Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ανακαλύφθηκε (θεωρητικά) ένας τεράστιος καινούργιος πλανήτης στην ηλιακή γειτονιά μας!

                                         (επεξεργασμένη αναπαράσταση από την "Washington Post")

Μια τεράστιας σημασίας για την Αστρολογία ανακάλυψη ανακοινώθηκε χθες Τετάρτη 20/1/2016, καθώς ο Ήλιος έμπαινε στο ζώδιο του Υδροχόου! Συγκεκριμένα, ο "σπεσιαλίστας" στην ανακάλυψη καινούργιων πλανητών αμερικάνος αστρονόμος Mιchael Brown (ο οποίος στη διετία 2004 -2005 έκανε τις ιστορικής σημασίας ανακαλύψεις των πλανητοειδών Σέντνα και ΄Εριδα) ανακοίνωσε - μαζί με το βοηθό του - την ανακάλυψη (μέσω θεωρητικών μαθηματικών μοντέλων και υπερεξελιγμένων σχετικών λογισμικών) ενός καινούργιου πλανήτη, που βρίσκεται πέρα από το γνωστό μας Ηλιακό Σύστημα και που πρέπει να είναι από δύο ως τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τη Γη!


Στον υποθετικό (προς το παρόν) αυτόν πλανήτη έδωσαν το όνομα "πλανήτης Εννιά" (είναι κατά σειρά ο ένατος πλανήτης, αφού ο Ποσειδώνας είναι ο όγδοος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Ο προηγούμενος "ένατος πλανήτης", ο Πλούτωνας έχει εδώ και 10 χρόνια υποβιβαστεί από τη διεθνή αστρονομική κοινότητα σε πλανητοειδή).

Λέω ότι αυτός ο "πλανήτης Εννιά" είναι υποθετικός γιατί κανείς μέχρι στιγμής δεν τον έχει δει με τα μάτια του. Βλέπετε, βρίσκεται τόσο μακρυά από τον Ήλιο μας που αντανακλά ελάχιστο ηλιακό φως. Ακόμη λοιπόν και για τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια μας - και παρόλο που είναι σχετικά μεγάλος - ο "πλανήτης Εννιά" θα φαίνεται σα μια πολύ σκοτεινή "τελίτσα", την οποία ακόμη και το πιο ευαίσθητο τηλεσκόπιο μας - εάν τύχει και κεντράρει πάνω του - θα δυσκολευτεί εξαιρετικά να τον ξεχωρίσει από το μαύρο φόντο του ουρανού. Επίσης, ο πλανήτης αυτός θα πρέπει να είναι τόσο παγωμένος που και το θερμικό του "χνάρι" δεν θα εντοπίζεται εύκολα από τα ειδικά ραδιοτηλεσκόπια.

Προς το παρόν λοιπόν η ανακάλυψη αυτή ισχύει μόνο θεωρητικά - έως ότου δει κάποιος αστρονόμος με τα ίδια του τα μάτια τον "πλανήτη Εννιά".  Επειδή όμως στην εποχή μας οι υπολογιστές και τα σχετικά λογισμικά έχουν εξελιχθεί απίστευτα είναι σχεδόν βέβαιο ότι σύντομα κάποιος/α θα καταφέρει να δει με τα μάτια του αυτόν τον πλανήτη - φάντασμα.

Για την Αστρολογία ο αντίκτυπος της οριστικής, "οπτικής" ανακάλυψης του "πλανήτη Εννιά" θα είναι τεράστιος! Βλέπετε, ήδη από τη διετία 2004-2005 άρχισε να επικρατεί ένας προβληματισμός στη διεθνή Αστρολογική κοινότητα για το πώς θα έπρεπε να ερμηνεύουμε τους νεοανακαλυφθέντες πλανητοειδείς Σέντνα, ΄Εριδα κλπ. Ο "Εννιά" όμως δεν είναι απλά ένας μικρός πλανητοειδής αλλά ένας γιγαντιαίος πλανήτης, ίσως τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τη δική μας Γη! Το αστρολογικό του "εκτόπισμα" λοιπόν είναι τεράστιο! Θα πρέπει λοιπόν προσδιορίσουμε όσο το δυνατόν πιο άμεσα τις αστρολογικές τους ιδιότητες, την πραγματική του τροχιά και να αρχίσουμε να τον συμπεριλαμβάνουμε στα αστρολογικά μας προγράμματα και φυσικά στα ωροσκόπια που θα καταστρώνουμε!

Ζούμε σε μια εξαιρετικά συναρπαστική εποχή από αστρολογικής άποψης! Με την ¨Εριδα, με τους άλλους πλανητοειδείς και κυρίως τώρα με τον τεράστιο  "πλανήτη Εννιά" ανατέλλει μια καινούργια συναρπαστική Αστρολογία στον ορίζοντα μας! Και εμείς είμαστε μάρτυρες αυτής της ιστορικής ανατολής!

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: