ δεν δόθηκε η ευκαιρία σε κάποιον «κατηγορούμενο» να υπερασπιστεί στοιχειωδώς την αστρολογία, να αντιπαραθέσει κάποια επιχειρήματα στα όσα ισχυρίζεται ο διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου. Επειδή την προσφιλή του αυτή άσκηση επί χάρτου ο κύριος Σιμόπουλος την επανέλαβε και στο τεύχος «ΓΕΩ» της 19ης Αυγούστου 2000 και επειδή στη χώρα μας δεν υπάρχει ακόμη επίσημη Ομοσπονδία Αστρολόγων θα ήταν ίσως θεμιτό - στο όνομα της ελευθεροτυπίας - να παρουσιαστεί από τις σελίδες σας και η "άλλη πλευρά", η απολογία ενός «κατηγορούμενου», ενός ανθρώπου που έχει σπουδάσει την Αστρολογία και την υπηρετεί πιστά!

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: