Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Η Ελλάδα δεν έχει περάσει ακόμη το μεγάλο σκόπελο!


                                               ("Ship In A Storm" by James E. Buttersworth)

Το "πλοίο" Ελλάδα βρίσκεται ακόμη (στο φθινόπωρο του 2014 που γράφω αυτό το άρθρο) στη δίνη μας καταιγίδας! Και παρ' όλο που κάποιοι ισχυρίζονται ότι "τον έχουμε φάει τον γάιδαρο" τα αστρολογικά δεδομένα δείχνουν ότι όχι μόνο η καταιγίδα δεν πρόκειται να κοπάσει σύντομα αλλά ότι δεν έχουμε φτάσει καν στο πιο κρίσιμο σημείο της εθνικής μας διαδρομής! Το εθνικό μας "πλοίο" φαίνεται να έχει μπροστά του έναν τεράστιο "σκόπελο", στον οποίο αφενός μεν πρέπει να φτάσει προτού αναποδογυρίσει και βυθιστεί από την καταιγίδα και αφετέρου πρέπει να τον "καβαντζάρει" χωρίς να συγκρουστεί μαζί του, έτσι ώστε να καταφέρει να περάσει μετά σε πιο ήρεμα νερά...

Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα γράψει κάποιες προβλέψεις για τον 21ο αιώνα, προβλέψεις που είχαν δημοσιευτεί τον Δεκέμβριο του 1999 στην ένθετη "ατζέντα" του περιοδικού "Άστρα και Όραμα" - ήμουν συνεργάτης τότε του συγκεκριμένου περιοδικού. Έγραφα λοιπόν τότε στο σχετικό μου άρθρο με τίτλο "Ο Νέος Αιώνας - Το αστρολογικό πορτρέτο μιας καινούργιας ζωής""...Ακολουθούν οι χρονιές 2011 και 2012, δύο χρονιές στη διάρκεια των οποίων οι εξωτερικοί πλανήτες θα σχηματίσουν εξαιρετικά δύσκολες όψεις. Πιο συγκεκριμένα, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας θα σχηματίσουν ένα μεγάλο Ταυ τετράγωνο, με τον Πλούτωνα να βρίσκεται στη βάση του Ταυ. Πρόκειται για έναν ισχυρότατο πλανητικό σχηματισμό που δηλώνει μία κρίσιμη περίοδο για την ανθρωπότητα. Ίσως τα χρόνια εκείνα γίνουν σκοτεινά για τη γη μας, ίσως στη διάρκεια τους επικρατήσει ένας μικρός μεσαίωνας, με πολέμους, ελλείψεις αγαθών, μεγάλες οικονομικές κρίσεις...".

Αυτά έγραφα πίσω στο 1999, νοιώθοντας την ανάγκη να δώσω στο κοινό μία ιδέα για το τι ενδεχομένως θα επακολουθούσε στη ζωή τους - ειδικά στο τέλος της πρώτης και στην αρχή της δεύτερης δεκαετίας του καινούργιου αιώνα. Και τώρα αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε μια ανάλογη θέση, όπου πρέπει να γράψω για μια άλλη κρίσιμη φάση στην πορεία της σύγχρονης Ελλάδας. Για τον "σκόπελο" προς τον οποίο κατευθυνόμαστε, ο οποίος ακούει αστρολογικά στο όνομα Πλούτωνας!

                                                      
                                                                                (Pluto / Hades by 'Skullbastard")

Δεν χρειάζεται να είσαστε ειδήμονες στην αστρολογία για να καταλάβετε το γιατί χαρακτηρίζω τον Πλούτωνα "σκόπελο". Αρκεί να θυμηθείτε από τη μυθολογία (αρχετυπικά η μυθολογία και η Αστρολογία διασυνδέονται στενά) ότι ο ο Πλούτων είναι ο θεός του κάτω κόσμου και επομένως σχετίζεται με το σκοτεινό και ζοφερό βασίλειο του Άδη, με την αρπαγή των ψυχών (και με την "αρπαγή" γενικά - οικονομικού, περιουσιακού χαρακτήρα, εξανδραποδισμό κρατών, ανθρώπων κλπ.), με το θάνατο και με τις μεγάλες "μεταβάσεις" (βλέπε "κρίσεις"), με την οικονομία (Πλούτων = πλούτος, χρηματική ενέργεια, οικονομία). Το πλοίο "σύγχρονη Ελλάδα" έρχεται αντιμέτωπο τώρα για πρώτη φορά στην ιστορία του με το μεγάλο σκόπελο του Πλούτωνα!

Ίσως γνωρίζετε ήδη ότι ο Πλούτωνας βρίσκεται στα χρόνια μας στο ζώδιο του Αιγόκερου. Αυτό που δεν γνωρίζετε ενδεχομένως είναι ότι η σύγχρονη Ελλάδα ανήκει αστρολογικά στο ζώδιο του Αιγόκερου! Πολλοί/ές θα μείνετε έκπληκτοι/ες ακούγοντας το αυτό γιατί διαρκώς σας λένε ότι η Ελλάδα "είναι Υδροχόος". Αυτό όμως το "η Ελλάδα είναι Υδροχόος" έχει επικρατήσει τελείως ανεξέταστα στη χώρα μας - όχι μέσα από κάποιες ενδελεχείς μελέτες αλλά από μέσα από το "έτσι έχω ακούσει να λένε όλοι" (σε τόσο "εξελιγμένο" επίπεδο κινείται η αστρολογία στη χώρα μας)...

Αυτό το λανθασμένο υδροχοίστικο "ωροσκόπιο της Ελλάδας" (μπορείτε να διαβάσετε τους λόγους για τους οποίους είναι λανθασμένο αλλά και να δείτε το τεκμηριωμένο εθνικό μας ωροσκόπιο εδώ) βασίζεται στην ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 1830, η οποία στην πραγματικότητα εκπροσωπεί "Το βασίλειο της Ελλάδας" - που έχει καταργηθεί εδώ και 4 δεκαετίες (με το εθνικό δημοψήφισμα του 1974)! Άρα οι αστρολόγοι στην Ελλάδα συνεχίζουν να κάνουν προβλέψεις για τη χώρα τους βασιζόμενοι σε ένα ωροσκόπιο το οποίο εδώ και 4 δεκαετίες έχει πάψει να ισχύει (προκαλώντας έτσι ποικίλα μειδιάματα στους Αστρολόγους των χωρών εκείνων όπου η ουράνια "τέχνη" της αστρολογίας είναι πιο εξελιγμένη...)

Στο πραγματικό λοιπόν ωροσκόπιο της Ελλάδας (και όχι στο "γιαλαντζί") ο Ήλιος βρίσκεται στις 22 μοίρες και κάτι του Αιγόκερου. Σε μία θέση δηλαδή προς την οποία κατευθύνεται αμετάκλητα τώρα ο Πλούτωνας! Σε μια θέση στην οποία θα βρεθεί - για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας - στα αμέσως επόμενα χρόνια! Δεν συνάδουν επομένως (αστρολογικά) οι δηλώσεις κάποιων πολιτικών ότι η Ελλάδα ξεπερνάει σιγά - σιγά την κρίση. Αντίθετα, οι αστρολογικές ενδείξεις φανερώνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει τώρα στην πιο κρίσιμη φάση της μεγάλης καταιγίδας στην οποία έχει περιπέσει, όπου όχι μόνο η ίδια η καταιγίδα δεν καταλαγιάζει αλλά μας φέρνει ορμητικά σε πορεία σύγκρουσης με τον μεγαλύτερο σκόπελο που υπάρχει στην εθνική μας διαδρομή - πάνω στον οποίο κινδυνεύουμε τώρα να καραβοτσακιστούμε!


Για να μην παρεξηγηθώ όμως, σε αυτό το άρθρο κάθε άλλο παρά "άγγελος κακών" φιλοδοξώ να γίνω προμηνύοντας την επικείμενη αμετάκλητη καταστροφή και διάλυση της Ελλάδας...Όχι, δεν λέω κάτι τέτοιο, ούτε ισχυρίζομαι ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν "ντε και καλά" καταστροφικά για την Ελλάδα! Επισημαίνω απλά (βλέποντας τη χώρα μας μέσα από την "προνομιούχο" σκοπιά που παρέχει σε μας τους ανθρώπους η ουράνια τέχνη της αστρολογίας) ότι η Ελλάδα δεν έχει φτάσει ακόμη στην πιο καθοριστική φάση της πορείας της, καθώς έχει να συναντήσει μπροστά της ένα μεγάλο αστρολογικό "σκόπελο": τη σύνοδο που πρόκειται να σχηματίσει στα αμέσως επόμενα χρόνια ο διελαύνων Πλούτωνας με τον γενέθλιο Ήλιο της.

Η σύνοδος αυτή θα συμβεί με απόλυτη ακρίβεια το έτος 2019. Το θέμα είναι ότι ο Πλούτωνας θα αρχίσει να επηρεάζει έντονα τον "αιγοκερίσιο" Ήλιο της χώρας μας πολύ πριν από το 2019 (τουλάχιστον από το 2016 και πιθανώς και από το 2015). Αυτό δε το φαινόμενο θα συμβεί για πρώτη φορά σε ολόκληρη την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας! Και το σκηνικό θα "βαρύνει" ακόμη περισσότερο το 2020, που θα σχηματίσει και ο Κρόνος τέλεια σύνοδο με τον Ήλιο της Ελλάδας!

Επιπλέον, από το 2015 και για μια τουλάχιστον τριετία θα "σφυροκοπά" τον Ήλιο της Ελλάδας (στις 22 μοίρες του Αιγόκερου) και ο άκρως επαναστατικός και ανατρεπτικός πλανήτης Ουρανός, ο οποίος μέσα από το ζώδιο του Κριού θα σχηματίζει μια δυσαρμονικότατη όψη τετραγώνου με τον Ήλιο της Ελλάδας!


Ακόμη όμως και όταν ο Ουρανός θα έχει φύγει από τον Κριό θα συνεχίσει να μας προβληματίζει. Βλέπετε, από τον Μάιο του 2018 ο ρηξικέλευθος αυτός πλανήτης (που επηρεάζει καταλυτικά το πολιτικό πεδίο) θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου, το οποίο - από ότι μας μαρτυρεί η Ελληνική ιστορία - παρέχει πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη απολυταρχικών καθεστώτων! Το 1936 ο Ουρανός τον Ταύρο έδωσε το δικτατορικό καθεστώς του Μεταξά - και λίγο αργότερα βέβαια τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο! Αν πάμε δε ακόμη πιο πίσω, θα συναντήσουμε στη δεκαετία του 1850 (όπου πάλι είχαμε Ουρανό στον Ταύρο) το επιβεβλημένο από τις ξένες δυνάμεις οθωνικό "βασίλειο της Ελλάδος" να διανύει την πιο απολυταρχική του, αντιλαική περίοδο.

Γενικά, το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1850 (που ο Ουρανός βρισκόταν στον Ταύρο και ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες - στις ίδιες ακριβώς θέσεις που οι δύο αυτοί πλανήτες θα βρίσκονται και από το 2018 και μετά) αποδείχτηκε μια ιδιαίτερα σκοτεινή και οδυνηρή περίοδος για τον Ελληνικό λαό! Ήδη από το 1850 είχε ξεκινήσει ο ναυτικός αποκλεισμός του Πειραιά από τον αγγλικό στόλο (με αφορμή την υπόθεση "Πασίφικο"). Οι προμήθειες στην Αθήνα είχαν εξαντληθεί ενώ είχαν κατασχεθεί με ταπεινωτικό τρόπο από τους Άγγλους αρκετά εμπορικά και στατιωτικά ελληνικά πλοία! Και σα να μην έφτανε αυτό, το 1854 ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα Γαλλικά (κυρίως) στρατεύματα κατοχής, τα οποία πέρα από την αλλαζονία και τον αυταρχισμό που εκδήλωσαν απέναντι στους "κατώτερους" Έλληνες μετέδοσαν στους τελευταίους και μια θανατηφόρα επιδημία χολέρας, η οποία αποδεκάτισε τελικά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Αττικής και των γύρω νησιών!

Επομένως, βάσει των προηγούμενων ιστορικών μας εμπειριών δεν θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ιδιαίτερα ευοίωνη για τη χώρα μας την παρουσία του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου (αν και κανένα αστρολογικό στοιχείο δεν είναι "κακό" από μόνο του. Όλα λειτουργούν μακροχρόνια εξελικτικά! Και δεν χρειάζεται να εκδηλώσουν τις "κακές" τους πλευρές αν οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνονται έχουν υψηλό επίπεδο συνειδητότητας και δράσουν φωτισμένα).

Η ειρωνεία πάντως είναι ότι μετά το 2015 θα αρχίσει να ατονεί παγκόσμια το μεγάλο τετράγωνο Ουρανού - Πλούτωνα, στο οποίο έχει καταλογιστεί αστρολογικά η τρέχουσα παγκόσμια κρίση. Ακριβώς όμως τότε θα αρχίσει να πλησιάζει επικίνδυνα η χώρα μας στον μεγάλο "σκόπελο" της! Και δεν είναι μόνο ο Πλούτωνας που θα την επηρεάσει καταλυτικά τότε αλλά και ο (νεοανακαλυφθείς) πλανητοειδής Έρις, ο οποίος στην "αρνητική" του εκδήλωση έλκει ακραία, μοιραία και υψηλά καταστροφικά γεγονότα. Η Έρις κινείται πολύ αργά και επηρεάζει ήδη εδώ και πολλά χρόνια τον Ήλιο της χώρας μας - όπως και θα συνεχίσει να τον επηρεάζει (μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μου άρθρο για την καταλυτική επίδραση της Έριδος στο ωροσκόπιο της Ελλάδας εδώ)!

Εναπόκειται στους κυβερνώντες - τους οποίους ο λαός της Ελλάδας έχει εκλέξει για να τον εκπροσωπούν - να αδράξουν το τιμόνι και να αγωνιστούν ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ καραβοτσακιστεί και διαλυθεί η χώρα μας! Κάτω από αυτή την πρωτόγνωρη στην ιστορία μας συνάντηση με τον Πλούτωνα κάθε ακραίο ενδεχόμενο είναι πιθανό. Από την άλλη όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πλούτωνας (όπως και το ζώδιο που κυβερνάει αστρολογικά αυτός ο πλανήτης, ο Σκορπιός) έχει σχέση και με τον Φοίνικα, με το μυθικό και υψηλά συμβολικό εκείνο πτηνό που έχει τη δυνατότητα να αναγεννάται μέσα από τις στάχτες του. Επομένως, αν κινηθούμε κατάλληλα ο Πλούτωνας θα μας προσφέρει μια κυριολεκτικά ανεκτίμητη δυνατότητα "μετουσίωσης" και αναγέννησης σαν κράτος! Αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να την αφήσουμε να γλιστρήσει από τα χέρια μας)!

Πάντως, αυτή η πιθανολογούμενη μετάβαση της Ελλάδας στην εποχή της μεγάλης της Αναγέννησης δεν πρόκειται να συμβεί εύκολα και ανώδυνα. Θα περάσουμε πρώτα μέσα από πολλές και ποικίλες δοκιμασίες. Είναι σημαντικό λοιπόν σαν Έλληνες να ανοίξουμε τα  "ντουλάπια" μας, να αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια και ωριμότητα τα φαντάσματα μας και τα "κουφάρια" που κρύβονται εκεί μέσα και που υποκρινόμαστε ότι δεν υπήρχαν (τα στραβά της κοινωνίας μας, τις παθογένειες μας) και να προχωρήσουμε αποφασιστικά σε μία εξυγίανση τους! Και για να φτάσουμε στη φάση αυτή θα πρέπει πρώτα να συμβεί μια μύχια αλλαγή της εθνικής μας "συνείδησης", μια συλλογική κάθαρση και "ένωση  ψυχών", όπως και ένας μαζικός μόχθος και μια απόλυτη προσήλωση στον σκοπό μας!

Το βέβαιο είναι ότι η πολυπόθητη Αναγέννηση που ανέφερα δεν πρόκειται να έρθει ποτέ αν συνεχίσουμε να παραμένουμε καθηλωμένοι σε παλιές νοοτροπίες! Γιατί αν  - παράλληλα με την απροθυμία μας να αλλάξουμε - ισχύσει η χειρότερη εκδοχή αυτής της πλουτώνιας επιρροής τότε ίσως βρεθούμε σύντομα αντιμέτωποι με τραγικά γεγονότα... Είναι σημαντικό λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε τον κρίσιμο χαρακτήρα αυτής της περιόδου και να εκμεταλλευτούμε τη δημιουργική πλευρά του Πλούτωνα - να καταφέρουμε δηλαδή να μεταμορφωθούμε συλλογικά σαν έθνος και να εξυψωθούμε!

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: