Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2008

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ!!!

(Φεβρουάριος 2010)

- Η επιδημία των "παράκεντρων αστρολόγων" στην Ελλάδα!

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα (όπου κυριαρχεί μία ρηχή αστρολογία κερδοφορίας και όπου τα πράγματα βασικά τα ελέγχουν κάποιοι επιτήδειοι άνθρωποι χωρίς ήθος και χωρίς Αστρολογική Παιδεία) ένα ιδιαίτερο φαινόμενο:

Το φαινόμενο των "παράκεντρων αστρολόγων". Θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοώ.

΄Εβαλα πρόσφατα από περιέργεια να δω κάποια DVD με τα μαθήματα αστρολογίας γνωστής "πρωινατζούς αστρολόγου".  Η γυναίκα αυτή ξέρω ότι δεν έχει Αστρολογική Παιδεία και γι' αυτό δεν περίμενα να τη δω να παραδίδει κάποια αστρολογία επιπέδου. Παρ' όλα αυτά έμεινα ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ από το πόσο εξαιρετικά χαμηλού επιπέδου αστρολογία "δίδασκε"! Αυτά που έλεγε ήταν εντελώς στοιχειώδη και χιλιοειπωμένα - και σε αρκετές περιπτώσεις λανθασμένα. Τα ίδια περίπου πράγματα (και ίσως και πιο σωστά) θα μπορούσε να τα βρει κανείς σε ευτελείς λαικές αστρολογικές φυλλάδες που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα πριν 30 χρόνια. Και όμως, αυτό ήταν το επίπεδο διδασκαλίας της συγκεκριμένης "κορυφαίας" Ελληνίδας αστρολόγου!

Τουλάχιστον έτσι την αποκάλεσε (αυθόρμητα;) κάποια από τις παρευρισκόμενες που πήρε κάποια στιγμή το λόγο. Την αποκάλεσε: "πρώτη κυρία της Ελληνικής αστρολογίας"! Και όχι μόνο πρώτη στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό! Επειδή γνωρίζω καλά τα τεκταινόμενα στη διεθνή αστρολογική κοινότητα σας λέω ότι τη συγκεκριμένη κυρία δεν τη γνωρίζει κυριολεκτικά ΚΑΝΕΙΣ εκτός των συνόρων της Ελλάδας, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει παρουσιάσει ΠΟΤΕ κανένα απολύτως αξιόλογο έργο σαν αστρολόγος, κάποιο ενδιαφέρον βιβλίο, άρθρο, έρευνα, διάλεξη στα υψηλού επιπέδου διεθνή αστρολογικά συνέδρια. Ούτε τη συγκεκριμένη κυρία ούτε τους άλλους αστρολόγους που πλασάρονται στην Ελλάδα σαν κορυφαίοι, αυθεντίες, "δάσκαλοι" κ.λ.π. γνωρίζει κανείς στη διεθνή αστρολογική κοινότητα, γιατί η προσφορά τους στην Αστρολογία είναι μηδενική.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά η συγκεκριμένη κυρία άρχισε να λέει σε κάποια φάση ότι νοιάζεται πάρα πολύ για την αστρολογία και θέλει να κάνει αστρολογική σχολή, να βοηθήσει στη δημιουργία Ελληνικής αστρολογικής ομοσπονδίας και να ιδρύσει και κάποιο ερευνητικό αστρολογικό κέντρο - έτσι ώστε να πάει μπροστά η αστρολογία στη χώρα μας!!!

Επειδή αυτή η "πρωινατζού - αστρολόγος" (όπως και άλλες παρόμοιες της) το συνηθίζει να περιφέρεται σε διάφορα σαλονάκια της καλής κοινωνίας (κυρίως) και να επαναλαμβάνει το ίδιο παραμύθι (ότι ενδιαφέρεται ΠΟΛΥ για την αστρολογία, ότι θέλει να βοηθήσει στη δημιουργία ομοσπονδίας, ερευνητικού κέντρου κ.λ.π.) θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όχι απλά λέει ΨΕΜΑΤΑ αλλά κοροιδεύει κιόλας τον κόσμο, λέγοντας πράγματα - που από ότι οι ίδιες οι πράξεις της αποδεικνύουν - δεν την αφορούν.

Η κυρία αυτή (όπως και οι παρόμοιες της) δεν έχει κάνει ΠΟΤΕ (στα τόσα χρόνια που κυριαρχεί στην Ελληνική αστρολογική σκηνή - και ενώ έχει και το χρήμα και τις διασυνδέσεις) ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ για να βοηθήσει την υπόθεση Ελληνική Αστρολογία. Πέρα από το να προσπορίζεται τα πλουσιοπάροχα κέρδη που της δίνει η αστρολογία και να προβάλεται η ίδια σα σπουδαία, δεν έχει κάνει το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ για την Ελληνική αστρολογία. Οι ίδιες οι πράξεις της (ή μάλλον η απουσία πράξεων από την πλευρά της στο συγκεκριμένο τομέα) αποδεικνύουν ότι γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της την Ελληνική αστρολογία. Και αυτή την "απραξία" την εκδηλώνει σκόπιμα, γιατί όσο πιο μπλεγμένα και άναρχα είναι τα πράγματα στη χώρα μας, όσο δεν υπάρχει σοβαρή Αστρολογική Ομοσπονδία, τόσο καλύτερα εξυπηρετούνται τα δικά της ατομικά συμφέροντα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις υπόλοιπες "πρωινατζούδες" που τόσο ο εκδοτικός όμιλος όσο και η "αυλή" της καθεμιάς τις αναδεικνύει αυτές σε "πρώτες κυρίες της Ελληνικής αστρολογίας"!

Έχει αναπτυχθεί έτσι ένα κύκλωμα ανθρώπων ευτελών, εγωπαθών, χωρίς αστρολογική παιδεία, που κυριαρχούν στην αστρολογία στη χώρα μας, που ελέγχουν τα πάντα μέσα από τα Μ.Μ.Ε. στα οποία παρουσιάζονται, μέσα από τα έντυπα στα οποία γράφουν, μέσα από τις γραμμές 90 11 που έχουν κ.λ.π. Τους ελλειματικούς αυτούς "αστρολόγους", που κινούνται με χαμηλά και σκοτεινά κίνητρα, που διαστρεβλώνουν τα πράγματα όπως τους/τις συμφέρει, που υποκρίνονται κάτι που δεν είναι, που δεν έχουν βρει το δρόμο προς τον ανώτερο εαυτό τους τους ονομάζω "παράκεντρους".

Η "παρακεντρότητα" όμως δεν εξαντλείται στις πρωινατζούδες αλλά διαστρωματώνεται σχεδόν σε ολόκληρη την Ελληνική αστρολογική "κοινότητα" (η οποία προσωπικά πιστεύω ότι είναι μία από τις χειρότερες αστρολογικές κοινότητες παγκοσμίως, σε επίπεδο ήθους και ποιότητας των ανθρώπων που την απαρτίζουν - με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις).

Υπάρχει π.χ. και άλλη διαδεδομένη κατηγορία παράκεντρων αστρολόγων, που απαρτίζεται κυρίως από κάποιες κυρίες του "ενενήντα - έντεκα" (τηλεφωνική υπηρεσία όπου με υψηλή χρέωση του πελάτη του δίνονται συμβουλές από κάποια / κάποιον υποτίθεται αστρολόγο). Στην κατηγορία αυτή υπάγονται πολλές γυναίκες που  ήταν πριν είτε απλές νοικοκυρές είτε άνεργες, υπο-απασχολούμενες κ.λ.π. Οι κυρίες αυτές αυτο-βαπτίστηκαν (οι περισσότερες) σε μία νύχτα "αστρολόγες" και στη συνέχεια χάρη κυρίως στο καλό τους "μπλα-μπλα" βρέθηκαν να κερδίζουν 3 - 5 - 10.000 Ευρώ το μήνα! Επίσης, από εκεί που δεν τις γνώριζε ούτε η διπλανή τους στην πολυκατοικία, οι περισσότερες έγιναν "φίρμες" του "90 11", βγήκαν σε κάποιο μικρό καναλάκι, έγραψαν προβλέψεις σε κάποια συνοικιακά ή άλλα έντυπα.

Εδώ συνίσταται το όλο φαινόμενο της "παρακεντρότητας"! Εάν δεν είσαι ώριμος άνθρωπος, συγκροτημένος και ισορροπημένος ψυχικά, το να αρχίσεις ξαφνικά να βγάζεις (από κεί που έβγαζες τρεις και εξήντα) πολύ περισσότερα χρήματα από ότι βγάζει ο άντρας σου και οι περισσότεροι γνωστοί σου, το να σε ζητάνε αποκλειστικά εσένα τόσοι πολλοί άνθρωποι στην τηλεφωνική γραμμή 90 11, το να καθορίζεις εσύ τις ζωές τόσων πολλών ανθρώπων με τις συμβουλές που τους δίνεις, τότε το "ΕΓΩ" σου αρχίζει να  "φουσκώνει" και αποκτάς μία ψευδαίσθηση μεγαλείου, αρχίζεις να νοιώθεις πολύ σπουδαίος! Με λίγα λόγια, και σε αυτή την περίπτωση γίνεσαι ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΟΣ - ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΗ!

Ψάξτε λίγο μέσω google τις ιστοσελίδες διαφόρων κυριών - βασικά - που δηλώνουν αστρολόγες, που ασκούν το "90 11" και που εκδηλώνουν αυτό το φαινόμενο "παρακεντρισμού" (θα το αναγνωρίσετε στα ίδια τα γραφόμενα τους, στο φαντεζί βιογραφικό τους που ουσιαστικά είναι κενό αξιόλου έργου, στα βαρύγδουπα πτυχία τους, στις εκτυφλωτικές "επιτυχίες" τους, ακόμη και σε κάποιες "αστρολογικές έρευνες" που υποτίθεται ότι κάνουν - αλλά δεν ολοκληρώνουν ποτέ). Δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ για να αναγνωρίσετε την "ψευδαίσθηση μεγαλείου" στις ιστοσελίδες αυτών των κυριών - αλλά και σε πολλές άλλες και άλλους που δεν έχουν ιστότοπο αλλά πιστεύουν τα ίδια για τον εαυτό τους.

Το θέμα είναι ότι ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει προκύψει κυριολεκτικά μία επιδημία "ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΩΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΩΝ" στην Ελλάδα, από την "κορυφή" της πυραμίδας (βλέπε "πρωινατζούδες") μέχρι και τη χαμηλότερη βάση (οι καβαλημένες αστρολόγες - μεντιαμτζούδες της γειτονιά σας).

Αυτές οι κυρίες (+ κάποιοι κύριοι που υποκρίνονται ότι είναι "δάσκαλοι" + κάποιοι "σπουδαίοι αστρολόγοι" που προωθούνται από συγκεκριμένες κλίκες + κάποιοι άνθρωποι που είχαν αποτύχει προηγούμενα σε άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες και που βρήκαν στην αστρολογία τη χήνα με τα χρυσά αυγά) είναι που συνθέτουν σήμερα το κύριο "σώμα" της Ελληνικής Αστρολογικής "κοινότητας", μίας κοινότητας τόσο χαμηλών πνευματικών δονήσεων που δεν αφήνει ελπίδες για το προσεχές μέλλον.

Φοβούμενοι τώρα οι παράκεντροι αυτοί αστρολόγοι (+ οι διάφοροι έμποροι που από την αστρολογία βγάζουν μπόλικο χρήμα) ότι αν μπει μία τάξη θα χάσουν και τα κέρδη τους και τα οφίκια τους, δεν επιθυμούν ούτε αστρολογική ομοσπονδία να γίνει στη χώρα μας ούτε να αλλάξει κάτι στη μίζερη και σκοτεινή σημερινή Ελληνική αστρολογική πραγματικότητα. Ίσα - ίσα, αυτή ακριβώς η μιζέρια και το σκοτάδι βολεύουν μια χαρά τους ίδιους / τις ίδιες!

Θωμάς Γαζής

------------------------------------------------------------------------------------

(Φεβρουάριος 2008)

Σε λιγότερο από ένα μήνα, μεταξύ 13 και 17 Μαρτίου, θα γίνει το 8ο Διεθνές Βαλκανικό Αστρολογικό Συνέδριο στο Βελιγράδι! Είναι ένα σημαντικό αστρολογικό συνέδριο που βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της διεθνούς αστρολογικής κοινότητας! Ποια είναι η μεγάλη είδηση, θα μου πείτε; ΄Οτι ούτε στο φετινό αυτό πανβαλκανικό συνέδριο δεν υπάρχει Ελληνική συμμετοχή, ούτε φέτος εκπροσωπείται εκεί η Ελλάδα!

Και μην φανταστείτε ότι αυτό συμβαίνει επειδή εμείς οι Έλληνες έχουμε σπουδαία αστρολογία και ανήκουμε γενικά στη Δυτική Ευρώπη, οπότε "σνομπάρουμε" τα βαλκανικά αστρολογικά συνέδρια. Όχι, βέβαια! Ακριβώς το αντίθετο ισχύει: η Αστρολογία στην Ελλάδα βρίσκεται σε τόσο χαμηλό επίπεδο που δεν είμαστε ικανοί να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας ούτε καν στα βαλκανικά αστρολογικά συνέδρια!

Προσέξτε, αυτό είναι το 8ο στη σειρά Βαλκανικό Αστρολογικό συνέδριο! Έχουν προηγηθεί άλλα 7! Και σε κανένα από αυτά τα συνέδρια δεν εκπροσωπήθηκε ποτέ η Ελλάδα - ενώ εκπροσωπήθηκαν οι υπόλοιπες βαλκανικές χώρες, με τη Σερβία και την Τουρκία να έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια την πρωτοκαθεδρία! Η Ελλάδα - η χώρα που γέννησε την ωροσκοπιακή αστρολογία, η χώρα που θέλει να τη θεωρούν την πιο "δυτική" και ανεπτυγμένη στη νοτιο-ανατολική Ευρώπη - είναι κυριολεκτικά ουραγός, όχι μόνο στη Δυτική Ευρώπη αλλά και στα ίδια τα Βαλκάνια!

Ακόμη και η Σερβία και η Τουρκία είναι - σε επίπεδο ανάπτυξης της αστρολογίας τους - πιο μπροστά από μας! Και στις δύο αυτές χώρες έχουν δημιουργηθεί Αστρολογικές Ομοσπονδίες - ενώ στην Ελλάδα ούτε καν διαφαίνεται στον ορίζοντα μία τέτοια προοπτική και αυτό από μόνο του σημαίνει πολλά! Και στις δύο αυτές χώρες έχουν ήδη "πιστοποιηθεί" δεκάδες σοβαροί αστρολόγοι (που σημαίνει ότι έχουν περάσει τις αρκετά δύσκολες σχετικές εξετάσεις - τις οποίες πολλοί διάσημοι "αστρολόγοι" στην Ελλάδα δεν θα κατάφερναν να περάσουν)! Και στις 2 αυτές χώρες (αλλά και στη Βουλγαρία, ακόμη και στην Αλβανία) γίνονται ποιοτικά αστρολογικά σεμινάρια και τακτικές διαλέξεις (με την παρουσία κορυφαίων παγκοσμίως Αστρολόγων)!

Εμείς εδώ στην Ελλάδα στον Μεσαίωνα μας! Ανύπαρκτη Αστρολογική Παιδεία, ρηχή και γενικά χαμηλού επιπέδου αστρολογική γνώση στα Μ.Μ.Ε., στα περιοδικά στους περισσότερους Ιστοτόπους. Πρόστυχα εμπορικές "Τούλες Μπουμπούλες", "Καρδινάλιοι" και "Αυθεντίες" στην αστρολογία που προβάλονται μονομερώς από κάποιες "κλίκες" (και που εξαιτίας της γενικότερης άγνοιας του κοινού φαντάζουν σπουδαίοι), κατακερματισμός σε δεκάδες "μικρομάγαζα", με ανθρώπους που δεν νοιάζονται πραγματικά για την Ελληνική Αστρολογία αλλά που φιλοδοξούν κυρίως να γίνουν "χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη" (βλέπε "Τούλες Μπουμπούλες") και να φάνε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της "πίτας" (των πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρώ που "τζιράρει" κάθε χρόνο η εμπορική αστρολογία στην Ελλάδα)!

Και όλα αυτά διαποτισμένα με απίστευτες ποσότητες ίντριγκας και λάσπης, ποσότητες που είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να εκτοξευθούν σε οποιονδήποτε τολμήσει να ξεσκεπάσει την επιτηδειότητα και τη "γύμνια" της συντριπτικής πλειοψηφίας των "αστρολόγων" που κυριαρχούν σήμερα στην Ελλάδα!

Αυτοί οι άνθρωποι (από τις "Τούλες Μπουμπούλες" που έχουν και τη μεγαλύτερη δύναμη μέχρι και τους διάφορους "μικρομάγαζους" αστρολόγους) με το υπερτροφικό Εγώ τους, τον κοντοφθαλμισμό και τον άκρατο συμφεροντολογισμό τους - στο όνομα των καθαρά προσωπικών τους συμφερόντων και καταπνίγοντας με τη δύναμη που έχουν οποιαδήποτε αγνή προσπάθεια, αφού οι ίδιοι τη θεωρούν απειλή για τα συμφέροντα τους - έχουν κρατήσει ολόκληρη την Ελληνική Αστρολογία πίσω, σε ένα σκοτεινό Μεσαίωνα! Σε τέτοιο βαθμό που έξω από τα σύνορα αυτής της χώρας δεν ξέρει κανείς τίποτε για μας, για την Αστρολογία μας, για τους Αστρολόγους μας!

Βέβαια, αν παρακολουθήσετε τις "αστρολόγες" στην τηλεόραση, αν διαβάσετε τα Ελληνικά αστρολογικά περιοδικά και αν περιηγηθείτε στους Ελληνικούς αστρολογικούς Ιστοτόπους θα βγάλετε το συμπέρασμα ότι όλα πάνε καλά στην Ελληνική Αστρολογία! Κανένας και καμία από τις "πρωινατζούδες", τους "καρδινάλιους", τις "αυθεντίες" ή τους "κλικαδορο-μικρομάγαζους" αστρολόγους δεν θα σας πούνε ποτέ ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά!

Αντίθετα, θα τους ακούσετε να σας λένε ότι όλα πάνε καλά στην Ελληνική αστρολογία, γιατί στην πραγματικότητα όλα πάνε καλά γι' αυτές και γι' αυτούς τους ίδιους! Γιατί δεν υπάρχει κανένα άλλο επαγγελματικό "πεδίο" στην Ελλάδα που να σου δίνει εύκολα και γρήγορα τόσα πολλά χρήματα και κοινωνική αναγνώριση - χωρίς να το αξίζεις και χωρίς να έχεις τη σχετική παιδεία - όσο η αστρολογία! Γι' αυτό και έχουν παρεισφρήσει τόσοι επιτήδειοι στο χώρο! Και όσο πιο πίσω "κρατιέται" η Ελληνική αστρολογία, όσο πιο φτωχή, υπανάπτυκτη και ανύπαρκτη σε διεθνές επίπεδο συνεχίζει να είναι, τόσο πιο πολύ θα ευημερούν και θα κυριαρχούν στην Ελλάδα οι χωρίς παιδεία "χαμπουργκερο-μεντιουμ-αστρολόγοι"!

Αλλά θα μου πείτε μόνο σε αυτόν τον τομέα κυριαρχούν στη χώρα μας κίβδηλοι άνθρωποι;

---------------------------------------------------------------------------------
(Δεκέμβριος 2008)

Θα ήθελα να παραθέσω εδώ και μία σχετική με τα παραπάνω δημοσίευση μου που έκανα σε άλλο forum, με αφορμή την αφιερωμένη στην αστρολογία εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα "Πύλες του ανεξήγητου", που μεταδόθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2008.

Ο συντονιστής στο Ελληνικό forum του astro.com Bασίλης Παπαδολιάς είχε γράψει τότε, για τη συγκεκριμένη εκπομπή του Χαρδαβέλλα:

"Η εκπομπή έδειξε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αστρολόγοι. Κι όχι ένας και δύο αλλά αρκετοί. Παγιατάκη, Λεφάκης, Ντούβλης, Παίζης, Ντάκου, (κ.λ.π.).

Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αυτή η δήλωση και απάντησα ως εξής:

"Βασίλη η πρώτη από τις παραπάνω παρατηρήσεις σου είναι "αυτο-εγκλωβιζόμενη". Δες τι θέλω να πω.

Το να λες ότι "η εκπομπή απέδειξε ότι υπάρχουν αστρολόγοι" δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Οπουδήποτε στην κοινωνία υπάρχει πολύ χρήμα και κοινωνική προβολή a priori "υπάρχουν κάποιοι". Το θέμα δεν είναι αν υπάρχουν αστρολόγοι στην Ελλάδα αλλά τι επιπέδου είναι αυτοί και τι έργο παράγουν! Ειδικά οι αστρολόγοι εκείνοι που έχουν υπερπροβληθεί στα Μ.Μ.Ε. θα μπορούσαν να είχαν προσφέρει πολλά αν αγαπούσαν ειλικρινά την Αστρολογία (π.χ. πολλά και ποιοτικά Αστρολογικά βιβλία, εξαίρετα Αστρολογικά περιοδικά, προχωρημένη Αστρολογική έρευνα, διακρίσεις στο εξωτερικό (ομιλητές κ.λ.π.), μεγάλα Αστρολογικά Συνέδρια, αξιόλογες Αστρολογικές Σχολές, Σεμινάρια και καθημερινές Διαλέξεις, μία Ελληνική Αστρολογική Ομοσπονδία επιτέλους)! Θα μπορούσαν να τα είχαν κάνει όλα αυτά, με την τεράστια κοινωνική αναγνώριση και τις οικονομικές δυνατότητες και διασυνδέσεις που έχουν.

Βλέπεις να κάνουν τίποτε από όλα αυτά; Πέρα από ότι αφορά στις ατομικές τους επιδιώξεις δεν καταναλώνουν καθόλου ενέργεια για την υπόθεση της Ελληνικής Αστρολογίας, δεν παίρνουν καμία σχετική πρωτοβουλία. Η ίδια αυτή "απραξία" εκδηλώνεται συνέχεια στις 2 τελευταίες δεκαετίες, με τελικό αποτέλεσμα η σύγχρονη Ελληνική Αστρολογία (απόγονος υποτίθεται της Μεγάλης Ελληνιστικής Αστρολογίας) να κατατάσσεται ποιοτικά σήμερα στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως (ακόμη και η Τούρκικη αστρολογία είναι πιο εξελιγμένη και οργανωμένη από τη δική μας).

Θωμάς Γαζής"

Γιατί σε τελική ανάλυση δεν πρέπει να κρίνουμε το χαρακτήρα κάποιου μόνο με αυτά που έκανε στη ζωή του αλλά και με αυτά που ΔΕΝ έκανε, ενώ μπορούσε να τα είχε κάνει και να είχε ωφελήσει πολλούς ανθρώπους. Αυτά που ΔΕΝ έκανε κάποιος - ενώ θα μπορούσε - λένε πάρα πολλά για το χαρακτήρα του και για τις πραγματικές του προθέσεις.
------------------------------------------------------------------------------------
(Νοέμβριος 2009)

- Μικρό αλλά χαρακτηριστικό δείγμα της Εγωπάθειας που επικρατεί στην Ελληνική αστρολογική "κοινότητα":

Εδώ και καιρό ένας Έλληνας αστρολόγος που θέλει να θεωρείται από τους κορυφαίους στην Ελλάδα (και που έχει φανατικό κύκλωμα που υποστηρίζει ότι αυτός είναι ο κορυφαίος) έκανε την εξής "πατάτα": έγραψε σε ένα γνωστό εμπορικό αστρολογικό ιστότοπο ένα άρθρο για τον "Ισημεριανό Ωροσκόπο" στο οποίο έδωσε τον τίτλο: "Equal Ascendant". Προφανώς ο αστρολόγος αυτός δεν έχει καλή γνώση της αγγλικής αστρολογικής ορολογίας, γιατί ο όρος "Equal Ascendant" απλά δεν υπάρχει στα Αγγλικά. Φαίνεται ότι κάπου είδε συντετμημένο τον ορθό τίτλο "Equatorial Ascendant" - με τον όρο "Equatorial" να είναι συντετμημένος, πιθανώς ως εξής: "Equal. Ascenadant" και θεωρώντας ο άνθρωπος αυτός πάνω στη βιασύνη του ότι η σύντμηση είναι ο πλήρης όρος έβγαλε το άθρο που είπαμε, με αυτό τον σε κάθε περίπτωση λανθασμένο τίτλο.

΄Οταν κάποιοι αναγνώστες του επισήμαναν ότι ο τίτλος είναι λανθασμένος τους αγνόησε, αφήνοντας έμμεσα να αιωρείται ότι ο τίτλος είναι σωστός και οι συγκεκριμένοι αναγνώστες εμπαθείς (αυτό άλλωστε υποστήριξαν και οι διαχειριστές του συγκεκριμένου site, οι οποίοι με τον τρόπο τους επιχείρησαν να διαπομπεύσουν τους αναγνώστες που έκαναν τη σχετική παρατήρηση και τόλμησαν να αμφισβητήσουν το συγκεκριμένο αστρολόγο).

Έτσι, ο λανθασμένος αυτός όρος κυκλοφορεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα σαν σωστός, απλά και μόνο επειδή ένας άνθρωπος - που η αυλή του υποστηρίζει τυφλά - τον εισήγαγε λανθασμένα στο διαδίκτυο (βάλτε τον όρο "Equal Ascendant" στο google και θα δείτε ότι παγκοσμίως δεν χρησιμοποιείται ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ παρά μόνο στην Ελλάδα) και δεν έχει το θάρρος να βγει και να πει "συγγνώμη αγαπητοί μου, έκανα λάθος". Ένας λανθασμένος όρος συντηρείται επί χρόνια και διαδίδεται μόνο και μόνο για να μην ρίξει το Εγώ του αυτός ο αστρολόγος (κατά την άποψη μου έχει γνώσεις, πολύ καλύτερες από αυτές των πρωινατζούδων). Μου κάνει εντύπωση όμως η "αλά ομερτά" κάλυψη από μέρους του αυτού του λάθους, μου φέρνει κάτι σε σκοταδισμό το να επιβάλει κάποιος έναν λανθασμένο όρο μόνο και μόνο για να μην παραδεχθεί ανοιχτά το λάθος του. Άλλωστε, επειδή "ουδείς αλάνθαστος" ακριβώς το να παραδέχεται κάποιος τα λάθη του τον κάνει πραγματικά μεγάλο.

------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: