Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Οι αστρολογικές συνέπειες της αποκάλυψης του "προσώπου" του Πλούτωνα!


Ένα κοσμοιστορικό αστρονομικό / αστρολογικό γεγονός πρόκειται να συμβεί σε λίγους μόνο μήνες! Ένα γεγονός που παραδόξως συμπίπτει με την "κατάληψη" από την πλευρά του Πλούτωνα του "Παγκόσμιου Ζενίθ" (μπορείτε να διαβάσετε γι' αυτό εδώ) και με το τέλος του "επταπλού" κοσμικού χορού Ουρανού - Πλούτωνα. Μιλώ για την πρώτη συνάντηση στην ιστορία της ανθρωπότητας ενός ανθρώπινου κατασκευάσματος με τον πλανήτη Πλούτωνα: με τη διαστημοσυσκευή «Νέοι Ορίζοντες» που εκτοξεύθηκε το 2006 - προοριζόμενη για τον Πλούτωνα και παραπέρα!


Οι "Νέοι Ορίζοντες" είναι πλέον τόσο κοντά στον Πλούτωνα που είμαστε έτοιμοι να δούμε για πρώτη φορά - μέσα από το τηλεσκόπιο αυτής της διαστημοσυσκευής - τα επιφανειακά χαρακτηριστικά αυτού του μυστηριώδους πλανήτη! Βλέπετε, δικαιώνοντας τον ομώνυμο θεό, ο Πλούτωνας έχει κρατήσει μέχρι τώρα το πρόσωπό του αυστηρά κρυμμένο από εμάς (ακόμη και με το ισχυρότερο τηλεσκόπιο μας μπορούσαμε να δούμε μόνο μια πολύ θολή εικόνα του, έκτασης μερικών μόνο pixel). Αλλά τώρα όλα αυτά πρόκειται να αλλάξουν και για πρώτη φορά θα δούμε το τρομερό πρόσωπο του θεού του κάτω κόσμου! Αυτό φαίνεται να αποτελεί από μόνο του ένα είδος «ύβρης» - με την αρχαιο-ελληνική έννοια της λέξης. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί "συγχρονιστικά" κάποιο μοιραίο γεγονός - φέρνει τέτοια ο Πλούτωνας - που θα καταστρέψει π.χ. τη διαστημοσυσκευή πριν ολοκληρώσει την αποστολή της. Το γεγονός πάντως είναι ότι βρισκόμαστε τώρα μπροστά σε ένα σημαντικό αστρονομικό ορόσημο. Θα εκπλαγείτε όμως αν σας πω ότι η άφιξη των "Νέων Οριζόντων" στον Πλούτωνα και η "εκ του σύνεγγυς" θέαση της επιφάνειας αυτού του πλανήτη αποτελεί ταυτόχρονα και ένα σημαντικό αστρολογικό γεγονός!

Για κάποιο μυστηριώδη (Πλουτώνιο;) λόγο, οι μεγάλες αστρονομικές ανακαλύψεις πυροδοτούν ταυτόχρονα και σημαντικές αστρολογικές ανακαλύψεις. Αυτό δεν είναι ένα συμπέρασμα που προκύπτει από κάποιο καθαρά θεωρητικό, αφηρημένο πεδίο - όπως π.χ. η «Σημειωτική». Υπάρχουν πολλά στοιχεία που το στηρίζουν σε ένα πιο πρακτικό επίπεδο, στοιχεία που προκύπτουν από μια σειρά παρόμοιων συμβάντων του παρελθόντος. Για να αναφέρω ένα, η αστρονομική ανακάλυψη του αφυπνιστικού και επαναστατικού πλανήτη Ουρανού το 1781 συνέπεσε παραδόξως με μια ιδιαίτερα "φωτισμένη" και ριζοσπαστική περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας, με μια περίοδο που κυοφόρησε τελικά τις ιστορικές Αμερικάνικη και Γαλλική επανάσταση!

Έτσι, η επικείμενη αποκάλυψη τώρα του προσώπου του Πλούτωνα - για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας - θα πρέπει να θεωρείται πολύ σημαντική και από αστρολογικής άποψης! Ρίχνοντας φως σε ένα αρχαϊκό αρχέτυπο της "αορατότητας" και του σκότους, κοιτώντας το από τόσο κοντά και "κλέβοντας" για πρώτη φορά με τις φωτογραφικές μας μηχανές το μυστηριώδες πρόσωπό του, όλο αυτό συνεπάγεται κάποιου είδους "εισβολή" στο άσυλο του "κάτω κόσμου"! Θα διαταραχθούν με κάποιον τρόπο οι μέχρι τώρα ισχύουσες κοσμικές ισορροπίες.

Μη με παρεξηγήσετε, δεν καταδικάζω αυτή τη "διατάραξη" - ορμώμενος ίσως από κάποια "σαμανικά" πιστεύω... Απλά, θεωρώ ότι η πρώτη αυτή συνάντηση ενός ανθρώπινου κατασκευάσματος με τον Πλούτωνα θα προκαλέσει κατά κάποιον τρόπο ένα "κβαντικό άλμα" για την ανθρωπότητα και για τη συλλογική μας συνείδηση! Είναι πολύ πιθανό να πυροδοτηθεί μία αλυσίδα ισχυρών γεγονότων το διάστημα που οι "Νέοι Ορίζοντες" θα βρίσκονται κοντά στον Πλούτωνα (γύρω στις 14 Ιουλίου), γεγονότων κυρίως εσωτερικού χαρακτήρα που θα σηματοδοτήσουν κάποιου είδους βαθιά μεταμόρφωση για την ανθρωπότητα ...

Όπως ο Πλούτωνας θα μας αποκαλύψει για πρώτη φορά την απόκρυφη όψη του θα μπορούσε παράλληλα να μας φέρει αντιμέτωπους με τη "σκια" μας και να μας αποκαλύψει (υπό τον αστρολογικό του μανδύα) κάποια βαθιά μυστήρια! Μυστήρια που σχετίζονται με την ανεξιχνίαστη διαδικασία "ζωή - θάνατος", με κάποιες καινούργιες πτυχές της ανθρώπινης ψυχής και του ασυνειδήτου, με το οικονομικό μας γίγνεσθαι. Ίσως γίνουν τότε κάποιες νέες ανακαλύψεις σχετικές με το σύμπαν (ή με τα πολλαπλά σύμπαντα), με την πυρηνική φυσική και με τον παράδοξο κόσμο των κβαντικών διαστάσεων...

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: