Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Το νέο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Αστρολογίας!

                             

Ένα καινούργιο εκπαιδευτικό ίδρυμα υψηλής ποιότητας και διεθνούς εμβέλειας ανοίγει τις πύλες του σε λίγες ημέρες. Με καθηγητές που θεωρούνται κορυφαίοι στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς! Με σεβασμό στην πολυ-χιλιετή αστρολογική παράδοση και με μαθήματα που άπτονται της αρχαίας Βαβυλώνιας, Αιγυπτιακής, Ελληνιστικής, Βυζαντινής, Μεσαιωνικής αστρολογία αλλά και των πιο σύγχρονων και πρωτοποριακών τομέων διδασκαλίας και έρευνας! Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους κύκλους μαθημάτων που διδάσκονται εδώ.

Ένα Πανεπιστήμιο στο οποίο είναι καλοδεχούμενοι τόσο οι νεόφυτοι (οι οποίοι θα λαμβάνουν ειδική πιστοποίηση μετά το πέρας των σπουδών τους) αλλά και όσοι/ες διαθέτουν ήδη αστρολογική παιδεία. Στους τελευταίους μάλιστα το Ε.Π.Α. προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσουν, εφόσον το επιθυμούν και διαθέτουν τις απαραίτητες γνώσεις και την εμπειρία, Διδακτορικό στην Αστρολογία (PhD in Astrology)!

Λαμβάνοντας δε υπόψη τους τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι ιδρυτές του Ευρωπαϊκού Αστρολογικού Πανεπιστημίου θέσπισαν ιδιαίτερα οικονομικά δίδακτρα! 

Προσωπικά, έχω αναλάβει το τμήμα Βυζαντινής Αστρολογίας, ενώ παράλληλα θα κάνω κάποιες παρουσιάσεις και πάνω στις ισχυρές επιρροές που άσκησε η αρχαία Αιγυπτιακή Κοσμοθεώρηση στην Ελληνιστική Αστρολογία!

Θωμάς Γαζής  


Ο ιστότοπος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Αστρολογίας:
 
https://astrology-university.com/

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Πλούτωνας επέστρεψε στον Αιγόκερο!

Σήμερα (Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στις 3:17 π.μ.), ο συλλογικός και συχνά μοιραίος πλανήτης Πλούτωνας βγήκε - ευρισκόμενος σε ανάδρομη κίνηση - από το ζώδιο του Υδροχόου και επέστρεψε σε εκείνο του Αιγόκερου! Αυτή είναι μία σημαντικότατη πλανητική μεταβολή! Κάθε ζωδιακή "μετάβαση" του Πλούτωνα θεωρείται εξαιρετικά σημαντική. Βλέπετε, ο πλανήτης αυτός θεωρείται ο πιο "συλλογικός" από όλους και ασκεί τεράστια επιρροή πάνω στις μάζες και στις κοινωνίες μας γενικότερα. Επομένως, κάθε μεταβολή του δημιουργεί ισχυρό "συλλογικό" αντίκτυπο, στις μάζες των ανθρώπων και στις κοινωνίες μας γενικότερα.

Όταν ένας πλανήτης κινείται ορθόδρομα λειτουργεί περισσότερο σε "εξωτερικό" επίπεδο. Όταν, όμως, κινείται ανάδρομα τότε λειτουργεί πιο "εσωτερικά"! Στην ανάδρομη κίνηση ενός πλανήτη (του Πλούτωνα στη συγκεκριμένη περίπτωση) μπορεί να επαναληφθούν γεγονότα παρόμοια με αυτά που είχαμε ζήσει στο πρόσφατο παρελθόν, γιατί αυτή τη φορά θα πρέπει να "αφομοιώσουμε" πληρέστερα αυτά τα γεγονότα και να τα βιώσουμε "εσωτερικά".