Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Είχε προβλέψει η Αστρολογία την πρωτοφανή αυτή οικονομική και κοινωνική κρίση;

Ζούμε σε καιρούς περισυλλογής και όχι πανηγυρισμών. Μία πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον πλανήτη (και φτάνει κατά κύματα και στη χώρα μας). Σε περιόδους σαν αυτή είναι σημαντικό να έχουμε καθαρή κρίση και να βλέπουμε τα πράγματα αντικειμενικά. Και απόλυτα αντικειμενικά λέμε ότι αυτή την κρίση φαίνεται να μην την είχε προβλέψει κανείς στο παρελθόν, ούτε οι οικονομολόγοι, ούτε οι κοινωνιολόγοι ούτε κάποιας άλλης ειδικότητας επιστήμονες. Μπορεί ορισμένοι να είχαν διαβλέψει κάποιες τάσεις αλλά την έκταση, το μέγεθος και την ακριβή χρονική στιγμή εκδήλωσης του φαινομένου δεν τα είχε προβλέψει κανείς ειδικός, κανείς απολύτως - εκτός βέβαια από τους Αστρολόγους!

Είναι δεκάδες τα άρθρα σημαντικών Αστρολόγων που πρέβλεπαν ακόμη και 20 ολόκληρα χρόνια πριν με εκπληκτική ακρίβεια τη σημερινή κατάσταση. Σταχυολογώ τυχαία εδώ ένα απόσπασμα από το βιβλίο "Forecasts for 1995" του Αμερικάνου Αστρολόγου Reymond Merriman (βιβλίο που ο Merriman έγραψε το 1994, όταν δεν υπήρχε καν υποψία της σημερινής κρίσης στον αέρα):

Στο βιβλίο αυτό ο Merriman επικεντρώνεται σε προβλέψεις για το 1995. Επισημαίνει κάποιες δύσκολες πλανητικές επιδράσεις που αναπτύσσονται σε αυτή τη χρονιά και με την ευκαιρία λέει ότι οι δύσκολες αυτές επιδράσεις δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτές που θα αναπτυχθούν στην πενταετία 2008 - 2012!

"These are indeed all important, but not likely as eventful as ... the period 2008-2012, when Uranus will enter Aries, Pluto will enter Capricorn (squared by Uranus), and Saturn will enter Libra. This will be the first time since 1929-1931 that these three bodies have been in the cardinal T-Square signs to one another. You may recall that 1929-1931 was an eventful time in the world. You may conclude (I do) that whatever we are doing now is simply a buildup into that time period. What happens then will be a direct result of policies, behaviors, and attitudes we are starting to develop and implement now. Hopefully, as a world body, we will have more wisdom and foresight now than we did in the 1920’s. Otherwise it might very well fall apart – again. Oh yes, it will rebuild again. But is it necessary to go through the agony – again? It is until we learn from our experiences."

(σε ελεύθερη απόδοση):

"Αυτά τα γεγονότα είναι πράγματι σημαντικά, αλλά όχι τόσο όσο...η περίοδος 2008-2012, όταν ο πλανήτης Ουρανός θα εισέλθει στον Κριό, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερο (σε τετράγωνο με τον Ουρανό) και ο Κρόνος στο Ζυγό. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το διάστημα 1929-1931 που αυτοί οι τρεις εξωτερικοί πλανήτες θα περάσουν όλοι σε Παρορμητικά ζώδια και θα σχηματίσουν ένα Ταυ - Τετράγωνο μεταξύ τους. Ίσως θυμάστε ότι η περίοδος 1929-1931 ήταν πολυτάραχη για την ανθρωπότητα. Επομένως, μπορείτε να συμπεράνετε ότι και η περίοδος που ζούμε τώρα (1995), τα πράγματα που κάνουμε, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία σταδιακή κλιμάκωση των καταστάσεων που θα αρχίσουν να ξεσπούν και να εκδηλώνονται στο 2008. Το τι ακριβώς θα συμβεί τότε είναι σε άμεση συνάρτηση με τις πολιτικές, συμπεριφορές και στάσεις που έχουμε αρχίσει να αναπτύσσουμε και να εφαρμόζουμε ήδη τώρα (στο 1995). Ας ελπίσουμε ότι ως παγκόσμιος φορέας θα έχουμε μεγαλύτερη σοφία και προνοητικότητα τώρα από ότι είχαμε στη δεκαετία του 1920. Διαφορετικά θα μπορούσαμε και πάλι να διαλυθούμε συνολικά σαν κοινωνία. Ω ναι, κάποια στιγμή θα ξαναχτιστούμε και πάλι. Αλήθεια όμως, είναι τόσο αναγκαίο να περάσουμε για άλλη μία φορά τόση αγωνία; Είναι, μέχρι να μάθουμε μέσα από τις εμπειρίες μας..."

Πόσο προφητικός ήταν ο Reymond Merriman 15 ολόκληρα χρόνια πριν! Και αυτό το άρθρο δεν είναι το μόνο. Θα μπορούσα να παραθέσω πολλές ανάλογες προβλέψεις (δείτε μερικές ακόμη σε αυτό το άρθρο μου στα αγγλικά). Μπορώ να πω είναι ότι μένω έκπληκτος από το μεγαλείο της Αστρολογίας! Η ακριβέστατη πρόβλεψη από την πλευρά της αυτής της τεράστιας παγκόσμιας οικονομικής και επαγγελματικής κρίσης (θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε σαν την πιο θεαματική πρόβλεψη της Αστρολογίας τα τελευταία 100 χρόνια) αποτελεί για μένα ένα εξαιρετικό γεγονός και αναμφίβολα μία πανηγυρική δικαίωση της Αστρολογίας!

Θωμάς Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: