Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Η τελευταία τιτανομαχία (το 7ο τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα)!


Την αστρολογική παράσταση του φετινού Μαρτίου φαίνεται να την κλέβει ένα γεγονός που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε κοσμοιστορικής σημασίας. Μιλώ για την τελευταία όψη ακριβείας (τετράγωνο) που θα συμβεί στις 17 του μηνός ανάμεσα στους πλανήτες Ουρανό και Πλούτωνα! Η όψη αυτή είναι τόσο σημαντική (λόγω της οξύτητας της) που φαίνεται να κλέβει τα ηνία ακόμη και από την ίδια την έκλειψη Ηλίου – που θα επακολουθήσει λίγες μέρες μετά!

Ζούμε σε μια ισχυρά και αμετάκλητα μεταβατική εποχή! Το αισθανόμαστε και το επιβεβαιώνουμε διαρκώς αυτό απλά και μόνο παρατηρώντας τα συχνά δραματικά γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας. Ο κόσμος που γνωρίζαμε πριν 10 χρόνια ήταν τελείως διαφορετικός από τον κόσμο που αντικρίζουμε σήμερα. Τα πράγματα αλλάζουν καταιγιστικά και κάτι καινούργιο κυοφορείται – που δεν έχει δείξει όμως ακόμη το πρόσωπο του. Ζούμε σε “έκτακτους καιρούς” που φέρουν ανεξίτηλα πάνω τους τη σφραγίδα του κοσμοιστορικής σημασίας αυτού τετραγώνου ανάμεσα στον Ουρανό και στον Πλούτωνα (μπορείτε να διαβάσετε μια πληρέστερη ανάλυση αυτού του φαινομένου εδώ).
Την προηγούμενη φορά που έχει συμβεί ένα ανάλογο “τετράγωνο” Ουρανού – Πλούτωνα ήταν στην τριετία 1932 – 1934, όταν η ανθρωπότητα βίωνε τις τραγικές συνέπειες του μεγάλου “κραχ” και της παγκόσμιας ύφεσης που προκάλεσε μαζικές ελλείψεις και στερήσεις ειδικά στον δυτικό μας κόσμο. Και καθόλου τυχαία, την ίδια αυτή περίοδο είχαν αρχίσει να εγκαθίστανται σε πολλά μέρη του πλανήτη μας δικτατορικά καθεστώτα (ο Χίτλερ π.χ. κατάφερε κάτω από την επιρροή αυτού του τετραγώνου Ουρανού – Πλούτωνα να γίνει καγκελάριος/πρωθυπουργός της Γερμανίας)! Δεν είναι σα να ξαναβλέπουμε τώρα το ίδιο έργο – με άλλους όμως πρωταγωνιστές; Το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2010 μοιάζει ανησυχητικά με το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1930!
Για όσους ασχολείστε με την "αριθμοσοφία", η ακρβής όψη τετραγώνου Ουρανού - Πλούτωνα που θα συμβεί στις 17 Μαρτίου είναι η έβδομη κατά σειρά. Είχαν προηγηθεί άλλες έξι - από το 2012 και έπειτα. Η επερχόμενη λοιπόν είναι η "τελική" όψη τετραγώνου ανάμεσα στους δύο αυτούς υπερβατικούς πλανήτες, που είναι ικανοί να προκαλέσουν βαθύτατες τομές και ρήξεις μέσα στις κοινωνίες μας. Και μια και αποτελεί "τελική" αναμέτρηση ανάμεσα τους μπορεί να αποδειχθεί και η πιο σκληρή από όλες - δημιουργώντας κάποια ιδιαίτερα ανατρεπτικά και εκρηκτικά γεγονότα στον πλανήτη μας. 
Μετά τις 17 Απριλίου ο πλανήτης Ουρανός θα αρχίσει να κινείται σχετικά πιο γρήγορα, απομακρυνόμενος όλο και περισσότερο από αυτό το “σφιχταγκάλιασμα” του με τον Πλούτωνα. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι αφού οι δυο τους θα απομακρυνθούν – και για καμιά 60αριά χρόνια δεν θα ξανασχηματίσουν μια άλλη τόσο τέλεια όψη τετραγώνου μεταξύ τους – η επιρροή αυτής της όψης θα σταματήσει και εμείς θα βγούμε από την κρίση. Λόγω της λεγόμενης “ανοχής” το τετράγωνο αυτό θα συνεχίσει να μας επηρεάζει τουλάχιστον μέχρι το 2018.
Επιπλέον, αν κάνουμε μια “αναγωγή” αυτού του φαινομένου στη δεκαετία του 1930′, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας σχημάτιζαν μία ανάλογη όψη τετραγώνου και στην τριετία 1932 – 1934 αλλά τελικά το μεγαλύτερο γεγονός εκείνης της εποχής συνέβη στο τέλος της δεκαετίας του ’30 (ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος). Επομένως, το κολοσσιαίων αστρολογικών διαστάσεων αυτό φαινόμενο φαίνεται να έχει μεγάλο “εκτόπισμα” και να εκδηλώνεται με μια κάποια “αδράνεια” και σε διάρκεια μέσα στο χρόνο. Θα λέγαμε ότι στην τετραετία 2012 – 2015 το τετράγωνο Ουρανού – Πλούτωνα πυροδότησε σε μία πρώτη φάση κάποια “γεγονότα – κλειδιά” και στη συνέχεια “φύτεψε” στις κοινωνίες μας τον υψηλά μεταμορφωτικό του σπόρο. Οι “καρποί” λοιπόν αυτού του σπόρου είναι πιθανό να αρχίσουν να ξεπετάγονται γύρω στο 2020 (και ίσως ακόμη πιο ορμητικά από το 2024 και έπειτα, όταν ο Πλούτωνας θα περάσει στο ζώδιο του Υδροχόου – το οποίο κυβερνά ο πλανήτης Ουρανός). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ανοίγεται μια καινούργια πολύ διαφορετική εποχή μπροστά μας!
Έχει σημασία να καταλάβουμε ότι αυτό που συμβαίνει τώρα πάνω απ’ τα κεφάλια μας δεν είναι κάποιο “εικονικό” γεγονός, κάποιο “reality show” που το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αράξουμε αναπαυτικά στον καναπέ μας και να πάρουμε στα χέρια μας ποπ-κορν για να τo απολαύσουμε. Το γεγονός αυτό συμβαίνει έξω στον πραγματικό κόσμο και μας αφορά όλους/όλες! Μας έχει ήδη επηρεάσει δραματικά και θα συνεχίσει να μας επηρεάζει, επομένως ζητά την άμεση και ολοκληρωτική συμμετοχή μας! Αν παραμείνουμε παθητικοί θεατές αυτού του φαινομένου τότε θα εκδηλώσει κυρίως τις καταστροφικές του πλευρές, με εξαιρετικά δυσάρεστα αποτελέσματα για όλους/όλες μας! Ο “καναπές” σε τέτοιες κρίσιμες και έκτακτες εποχές είναι εκτός τόπου και χρόνου! Ας σηκωθούμε λοιπόν από αυτόν, ας ενωθούμε και ας βάλουμε τα δυνατά μας για να διοχετεύσουμε όλοι/ες μαζί τις πανίσχυρες ενέργειες του τετραγώνου Ουρανού – Πλούτωνα σε δημιουργικά έργα και σε δραστηριότητες που θα μεταμορφώσουν ριζικά την κοινωνία μας και τον πλανήτη στον οποίο μένουμε!
Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής


Υ.Γ. Μόλις δημοσίευσα αυτό το άρθρο, πολλοί/ές φίλοι/ες άρχισαν να με ρωτούν εναγωνίως: “τι τρομερό θα συμβεί” αυτές τις μέρες; Μπορεί τελικά να μη συμβεί κάτι τρομερό (σε εξωτερικό επίπεδο) αναγκαστικά σε αυτές τις μέρες. Τα αποτελέσματα αυτής της κοσμοιστορικής όψης (όπως εξηγώ σε άλλο άρθρο μου) είναι πολύ πιο “εσωτερικά”, έχουν ισχυρό “εκτόπισμα” και “επεκτείνονται” σε όλη σχεδόν τη δεκαετία του 2010’…

Δεν υπάρχουν σχόλια: