Σάββατο, 26 Ιουλίου 2008

ΕΠΕΙΓΟΝ: Ίδρυση σοβαρής Αστρολογικής Ομοσπονδίας

ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΣΟΒΑΡΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕΙ Η "ΗΡΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ!

Είναι εξευτελισμός για την Ελληνική αστρολογία το ότι δεν υπάρχει ακόμη και σήμερα, το 2008, μία επίσημη Αστρολογική Ομοσπονδία στη χώρα μας. Προδίδει το χαμηλό επίπεδο "συνείδησης" και παιδείας των ανθρώπων που ασχολούνται με την αστρολογία στην Ελλάδα, ξεγυμνώνοντας ταυτόχρονα τον εγωκεντρισμό τους, την ιδιοτέλεια τους και τη στενότητα των αντιλήψεων και των οραμάτων τους!

Προσωπικά, μιλάω συνέχεια τα τελευταία 10 χρόνια για την ανάγκη δημιουργίας Ομοσπονδίας στη χώρα μας, έκανα άπειρες σχετικές προσπάθειες, χωρίς να βλέπω πραγματική διάθεση σχεδόν από κανέναν! Ίσα-ίσα, επειδή η φωνή μου ενοχλεί πολλούς επιτήδειους έχω απομονωθεί και περιθωριοποιηθεί από ολόκληρη σχεδόν την Ελληνική αστρολογική "κοινότητα"! Οι περισσότεροι Έλληνες αστρολόγοι δεν έχουν δείξει καν προθυμία να συναντηθούν και να βάλουν μπρος σε μία τέτοια διαδικασία! Και αυτό γιατί τους βολεύει μια χαρά η άναρχη κατάσταση που επικρατεί σήμερα (το μικρομάγαζο τους, τα έσοδα τους από την αστρολογία, οι εμφανίσεις τους σε κάποια έστω τοπική τηλεόραση και στα περιοδικά)!

Η δικαιολογία - "καραμέλα", δε, που κυκλοφορεί στα στόματα των περισσότερων για το ότι δεν έχουν κινήσει διαδικασίες δημιουργίας Ομοσπονδίας είναι ότι τάχα το πράγμα χαλάει στο ποιος θα είναι ο πρόεδρος, ότι όλοι στην Ελλάδα θέλουν να γίνουν πρόεδροι! Αυτό, όμως, είναι ένα ευτελές ψέμα! Ποτέ τα τελευταία χρόνια δεν έγινε μία έστω απλή συνάντηση όλων των σημαντικών Ελλήνων αστρολόγων, για να έχουν φτάσει μετά στο σημείο να διαφωνούν ποιος θα γίνει πρόεδρος! Αυτή είναι μία από τις κλασικές "καραμέλες" που πιπιλίζουν όσοι δεν πολυ-σκοτίζονται για την Ελληνική αστρολογία και που το βασικό τους όραμα κυμαίνεται στο να μείνουν ήσυχοι και βολεμένοι οι ίδιοι, στο δικό τους μικρομάγαζο και στα ατομικά τους "κέρδη"!

Προσωπικά δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να γίνω πρόεδρος μίας ενδεχόμενης Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστρολόγων! Ας γίνει αυτή η ρημάδα η (μη "ελεγχόμενη") Ομοσπονδία και ας είμαι και κλητήρας! Διαφορετικά, έχω κουραστεί να εξηγώ στους ξένους Αστρολόγους το γιατί μία δυτική και πολιτισμένη χώρα όπως η Ελλάδα, με τεράστια αστρολογική παράδοση, δεν έχει ακόμη και σήμερα το 2008 Πανελλήνια Αστρολογική Ομοσπονδία! Είναι ανεξήγητο γεγονός γι' αυτούς! Και το μόνο που αποκομίζουν τελικά είναι μία "μαύρη" εικόνα για τη σύγχρονη Ελληνική αστρολογία και για την Ελλάδα γενικότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: