Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τζορτζ Κλούνει - Αμάλ Αλαμουντίν: ένα μάλλον αταίριαστο (αστρολογικά) ζευγάρι...


Ένας λαμπερός γάμος λαμβάνει χώρα καθώς γράφω αυτό το άρθρο (υπό την επήρεια του Ήλιου στον Ζυγό, η οποία προτρέπει τους ανθρώπους να σχηματίζουν "ενώσεις" όλων των ειδών) στην πιο ρομαντική ίσως πόλη του κόσμου, τη Βενετία! Ο γάμος George Clooney - Amal Alamuddin είναι από τους πιο προβεβλημένους των τελευταίων χρόνων και από αυτή την άποψη κατατάσσεται δεύτερος μόνο πίσω από το βασιλικό γάμο του πρίγκιπα William και της Kate Middleton, το 2010.

Ένας σούπερ σταρ του Hollywood - πρώην σκληροπυρηνικός εργένης - ερωτεύτηκε μια μάλλον "θνητή" και επέδειξε σε αυτήν την υπέρτατη απόδειξη αγάπης: την παντρεύτηκε επίσημα στη μαγική Βενετία! Τι παραπάνω από αυτό;
Υπάρχουν κάποια παραμυθένια στοιχεία εδώ (πολλής Ποσειδώνας προφανώς). Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η σχέση και ο επακόλουθος γάμος έχουν συναρπάσει το κοινό παγκόσμια.

Έχοντας αυτά στο μυαλό μας, μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτό το διάσημο ζευγάρι φαίνεται να είναι - αστρολογικά μιλώντας - μάλλον ασύμβατο! Δεν διαθέτω τα πλήρη στοιχεία της Αμάλ - κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει την ώρα της γέννησής της - έτσι είμαι λιγάκι επιφυλακτικός. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι στη «Συναστρία» τους (συγκρίνοντας δηλαδή το ωροσκόπιο του Clooney με αυτό της Alamuddin) κάποια βασικά τους στοιχεία είναι έντονα δυσαρμονικά!

Ο George Clooney είναι ένας μάλλον εσωστρεφής, συντηρητικός, ανθεκτικός, ηδονιστικός Ταύρος που πατάει γερά τα πόδια του στη Γη (έχει και τον Ήλιο του στον "γήινο" Δεύτερο Οίκο). Ο Ωροσκόπος του βρίσκεται στο αιθέριο ζώδιο των Ιχθύων. Αυτός ο Ωροσκόπος - σε συνδυασμό με τις ισχυρά "ταυρίσιες" ενέργειες του και με την Αφροδίτη του στον Πρώτο Οίκο του - είναι τα αστρολογικά εκείνα στοιχεία που δημιούργησαν την ιδιαίτερη ομορφιά του και την ακαταμάχητη γοητεία του! Αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση στο ωροσκόπιο του είναι η πολύ αυστηρή και λιτή Σελήνη του, που βρίσκεται στο ζώδιο του Αιγόκερου και σχηματίζει μια μάλλον στενή σύνοδο με τον Κρόνο του!



Από τα αρχαία χρόνια το ζώδιο του Αιγόκερου και ο πλανήτης Κρόνος θεωρούνται στην αστρολογία δύο στοιχεία που μειώνουν τον αυθορμητισμό και τη "ζεστασιά" στους ανθρώπους και εδώ έχουμε τον Clooney που έχει και τα δύο αυτά στοιχεία υπερενεργοποιημένα στο ωροσκόπιο του (ο Κρόνος βρίσκεται σε κυριαρχία μέσα στον Αιγόκερο - ενώ αντίστοιχα η Σελήνη σε "αδυναμία")! Το συγκεκριμένο επί μέρους στοιχείο του ωροσκοπίου του ξεχωρίζει έντονα αλλά δεν είναι απαραίτητα "κακό". Βλέπετε τον κάνει πολύ προσεκτικό, μεθοδικό, πειθαρχημένο, εντυπωσιακά ψύχραιμο και κολοσσιαία φιλόδοξο! Επομένως η σύνοδος που έχει Σελήνης - Κρόνου στον Αιγόκερο αποτελεί εξαιρετικό εφόδιο γι' αυτόν στον επαγγελματικό τομέα (θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ένας επιτυχημένος γιατρός - και αναμφίβολα ο ρόλος του γιατρού του πήγαινε γάντι στην προ ετών τηλεοπτική σειρά "Η Εντατική"). Από την άλλη όμως, αυτή η αιγοκερίσια σύνοδος δημιουργεί δυσχέρειες σε προσωπικό επίπεδο. Η Σελήνη μας έχει να κάνει με τον «εσωτερικό μας κόσμο», με τα συναισθήματά μας και με τις ψυχικές μας ενέργειες. Έτσι, στην περίπτωση του George Clooney αποκαλύπτουμε απροσδόκητα έναν μάλλον ψυχρό και σκληρό εσωτερικό κόσμο!

Τι ειρωνεία! Το μεγάλο ερωτικό είδωλο για εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο φαίνεται να έχει μεγάλα κενά και ελλείψεις στην ψυχή του - που ενδεχομένως οφείλονται στο ότι δεν πήρε αρκετή αγάπη στα πρώτα χρόνια της ζωής του! Μάλλον διακατέχεται από έντονες ανασφάλειες ή ακόμη και μνησικακίες - που πιθανώς έχουν τις ρίζες τους στη δύσκολη σχέση που είχε με τη μητέρα του ή με κάποια άλλη καθοριστική γυναικεία φιγούρα. Γι' αυτό το λόγο προσπαθεί πάντα να "τετραγωνίσει" τις καταστάσεις γύρω του και να τις ελέγξει. Και αυτό το κάνει ειδικά όταν έρχεται σε στενή επαφή με γυναίκες...Ίσως τους θέτει τότε - με έναν μάλλον ψυχαναγκαστικό τρόπο - μια σειρά από όρους, "ρήτρες" και "φραγμούς"..

Γενικά, στη συνύπαρξη του με τις γυναίκες ο Clooney φαίνεται να βιώνει τακτικά κάποιες άχαρες και αδέξιες στιγμές, αφού ακόμη και το να εκφράσει τα συναισθήματα του - το τι πραγματικά νοιώθει μέσα του - μπορεί να αποτελεί γι' αυτόν "ηράκλειο άθλο"! Όσο μεγαλώνει όμως βελτιώνεται σε αυτόν τον τομέα (ειδικά τώρα που αρχίζει να μπαίνει σε μια "Κρόνια" φάση της ζωής του). Δεν τον περιγράφω βέβαια εδώ σαν έναν "άχρηστο" άντρα. Ο Clooney θα μπορούσε να λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά σεξουαλικά - σαν Ταύρος που είναι. Κατά τα άλλα όμως φαίνεται να έχει παραμείνει στη μνήμη πολλών πρώην του σαν ένας μάλλον κρύος, "μαγκωμένος" και απόμακρος σύντροφος. Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος φαίνεται να είναι ένας πολύ πρακτικός και "γήινος" άνθρωπος, ένας άνθρωπος που αντιλαμβάνεται την "αναγκαιότητα" της ζωής και ως εκ τούτου μάλλον δεν διάκειται αρνητικά απέναντι στην προοπτική μιας εικονικής/συμβατικής σχέσης ή και ενός συμβατικού γάμου!

Ας δούμε τώρα τη συναστρία τους. Ξεκινάμε από τα ηλιακά τους ζώδια που είναι έντονα δυσαρμονικά μεταξύ τους (αυτός είναι Ταύρος και αυτή είναι ένας Υδροχόος. Οι ίδιοι οι "πυρήνες" των προσωπικοτήτων τους βρίσκονται σε σύγκρουση). Επιπλέον, οι αντίστοιχοι Ήλιοι τους σχηματίζουν μια σκληρή όψη τετραγώνου μεταξύ τους - ενώ η Αφροδίτη της Αμάλ σχηματίζει πρόσθετη όψη τετραγώνου με τον Ήλιο του Clooney! Αυτά τα στοιχεία αποτελούν την "πεμπτουσία" της δυσαρμονίας! Φυσικά, υπάρχει ένα ελαφρυντικό εδώ: η Σελήνη του Clooney "πέφτει" στον Ενδέκατο Οίκο του, ο οποίος αντιστοιχεί αρχετυπικά στο ζώδιο του Υδροχόου. Έτσι, παίρνουμε κάποια βοήθεια από αυτό το "λανθάνων συναστριακό στοιχείο" του (δείτε το σχετικό μου άρθρο στον δημοφιλή αμερικάνικο ιστότοπο "Sasstrology": Latent synastric elements - the secret fuel of love). Η Σελήνη δηλαδή του Clooney εμπεριέχει και κάποια "στρώματα" που είναι ιδιαίτερα συμβατά απέναντι στον υδροχοίσιο ήλιο της Amal! Αλλά ακόμη και αυτό το υποβοηθητικό λανθάνων στοιχείο δεν μπορεί να αντισταθμίσει την κατά τα άλλα κραυγαλέα ασυμβατότητα τους!


Η Σελήνη της Αμάλ σχηματίζει και αυτή μία δύσκολη όψη με τον Ήλιο του Κλούνει (ένα "Τεξέγωνο" - μια όψη 150 μοιρών δηλαδή), που δηλώνει ένα είδος αποξένωσης και μια βαθιά εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα στους δύο). Ευτυχώς όμως υπάρχει και ένα άλλο "λανθάνων συναστριακό στοιχείο" εδώ που υποβοηθά σημαντικά τα πράγματα (η Σελήνη της Αμάλ στον Τοξότη "πέφτει" στον Ένατο Οίκο του Κλούνει. Αυτό δηλώνει ότι προκύπτει εύκολα μία καλοπροαίρετη διάθεση ανάμεσα στους δύο. Δείχνει ότι οι δυο τους - μέσα από την αλληλεπίδραση τους - αξιολογούν σα σημαντικότατο στοιχείο το άνοιγμα προς το συνάνθρωπο τους, εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και χαίρονται τη ζωή όταν είναι μαζί μέσα στην κοινωνία - η Αμάλ φαίνεται να έχει κάνει πολύ δουλειά πάνω σε αυτό τον τομέα και μάλλον έχει καταφέρει να ανοίξει σημαντικά τον Τζορτζ!) Είναι ένα ζευγάρι που θέτει σα βασική του προτεραιότητα την αυτο-βελτίωση και την εξύψωση του και που ενδιαφέρεται γενικά για την κουλτούρα και τον πολιτισμό. Λατρεύουν να κάνουν μακρινά ταξίδια μαζί. Πέρα από εραστές είναι καλοί φίλοι και σύντροφοι και γνωρίζουν την αξία της συγχώρεσης.

Τόσο o Ήλιος όσο και η Αφροδίτη της Αμάλ "πέφτουν" στον Δωδέκατο Οίκο του Τζορτζ Κλούνει. Ο Δωδέκατος Οίκος είναι ένας παράξενος και κατά κάποιον τρόπο απόκρυφος χώρος μέσα σε ένα ωροσκόπιο, ένας χώρος γεμάτος μυστικότητα και υπερβατικότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια ο Δωδέκατος φέρει μέσα του και έντονα διαλυτικές και "εξασθενητικές" ενέργειες. Είναι ένας Οίκος που δεν προασπίζει την ατομικότητα. Και το λέω αυτό γιατί σε ατομικό επίπεδο έχουμε την τάση να εξιδανικεύουμε τους ανθρώπους εκείνους που μας ρίχνουν σημαντικούς πλανήτες στον Δωδέκατο Οίκο μας. Από την άλλη, κανένα άλλο άτομο δεν μπορεί να μας απογοητεύσει και να μας διαλύσει περισσότερο από εκείνο που "ρίχνει" τα "Φώτα" του (Ήλιο ή Σελήνη) ή κάποιους άλλους σημαντικούς πλανητικούς σχηματισμούς του μέσα στο Δωδέκατο Οίκο μας!

Με τον Πλούτωνα της Amal στον Έβδομο Οίκο του Clooney - και ταυτόχρονα σε αντίθεση με την Αφροδίτη του - αυτή η λιβανικής καταγωγής "δικηγόρος ανθρώπινων δικαιωμάτων" (πόσο τέλεια καθρεπτίζονται στην επαγγελματική της ιδιότητα τα δύο βασικά της ζώδια, ο Τοξότης και ο Υδροχόος) λειτουργεί συχνά και σαν ψυχοθεραπευτής για τον Clooney, εντοπίζοντας τα συμπλέγματα και τα τραύματα του και παρακάμπτοντας ευφυώς τους συχνά ιδεοληπτικούς του κανόνες. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει μια ιδιαίτερα κατευναστική επίδραση στην ψυχή του - αφού ο γενέθλιος Δίας της "πέφτει" στον Τέταρτο Οίκο του Clooney (έναν Οίκο που εκπροσωπεί τις πιο εξατομικευμένες ενέργειες της ψυχής μας, τα συναισθήματά μας και τις βαθιά ριζωμένες μας συνήθειες).

Στο σύνολο της, πρόκειται για μια δύσκολη Συναστρία. Υπάρχουν κάποιες πιθανότητες ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα: αν ο Ωροσκόπος της Amal  ήταν στον Σκορπιό ή στον Αιγόκερο. Με τον Ωροσκόπο της στον Σκορπιό ο Ήλιος του Clooney θα "έπεφτε" στον εξαιρετικά αρμονικό Έβδομο Οίκο της Amal - ενώ η Σελήνη του πιθανότατα θα "έπεφτε" στον Τέταρτο Οίκο της (πράγμα που σημαίνει ότι η στερημένη κατά κάποιον τρόπο και διψασμένη Σελήνη του Clooney θα τροφοδοτείτο με πάρα πολύ συναίσθημα και τρυφερότητα από την πλευρά της Amal). Αν πάλι η Amal είχε Αιγόκερo Ωροσκόπο τότε ο Ήλιος και η Αφροδίτη της πιθανότατα θα "έπεφταν" στον Δεύτερο Οίκο της - κάτι που θα την μετέτρεπε κατά κάποιον τρόπο σε Ταύρο (λόγω της αρχετυπικής αντιστοιχίας Δεύτερου Οίκου - Ταύρου)! Προσθέτοντας σε αυτό και το γεγονός ότι ο Ωροσκόπος της θα ήταν στο ίδιο ζώδιο με τη Σελήνη του Clooney - ενώ ο Ήλιος του θα "έπεφτε" στον Τέταρτο Οίκο της - τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα μεταξύ τους. Και πάλι βέβαια δεν θα είχαμε κάποια εξαιρετική συναστρία...

Θωμάς Γαζής
Copyright: Θωμάς Δ. Γαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: