Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Ολική Έκλειψη Ηλίου Αυγούστου 2008

Μεθαύριο Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008 και στις 13:12 (ώρα Ελλάδας) θα συμβεί μία ολική έκλειψη Ηλίου στο ζώδιο του Λέοντα. Η έκλειψη αυτή θα είναι σχεδόν αόρατη από την Ελλάδα (μόνο στη βόρεια Ελλάδα θα μπορέσουν να δουν το δίσκο της Σελήνης να "μαυρίζει" ένα μικρό νυχάκι του Ήλιου). (Προσοχή: να μην κοιτάτε ποτέ τον Ήλιο απευθείας αλλά μόνο μέσα από τα ειδικά γυαλιά)

Το "μονοπάτι" αυτής της έκλειψης (τα μέρη της Γης στα οποία θα σκοτεινιάσει διαδοχικά) θα διατρέξει τις χώρες: Καναδά, Ρωσία, Κίνα (τις οποίες αναμένεται να επηρεάσει πιο έντονα). Είναι περίεργο, μάλιστα, ότι το μονοπάτι της έκλειψης "σβήνει" λίγο έξω από το Πεκίνο, τη στιγμή που σε μία μόλις εβδομάδα αρχίζουν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Πεκίνου. Σα να στέλνει κάποιο κοσμικό μήνυμα αυτή η έκλειψη σχετικό με την Κίνα και τους τωρινούς Ολυμπιακούς αγώνες!

Όπως ίσως γνωρίζετε, έκλειψη Ηλίου συμβαίνει όταν ο δίσκος της Σελήνης μπαίνει ακριβώς μπροστά από το δίσκο τους Ήλιου, κρύβοντας τον. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα σημαντικότατο γεγονός (στερείται το φως η περιοχή της Γης που βρίσκεται στο μονοπάτι της έκλειψης). Μακριά όμως από αυτά που ακούτε στην τηλεόραση - και που έχουν ίσως τρομοκρατήσει τα τελευταία χρόνια τον κόσμο - μία έκλειψη Ηλίου μπορεί να αποδειχθεί ακόμη και ευεργετική!

Στη συγκεκριμένη έκλειψη της 1η Αυγούστου τόσο ο Ήλιος όσο και η Σελήνη θα βρεθούν στο ίδιο σημείο του ουρανού, στις 9 μοίρες και 31 πρώτα λεπτά του Λέοντα. Επομένως, σε προσωπικό επίπεδο η έκλειψη αυτή θα επηρεάσει κυρίως τους Λέοντες που έχουν γεννηθεί γύρω στην πρώτη Αυγούστου. Ανάλογα με τον Οίκο του ωροσκοπίου τους στον οποίο θα δεχτούν την έκλειψη, μπορεί να προκύψουν τώρα κάποια έκτακτα γεγονότα στη ζωή τους που θα πυροδοτήσουν σημαντικές αλλαγές, είτε θετικού είτε αρνητικού χαρακτήρα. Πέρα από τους Λέοντες της 1ης Αυγούστου, η έκλειψη θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό και τους Ταύρους, Σκορπιούς και Υδροχόους που έχουν γεννηθεί γύρω στις αρχές του μήνα.

Τέλος η έκλειψη θα μας επηρεάσει όλους μας - σε κάποιον βαθμό - αφού σίγουρα θα "πέσει" σε κάποιον Οίκο του ωροσκοπίου μας (ενώ μπορεί να σχηματίσει στενές όψεις και με ορισμένους από τους γενέθλιους πλανήτες μας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: